Aihe

Noja-tuoli ( 18 )

Aloitan uuden ketjun odotellessani kyytiä kokeisiin, pitkäksi jo venyi edellinen.
Maailmalla myllertää, pohtimaan laittaa, että miten helpolla lauma liikkuu, ei ajatusta ollenkaan johtajasta ja hänen toimistaan.
Onhan tämä tuttua koko maailmalla, mutta että noin sokeasti voi uskoa johonkin, mikä ei koko virkakautenaan ole mitään järkevää esiin tuonut.
Toivottavasti ei lisää seuraa, ehkä vähänkin ajattelevat nyt heräsi.

Onnittelun aihe on aina, kun lapsi maailmaan syntyy, ei kovinkaan uskottavaa ole tämä maailman tilanne kaikkine luonnon ja ihmisten aikaan saannoksiin.
Lämpimät onnittelut vanhemmille ja pienelle neidille;)

Korona ei rauhoittumisen merkkejä anna ja rokotusten saantikin vie pitkän ajan, vuoden loppuun asti.
Ehtii siinä jo paljon tapahtua, moni ei ehdi rokotusta saadakaan, minkäpä sille mahtaa, jos ei rokotteita ole saatavilla, ei edes hallitus pysty lisää mistään haalimaan.
Onneksi meillä kuitenkin suurin osa kansasta on ajattelevia ja ymmärtävät tilanteet, vaikka perästä hiihtäjiä myös löytyy ketään mainitsematta.

Melkein kuusi astetta mittarissa ja lisää luvassa, pakkanen pohjoisessa paukkuu jo oikean talven tavoin.
Taitaa kuitenkin sää muuttua sateiseksi ainakin osassa maata, ja lumitilanne voi parantua myös siellä missä lunta ei vielä ole.
Talveen kuuluu lumen tulo ja kyllä näitä maisemia ja näkymiä ilolla katselee;)

Kohta kyyti tulee ja lähden arvioita kunnostani haalimaan, ensi viikkoon jää tulokset ja mahdollinen lääkäri aika, toivomuksenani on hyvä lopputulos, kukapa muuta itselleen voisi toivoakaan.
Tervetuloa viesti laittamaan ja mietteet kirjoittamaan, varmaan moni asia antaa siihen aiheen.

214

1413

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Huomenta!
   Täällähän sinä olet, ajattelin jo, että olit nukkunut pommiin. Itse ainakin nukuin, se on minulla nykyisin toinen luonto.
   Ulkona tuntuu olevan ihana talvisää. Tyyntä ja varmaan nollassa asteet, Taivas on harmaa, mutta ei haittaa.
   Eilisen amerikanhössötyksen jälkeen taidamme kaikki olla sen verran tyrmistyksissämme, että emme ole huomanneet mitään muuta tapahtuneen sitten viimeisen. En minä ainakaan.
   Lyhyesti siis vain hyvän päivän toivotukset:

  • Päiväni ovat menneet up and down, liekö koska elämäni nyt on jatkuvaa lepopäivää. Pölypallot eivät haittaa vaikka näköaisti on parantunut odotettua paremmaksi. Värit ovat kirkastuneet ja voimistuneet. Ennen valkea oli harmaan sävyjä nyt kirkkaan valkaa, ja sehän tietää, että likaläikät eroittuu jyrkästi sitä valkeaa kohtaa vastaan. En kuitenkaan AIJO siivota sillä mitä hyöveijää, vasta ensi viikolla remppa saadaan finaliin. On ollut hyvin aikaa toipua. Olen noudattanut pilkun tarkasti hoito-ohjeita leikkauksesta toipumiseen. Olen saanut takaisin haukan näköni vai olisko "korpin". 😁 En tarvitse laseja muutoin kuin lukiessani ja tietty nyt kun kirjoitan.

   Pitää organisoida rempan jälkeen huonekalujen siirrot. Kuopus ei pääse apuuni, mutta esikoinen tulee ensikuun alussa jos en sitä ennen innostu järjestelemään tätä sekasortoa kohilleeen.

   Kuopus sai viikolla kaksi voimakasta migreeni kohtausta, tapasi asiantuntijalääkärin. Syksyn raskas etäopiskelu sekä tutkimustyön teko ovat tressaneet liikaa, nyt hän lupasi levätä, onneksi hänen tutkimustyönsä on valmis ja tarkastettavana.

   Mietityttää geeniperimät, tässä suhteessa ei ainakaan minulta lähtöisin vaikka luonteemme ovat hyvin samanlaiset, tempperamenttisia, pitkäjännitteisiä, mutta emme perfektionisteja, teemme loppuun sen mitä olemme päättäneet tehdä ja voimme välillä jättää tekemättäkin 😁. Itselleni on täysin tuntematonta päänsärky saati migreenikohtaukset. (pitänee koputtaa päätä/puuta)

   On ihanaa oppia olemaan tekemättä itselleen tarkkaa päiväohjelmaa, olla tuntematta syyllisyyttä tekemättömistä töistä ja kulkea ikään kuin laput silmillä. Meikäläiselle hyvin tervetullut olotila koko viime vuotisen hötkyilyn jälkeen.

   Ramoona motzarella on se ainut ja oikea pizzajuusto, tosin unohdin ottaa laktoosia pilkkovan tabletin ja seuraukset olivat sen mukaiset 😁

   Jos nyt lähtisin ulos nauttimaan kipakasta pakkasesta ja auringon pilkistyksestä horisontin takaa.

   Tällaista elämän pohdintaa tänä perjantaina.

   • Älä Korppis rupea mööpeleitä nostelemaan, vaan anna silmiesi parantua. Kyllä kai ne varottivat siellä, ettei saa nostella mitään painavaa.

    Minulla on päivä vierähtänyt rauhallisissa merkeissä, eikä sen kulista ole mitään kerrottavaa.
    Kuten jo pari päivää sitten sanoin, ryhdyn ruotimummoksi ja opettelen istumaan keinutuolissa.
    Kissa voisi olla polvilla, mutta en sellaista tähän hätään rupea hommaamaan.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Älä Korppis rupea mööpeleitä nostelemaan, vaan anna silmiesi parantua. Kyllä kai ne varottivat siellä, ettei saa nostella mitään painavaa.

    Minulla on päivä vierähtänyt rauhallisissa merkeissä, eikä sen kulista ole mitään kerrottavaa.
    Kuten jo pari päivää sitten sanoin, ryhdyn ruotimummoksi ja opettelen istumaan keinutuolissa.
    Kissa voisi olla polvilla, mutta en sellaista tähän hätään rupea hommaamaan.

    Satuinpa löytämään tämän uuden nojatuolin. Kyllä maailmalla
    on tapahtunut, mutta olkoon tällä kertaa. Näin vain ilmoittaudun:))
    Terveisin ynnämuu.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Satuinpa löytämään tämän uuden nojatuolin. Kyllä maailmalla
    on tapahtunut, mutta olkoon tällä kertaa. Näin vain ilmoittaudun:))
    Terveisin ynnämuu.

    Pakkasaamuun heräilin, melkein neljätoista astetta, tuntuu ihan kipakalta, kun leutona on tähän asti menty.
    Kiireelle vuodevaatteet parvekkeelle, jospa pakkanen pölypunkit tuhoaisi;)
    Kokeet tuli ja tuloksetkin kohta soiteltiin, hieman on lääkitystä muutettava kilpirauhasen suhteen ja uusi koe kahdeksan viikon jälkeen, sen jälkeen sitten mietitään lääkärin juttusille pääsyä.
    Tavallisesta poikkeavaa kerrottavaa ei minulla hänellekään ole, joten ehkä sekin aika jollekin enemmän tarvitsevalle voisi jäädä.

    Makriina jatkaa pienillä unilla ja minä vaan nukun, viime yönä kahdeksan tuntia, mutta on niitä vähemmällekin jääneitä öitä ja unet ehkä levottomaksi unen tekee.
    Unentarvekin niin erilainen, toinen pärjää vähemmällä, toisella uni vaan vaatii useamman tunnin.
    Hoitajakin kyseli oireita olossani, mitä sitä osaa kertoa, kun uskon iän myötä tulleet pienet harmit kuuluvat asiaan.

    Samaa mieltä noista huonekalujen siirroista korpikirjailijan suunnitelmissa, varoen etene, vaikka ei oireilisikaan silmät millään tapaa.
    Minun silmät "kyynelihtii" aina vaan, vaikka kuinka kosteutta tyrkytän, minulla erittäin kuivat silmät.
    Ei meinaa uskoa, kun vettä valavat ja silti kuiviksi sanovat;)
    Varmaan uudet silmälasit joudun uusimaan, on sen verran näkö heikentynyt, ehkä johtuen näiden laitteiden tuijottelusta.
    Kyllähän monasti ne huonot geenit mukana,(ehkä hyvätkin) seuraa lapsillakin, sen olen huomannut, yksi minun perisyntini on eurojen tuhlaaminen, kaikki menee mikä tulee, sama näkyy olevan lastenkin riesana;)

    Ynnämuu sanan täydessä merkityksessä piipahti, no mukavahan se on että elämä sujuu tietokoneen ulkopuolellakin.
    Minä olen kurkkua myöten täynnä kaiken maailman asiantuntijoiden lausunnoista paljon puhetta aikaan saaneista tapahtumista.
    Muuta ei kuulekaan kuin rapakon takaista ja koronaa, kun radio on aina suki, ei välty kuulemasta.
    Hyvähän on olla ajan tasalla, mutta toistot toistojen perään harmin lykkää, kai se on korjattava sillä, että radion kiinni laittaa;)
    Liioittelen tuosta edellä olevasta, nyt kuuluu onnittelujakso syntymäpäivää viettäville ja musiikki soi.

    Päivä valkenee, ehkä on ruvettava noita puuhia jatkamaan, siistiä ja puhdasta on oltava, olkoon mitä muuta tahansa;)

    Tuli vielä mieleen lehtipurkaus, täällä on tekstari osuus päivittäisessä lehdessä, siellä joku paheksui miten väärin on, kun 90:set rokotetaan ensin, tärkeämpää olisi vielä työssä olevat joiden jaksaminen on kyseessä, jotenkin särähti korvaan.
    Voisiko kaivata "kaveria ei jätetä" sanontaa, vai onko maailma mennyt siihen, että minä itse joka paikassa????


  • Makriina ja Skillan varoititte huonekalujen siirroista. No, mutta ystävät rakkaat enhän minä tohdi. Tyttö on tulossa ensi viikon lopulla, hänellä on sukua ja paljon ystäviä täällä, eiköhän homma tule nuorten avulla hoidettua. Ripsuamisen voin itse tehdä löysällä aikataululla.

   Kirjoitin aijemmin, että ei ole tarkkaa päiväohjelmaa, mutta ulos on päästävä pariksi tunniksi per/päivä. Tänään taivas on sees ja aurinkokin pilkistää, joten ajelen kohta mökille päiväkahville. Tiedä häntä vaikka kahviterassilla kahvittelisin, no, riippuu pakkasen purevuudesta.

   Myöhemmin ehkä sauvakävelen sellaisen parin kilsan ympyrän. Voimisteluohjelmankin otin taas käyttöön kolmen huilipäivän jlkeen.

   Tammikuu etenee, kevät lähenee. Olen onnellinen ja kiitollinen. Samaa toivon kaikille nojatuolilaisille.💞

  • Talvinen pakkaspäivä. Koskahan sellainen on viimeksi koettu tällä rannikkovyöhykkeellä! Ei wanhan muisti niin pitkälle taida ulottua.
   Mieheni piti päiväkirjaa allakan kulmaan säätiedoista. Minä en siihen ryhtynyt, kun hän lopetti allakan aikaa käyttämästä, ja välillä se harmittaa. Olisi ihan mukava seurata samoja allakan aikoja ja vertailla sääilmiöitä.
   Mutta onnelliseksi ja tyytyväiseksi itseni tunnen.
   Kuuntelin Haaviston haastattelun Ykköseltä. Hyvin hän osaa sanansa sovittaa ja puhuu selkeästi.
   Vähän harmitti kun hänellä ei ollut tietoa Al-Holista palautetuista perheistä. Kiinnostaisi tietää, miten heidän asiansa hoidettiin. Leireillä on vieläkin n. 15 suomalaista lasta äiteineen. Järkkyä, ettei heitä saada sieltä pois.

   Tänään on pannukakkupäivä.

   • Hei kaikki tähän valoisaan päivään.
    Minäkin kuuntelin mielenkiinnolla Haaviston haastattelun ja totesin miehen olevan sanojensa mittainen, jopa diplomaattinenkin. 😊

    Miten osuvasti hän kuvasikaan nykymediuaa, tuntui ihan hyvältä noinkin korkean tahon mielipide.

    Oi, pannukakkupäivä on Makriinalla, täällä aloitetaan muutaman perunankuorinta lohilaatikkoa varten. Iloitsen tillipakasteestani, ja persilja & ruohosipuleistakin, antaa tilli oman säväyksensä suolakalaan.

