Aihe

Autokatoksen katon eristys ?

Anonyymi

Talon päädyssä on kylmä autokatos. Katoksen perällä lämmin varasto ja yhdellä sivulla makuuhuoneen ulkoseinä. Katoksen ulkoseinä on lämpöeristetty. Laitatin oviaukkoon lämpöeristetyn nostooven. Talossa harjakatto. Autokatoksen osalla ullakolla ei ole eristystä. Tälläkin järjestetyllä autokatoksessa jota nimitän jo autotalliksi, on lämpötila yli 5 astetta lämpimämpi, kuin ulkolämpötila.
Haluaisin vielä lisätä lämpöeristyksen ullakolle, saadakseni tallin vielä lämpimämmäksi. Miten eristys tulisi tehdä ? Ristikoiden alapaarteiden väliin on helppo asentaa villalevyt, mutta täytyykö paarteiden väliin asentaa ensin höyrysulku ? Se olisi kyllä tietysti hankala asentaa.
Jos höyrysulkua ei asenna ja käyttää pelkkää villalevyä ilman alumiini ym pinnoitteita, pääseekö höyry villan läpi tuulettuvaan ullakkotilaan aiheuttamatta kosteutta tallin kattopaneelin ja villan väliin ?

6

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Tarkoitus ei ole lämmittää tallia millään laitteella kuin satunnaisesti lämpöpuhaltimella.

   • Anonyymi

    Hae vuokraamosta simppeli nosturi ja laita kattoon gyprokit. Ei tule niin suurta sanomista mahdollisessa palotilanteessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hae vuokraamosta simppeli nosturi ja laita kattoon gyprokit. Ei tule niin suurta sanomista mahdollisessa palotilanteessa.

    Muuttuuko palokuormarajaukset, jos kyseessä olevan autokatoksen asentaa
    nosto-oven, vai tarkoitatko tuota lämpöpuhallinta ? Pienitehoinen 3kW lämpöpuhallin on käytössä vain, kun jotain siellä hommailen. Onhan useissa autoissa itsessäänkin huomattavasti tehokkaampia polttoaine ja sähköisiä lämmittimiä.


  • Anonyymi

   Mikset laita sekä eristystä että höyrysulkua samalla kertaa käyttämällä Kingspa (entinen SPU) levyä? Tai voi sen tehdä Finnfoamillakin. Ja PU-vaahdottamalla sekä teippaamalla saumat umpeen. Youtubesta löytyy esimerkkejä miten noita SPU- ja Finnfoam eristyksiä voi tehdä.

   • Anonyymi

    Aikamoinen homma tuo höyrysulku, kun täytyisi koolingit kierrellä.
    Mietin, että mahtaako tallin ja ullakon lämpötilaero olla niin suuri, että tuota höyrysulkua tarvitaan. Eiköhän ullakolle karkaa kuitenkin jonkun verran lämpöä yläpohjan läpi ja samanverran taitaa karata autotalliinn varaston ja makuuhuoneen seinän läpi, joten taitaa katon molemminpuolin olla sama lämpötila.


   • Anonyymi

    koska maksaa yli 3x enemmän kuin eristys puhallusvillalla


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   74
   10815
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   136
   7189
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   200
   6057
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   19
   3303
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   146
   2303