Aihe

Työmaat ja korona

Anonyymi

On aikakin että tämä nostetaan vähän näkyvämmin esille, ketään ei kiinnosta kun on kyse Kotimaan kakkosluokan kansalaisista.
Onneksi rakennusliiton päälikkö sai asia ainakin iltasanomiin asti, toivottavasti asia menee pidemmälle kuin vain iltapäivälehtiin.

Isoin ja kallein ongelma on että Baltian työvoima vyöryy rajan yli 20.000-25.000 työläisen voimin ilman testejä ja karanteenejä.
Tämä vaarantaa Suomalaisen työntekijän terveyden eli myös sinun koska tämä suomalainen työntekijä kulkee joukossasi, puhumattakaan näistä jotka tautia Suomeen tuo.

Olen noin 20v tehnyt töitä LVI alan firmassa ihan duunarina isoilla työmailla ja katsellut ihan yleisesti tätä toimintaa.

Palkat yms aiheesta sivuun menevät asiat kuuluu toisiin keskusteluihin, nyt puhutaan kulkutaudista ja sen ehkäisemisestä työmailla.

Järkevin tapa olisi testata tänne tulevat rajalla, kyllä testi maksaa mutta maksaa itsensä moninkertaisesti takaisin kun sairaslomat vähenee.

Moni alkaa huutamaan maskien perään ja kyllä maskeja tarvitaan mutta tautia ei edes pidä päästää tänne.
Jokainen joka omistaa toimivat silmät näkee ihan arjessaan että varsinkaan ulkomaalainen rakennus työvoima ei maskeja käytä, eli jätetään tauti rajalle.

Se että työmaa on täynnä lappuja koronasta ja suojaamista ei ikävä kyllä auta, olen katsellut tätä jo monta monta kuukautta.

Se mitä työmailla oikeasti näkee kun eri kulttuurit kohtaa on niin uskomatonta että ihminen joka ei ole työmaalla käynyt ei edes uskoisi todeksi.
Työmaalla en tarkoita että joku tapetoi tai remontoi huoneesi, työmaalla tarkoitan että kokonainen talo revitään auki betonille ja saneerataan tai tyhjästä rakennetaan uusi.

Työmaakopeissa mitä te kaikki voitte nähdä tapahtuu kummallisia asioita ihan kulttuuristen erojen takia, hygienia kärsii etupäässä.
Nämä kopit on jaettu normaalisti eri firmojen ja työporukoiden kesken, kotimaisilla omat jne.
Kopeissa on tietysti vessat pesultaat yms.

Ajatelkaa tätä, pesualtaiden yläpuolelle on jouduttu laittamaan teksti missä lukee: allas vain käsien pesua varten.
Tämä teksti on sen takia koska ulkomaalainen työvoima pesee jalkojaan ja vehkeitään näissä laareissa, vierestä löytyisi suihku.

Ajattele jos joku sinun toimiston taukotilassa alkaisi pesemään esim jalkojaan pesualtaassa, mieti sitä hetki.

Yritän antaa kuvan ihan perus hygienian eroista mitä esim Baltian maissa on, luuletteko että käsien pesu yms toimet Koronan takia on prioriteetti näillä ihmisillä?

Moni syyttää työnantajia tässä tilanteessa, ei työnantajan velvollisuus ole opettaa sinua käymään esim suihkussa tai sitomaan kengän nauhat, maalaisjärki käteen.

Tämän takia korona pitää pysäyttää rajalle, testata herranen aika!
Se että testejä ei tehdä rajalla on yhtä hämmentävää kuin se että näet jonkun pesivän vehkeitään käsienpesualtaassa.

Jos korona tilanne ei ole paha isoilla työmailla niin haastan Mariinin tai koko hallituksen tulemaan työmaalle ja olkaa täällä normi 8h, ei tarvitse töitä tehdä, kävelkää vaikka ihan ympyrää, jos koronaa ei ole niin ei pitäisi olla ongelmaa viettää täällä aikaa?

Jos alkaa itku rahasta että on liian kallista niin kertokaa hintalappu Suomalaisen työläisen hengestä.

Jos alkaa itku että ei ole testaajia niin virka-apu pyyntö armeijalle, siellä 365 valmius. Lääkintämiehille hyvää koulutusta. Arkena ei pitäisi olla ruuhkaa kun turhaa matkailua pitäisi välttää??!
Maanantaisin tietysti ruuhkaa kun työläiset tulee takaisin mutta ottakaa sen verran testejä kun voi, vähän on enemmän kuin ei yhtään.

Sanon ihan duunarina, ISOSSA mittakaavassa Koronan torjunta ja ehkäisy ei kuulu työnantajalle eikä liitoille, se kuuluu hallitukselle.

Tehkää päätöksiä sen takia teidät on valittu.
Huonokin päätös on parempi kun se että mitään päätöstä ei tehdä, ei jäädä tuleen makaamaan.

Lopullinen vastuu on teillä.

Kiitos

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Vessoissa joudutaan laittamaan ohje siirtotyöläisten kielillä että vessapaperi on laitettava vessapyttyyn, eikä vessapytyn reunoilla saa seisoa. Tämä siksi että eräissä maissa on jopa kielletty vessapaperin laitto vessapyttyyn koska ne tukkeutuu, paperi on laitettava pytyn viereen roskikseen. Jossain maissa ei ole vessapyttyjä, vain reikä lattiassa.

  • Anonyymi

   rokotukset....25000 on pienimäärä rokotettavaa ...ihmettelen miksi ei näitä rokoteta heti rajalla ja laiteta heti kahdeksiviikoksi karanteeniin..? jos meillä on tiedossa että ulkomailta tulevat työmiehet kantaa viruksia mukanaan niin miksi emme rokottaisi heitä...on siis ihmeellistä että ensin annetaan viruksen levitä ja sitten ihmetellään miksi emme ehdi rokottaa omaa kansaa ja virusmutaatio leviää suomessa työmailla..
   tuikkikaa ne rokotteet komennusmiehille niin viruksen leviäminen loppuu tyystin..

   • Anonyymi

    Viranomaiset eivät edelleenkään uskalla pistää virolaisia rakennusmiehiä edes koronatestiin. Siitä vaan vapaasti suoraan työmaalle vapaapäiviltä. Nyt harkitaan että testattaisiin laivamatkalla koska siinä olisi luppoaikaa 2-2,5 h, mutta edelleenkin vain vapaaehtoisena. Jokaisella työmaalla pitäisi olla viikonloppuvapaalta töihin palaavilla virolaisduunareilla paperien tarkastus aamulla ensimmäiseksi. Ellei testaustodistusta tai negatiivista koronatestitulosta 72 tunnin sisältä olisi, duunari takaisin kämpille pitämään 10 päivän karanteenia.

    On ilmennyt ettei raksaduunarit uskalla mennä koronatestiin koska pelkäävät positiivista tulosta ja luulevat joutuvansa palkattomaan karanteeniin. Toivottavasti tiedotuskampanja puree että hekin saavat karanteenipäivärahaa, joten tulot eivät lopu vaikka joutuisikin karanteeniin. Työmaapomo kylläkin repii hiuksiaan että mistä nyt uusi duunari tilalle ja voihan siinä tapahtua työvoiman vaihto (töitä ei enää löydykään karanteenin jälkeen).


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   380
   4786
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   64
   3719
  3. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   34
   2175
  4. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   2097