    Mustikoita aion ripotella viiliini, eiköhän se jälkkäristä tai iltaruuasta käy,..

    Muuten tuo filmi Naisen tuoksu, muistui mieleeni, miten hienostunut se olikaan silloin sen nähdessäni!

    Penkin allehan se ketjussa taas meni, mutta kun ei tunne lähtökohtia, menee omituiseksi joskus 😎
    Nyt muutama peruna esille ja kuorimaan,..
    Hauskaa jatkoa, heippa!


   • Anonyymi

    Todella järkkyäkö se, ettei kaikkia terroristien vaimoja saada heti tänne Suomeen. Suomalaisilta äideiltä voi kyllä lapset ottaa huostaan paljon pienemmistäkin syistä. Voi käydä jopa niin, että ne äidit joutuvat siellä Syyriassa vastaamaan teoistaan niille ihmisille, joille ovat terroritekoja tehneet, tappaneet perheenjäseniä, polttaneet kodit, ajaneet pakolaisiksi. Olleet ainakin myötävaikuttamassa miestensä kautta ja vapaaehtoisesti lähteneet terroristien avuksi ja vieneet lapsensakkin.
    Eikös sekin ole järkkyä, kun nyt haetaan näitä ihmisiä Suomeen, johon on otettu turvaan näitten hirmutekoja paenneita ihmisiä? Niinistökin sanoi, että onko oikein ottaa turvaan ihmisiä, jotka aiheuttavat/ovat aiheuttaneet turvattomuutta toisille.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Todella järkkyäkö se, ettei kaikkia terroristien vaimoja saada heti tänne Suomeen. Suomalaisilta äideiltä voi kyllä lapset ottaa huostaan paljon pienemmistäkin syistä. Voi käydä jopa niin, että ne äidit joutuvat siellä Syyriassa vastaamaan teoistaan niille ihmisille, joille ovat terroritekoja tehneet, tappaneet perheenjäseniä, polttaneet kodit, ajaneet pakolaisiksi. Olleet ainakin myötävaikuttamassa miestensä kautta ja vapaaehtoisesti lähteneet terroristien avuksi ja vieneet lapsensakkin.
    Eikös sekin ole järkkyä, kun nyt haetaan näitä ihmisiä Suomeen, johon on otettu turvaan näitten hirmutekoja paenneita ihmisiä? Niinistökin sanoi, että onko oikein ottaa turvaan ihmisiä, jotka aiheuttavat/ovat aiheuttaneet turvattomuutta toisille.

    On on. Järkkyä on.
    Kuten Haavistokin sanoi, nämä leirit muodostuvat vähitellen Isisin pesäpaikoiksi, missä radikalisoituminen lisääntyy ja lapset kasvatetaan Isisin kannattajiksi ja toimijoiksi. On ahdistavaa ajatella, että emme saa pois sieltä niitä muutamia lapsia, joiden tulevaisuus voi muuttua karmeaan suuntaan, jos Suomen viranomaiset eivät pysty heitä pelastamaan. Jonain päivänä he kuitenkin tänne tulevat, mielestäni olisi parempi, että tulisivat nuorina, eikä aikuistuneina ja aatteelle koulutettuina hurmanhenkinä. Kurdit eivät päästä lapsia ilman äitejä, joten on otettava vastaan heidätkin. Haavisto on oikeassa. Mitä nopeammin asia hoidetaan, sitä parempi.
    Vielä voi olla toivoa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Todella järkkyäkö se, ettei kaikkia terroristien vaimoja saada heti tänne Suomeen. Suomalaisilta äideiltä voi kyllä lapset ottaa huostaan paljon pienemmistäkin syistä. Voi käydä jopa niin, että ne äidit joutuvat siellä Syyriassa vastaamaan teoistaan niille ihmisille, joille ovat terroritekoja tehneet, tappaneet perheenjäseniä, polttaneet kodit, ajaneet pakolaisiksi. Olleet ainakin myötävaikuttamassa miestensä kautta ja vapaaehtoisesti lähteneet terroristien avuksi ja vieneet lapsensakkin.
    Eikös sekin ole järkkyä, kun nyt haetaan näitä ihmisiä Suomeen, johon on otettu turvaan näitten hirmutekoja paenneita ihmisiä? Niinistökin sanoi, että onko oikein ottaa turvaan ihmisiä, jotka aiheuttavat/ovat aiheuttaneet turvattomuutta toisille.

    Lapsetko aiheuttaneet ?


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    On on. Järkkyä on.
    Kuten Haavistokin sanoi, nämä leirit muodostuvat vähitellen Isisin pesäpaikoiksi, missä radikalisoituminen lisääntyy ja lapset kasvatetaan Isisin kannattajiksi ja toimijoiksi. On ahdistavaa ajatella, että emme saa pois sieltä niitä muutamia lapsia, joiden tulevaisuus voi muuttua karmeaan suuntaan, jos Suomen viranomaiset eivät pysty heitä pelastamaan. Jonain päivänä he kuitenkin tänne tulevat, mielestäni olisi parempi, että tulisivat nuorina, eikä aikuistuneina ja aatteelle koulutettuina hurmanhenkinä. Kurdit eivät päästä lapsia ilman äitejä, joten on otettava vastaan heidätkin. Haavisto on oikeassa. Mitä nopeammin asia hoidetaan, sitä parempi.
    Vielä voi olla toivoa.

    Ne lapset koulutetaan jo pieninä isisterrorismiin, kyllä ne tänne tulevat ovat varmaan jo 10-vuotiaina aikamoinen uhka yhteiskunnalle ja mukana on teini ikäisiäkin. Haluaisitko, että lapsenlapsesi ovat samassa koululuokassa heidän kanssaan? Luotatko vain Haavistoon, et esimerkiksi presidenttiin ja Suojelupoliisiin? Kyselyssä suurin osa suomalaisista ei olisi halunnut niitä aikuisia Suomeen. Jos ne äidit olisivat halunneet lapsensa turvaan, olisivat päästäneet heidät ja jääneet itse vastaamaan teoistaan. Täällä on melkein mahdotonta saada terroristeja tuomituiksi, pääsevät kuin koira veräjästä. Suomen sinisilmäinen toiminta houkuttelee ihan takuulla terroristit takaisin tänne. Ja kun äidit lapsineen ovat täällä, ilmaantuu isätkin perheenyhdistämisen nojalla.


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Hei kaikki tähän valoisaan päivään.
    Minäkin kuuntelin mielenkiinnolla Haaviston haastattelun ja totesin miehen olevan sanojensa mittainen, jopa diplomaattinenkin. 😊

    Miten osuvasti hän kuvasikaan nykymediuaa, tuntui ihan hyvältä noinkin korkean tahon mielipide.

    Oi, pannukakkupäivä on Makriinalla, täällä aloitetaan muutaman perunankuorinta lohilaatikkoa varten. Iloitsen tillipakasteestani, ja persilja & ruohosipuleistakin, antaa tilli oman säväyksensä suolakalaan.

    Mustikoita aion ripotella viiliini, eiköhän se jälkkäristä tai iltaruuasta käy,..

    Muuten tuo filmi Naisen tuoksu, muistui mieleeni, miten hienostunut se olikaan silloin sen nähdessäni!

    Penkin allehan se ketjussa taas meni, mutta kun ei tunne lähtökohtia, menee omituiseksi joskus 😎
    Nyt muutama peruna esille ja kuorimaan,..
    Hauskaa jatkoa, heippa!

    Pekka Haavisto on koulutukseltaan vain ylioppilas, en sanoisi korkeaksi tahoksi enkä tasoksi. Härskinä luonteena pysyy virassaan, moni muu on eronnut suoraselkäisesti pienemmästäkin rikkeestä. Kuten äskettäin Kulmuni.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ne lapset koulutetaan jo pieninä isisterrorismiin, kyllä ne tänne tulevat ovat varmaan jo 10-vuotiaina aikamoinen uhka yhteiskunnalle ja mukana on teini ikäisiäkin. Haluaisitko, että lapsenlapsesi ovat samassa koululuokassa heidän kanssaan? Luotatko vain Haavistoon, et esimerkiksi presidenttiin ja Suojelupoliisiin? Kyselyssä suurin osa suomalaisista ei olisi halunnut niitä aikuisia Suomeen. Jos ne äidit olisivat halunneet lapsensa turvaan, olisivat päästäneet heidät ja jääneet itse vastaamaan teoistaan. Täällä on melkein mahdotonta saada terroristeja tuomituiksi, pääsevät kuin koira veräjästä. Suomen sinisilmäinen toiminta houkuttelee ihan takuulla terroristit takaisin tänne. Ja kun äidit lapsineen ovat täällä, ilmaantuu isätkin perheenyhdistämisen nojalla.

    Stopp!!
    Jos maailmalla on terrorismiuhan alla suomalaisia lapsia, niin olet hylkäämässä heidät sinne, mihin he ovat ilman omaa syytään joutuneet
    Suomessa on terveydenhoito aivan toista luokkaa kuin jollakin pakolaisleirillä, ja mitä nuorempana lapsi pääsee turvalliseen paikkaan ja pääsee turvalliseen hoitoon, sitä parempi. Kun kurdit eivät päästä lapsia pois ilman äitejään, niin asia on hoidettava sen mukaan. Osa naisista ei edes halua tänne.

    Et kai odota, että lapset saavat vuosien terrorismikoulutuksen, ennen kuin tulevat Suomeen, sillä älä unohda, että he ovat suomalaisia, ja haluavat tuoda aatteensa tännekin.
    Pahoista asioista on valittava pienin paha. On satsattava tähän nyt, eikä sitten, kun tänne saapuu joukko jihadisteiksi koulutettuja paluumuuttajia. Mitä lapsenlapsille silloin tulee tapahtumaan?
    En halua vatkata tätä asiaa sen enempää. Haluan luottaa siihen,. että asiaa hoitavat poliitikkojen lisäksi asiantuntijat ja uskontoihin perehtyneet ja koulutetut ihmiset.
    Minä uskon ja luotan suomalaiseen järkeen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ne lapset koulutetaan jo pieninä isisterrorismiin, kyllä ne tänne tulevat ovat varmaan jo 10-vuotiaina aikamoinen uhka yhteiskunnalle ja mukana on teini ikäisiäkin. Haluaisitko, että lapsenlapsesi ovat samassa koululuokassa heidän kanssaan? Luotatko vain Haavistoon, et esimerkiksi presidenttiin ja Suojelupoliisiin? Kyselyssä suurin osa suomalaisista ei olisi halunnut niitä aikuisia Suomeen. Jos ne äidit olisivat halunneet lapsensa turvaan, olisivat päästäneet heidät ja jääneet itse vastaamaan teoistaan. Täällä on melkein mahdotonta saada terroristeja tuomituiksi, pääsevät kuin koira veräjästä. Suomen sinisilmäinen toiminta houkuttelee ihan takuulla terroristit takaisin tänne. Ja kun äidit lapsineen ovat täällä, ilmaantuu isätkin perheenyhdistämisen nojalla.

    Jo on aikoihin eletty kun pienet lapset uhkaavat katkerien vanhusten elämää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ne lapset koulutetaan jo pieninä isisterrorismiin, kyllä ne tänne tulevat ovat varmaan jo 10-vuotiaina aikamoinen uhka yhteiskunnalle ja mukana on teini ikäisiäkin. Haluaisitko, että lapsenlapsesi ovat samassa koululuokassa heidän kanssaan? Luotatko vain Haavistoon, et esimerkiksi presidenttiin ja Suojelupoliisiin? Kyselyssä suurin osa suomalaisista ei olisi halunnut niitä aikuisia Suomeen. Jos ne äidit olisivat halunneet lapsensa turvaan, olisivat päästäneet heidät ja jääneet itse vastaamaan teoistaan. Täällä on melkein mahdotonta saada terroristeja tuomituiksi, pääsevät kuin koira veräjästä. Suomen sinisilmäinen toiminta houkuttelee ihan takuulla terroristit takaisin tänne. Ja kun äidit lapsineen ovat täällä, ilmaantuu isätkin perheenyhdistämisen nojalla.

    Mitä te tiedätte lähi-idästä ja isis-lapsista muka,
    kun ei asiaatuntevammatkaan tiedä ?


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Stopp!!
    Jos maailmalla on terrorismiuhan alla suomalaisia lapsia, niin olet hylkäämässä heidät sinne, mihin he ovat ilman omaa syytään joutuneet
    Suomessa on terveydenhoito aivan toista luokkaa kuin jollakin pakolaisleirillä, ja mitä nuorempana lapsi pääsee turvalliseen paikkaan ja pääsee turvalliseen hoitoon, sitä parempi. Kun kurdit eivät päästä lapsia pois ilman äitejään, niin asia on hoidettava sen mukaan. Osa naisista ei edes halua tänne.

