Aihe

Mönkijä vai puutarhatraktori lumitöihin?

Anonyymi

Tuolla Ameriikassa esikaupungeissa on puutarhatraktorit todella suosittuja, suomessa taas mönkijät. Lumitöissä nuo pikkutraktorit tuntuvat olevan aikamoisia petoja mönkijään verrattuna, liikahtaa mukisematta semmoinenkkn läjä jonka takana mönkkäri jauhaa tyhjää. Katsoppa vaikka video https://youtu.be/hvIzMPdI7_M.

Mihin tuo lumensiirtokyky perustuu, tehoahan tuossa on alle puolet mönkijän hepoista? Onko paino ainoa ratkaiseva tekijä, videon runko-ohjattava painaa varmasti tuplasti mönkijään verrattuna.

Onhan sielläkin maaseudulla mönkijöitä, mutta suomessa suosiota lisäsi varmasti tuo T3, joka teki mönkijästä murkkuikäisten kulkupelin. Onhan se näppärämpi kuin tuollainen kävelyvauhtia liikkuva puutarhatraktori.

Mutta, minulla kaupungissa ei ole liikkumistarvetta, lumityötarve on ja kesällä tontilla kamppeiden liikuttelutarvetta. Kertokaapa tietäjät kantanne asiaan.

5

50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sen voin sanoa että puutarhatraktori ei sovellu lumitöihin, pito ei riitä edes ketjuilla koska on ihan liian kevyt. Jos esim jäistä lumen alla tai lumi märkää, vain sutii. Me vaihdettiin hiljattain puutarhatraktori oikeaan traktoriin koska puutarhatraktorilla ei tehnyt paljon mitään lumenaurauksessa.

   Mönkijää en ole kokeillut mutta koska ovat painavampia ja saatavilla nelivedolla, todennäköisesti paljon parempia lumenauraukseen.

   • Joo kyllä mönkkäri on myös jälleenmyytävissä järkevällä hintaa (Ja kysyntää on).

    Ja huviajoonhan mönkijä on oiva, puutarhatraktorilla ei paljoa ajele huvikseen.


  • Anonyymi

   Puutarhatraktorissa on tiheämmät välitykset kuin mönkijässä, joten se pystyy auraamaan tehokkaammin.

   Isoin ero maiden välillä on siinä että murkkuikäiset ajelee täällä mönkijällä, mutta jenkeissä saavat ajaa ihan oikealla henkilöautolla (16 vuotiaana).

   • Anonyymi

    Mönkijä lumitöihin, neliveto ja hyvä pito renkaissa, ketjuja tai nastoja ei juuri tarvita.
    Mönkijässä on myös hidas välitys jolloin voimaan on käytössä puskea lunta.
    Vinssi valmiiksi keulassa levyn nostoa ja laskua varten.
    Mönkijällä on myös muuta käyttön, vaikka metsästä puuta kuskata ja hupi, kuka lähtee ruohonleikkurilla laavulle makkaraa paistamaan.
    CFMoto CForse 450 tai 520, kohtuuhintaisia ja laadukkaimpia kiinalaisia, ja huom. KTM omistaa tehtaasta puolet joten laatukin on parempaa.


  • Anonyymi
   UUSI

   Ostin 300€ eurolla amerikkalaisen 16hp puutarhatraktorin, (ei mikään kevytpelti leikkuri). Valurautanen moottori ja startti moottorina toimii Delco Remy laturi, on kyllä sitkeä puskemaan lunta ja maata kun painoakin on koneella se 400kg.

   Vuoden 1973 simplicity 7016H

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   367
   4425
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   57
   3338
  3. Torppa Levillä

   Mites se raskauspahoinvointi ??
   Kotimaiset julkkisjuorut
   94
   1812
  4. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   20
   1643