Aihe

Testamentti kavereille

Anonyymi

Millaisella systeemillä kantsisi testamentata valtaosaltaan hyvin likvidiä omaisuuttaan useille (pääosin toisiaan tuntemattomille) saajille (hlöitä+yhteisöjä) siten, että pesän osakkaina tulisi olemaan kuitenkin vain pieni ns. luotto-ydinryhmä, eikä siis kaikki saajat?
Ei ole minkäänlaisia perillisiä.

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kummallinen vaatimus ja yksinkertainen tehdä-

   Testamentaa ydinryhmälle ja lisää velvoite luovuttaa osa omaisuutta määräaikaan mennessä, siis osa "likvidiä" määrätyille.

   Yksinkertaista jonka jokaisen aivot tajuaisi.

   • Anonyymi

    Hmmm... jos tuollaisen tosiaan testamenttiinsa kirjottaisi, niin tulkittaisiinkohan "tuo velvoite luovuttaa..." -osuus erityistestamenttina - siis jos siinä olisi täsmäosuudet mainittuina?

    Mikäs tuossa ap.n vaatimuksessa on "kummallista"?
    Voi hyvinkin olla fiksua kohdentaa pesän hallinta pikkuporukalle, jolloin asioiden hoito varmaankin sutjakoituu huomattavasti verrattuna, jos pesän osakkaita olisi vaikkapa kaikki 75 testamentin saajaa pitkin-poikin maata... ;)

    Tee erityistestamentit kaikille - ja lisäksi jätä loppuomaisuus halutuin osuuksin sille "ydinryhmälle". Tällöin ydinryhmäläisillekin jää kuitenkin erityistestamentin osuus tai osa siitä, jos käykin niin, että varoja onkin vähemmän kuin mitä on luvattu eritystestamenteissa (tällöin kaikkien osuuksia vähennetään osuuksien suhteessa).


  • Anonyymi

   Jokos se olisi milloin ajankohtaista tuon ajatellun testamentin toteutua, arviolta.
   Kuikapaljon sitä sitten likvidiä olisi testamentata.
   Luulisin että kannattaisi vai yhdelle antaa velkakirjaa vastaan, ettei syntyisi mitään häämminkiä ja eikä valtio saisi mitään perintöveroa.
   Katsokaas nyt, kun nykyään kaikki on velkaa muutenkin ja rahat on puhtaana pimeenä.

  • Anonyymi

   Asia on ihan yksinkertainen, toisin kuin edellä joku valopää kuvitteli.

   Testamentin tekijällä on valta määrätä, ketkä testamentinsaajista ovat osakkaita ja ketkä eivät. Ts. testamenttiin lista saajista ja toinen lsita niistä, jotka ovat osakkaina kuolinpesässä näistä saajista.

   Yksi hyvä keino on myös, että määrää testamentin toimeenpanijan, joka määrää kuolinpesän asioista.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   110
   10319
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   96
   3728