    Et kai odota, että lapset saavat vuosien terrorismikoulutuksen, ennen kuin tulevat Suomeen, sillä älä unohda, että he ovat suomalaisia, ja haluavat tuoda aatteensa tännekin.
    Pahoista asioista on valittava pienin paha. On satsattava tähän nyt, eikä sitten, kun tänne saapuu joukko jihadisteiksi koulutettuja paluumuuttajia. Mitä lapsenlapsille silloin tulee tapahtumaan?
    En halua vatkata tätä asiaa sen enempää. Haluan luottaa siihen,. että asiaa hoitavat poliitikkojen lisäksi asiantuntijat ja uskontoihin perehtyneet ja koulutetut ihmiset.
    Minä uskon ja luotan suomalaiseen järkeen.

    Ihan järkevästi ajateltu, Makriina !


  • Anonyymi

   Jaahas, agitoippa taas muualla kuin leppoisassa Nojatuoliryhmässämme!

   • Anonyymi

    joo. minunkin mielestä makriinan pitäisi agitoida muualla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    joo. minunkin mielestä makriinan pitäisi agitoida muualla.

    Ei sinulta onnistu, vaikka manipuloit kuinka tahansa höntti!
    Makriina on ja pysyy. samoin muutkin rohkeat ajattelijat!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei sinulta onnistu, vaikka manipuloit kuinka tahansa höntti!
    Makriina on ja pysyy. samoin muutkin rohkeat ajattelijat!

    Myönnän, että tietoni ei riitä antamaan neuvoja toimiville viranomaisille
    tässä suomalaisten palauttamisasiassa pakolaisleiriltä. Se nyt tuntuu
    oudolta, että säikytään muutaman henkilön kotiuttamisesta. Luulen
    kyllä - en tiedä - , että nämä pystytään pitämään hallinnassa. Makriina
    kirjoittaa ihan asiaa viestissä klo13.23.
    Parasta on pistää "jäitä hattuun" ja ottaa rauhallisemmin, uhkakuvien
    liioittetu tuntuu" Trumppimaiselta."
    Kerron nyt tutunmasta asiasta, jonka paremmin hallitsen:) Taluttelin
    pölyimuria ja huiskauttelin vähän luutullakin lattioita. Hyvin hoitui.
    Kyllä pasaa palkinnoksi heti puolin lähteä saunaan:) Hyvää jatkoa teille!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sinulta onnistu, vaikka manipuloit kuinka tahansa höntti!
    Makriina on ja pysyy. samoin muutkin rohkeat ajattelijat!

    Kaikki täällä eivät ole ajattelijoita kuten Makriina, vaan epärealistisissa pilvilinnoissa haihattelijoita ja itsensä ylistäjiä.


  • 9 päivä jo menossa, pakkasmittari näyttää 10 astetta.
   Veli soitti, että meidän kellarikerroksen varastoon oli murtauduttu. Siellä on usein näihin ihmisten ´´kanakoppi´´-varastoihin murtauduttu, että jo monta vuotta sitten, olen sieltä kaiken merkittävän pois vienyt.
   Ihmettelen, miksi lukko on tarvinnut rikkoa, kun näkee, ettei siellä mitään oikeastaan ole. Muutama mitätön tavara. Yksi vanha tyhjä matkalaukku, jos vaikka luulleet, että sen sisällä on jotain.
   Kyllä tuo isis-lasten siirto, on kaksipiippuinen juttu.
   Kun lukee mielipiteitä puolesta ja vastaan, hyvät perustelut löytyy kummaltakin kannalta.
   Kukaan ei kuitenkaan pysty sanomaan, tehdään kummimpäin vaan, mitä se tulevaisuuteen vaikuttaa.
   Lapsiahan ei noin vain voida tuoda, ei ole toisen valtion alueella Suomella toimivaltaa, näyttää siltä, että ilman äitejä niitä ei sieltä saada pois.
   Olkaamme kiitollisia Suomestamme. En näe, että parempi olisi missään muuallakaan.

   • Anonyymi

    Suomi on vielä hyvä maa, toivotaan että pysyykin hyvänä maana, jossa on turvallista kaikilla
    asua.


   • Pistänpä kauhani tähänkin soppaan.
    Terrorijärjestöön kùluvia naisia tuodaan valtion kyydillä Suomeen.
    Naisten lapset on tehty ulkomaalaisille isistaistelijoille.
    Suomalaisia lapsiako?

    No, joo.


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Pistänpä kauhani tähänkin soppaan.
    Terrorijärjestöön kùluvia naisia tuodaan valtion kyydillä Suomeen.
    Naisten lapset on tehty ulkomaalaisille isistaistelijoille.
    Suomalaisia lapsiako?

    No, joo.

    Ei.
    Ne on hollantilaisia.


   • korppis kirjoitti:

    Pistänpä kauhani tähänkin soppaan.
    Terrorijärjestöön kùluvia naisia tuodaan valtion kyydillä Suomeen.
    Naisten lapset on tehty ulkomaalaisille isistaistelijoille.
    Suomalaisia lapsiako?

    No, joo.

    Niin ne pykälät vaan menee, että, jos äiti on Suomen kansalainen, niin lapsi saa Suomen kansalaisuuden, vaikka olisi syntynyt ulkomailla.


   • Anonyymi
    Eliaana kirjoitti:

    Niin ne pykälät vaan menee, että, jos äiti on Suomen kansalainen, niin lapsi saa Suomen kansalaisuuden, vaikka olisi syntynyt ulkomailla.

    Laki on laki, joo. Ymmärtäähän sen, perheenvanhin lapsi on syntynyt turkkilaiselle, nuorin saksalaiselle Syyriassa niin tietenkin lapset ovat suomalaisia 😖

    Meidän uusioperheessä on suomen-, hollanin- sekä kaksoiskansalaisuutta kantavia lapsia.

    Korppis


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Laki on laki, joo. Ymmärtäähän sen, perheenvanhin lapsi on syntynyt turkkilaiselle, nuorin saksalaiselle Syyriassa niin tietenkin lapset ovat suomalaisia 😖

    Meidän uusioperheessä on suomen-, hollanin- sekä kaksoiskansalaisuutta kantavia lapsia.

    Korppis

    Eihän sinulla ole kuin kaksi suomalaisen korven kasvatin kanssa tehtyä lasta, niin just olet kertonut. Eikä yhtään lapsenlasta. Miten ne sinun miesystävän jälkeläiset sulle muka on perhettä ja miksi pitää heidän kansalaisuuksiaan ja muitakaan yksityisasioitaan julkisesti kuuluttaa? Tapasitte kertomasi mukaan hyvin iäkkäinä, tuskin ne hollantilaiset ”lapset” sinua äitipuolenaan pitää.


   • Vuosia sitten tyttäreni muutti uuteen asuntoon. Muuttotouhujen keskellä ilmaantui paikalle poliisi, joka halusi tietää, onko verkkokellari tyttären käytössä. Hän ei ollut siellä vielä käynytkään, mutta lähti poliisin kanssa paikalle. Todettiin, että siellä oli varastettu mopo. Onneksi poliisi uskoi tytärtä sen kummemmin hötkyilemättä, ja mopo vietiin pois, eikä tytär kuullut asiasta sen koommin.
    Eipä juuri houkuta kellaria käyttää muulle kuin hävitettävälle roinalle. Siitä hyvä tietenkin, ettei sinne voi säilöä varastettua tavaraa, kuten tyttärenkin tapaus osoitti! LOL.


  • Sunnuntaiaamun hiljaisuutta ja pakkasta säätilassa kaksitoista astetta, upea päivä sään puolesta tulossa.
   Puut ovat säilyttäneet koreutensa ja hanki kimmeltää, niin kaunista se on;)

   Olette kantaa ottaneet Haaviston puheeseen ja lasten hyvinvointiin ja kotiin muualta tuontiin.
   Lapsen asema puhuttaa koko maailmaa ja lapsia yritetään auttaa, kerätään rahaa ulkomaita myöten, missä apu onkin tarpeeseen.
   Meillä kotimaassa otetaan huostaan lapsia joiden vanhemmat eivät kykene lapsia hoitamaan, harmi ettei se onnistu pakolla muiden maiden kohdalla, missä suomalaisia lapsia onkaan.
   Kyllähän siinä tapauksessa äitien olisi myös kotimaahansa päästävä, kyse on lapsen hyvinvoinnista, äidit tavallaan kiviriippana näissä tapauksissa, mutta eiköhän suomessa valvonta toimi.
   Harmia on kotimaankin huostaan otetuista kustannusten tasolla, elatus on kuntien vastuulla ja kahdeksaantoista vuoteen asti elatus on maksettava, lapsen etu on kuitenkin turvattava, sama mielestäni vaarassa olevien suomalaisäitien lapsille.
   Yleisesti ottaen ihmisiä on autettava hädän tullen ja etupäässä nämä avuttomat ja kaikkeen syyttömät lapset, sekä vanhukset kuntonsa vuoksi.
   Vaikea on yhtälö ja löytyykö yksimielisyyttä tässäkään koskaan, vaikea on vastuussa olevien osa.
   Jätän asian omalta kohdaltani tähän, tuskin mitään apua väittelystäkään on.
   Hyvä on, että keskustellaan, mutta se pitää pysyä asiallisena, jokaisella on oikeus mielipiteeseensä.

   Ei näytä hyvältä tuolla rapakon takanakaan, miten voidaan noin sokeasti uskoa johonkin, mikä on pelkkää valhetta?
   Eipä ylpeydellä katsella sielläkään aikaansaannoksia, lait ja säädökset ohitetaan mielivaltaisesti, demokratia pyritään tuhoamaan.

   Korona eikun leviää ja rokotuksiin luotetaan kuin pukki sarviin, kunpa nyt edes ne maahan saataisiin.
   Vaikutukset ja seuraukset taitavat olla vielä heppoisissa kantimissa ja vuoden loppuun mennessä väki vähenee, ehtiikö rokotus apua antamaan.

   Ei kovin mukavia kertomia tänä aamuna, vaikka niitä iloja pitäisi nyt pontevasti etsiä.
   Ajattelin seuraava koetta kuntoni kohdalla, 2.3 silloinhan on jo kevät, aurinko paistaa ja ehkä elämä kaikilla kirkastuu, näin toivomme, asiat löytää oikean uomansa ja kaikki melkoisen on hyvin;)
   Sunnuntaipäivän viettoon ja ulkoilemaan, ken siihen pystyy,
   Katselin Tv ohjelmia, ei mitään kivaa lupaa, uusintoja vaan, mutta onneksi on tuo Areena ja muut vastaavat.
   Iloa päiväänne toivotan;)

   • Huomenta tupaan, jossa nojatuolet kutsuvat rentoutumaan ☺️ Joskaan en minä ainakaan löhöilyä kaipaa, päinvastoin Esa Pakarista kuuntelin nauraen,..on se sellainen veijari että!

    Tyttölöistä äitinsä kun varoitteli, heh!
    Sinharmaan raskas taivasnäkymä ja -5° pakkasta, taitaa lunta sisältää nuo matalalla kulkevat pilvet.

    Ajatella, kolmasosa tammikuuta on jo eletty, helmikussa jo valkenee huomattavasti, hah haa, Pianhan meillä on kevät keikkumassa ennenkuin huomataankaan!

    Nyt hakemaan 'påtoorini' hyvää kahvia!

    PS. Nyt jo valkeni tällä aikaa aamu , vaikka nopsaan kirjoitin 😃)) heippa!


   • sinisiru kirjoitti:

    Huomenta tupaan, jossa nojatuolet kutsuvat rentoutumaan ☺️ Joskaan en minä ainakaan löhöilyä kaipaa, päinvastoin Esa Pakarista kuuntelin nauraen,..on se sellainen veijari että!

    Tyttölöistä äitinsä kun varoitteli, heh!
    Sinharmaan raskas taivasnäkymä ja -5° pakkasta, taitaa lunta sisältää nuo matalalla kulkevat pilvet.

    Ajatella, kolmasosa tammikuuta on jo eletty, helmikussa jo valkenee huomattavasti, hah haa, Pianhan meillä on kevät keikkumassa ennenkuin huomataankaan!

    Nyt hakemaan 'påtoorini' hyvää kahvia!

    PS. Nyt jo valkeni tällä aikaa aamu , vaikka nopsaan kirjoitin 😃)) heippa!

    Heippa täältäkin!
    Nyt olin aamusta alkaen virkeänä ja kipaisin innolla kahvinkeittoon, että pääsisin katsomaan aamu-uutiset. Ällistykseni oli ja on suuri, kun totesin, että kaiken kansan tietolaari Ylen Tv ei anna uutisia tänään ennen kuin klo 17.00, eikä mikään muukaan tv-kanava.
    Näenkö ohjelmatiedot väärin?
    Mitä virkaa uutisstudiolla on? Eikö meidän tarvitse sunnuntaisin tietää mitään maailman menosta? Amerikka kuohuu, korona kiehuu, lentokoneturmassa kaukomailla on kadonnut yli 60 ihmistä. Eilisen uutisia.
    Ehkäpä vuorokauden kuluessa on jotain muutakin uutista ilmaantunut, mutta mehän vain vietämme pyhäpäivää täällä lintukodossa.
    Nyt kun karanteeni pakottaa ihmiset tv:n ääreen tiiviimmin kuin ennen, alkaa tuntua siltä, että meitä sahataan silmään. Millaiseen ohjelmaan me joudumme tyytymään!
    Uusintoja ja jälleen uusintoja. Hercule Poirottiakin saamme seurata jatkuvilla uusinnoilla. En sano mitään suomalaisista ohjelmista.
    Veroina kerätään kuitenkin katselumaksut, ja ne ovat joka vuosi uudet, niissä ei uusintoja ole havaittavissa.
    Sää on harmaa ja mieliala myös. :(
    Toivotan teille parempaa päivää ja iloisempaa mieltä.


  • Anonyymi

   Tärkeintä on kuitenkin se, että lauma liikkuu uskollisesti jakkaralta toiselle, totellen johtajansa määräyksiä kaikkine oikkuineen ja manipulointeineen.

  • Anonyymi
  • Huomenta pilviverhon alla uinuvasta tyynestä hopean harmaasta korvesta. Niin mitä tänään keksittäisiin. Ei mitään tähellistä. Tv.tä en jaksa tuijottaa, mutta jospa ottaisin kutimet ja tekisin suvun nuorimmalle, hauva-vauvalle töppöset. Ulkoilu kuuluu myös ohjelmaan ja jäsenten oikoilut.

   Tein eilen pitkästä aikaa liharuokaa, vanhanajan karjalanpaistia. Sen roippeista jos tänään sopan lämmittäisi.

   Pohdiskelujani tänä-aamuna:

   Olemme uniikkeja.

   Me "luojan luodut", emme ajattele samalla tavalla, emme ole eläneet, emmekä elä samanlaisissa olosuhteissa toistemme kanssa,, emmekä tunne toistemme elämän vaiheita.

   Elämän kokemukset ovat muokanneet mielipiteitämme, ne tekevät meistä uniikkeja, joita ei voi vertailla keskenään. Eriäviä mielipiteitä pitää olla, eihän ilman eriävyyttä synny keskustelua. Tiukkapipoisuus ei ole hyvästä, mielipidettä voimme muuttaa.

   Jokainen käsittää asioita omalla tavallaan ja tuo niitä kokemustensa mukaisesti esille. Omien mielipiteittemme vakuuttamiseksi usein tukeudumme jonkun vaikutusvaltaisen henkilön kirjoituksiin.

   Otan esiin mietteen, jonka on kirjoittanut,
   Lordi Chesterfield (16094 - 1773) englantilainen politikko ja kirjailija.

   "Vaatimattomuus on ainut varma täky, kun kalastellaan kiitosta."

   Onko näin?

   Hyvää sunnuntai päivää!

   • Anonyymi

    Ajattelusi epäloogisuudesta kertoo sitaattisi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ajattelusi epäloogisuudesta kertoo sitaattisi.

    Hän on kuin Trumppi.


   • Anonyymi

    Vai että koiralle neulotut töppöset? Tuskin tarvitsee niitä sisätiloissa ja ulkona ne on suorastaan vaaralliset, kerää lunta jäätä ja moskaa, kastuu ja on koiralle epämiellyttävät, kynnet jää neuleeseen kiinni.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Vai että koiralle neulotut töppöset? Tuskin tarvitsee niitä sisätiloissa ja ulkona ne on suorastaan vaaralliset, kerää lunta jäätä ja moskaa, kastuu ja on koiralle epämiellyttävät, kynnet jää neuleeseen kiinni.

    Et sitten muuta arvosteltavaa keksinyt? Muu kaikki on jo käsitelty.
    Koiran kynsiä murehdit. Voih.

    Kyllä olisi syytä tämän koronan loppua, kun ei riitä enää toisten ihmisten toimien reposteluunkaan aiheita.
    Tää on kyllä niin väärin.
    Uutisiakaan ei kuule. Mitä se Trumppikin on mahtanut tehdä eilisen jälkeen!
    Ja missä on Meloonia?
    Mä en ala.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai että koiralle neulotut töppöset? Tuskin tarvitsee niitä sisätiloissa ja ulkona ne on suorastaan vaaralliset, kerää lunta jäätä ja moskaa, kastuu ja on koiralle epämiellyttävät, kynnet jää neuleeseen kiinni.

    Kyllä minun rakkaalla hauvelillani on aina sisällä ollessaan töppöset tassuissaan, koska residenssissäni on arvokas ruusupuu- parketti, enkä halua sen naarmuuntuvan hänen kynsistään. Tosin ulkoiluttaessani hauvelia, vaihdan hänen villatöppösensä suutarilla teettämiini mustiin polyuretaanipohjaisiin lakeritöppösiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä minun rakkaalla hauvelillani on aina sisällä ollessaan töppöset tassuissaan, koska residenssissäni on arvokas ruusupuu- parketti, enkä halua sen naarmuuntuvan hänen kynsistään. Tosin ulkoiluttaessani hauvelia, vaihdan hänen villatöppösensä suutarilla teettämiini mustiin polyuretaanipohjaisiin lakeritöppösiin.

    Minun hienoa hollandialaista uusiorotua olevalla kisuliinilla on sisällä jaloissaan pienet kumitulpat, ettei se liukastu kartanoni juuri vaihdetulla kiiltävällä marmorilaminaatilla. Huvilalla se ulkoilee entisestä jakaranda-laminaateista tehdyllä polulla, ettei tassuliinit kastu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hän on kuin Trumppi.

    Niin on. ADHD-narsisti ja niiiiin vaatimaton.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Et sitten muuta arvosteltavaa keksinyt? Muu kaikki on jo käsitelty.
    Koiran kynsiä murehdit. Voih.

    Kyllä olisi syytä tämän koronan loppua, kun ei riitä enää toisten ihmisten toimien reposteluunkaan aiheita.
    Tää on kyllä niin väärin.
    Uutisiakaan ei kuule. Mitä se Trumppikin on mahtanut tehdä eilisen jälkeen!
    Ja missä on Meloonia?
    Mä en ala.

    Kyllä eläinrääkkäykseen pitää puuttua, vaikka paras kaveri sitä harjoittaisi.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Et sitten muuta arvosteltavaa keksinyt? Muu kaikki on jo käsitelty.
    Koiran kynsiä murehdit. Voih.

    Kyllä olisi syytä tämän koronan loppua, kun ei riitä enää toisten ihmisten toimien reposteluunkaan aiheita.
    Tää on kyllä niin väärin.
    Uutisiakaan ei kuule. Mitä se Trumppikin on mahtanut tehdä eilisen jälkeen!
    Ja missä on Meloonia?
    Mä en ala.

    Melania oli samanaikaisesti kun roskajoukko ja huligaanit tunkeutuivat Capitoliin noin parin kilsan päässä järjestämässä presidentin asunnossa valokuvaussessiota kaikista niistä hienoista koriste-esineistä joita hän oli keräillyt sinne neljän vuoden aikana. Donald oli työhuoneessaan ja kieltäytyi pitkään osoittamaan mitään viestiä twitterissä tukijoukoilleen, kunnes tytär ja joku toinen sai hänet taivuteltua tekemään niin.

    Minä oletan (tosin luulo ei ole tiedon väärtti) että Trump lähtee golfaamaan ja Melania pakkaamaan koriste-esineitään ja miljardin dollarin garderoobiaan Floridaan lähetettäväksi. Uudet tuulet alkavat puhaltamaan Valkoisessa talossa, kun uusi presidenttipari muuttaa sisään ja maan ensimmäinen nainen mahdollisesti vielä jatkaa työtään sieltä käsin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä eläinrääkkäykseen pitää puuttua, vaikka paras kaveri sitä harjoittaisi.

    "Idän tuulet ilkeimmät, pohjan pakkaset pahimmat" totesin äsken, kun tuuli tuiverti vasten kasvoja tuoden lumihiutaleita mukanaan.
    Tuli kouluajat mieleen, silloin niitä pakkasia olikin ja lunta.
    Suksilla sitten oikaistiin läpi vainioiden koulua kohti. Kylmää oli, silloin ei oltu vielä ymmärretty, että pitkäthousut pitää laittaa tytöillekin jalkaan.
    Ei villasukka yksinään lämpimänä pidä pakkasella.

    Nykyään on niin kiva katsoa lapsia, kun heillä on lämpimät pukimet! Ja kengät!
    No, siitäkin selvittiin.

    Sukankutimen otan minäkin käsiini, jouluksi käsityökorin korjasin pois.

    Terveyttä kaikille,
    Neeasa


   • Paloma01 kirjoitti:

    Melania oli samanaikaisesti kun roskajoukko ja huligaanit tunkeutuivat Capitoliin noin parin kilsan päässä järjestämässä presidentin asunnossa valokuvaussessiota kaikista niistä hienoista koriste-esineistä joita hän oli keräillyt sinne neljän vuoden aikana. Donald oli työhuoneessaan ja kieltäytyi pitkään osoittamaan mitään viestiä twitterissä tukijoukoilleen, kunnes tytär ja joku toinen sai hänet taivuteltua tekemään niin.

    Minä oletan (tosin luulo ei ole tiedon väärtti) että Trump lähtee golfaamaan ja Melania pakkaamaan koriste-esineitään ja miljardin dollarin garderoobiaan Floridaan lähetettäväksi. Uudet tuulet alkavat puhaltamaan Valkoisessa talossa, kun uusi presidenttipari muuttaa sisään ja maan ensimmäinen nainen mahdollisesti vielä jatkaa työtään sieltä käsin.

    Melania on ollut 4 vuotta hiljaa ja omissa oloissaan. Ei ainakaan täällä ole koskaan kerrottu hänen osallistuneen johonkin tilaisuuteen puheenpitäjänä tms. Kai hän joskus on joutunut edustamaan Trumpin rinnalla, mutta heti alkuun oli havaittavissa, ettei häntä kiinnostanut asema maan ensimmäisenä naisena.
    En yhtään yllättyisi, jos hänen muuttokuormansa suuntautuisi eri taholle kuin Donaldin.
    Luulen, että hänellä ei ole ollut helppoa tämän epävakaan miehen puolisona. Kai mies kotioloissakin on samaa sorttia kuin olemme tottuneet kuvista näkemään.
    Tsemppiä, Melania.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Et sitten muuta arvosteltavaa keksinyt? Muu kaikki on jo käsitelty.
    Koiran kynsiä murehdit. Voih.

    Kyllä olisi syytä tämän koronan loppua, kun ei riitä enää toisten ihmisten toimien reposteluunkaan aiheita.
    Tää on kyllä niin väärin.
    Uutisiakaan ei kuule. Mitä se Trumppikin on mahtanut tehdä eilisen jälkeen!
    Ja missä on Meloonia?
    Mä en ala.

    Näin instassa kuvan koirasta omistajan sylissä, rinta täynnä lumipaakkuja, kommentilla, "Olen vihainen, unohdit pukea päälleni talvi-haalarit".

    https://www.mustijamirri.fi/koirat-koiran-vaatteet-kengat-ja-tossut

    Trump on juuri nyt kiireinen, hän on koonnut asiantuntioita koodittamaan itselleen omaa keskustelupalstaa. Melanooma pitää tupperkutsuja viereisessä rakennuksessa. Esittelee koirien hipsterikenkiä.

    Kävin ulkona, aurinko paistoi kauniisti pilvien repeiltyä, otollinen ulkoilusää, no, niinhän luulin kun kävelin jonkin matkaa. Hyytävä viima hyökkäsi vasten kasvojani mutkan takaa. Lenkki jäi kilsan pituiseksi, lukemat -18 C tuntui kuin -26 C.

    Yritän ottaa rennosti tämän illan, sillä huomenna taas alkaa tapahtua. Komeita remppamiehiä hengailee kierreportaissa, onneksi kaukonäköni on kondiksessa 😁


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Idän tuulet ilkeimmät, pohjan pakkaset pahimmat" totesin äsken, kun tuuli tuiverti vasten kasvoja tuoden lumihiutaleita mukanaan.
    Tuli kouluajat mieleen, silloin niitä pakkasia olikin ja lunta.
    Suksilla sitten oikaistiin läpi vainioiden koulua kohti. Kylmää oli, silloin ei oltu vielä ymmärretty, että pitkäthousut pitää laittaa tytöillekin jalkaan.
    Ei villasukka yksinään lämpimänä pidä pakkasella.

    Nykyään on niin kiva katsoa lapsia, kun heillä on lämpimät pukimet! Ja kengät!
    No, siitäkin selvittiin.

    Sukankutimen otan minäkin käsiini, jouluksi käsityökorin korjasin pois.

    Terveyttä kaikille,
    Neeasa

    Terveisiä Neeasalle, että minun koulussani eivät tytöt saaneet 50-luvulla kulkea pitkissä housuissa, jollei ollut tiedossa voimistelutunti urheilukentällä.
    Koulumatkat olivat pitkät monillakin, eikä mistään bussikuljetuksista tiedetty, potkukelkalla oli talvisin kuljettava, tai jalkaisin. Minun voimistelunopettajani oli osallistunut aikoinaan Tukholman Olympialaisiin voimistelujoukkueessa. Voimistelumme oli sen ajan komennon mukaan tamburiinilla: vaihtoaskel, hyppy, vaihtoaskel, hyppy . . . Ja urheilukentällä pesäpalloa, kiitos siitä. Se oli kiva peli.
    Muistan muuten, että meillä oli 4 opettajaa, jotka olivat tulleet koulumme opettajiksi 1900-luvun alussa, yksi heistä oli johtajatar. Ei ihme, että vaatetuskysymys oli vanhahtava.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Terveisiä Neeasalle, että minun koulussani eivät tytöt saaneet 50-luvulla kulkea pitkissä housuissa, jollei ollut tiedossa voimistelutunti urheilukentällä.
    Koulumatkat olivat pitkät monillakin, eikä mistään bussikuljetuksista tiedetty, potkukelkalla oli talvisin kuljettava, tai jalkaisin. Minun voimistelunopettajani oli osallistunut aikoinaan Tukholman Olympialaisiin voimistelujoukkueessa. Voimistelumme oli sen ajan komennon mukaan tamburiinilla: vaihtoaskel, hyppy, vaihtoaskel, hyppy . . . Ja urheilukentällä pesäpalloa, kiitos siitä. Se oli kiva peli.
    Muistan muuten, että meillä oli 4 opettajaa, jotka olivat tulleet koulumme opettajiksi 1900-luvun alussa, yksi heistä oli johtajatar. Ei ihme, että vaatetuskysymys oli vanhahtava.

    Iltapäivän sininen hetki,..kaunis hämy verhoo tienoon.
    Pakkanenkin pyllähtänyt taas, eipä siellä kylmältäkään tuntunut päivemmällä. Hieman liukkautta varon hiekoittamattomilla paikoilla, pihapiiri on kiitettävästi ollut näinä vuosina hoidettu. Viides vuosi tosiaa menossa jo, aika on mennyt kuin siivillä, eikä viihtyvyydessä ole ollut vikaa.

    Niin tuli nälkä, että piti kiirehtiä lohilaatikko mikroon,..ja avasin vielä lisukkeeksi sardiinipurkin ja tiristin sitrunasta mehua raikastamaan. Mmm,..

    Kahvit vielä päälle parin pipparskakun kanssa, niin a' vot 😋)) elämä maistuu.

    Niin kauniita tervehdyksiä olen saanut Facessa, että kyyneliä ihan nielin. Muutamat lasten serkut, jotka oli pieninä hoidossa minulla joskus, äitinsä sairastaessa, muistavat pitää yhteyttä vanhaan fasteriin.

    Olihan viikonlopputapaamisia muutenkin ja kesämökeillähän serkukset leikkivät yhdessä, tankkasivat voileivillä ja korvapuusteilla rantalaiturilla maaten.

    Helsinkisarjassa laitan joskus omia valokuviani uintiretkiltä Pihlajasaaressa, koulukadusta Kruunuhaasta, paikka on kovin mieleinen nähdä vanhoja autoja ja ihmisiä tutuilla kaduilla.

    Jaa, kohta saadaan sentään klo 17.00 uutiset kuulla, vaikka olisi päätetty jotakin aina vaan yhtä uhmakkaan näköisen Trumpin eroittamisesta. Jo tulevaisuudessa esimerkin vuoksi olen sillä kannalla, lasketutti käsin viikkotolkulla vaalituloksia ja sai osan kansasta ihan sekaisin!

    Joskin hän kehoitti kannattajiaan vain *esiintymään villisti* ei mitään valtaamaan, saattaa olla ratkaisevaa!

    Saadan nähdä miten käy, sinisiru moi!


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    Näin instassa kuvan koirasta omistajan sylissä, rinta täynnä lumipaakkuja, kommentilla, "Olen vihainen, unohdit pukea päälleni talvi-haalarit".

    https://www.mustijamirri.fi/koirat-koiran-vaatteet-kengat-ja-tossut

    Trump on juuri nyt kiireinen, hän on koonnut asiantuntioita koodittamaan itselleen omaa keskustelupalstaa. Melanooma pitää tupperkutsuja viereisessä rakennuksessa. Esittelee koirien hipsterikenkiä.

    Kävin ulkona, aurinko paistoi kauniisti pilvien repeiltyä, otollinen ulkoilusää, no, niinhän luulin kun kävelin jonkin matkaa. Hyytävä viima hyökkäsi vasten kasvojani mutkan takaa. Lenkki jäi kilsan pituiseksi, lukemat -18 C tuntui kuin -26 C.

    Yritän ottaa rennosti tämän illan, sillä huomenna taas alkaa tapahtua. Komeita remppamiehiä hengailee kierreportaissa, onneksi kaukonäköni on kondiksessa 😁

    Hygieniahaalarit ?


  • Mukava oli ulkoiluilma tänään.
   Kissa on varpaat kynnyksellä oottamassa, kun palatessa oven avaa. Sitten, nau, nau ja säärihierontaa.
   On sitä tullut itsekin ihmeteltyä, mihin se yle-vero oikein menee, kun uusintaa uusinnan päälle ja asiaohjelmat senkun vähenee.
   Yle on poistanut mm. sellaiset hyvät asiaohjelmat, kun Suomi-express, kuningaskuluttaja, ajankohtainen kakkonen, Stiller. Nyt sitten viikonlopusta uutistuotantoa vähennettiin.
   On tainnut Yle unohtaa varsinaisesta tehtävästään ainakin puolet.
   Tuo amerikan Melania sanoi jo kauan sitten, että kun presidenttikausi on ohi, hän ottaa avioeron.
   Ilmeisesti hän nyt yrittää ilmentää sitä, ettei hänellä ole tekemistä Trumpin toilailujen kanssa.

   • Anonyymi

    Eikä hänellä olekaan mitään tekemistä Trumpin toilailujen kanssa.

    Piiloutui ison harmaaan ulsterin sisään, kun joutui kävelemään Trumpin rinnalla pari päivää sitten.


  • Huomenet viikonalkuun, pakkasta seitsemän ja hieman puunoksat heiluvat, kohta voi oksat lumesta paljaina olla jos tuuli yltyy.
   Kauan onkin tätä ihanuutta saatu katsella.
   Olen niin kyllästynyt tähän maailman menoon, kaikilla kysymyksiä ja arvailuja tuosta Amerikan tilanteesta, mitään ei kuitenkaan saada tehtyä, arvailuja suuntaan ja toiseen riittää.
   Ei kovin monta päivää enää vahdin vaihtoon, mutta tämä herra ehtii vielä maailman mullistaa, niin tehokas on sotukuja aikaan saamaan.

   Koirin vaatetuksestakin on puhuttu, no onhan se ihan järkeä suojaa laittaa, kun pakkanen paukkuu, mutta niin kuin kaikessa liiallisuuksiin mennään, juurikin tuolla rapakon takana hoitaminen ylittänyt rajan oikean ja väärän suhteen, siellä leikellään ja värjätään, näyttelyissä sitten nämä mitä upeimmat ystävät näytillä ovat.
   Ymmärsin pientä ivaa noissa tassujen töppösissä oli, mutta menköön samaan kastiin;)

   Melania on varmaan kypsä eroonkin ja lapset miten ne isänsä toilailut jaksaakaan, vai seuraavatko hyväksyen kaiken?

   Tuo kouluvaatetus oli ennen melkein sitä, kun jotain lämpöä pitävää päälleen sai, minulla on aina ollut lyhyt koulumatka, olen paleltumilta säästynyt.
   Kangasta ei sodan jälkeen saanut ja valmis tavara teki tulojaan, mutta eipä nekään lämmittämään joutuneet, hyvin kuitenkin koulun selvitin, oppimisesta en mitään virka, tai sanoisiko noin keskiarvoisesti;)

   En tuotakaan allekirjoita, minkä joku englantilainen kirjailija on tokaissut, muka vaatimattomuus olisi kerjäys kiitokselle, vaatimaton on luonnostaan vaatimaton, eikä kiitoksia kaipaa, päinvastoin niistä kiusaantuu.

   Facebookissa on paljon ulkona liikkuvista kissoista ja hätä on suuri miten pakkasella selviävät, valokuvia ottavat ja ilmoituksen sivuille, mikä on eläimien huoltamista parhaalla tavalla.
   Eliaanan kissa on turvassa ja hyvän kohtelun alla.

   Samaa ajattelin minäkin mielessäni, että miten noista lupamaksuista ei riitä uusien ohjelmien tekoon tuskin mitään, kun noita ohjelmia seuraa, vanhaa ja vanhaa aina vaan esiin tuodaan.
   Kotimaiset elokuvatkin jos niitä haluaisi katsoa ja muistoja viritellä on puheen kanssa niin epäselvää, että ärtymys niistä vaan seuraa.

   Aura autot aina tässä minunkin kulmilla aina touhussa, hyvin on hoidettu kadut ja pihat.
   Silti ainaista valittamista kaikesta saa lehdestä lukea, ja taisipa tämäkin viesti enemmän sinne harmaalle alueelle vetävän;)
   Jotakin myönteistä olisi loppuun saatava, no kohta on tammikuu puolissa ja päivä jo selvästi pidentynyt, joten kevät aika terveisiä lähettää, siitä ainakin voi iloita;)
   Jospa pakkanen purisi myös tuohon koronaan, tappaisi kaikki tartunta mahdollisuudet.
   Eipä tässä nyt muuta, kuin nauttikaa talvesta!

   • Kirjoitit.
    "En tuotakaan allekirjoita, minkä joku englantilainen kirjailija on tokaissut".
    Et tietenkään olethan suomalainen.

    Suomalaisissa sanonnoissa suuri osa on negatiivissävytteisiä. Ihmiset, jotka luulevat liikaa itsestään (eli ylipäätään uskovat itseensä), on aina pyritty palauttamaan jollain tavalla ruotuun, mikä näkyy myös suomalaisissa sanonnoissa.

    Etsin synonyymejä sanalle vaatimaton. Niitä löytyi pilvin pimein, valikoin joitakin.

    Karu, askeettinen, koruton, arkinen, vähäpätöinen, alempiarvoinen, yksinkertainen,
    hillitty,  säyseä, lempeä, tunnustettu, nöyrä jne.

    Vastakohta sanalle vaatimaton on  vaativa se sai vain muutaman synonyymin. 
    Vaativa, kerskaileva, huomiota herättävä, mahtaileva, suurellinen.

    Kun googlaa vastausta vaativasta persoonasta saa eteensä mielenterveysongelmien diagnoseja.

    Emmehän tietenkään ole musta/valkeita vaan sekoitus monesta ihmiselle ominaisesta luonteenpiirteestä.


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Kirjoitit.
    "En tuotakaan allekirjoita, minkä joku englantilainen kirjailija on tokaissut".
    Et tietenkään olethan suomalainen.

    Suomalaisissa sanonnoissa suuri osa on negatiivissävytteisiä. Ihmiset, jotka luulevat liikaa itsestään (eli ylipäätään uskovat itseensä), on aina pyritty palauttamaan jollain tavalla ruotuun, mikä näkyy myös suomalaisissa sanonnoissa.

    Etsin synonyymejä sanalle vaatimaton. Niitä löytyi pilvin pimein, valikoin joitakin.

    Karu, askeettinen, koruton, arkinen, vähäpätöinen, alempiarvoinen, yksinkertainen,
    hillitty,  säyseä, lempeä, tunnustettu, nöyrä jne.

    Vastakohta sanalle vaatimaton on  vaativa se sai vain muutaman synonyymin. 
    Vaativa, kerskaileva, huomiota herättävä, mahtaileva, suurellinen.

    Kun googlaa vastausta vaativasta persoonasta saa eteensä mielenterveysongelmien diagnoseja.

    Emmehän tietenkään ole musta/valkeita vaan sekoitus monesta ihmiselle ominaisesta luonteenpiirteestä.

    Korpikirjailijan esiin kaivatut sanat sopii hyvin kuvaamaan minua.
    "Karu, askeettinen, koruton, arkinen, vähäpätöinen, alempiarvoinen, yksinkertainen". Voisiko sitä sattuvammin sanoa:) Lisään kuitenkin,
    että vaatimattomuuttani ei tarvitse kiitellä, pärjään "omillani:))."
    Lueskelin aika paljon eri paikoista kansalaisten kirjoituksia. Lukeminen
    kyllä minulta käy - oppiminen hyvin huonosti.
    Sellainen yleiskuva jäi, että sekamelska hakuiseen näyttäisi olevan
    askeleet. Kyllä Truppimaiset opit näyttää toimivan. Kaikki on niin
    väärin erään joukon mielestä. Varsinkin hallituksen toimet, ei mikään
    kelpaa, vaikka toisenlaiselta tiedot näyttäisivätkin. Totuus ja vastuu
    on heitetty tunkiolle. Yksinkertaisesti sanottuna, tympäisee:((
    Tietysti elämään kuuluu kaikenlaista...yksilöinäkin.
    Tänään oli kunnolla luminen päivä ja jatkoa on luvassa. Pärjäillään:))


   • ynnämuu kirjoitti:

    Korpikirjailijan esiin kaivatut sanat sopii hyvin kuvaamaan minua.
    "Karu, askeettinen, koruton, arkinen, vähäpätöinen, alempiarvoinen, yksinkertainen". Voisiko sitä sattuvammin sanoa:) Lisään kuitenkin,
    että vaatimattomuuttani ei tarvitse kiitellä, pärjään "omillani:))."
    Lueskelin aika paljon eri paikoista kansalaisten kirjoituksia. Lukeminen
    kyllä minulta käy - oppiminen hyvin huonosti.
    Sellainen yleiskuva jäi, että sekamelska hakuiseen näyttäisi olevan
    askeleet. Kyllä Truppimaiset opit näyttää toimivan. Kaikki on niin
    väärin erään joukon mielestä. Varsinkin hallituksen toimet, ei mikään
    kelpaa, vaikka toisenlaiselta tiedot näyttäisivätkin. Totuus ja vastuu
    on heitetty tunkiolle. Yksinkertaisesti sanottuna, tympäisee:((
    Tietysti elämään kuuluu kaikenlaista...yksilöinäkin.
    Tänään oli kunnolla luminen päivä ja jatkoa on luvassa. Pärjäillään:))

    Hoksasin juuri kommenttisi, oli jäänyt lukematta.

    Rupesi huvittamaan kuvauksesi vaatimaton persoonasi ; )

    Minä en ole vaatimaton, olen enempi vaativa. Miten sen nyt ottaa, kiitostahan en saa sen olet varmaan huomannutkin. Joten en edes osaa kuvitella, että joku täällä vaikka onnittelisi minua jostain syystä.

    Kerskaileva en ole, vaikka samat imurin kävelyttämiset tai tarjouslohen ostamiseni kerrottuani ne joskus muuttuvat kerskailuksi. Senkin olet varmaan pannut merkille, että herätän huomiota, mutta en mahtaile, jos nyt ei lasketa mukaan timpurin taitojani ; ))

    Vaativa, mutta samalla huolehtiva kanaemo, hyvä ruuanlaittaja ja tarkka taloudenhoitaja.

    Hyvää yötä😁


  • Huomiseksi on ennustettu suurta lumimyräkkää navakan tuulen saattelemana etelärannikolle, nyt mennään vielä hiukan plussan puolella ja luudin aamulla parin sentin loskakerrokset rappusilta. Aura on jo valmiiksi valjastettu mönkijään, ja kyllähän Suomessa lumen ja kylmyyden kanssa on opittu toimeen tulemaan. Espanjassa ollaan nyt pulassa lumen ja pakkasen takia, välillä luonto näyttää muutakin kuin ilmaston lämpenemistä. Toisaalta selitetään sään ääri-ilmiöidenkin siihen liittyvän.

   Mieltä kylmäävää kyytiä on Amerikassakin, maa on kuitenkin vanha demokratia - vaikea edes todeksi uskoa!

   Rokotukset saatiin ennätysvauhtia kehitetyiksi, nyt sitten alkoi toimenpiteiden kangertelu ja syyllisten tahojen osoittelu. Ihan kun taannuttaisiin monessa asiassa, vaikka päinvastaista pitäisi nyt osoittaa. Harmaalle alueelle tässä itsekunkin mieliala tahtoo välillä hiipiä juuri ikävän uutisoinnin takia, vaikka itse tässä rauhallisena puolittaista karanteenia ja läheisten tapailua turvatoimin jatkankin. Koululaiset ovat mielissään, kun saavat olla lähiopetuksessa. Kaikki vuotuiset terveystarkastukseni sujuivat syksyn ja talven kuluessa normaalisti, silmälääkäriltä tuli sama vastaus kuin kaksi vuotta sitten, että alkava kaihi vasemmassa silmässä. Kaipa se on kehittymässä tavallista hitaammin ja näenkin ihan hyvin , nyt vaan olisi ollut hyvää luppoaikaa käydä leikkauksessa. :)

   Olen joululahjakirjani saanut luetuksi, ensin Tommi Kinnusen uutuuskirjan, joka oli laadukas ja nautittava lukuelämys, vaikka raskasta aihetta käsitteleekin. Tuula-Liina Variksen kirja nimeltä Sattunut syntymään kertoo hänen tarinansa osittain fiktiivisenä. Kirjailija on minua nelisen vuotta vanhempi, mutta kuitenkin hänen lapsuutensa ja nuoruutensa ajankuvauksissa on paljon tuttua ja samaistuttavaa. Olisi ollut mielenkiintoista lukea enemmänkin avioliitosta Pentti Saarikosken , kirjassa Runoilijaksi kutsumansa miehen kanssa. Kirja valotti enimmäkseen Tuula-Liinan kehitystä kirjoittajaksi, toimittajaksi ja kirjailijaksi.

   Pullataikina on jo kohoamassa, joululeivonnaisten jälkeen maistuvat taas korvapuustit ja mustikkapiirakankin aion tehdä kesän runsaasta sadosta. Vältelkäämme tautia, pysykäämme virkeinä ja valoisina !

  • Anonyymi

   Todellakin tammikuu on kohta puolessa, niin nopeasti sekin on kulunut. Lumi tekee maailman valoisammaksi, puiden oksat ovat paksun lumen peittämänä edelleenkn, ja todella tuntuu, että kevät sieltä taas tulee!

   Minulle kaihileikkaus ei oikeastaan tuonut mitään hyvää, sillä lähinäköni tarvitsee nyt aina lukulasit, ennen sentään hyvässä valossa vielä sujuvasti luin. Lohduttaudun kuitenkin sillä, että sitten kaihi ei enää koskaan tule.
   Kostutustippoja silmiin olen sitten sen jälkeen aina päivittäin laittanut.

   Amerikan vaalien jälkeen huokaisin helpotuksesta, sillä mielestäni niin paljon liikaa media niitä toi esiin. Trump on selvästi sairas. Siitä nuo oudot toilaukset kertovat.
   Vaikka uusi presidentti on jo 78-vuotias, hän tuntuu vielä pystyvän aivan terveesti. reagoimaan asioihin. Hän ei ole vaatimassa Trumppia oikeuteenkaan. Kai se on hänen mielestään muiden tehtävä.

   Nyt vain maanantaita viettämään!
   Voidaan hyvin! Miaelina.

  • Eipä ole kuulunut vuosiin lumiauran ääntä, mutta nyt jyrää lähialueella. Lunta on tullut ja kuulemma lisää tulossa.
   Jätin pihapöydän ulos tänä syksynä, ja se on kerännyt montakymmentä senttiä lunta päällensä. Aika hauskan näköinen lisä pihaan, joka talvella ei juuri miltään näytä.
   Taloyhtiössämme on lintujenruokkimiskielto, ja mustarastaat kiertelevät ihmeissään pihan nurkkia etsien ruokintalautaa. Olen ajatellut, että ripotan tuohon pöydän päälle jyviä, siihen eivät hiiret pääse kiipeämään. Viime talvisia auringonkukan siemeniä on pussissa jäljellä.
   Kun ei tässä paljon muuta voi tehdä lumen saartamassa huushollissa, niin olen katsonut Netflixistä sarjaa Englannin kuninkaallisista. Ei ole helppoa kellään. Kuulemma kuningashuone itse on ollut närkästyksissään sarjasta ja korostanut, että se on fiktiivinen tarina, ei dokumentti. Toivottavasti todellakin on.
   Harmaa ja väsyttävä päivä tuo masentavia ajatuksia mieleen. Ikäviä uutisia osuu silmiin, kuten eilen, että Sesse Koivisto on nukkunut pois. Yhä lähempänä omaa ikäluokkaa ovat lähtijät. Aina miettii, koska . . . En ole ihan toivoani vielä menettänyt, koska terveyteni tuntuu olevan kunnossa, mutta kuitenkin .
   Talvi alkaa kuitenkin olla paremmalla puolella ja päivä pitenee.
   Keksikää nyt hyvät ihmiset jotain mukavaa ja repäisevää! Kyllä meille joku ilonpilkahduskin kuuluisi. Maksammehan mekin veroja.
   Toivoo ruotimuori.

   • Keskipäivää korvesta@

    Kaipailet repäisevää, no, mitähän sellainen pitäisi sisällään. Olen tyytyväinen elämääni, en tunne kaipaavani mitään repäisevää.

    Jahka rempan työnjohtaja suvaitsee tulla lattian kuivumista kontrolloimaan niin päästäisiin ostoksille. Jääkaappi huitelee tyhjyyttään. Alennusmyyntejäkin ajattelimme koluta. Ostin jo toppahousut kun vain muistaisi pitää niitä ulkoilu käytössä sillä useampana vuonna ne on menettäneet tarkoituksensa kun erilaisten projektieni myötä ovat saaneet maaliläikkiä pintaansa.

    Tekemättömyys on ollut terveyttävää. Tosin pikkuisen jo touhusuonta esiin pukkaa.

    Tuolla autotallissa olisi joutilaita murtsikkasuksia, monot vai puuttuu. Esikoiseni oli ostanut synttärilahjakortillani murtsikkasukset, joten vanhakin innostui. Pitää vain odotella lauhempaa keliä. Kännykkä ilmoittaa, että korvessa on -13 C, mutta tuntuu kuin -21 C.

    Lumisateen ripotellessa verkkaan jatkan päivän touhuja.


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Keskipäivää korvesta@

    Kaipailet repäisevää, no, mitähän sellainen pitäisi sisällään. Olen tyytyväinen elämääni, en tunne kaipaavani mitään repäisevää.

    Jahka rempan työnjohtaja suvaitsee tulla lattian kuivumista kontrolloimaan niin päästäisiin ostoksille. Jääkaappi huitelee tyhjyyttään. Alennusmyyntejäkin ajattelimme koluta. Ostin jo toppahousut kun vain muistaisi pitää niitä ulkoilu käytössä sillä useampana vuonna ne on menettäneet tarkoituksensa kun erilaisten projektieni myötä ovat saaneet maaliläikkiä pintaansa.

    Tekemättömyys on ollut terveyttävää. Tosin pikkuisen jo touhusuonta esiin pukkaa.

    Tuolla autotallissa olisi joutilaita murtsikkasuksia, monot vai puuttuu. Esikoiseni oli ostanut synttärilahjakortillani murtsikkasukset, joten vanhakin innostui. Pitää vain odotella lauhempaa keliä. Kännykkä ilmoittaa, että korvessa on -13 C, mutta tuntuu kuin -21 C.

    Lumisateen ripotellessa verkkaan jatkan päivän touhuja.

    No minä en muuta keksinyt kuin ruveta askartelemaan rojukomeron hyllyillä. Mitä kaikkea löysinkään ja löydän edelleen. Valokuvia ja kirjeitä 100 v takaa. Minulle kun ne ovat periytyneet tädeiltä ja serkulta. Ja olenhan itsekin kamala hamstraaja. Sukututkimuksen jäljiltä laatikoita ja kansioita yksi kirjakaapillinen.
    Mutta nämä ovat varastoidut nurkkakaappiin.
    Löysin mm. isotätini kunniakirjan, jonka meijeriliitto oli hänelle myöntänyt voin valmistuksesta. Löysin postikortteja 1920-luvulta,. Sukuhistoriaa. Valokuvia laatikoittain.
    Vaikka sun mitä. Nyt on huone sekaisin. Kukahan sen siivoaisi!


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Keskipäivää korvesta@

    Kaipailet repäisevää, no, mitähän sellainen pitäisi sisällään. Olen tyytyväinen elämääni, en tunne kaipaavani mitään repäisevää.

    Jahka rempan työnjohtaja suvaitsee tulla lattian kuivumista kontrolloimaan niin päästäisiin ostoksille. Jääkaappi huitelee tyhjyyttään. Alennusmyyntejäkin ajattelimme koluta. Ostin jo toppahousut kun vain muistaisi pitää niitä ulkoilu käytössä sillä useampana vuonna ne on menettäneet tarkoituksensa kun erilaisten projektieni myötä ovat saaneet maaliläikkiä pintaansa.

    Tekemättömyys on ollut terveyttävää. Tosin pikkuisen jo touhusuonta esiin pukkaa.

    Tuolla autotallissa olisi joutilaita murtsikkasuksia, monot vai puuttuu. Esikoiseni oli ostanut synttärilahjakortillani murtsikkasukset, joten vanhakin innostui. Pitää vain odotella lauhempaa keliä. Kännykkä ilmoittaa, että korvessa on -13 C, mutta tuntuu kuin -21 C.

    Lumisateen ripotellessa verkkaan jatkan päivän touhuja.

    "Kaipailet repäisevää, no, mitähän sellainen pitäisi sisällään. Olen tyytyväinen elämääni, en tunne kaipaavani mitään repäisevää."?

    Näin kirjoittaa korppis, mutta ei ymmärrä, että kaikki toivomukset eivät koske häntä, vaan jotain toista, kuten nyt niitä toivoi "makriina" yli 80-v, aina sopuisa kirjoittaja.

    Onhan meillä erilaiset toivomukset, kun toiset on yli 80- vuotiaita ja sitten toinen
    (73-v)vatsavaivoineen valittaa palstalla, kun ruokahalu on kadonut yhden ruoan suhteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kaipailet repäisevää, no, mitähän sellainen pitäisi sisällään. Olen tyytyväinen elämääni, en tunne kaipaavani mitään repäisevää."?

    Näin kirjoittaa korppis, mutta ei ymmärrä, että kaikki toivomukset eivät koske häntä, vaan jotain toista, kuten nyt niitä toivoi "makriina" yli 80-v, aina sopuisa kirjoittaja.

    Onhan meillä erilaiset toivomukset, kun toiset on yli 80- vuotiaita ja sitten toinen
    (73-v)vatsavaivoineen valittaa palstalla, kun ruokahalu on kadonut yhden ruoan suhteen.

    Onhan sillä kohta 90 kymppinen poikaystävä, ihan hyvin se sopii tänne neuvomaan hauraita vanhuksia.


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Keskipäivää korvesta@

    Kaipailet repäisevää, no, mitähän sellainen pitäisi sisällään. Olen tyytyväinen elämääni, en tunne kaipaavani mitään repäisevää.

    Jahka rempan työnjohtaja suvaitsee tulla lattian kuivumista kontrolloimaan niin päästäisiin ostoksille. Jääkaappi huitelee tyhjyyttään. Alennusmyyntejäkin ajattelimme koluta. Ostin jo toppahousut kun vain muistaisi pitää niitä ulkoilu käytössä sillä useampana vuonna ne on menettäneet tarkoituksensa kun erilaisten projektieni myötä ovat saaneet maaliläikkiä pintaansa.

    Tekemättömyys on ollut terveyttävää. Tosin pikkuisen jo touhusuonta esiin pukkaa.

    Tuolla autotallissa olisi joutilaita murtsikkasuksia, monot vai puuttuu. Esikoiseni oli ostanut synttärilahjakortillani murtsikkasukset, joten vanhakin innostui. Pitää vain odotella lauhempaa keliä. Kännykkä ilmoittaa, että korvessa on -13 C, mutta tuntuu kuin -21 C.

    Lumisateen ripotellessa verkkaan jatkan päivän touhuja.

    Aavistelen, että vihjailet hiihtolenkistä minulle. Hiihdin viimeisen kerran joskus 70-luvulla, sillä sukset hävisivät muutossa, ja oli sitten niin paljon muuta rahanreikää, etten ajatellutkaan ostaa uusia.
    Meillä on 2,5 km pituinen pururata, oka viistää tuosta tontin kulmalta. Eipä ole tullut sitäkään enää kierretyksi viime vuosina, kun kävelykaveri siirtyi tuonpuoleiseen, eikä oikein yksikseen viitsi tarpoa metsäpolkua.
    Saan nyt liikuntaa tässä siivousvimmassa. Nyt on kaappi järjestyksessä, ja illan meinaan istua pläräämässä valokuvia. Niitä on loputtomasti. Osa kuvista on tuntemattomia, mutta otan nyt urakakseni merkitä kuvien taakse tuntemani naamojen nimet ja elinajat. Minun jälkeeni niitä ei kukaan enää tunnista.


   • Makriina2 kirjoitti:

    No minä en muuta keksinyt kuin ruveta askartelemaan rojukomeron hyllyillä. Mitä kaikkea löysinkään ja löydän edelleen. Valokuvia ja kirjeitä 100 v takaa. Minulle kun ne ovat periytyneet tädeiltä ja serkulta. Ja olenhan itsekin kamala hamstraaja. Sukututkimuksen jäljiltä laatikoita ja kansioita yksi kirjakaapillinen.
    Mutta nämä ovat varastoidut nurkkakaappiin.
    Löysin mm. isotätini kunniakirjan, jonka meijeriliitto oli hänelle myöntänyt voin valmistuksesta. Löysin postikortteja 1920-luvulta,. Sukuhistoriaa. Valokuvia laatikoittain.
    Vaikka sun mitä. Nyt on huone sekaisin. Kukahan sen siivoaisi!

    Tulipa mieleeni kansakouluajat. Kokosimme luokassamme kotiseutukansiota, se oli haastava valtakunnallinen projekti. Mummolani oli koulun vieressä ja koko se katu oli vanhoja kauniita puutaloja täynnä. Mummolani vintti oli aarreaitta samoin saman kadun naapuritalojen vintit. Koulun jälkeen kolusin vinttejä ja keräsin aineistoa kansioomme.

    Miten kiehtovia olivat vanhat valokuvuvat. Minulle jäi syntymäkodin vanhin valokuva-albumi. Äitini nuoruudessa muoti oli kaunista, leningit naisellista ja hattuja rakastin niin kuin vieläkin.

    Isäni jäämistöstä on tallessa todistuksia kansalaisopiston kursseilta.
    Jos ne kuvat ja todistukset olisivat nyt täällä oitis alkaisin niitä lonihtemaan, mutta ne ovat mökin vintillä, ensi kesänä josko.

    Siellä samaisessa vintin laatikostossa on vuosikymmenten päiväkirjani. Usein käy niin kun aloitan kuvien järjestelyn unohdunkin lukemaan jotain vanhaa päiväkirjaani. Huokaillen ai, noinko se romanssi menikin ; ) yksityiskohdat kun tahtovat unohtua.

    En minä suksista sinulle vihjaillut, olen vain niin täpinöissäni, josko ladulle uskaltais hiihtotaitoa kokeilemaan. Onneksi en ole enää lihava, hiihtämiseni loppui joskus viiskymppisenä kun laskin mökin rannasta lumiselle jäälle ja pyllähdin persuuksilleni, enhän siitä ylös päässyt kun takapuoli oli upannut hankeen ja sukset harottivat pystyssä.

    Esikoinen tuli apuun aukaisten suksien siteet, joten pääsin pyllähtämään kontilleni ja ylös.

    Nyt jos aloitan pitää laskeutua rauhallisemmin laiturin vierestä jääladulle ja pitää muistaa ottaa kännykkä jos kesken matkaa apua pitää hommata.

    Notta näin ; )


  • Anonyymi

   Oletko menossa kielten vai matematiikan kokeisiin? Tsemppiä joka tapauksessa!

   • Vapaata iltaa Nojatuolissa käyntiin! Projektinsa on näköjään kullakin harrastuksensa mukaan.
    Omakin päiväaikani on sisältänyt uusia haasteita, valmista en tiedä milloin tulee.

    Makriina on intohimonsa parissa muistoja lajittelemassa, innoissanko ne hyppelee kuvat siellä laatikoissaan kun niitä siivota pitää?

    Binttien aarteita muistelee Korppiskin kuvina,..tulee mieleen Pihjajakosken vintin orsi, jonka yli oli heitetty pitsipunttiset housut, joissa haara oli auki. Itse housut oli yli polven varmaan, kyllä siinä tajusi naisten ( mummun ehkä) kyykistyneen vain tarpeilleen.

    Sipoon vintillä oli vanhan vaarin 'pälssi' ja anoppimuorin käsin ommeltu hääpuku 😗

    Aivan suloinen kapeine rintalaskoksineen ja kovin pienikokoinen . Käsin ommellut napitkin, metallirenkaan ympärille napinläpiompeleella, ja ristikko keskellä.

    Ihailin hyvin siistiä työtä ja asetin takaisin talon muistoihin.
    Pari tytärtään vielä elää, toivottavasti veisivät kansan käsityö- tai johonkin perinnemuseoon .

    Kyllä oli loskakeli H:gissä, isoja vesilammikoita monessa paikassa ja lisää lunta aamulla vaan lupasivat.

    Eipä hätää sisätiloissa kun ollaan, täällä Espoonlahdella on lumi paremmin pysynytkin.

    Mukavaa iltaa itsekullekin
    mielipuuhien parissa, ~~ 🟢 ~~


  • Lumimylläkkää luvattu ja sen perään pakkasta.
   Niin sitten lähdin ruokakaapin täyttöreissulle. Nyt pärjään yli viikon noilla eväillä. On tuo pakastin mainoa keksintö.
   Hyvään aikaan lähdin, juuri lähtiessäni tuli huollon aura-auto pihaan. Niinpä oli parkkipaikkani aurattu, kun tulin takaisin.
   Makriinalla noita vanhoja kuvia ja kortteja. Tuollaiset ovat mielenkiintoisia katseltavia.
   Sini-Sirkku kertoi tuosta hääpuvusta.
   Minulla on sellainen musta täyspitkä pitsipuku, jossa vyötärölle tuleva jakku, siin vieri vieressä pitsillä päällystetyt pienet napit.
   Olin 18-vuotias, kun löysin sen anoppilan vintiltä. Kysyin, mistä se on. Vastattiin, että se on sellaisen kuolleen Fanny-tädin. En tarkalleen tiedä,kuinka vanha puku on, mutta pitsi on aivan ehjä.

   • Anonyymi

    Kiitos Makriina terveisistä! Niin, oli se koulunkäynti erilaista silloin, kun vertaa nykytyyliin.
    Opettajat ovat myös itse kauniisti pukeutuneita, toisin oli silloin, opekin piti samaa pukua kauan, tietenkin siisti oli, mutta kyllä sitten ilahduin, kun hänellä oli kaunis uusi puku!

    Olimme myös tänään asioilla keskustassa, ja tietenkin ruokakaupassa, sillä eipä tiedä pääseekö kauppaan hetkeen, jos niin kova myräkkä on tulossa, mitä säätieteilijät arveli.

    Kello ehti tänään niin nopsaan,että onhan jo unenkin aika.

    Hyvää yötä kaikille,
    Neeasa


   • Anonyymi

    Hieno muisto sinulla menneiltä ajoilta, täyspitkä pitsipuku!
    Ota selvää, koska Fanny-täti kuoli. On ehkä hautakivi kirkkomaalla.
    Minulla on isäni ristiäismekon aluspuku tallessa. Pitsinen ristiäispuku on kadonnut, mutta ohut, pitsireunusteinen puuvillapaita on jäljellä. Isäni syntyi v, 1901. Eli paituli on nyt 120 v.
    Tuskaile, mihin nämä minun aarteeni joutuvat, kun muutan manan majoille. Jälkikasvuja ehkä kiinnostaisi, mutta asunnot senkun pienenevät, asutaan yksiöissä ja kaksioissa, joissa komerotilaa on vähän.
    Vuosien työ sukututkimuksen parissa muuttuu myös ongelmaksi. Huoh. Onneksi ei tarvitse olla katsomassa niitten kohtaloa.
    Sanoo yökukkuja Mkr. Hyvää yötä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hieno muisto sinulla menneiltä ajoilta, täyspitkä pitsipuku!
    Ota selvää, koska Fanny-täti kuoli. On ehkä hautakivi kirkkomaalla.
    Minulla on isäni ristiäismekon aluspuku tallessa. Pitsinen ristiäispuku on kadonnut, mutta ohut, pitsireunusteinen puuvillapaita on jäljellä. Isäni syntyi v, 1901. Eli paituli on nyt 120 v.
    Tuskaile, mihin nämä minun aarteeni joutuvat, kun muutan manan majoille. Jälkikasvuja ehkä kiinnostaisi, mutta asunnot senkun pienenevät, asutaan yksiöissä ja kaksioissa, joissa komerotilaa on vähän.
    Vuosien työ sukututkimuksen parissa muuttuu myös ongelmaksi. Huoh. Onneksi ei tarvitse olla katsomassa niitten kohtaloa.
    Sanoo yökukkuja Mkr. Hyvää yötä.

    Minä taas löysin mökiltä saunan vintiltä vanhat flanellikalsarit, joissa ajan patinaa edessä keltaisena , takana ruskeana. Tuoksuukin ihan historian havinalle. Ehkä jo ison välirauhan ajoilta peräisin ovat. Aijon säilyttää ne lasikaapissa kun tuonne museoon ei huolineet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hieno muisto sinulla menneiltä ajoilta, täyspitkä pitsipuku!
    Ota selvää, koska Fanny-täti kuoli. On ehkä hautakivi kirkkomaalla.
    Minulla on isäni ristiäismekon aluspuku tallessa. Pitsinen ristiäispuku on kadonnut, mutta ohut, pitsireunusteinen puuvillapaita on jäljellä. Isäni syntyi v, 1901. Eli paituli on nyt 120 v.
    Tuskaile, mihin nämä minun aarteeni joutuvat, kun muutan manan majoille. Jälkikasvuja ehkä kiinnostaisi, mutta asunnot senkun pienenevät, asutaan yksiöissä ja kaksioissa, joissa komerotilaa on vähän.
    Vuosien työ sukututkimuksen parissa muuttuu myös ongelmaksi. Huoh. Onneksi ei tarvitse olla katsomassa niitten kohtaloa.
    Sanoo yökukkuja Mkr. Hyvää yötä.

    Uuteen aamuun on taas herätty, olisi vielä uni tahtonut lisää osuuttaan, mutta nyt päätin nousta oikeaan aikaan, aina ei passaa itseään helliä unenkaan seurassa;)
    Nukun aikalailla hyvin, muutaman kerran yössä herään, nykyään vaan unta lisää tarvitsisin, onko kilpirauhasen vaiva siihen syynä, jospa tästä lääkkeen lisäyksellä selvitään.

    Makriinalla huolia unen saannin kanssa vain jatkuu, mutta olisiko niin, että et unta niin paljon tarvitsekaan, selviät vähemmällä?
    Pientä vihjailua olen minä myös ollut huomaavinani, saatan olla väärässä ja mitäpä siitä harmia ottaisi.
    En tykkää googlettaa, en rivien välistä yritä lukea, riittää nämä selkeät viestit joita ei tarvitse arvailla.
    Ynnämuun tapaan myönnän kaikkea tuota hänen luettelemaa olevani, mutta kiitoksen kipeä en ole ja hyvin vähän voin tiedoillani kerskua, onko tarvettakaan.
    Jospa näillä taidoilla loppuun asti selviäisin.

    Ramoona pullan paistoa harrastit, niin minäkin ja hyvää tulikin, kälyni mukaansa sai lämpimäisiä, hyvillä mielin ottikin.
    Saarikoski myös oman tiensä ja tekojensa kulkija, jotain hänen elämästään olen kuullut.

    Katsoin minäkin nuo englanninkuninkaallisten elämäkertomukset, Dianan osuus vielä katsomatta.
    Onneksi en ole kuninkaallinen, on se niin protokollatäytteinen elämä, että enpä jaksaisi;)

    Vanhoista käsitöistä mitä olette aarteina löytäneet myös kerrontaa, minullakin tätini ristipistotaulu, minkä lähetti sotaa pakoon siskolleen, se ja lakana ja tyynyliina edustaa vanhaa käsityötaitoa.
    Lakanan taidokkaasti tehdyt reikien ympäröivät merkkaukset ovat mittava työ ja niin kauniit, ne minun aarteita, kellastuneetkin jo ovat.
    Eliaanan löytö jo arvokaskin varmaan, minusta 20-luvun naisten pukeutuminen oli melkoisen ihanaa;)

    Minulta melkein kaikki vanhat tavarat hukkaan joutuneet, mutta muisteloon asti kyllä vielä jotain löytyy, en vaan malta kovin kauan kaivella, vintiltä ehkä jotain voisi muistojen avuksi löytyä, mutta laiska kun olen, en sinne jaksa kavuta kuin tarpeen perästä.
    Kerää Makriina kaikki iloiset asiat yhteen laatikkoon ja niitä tutkien mukavat muistot päivääsi virkistää;)

    Harmi tuo Miaelinan kaihin leikkauksen huono lopputulos, useimmiten se näkö paremmaksi tulee.
    Hyvä kuitenkin että lasien kanssa luku onnistuu, voisi olla huonomminkin.

    Tänään kummi-tyttöni lähtee meitä mummoja kaupoille autolla kuskaamaan, on kuulema vapaapäivä ja uhraa sen meidän kuljettelemiseen, kiitoksen ansaitsee;)
    Jotain kivaa teille toisillekin toivottelen, katselen miten koirat tuolla iloisini hypähtelevät, seurustelua heidänkin elämä kaipaa, pieniä molemmat hyvin näkyy juttu luistavan;)t:skillan


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minä taas löysin mökiltä saunan vintiltä vanhat flanellikalsarit, joissa ajan patinaa edessä keltaisena , takana ruskeana. Tuoksuukin ihan historian havinalle. Ehkä jo ison välirauhan ajoilta peräisin ovat. Aijon säilyttää ne lasikaapissa kun tuonne museoon ei huolineet.

    Hieno muisto anonkin menneisyydestä. On kyllä jo muutenkin kirkastunut, että anon sukujuuret ovat kaivautuneet kivikkoiseen isänmaahamme ilman erityisiä huippuhetkiä. Muistot esipolvien oloista ovat kalliit kaikille, joten onnittelut anolle, joka on löytänyt esivanhemmistaan muiston, johon voi tutustua kaikilla aisteilla.


  • Ja täältä alajuoksulta taas, huomenta ja toivomus että ette ole aivan kokonaan jääneet lumensaartamiksi. Tai mitäpä väliä sillä, olemme kaikki koronan saartamia, ainakin siihen saakka kun saadaan rokotukset rullaamaan. Kävin eilen tohtorisedän puhuttelussa päänsärkyjeni takia ja kysäisin samalla rokotustilannetta ja näyttäisi siltä ettää maaliskuulle menee tai ehkä pitemmällekin, ennen kuin kohderyhmät 1,2 ja 3 ovat rokotettu; siis vanhusten hoitokodeissa asuvat, kotihoidossa olevat ja vanhusten hoidon henkilökunta ja terveydenhoidon henkilökunta ovat saaneet piikkinsä.
   ***
   Odotellessa tässä diabeteshoitsun soittoa ja hammaslääkärille lähtöä (sain velä tälle aamulle akuuttiajan, kun vanha paikka rämähti takahampaasta maissintähkää jyrsiessä). Olisikohan aika lopettaa kaikki jyrsimiset ja siirtyä muussiin ja velliruokiin? Ja minä kun tykkään että luun vierestä liha on kaikkein makeinta.
   ***
   Niin, odotellessa puhelua, yritin tehdä jäälyhtyä, nyt kun on sen verran pakkastakin että se voisi onnistua. Sattuu että vielä innostun kunhan saan rekniikkani kehitettyä.

   • "rekniikkani"
    lue tekniikkaani


   • Paloma01 kirjoitti:

    "rekniikkani"
    lue tekniikkaani

    Mökillä joulun jälkeen päätin tehdä jäälyhdyn uudeksi vuodeksi. No, jäätyhän se vesi, minkä jääty, mutta kun otin lyhtyä pois muoviämpäristä se ämpäri meni palasiksi ja lyhtykään ei onnistunut oli vielä liikaa vettä. Nyt kovilla pakkasilla voisi lyhty onnistuakin, mutta en kehtaa ruveta sankkoja särkemään.

    Tyyntä on täällä pohjoisessa, lumisateet jäävät etelän kiusaksi. No, ennesteiden mukaan selkeä pakkassää saartaa meidät pohjoisen elävät sisätiloihin.

    Silmäni ovat parantuneet hyvin, olen saanut levätä sillä huoneeni lattia on ollut kuivatus vaiheessa, joten työmiehet ovat tulossa huomenna jatkamaan. Nukun oman huoneeni viereisessä tytön huoneessa. Vaihtelu virkistää.

    Nyt pitänee lähteä brunssin tekoon ; ))


  • Anonyymi

   Aamupäivää lumisesta länsisuomesta!
   Nyt on sitä lunta saatu jo ihan riittämiin, mutta lisää vaan tulee taivaalta. Onnekseni minulla on kanssani reipas koululaispoika, joka lumikolan kanssa ulkona ahertaa!
   Aamulla kun pistin koirat pihalle, niin jo ovella pyörähtivät takaisin sisälle, kun huomasivat, että lumen saartamiksi ovat joutuneet. Siitä sitten tuo reipas koulupoika kiirehti armollisesti noille koirille polun pissilenkille avaamaan, niin ovat mokomat neidit hienohelmoja, että pelkäävät tassujen uppoamista lumeen! Nyt sitten tasaisella polulla mummon kanssa on mukava astella. Ei uskoisi, että nuo yorkin terrierit noin arkoja ovat, mutta neitikoirat näyttivät, että eihän sitä kaikkea kestetä, varsinkaan lumeen uppoamista, kauhistus sentään! No, nyt on lenkki kierretty ja taas tyytyväisenä makoilevat ja koulupoikakin on päässyt etätunneilleen opiskelemaan. Mutta taitaapa taas iltapäivän aikana samat hommat ja ajatukset niin koirille kuin palvelusväelleen, kun niin tuntuu sakeana lunta taas tupruttavan! Tällaista elämän menoa tänään. terveisin km.

  • Huhuu! Kuuleeko tai näkeekö täällä enää kukaan ja mitään?
   Ollaan lumeen hautautumassa, ja lisää tulee hiljaisella mutta varmalla tavalla. Lämpötila on nollan vaiheilla, joten lumi on painavaa ja työlästä lapioitavaa.
   Aura-autojakaan ei näy, niillä on kiire ykkösluokan teillä, me täällä sivustoilla saamme kahlata polkujamme puolisääreen ulottuvissa kinoksissa.
   Mitään ei ole minun maailmassani tapahtunut, talviuneen vaipuminen on lähellä.
   Kaunishan tämä maisema on, mutta . . .

   • Kipasin mökillä, vaikka tulossa on napakat pakkaset kävin napsauttamassa sähkösyöpön takkani off-asentoon. Sain näet sähkölaskun Loisteelta ja perus-, siirto ja jne. laskun Kajave Oy.ltä. Hui kauhistus...no, onneksi putosin turvaverkkoon.

    Jätin yhden sähköpatterin päälle, jos vaikka mökillä käydessä pitää sormia lämmitellä. Paloma oli jäälyhtyjen teossa, joten koska yksi vesisankko oli eteisen lattialla jäätynyt päätin kokeilla saanko sankon särettyä. Vein sen ulos, kaadoin vettä sankkoon jään päälle ja kumosin rappusille ja kuinka ollakaan sain jäälyhdyn aikaseksi.

    Sinne se jäi portaan pieleen odottamaan kynttilää. Järveä ei erottanut pöllyävän lumen läpi. Ajoin kotiin mukanani pirtin pelargoniat.

    P.n irkkukaveri on vieraisilla yläkerrassa. Hän oli saanut tänään työnsä edellyttämän koronarokotuksen, joten kyllä rokotusohjelma etenee suunnitelmien mukaan.

    Vuotellaan. Koettakaa selvitä siellä lumen keskellä, me yritetään pärjäillä täällä pakkasen keskellä.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Kipasin mökillä, vaikka tulossa on napakat pakkaset kävin napsauttamassa sähkösyöpön takkani off-asentoon. Sain näet sähkölaskun Loisteelta ja perus-, siirto ja jne. laskun Kajave Oy.ltä. Hui kauhistus...no, onneksi putosin turvaverkkoon.

    Jätin yhden sähköpatterin päälle, jos vaikka mökillä käydessä pitää sormia lämmitellä. Paloma oli jäälyhtyjen teossa, joten koska yksi vesisankko oli eteisen lattialla jäätynyt päätin kokeilla saanko sankon särettyä. Vein sen ulos, kaadoin vettä sankkoon jään päälle ja kumosin rappusille ja kuinka ollakaan sain jäälyhdyn aikaseksi.

    Sinne se jäi portaan pieleen odottamaan kynttilää. Järveä ei erottanut pöllyävän lumen läpi. Ajoin kotiin mukanani pirtin pelargoniat.

    P.n irkkukaveri on vieraisilla yläkerrassa. Hän oli saanut tänään työnsä edellyttämän koronarokotuksen, joten kyllä rokotusohjelma etenee suunnitelmien mukaan.

    Vuotellaan. Koettakaa selvitä siellä lumen keskellä, me yritetään pärjäillä täällä pakkasen keskellä.

    Mitäpäs, jos pistät sen muoviämpärin päähäsi ja menet vaikka laiturille joikaamaan.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Kipasin mökillä, vaikka tulossa on napakat pakkaset kävin napsauttamassa sähkösyöpön takkani off-asentoon. Sain näet sähkölaskun Loisteelta ja perus-, siirto ja jne. laskun Kajave Oy.ltä. Hui kauhistus...no, onneksi putosin turvaverkkoon.

    Jätin yhden sähköpatterin päälle, jos vaikka mökillä käydessä pitää sormia lämmitellä. Paloma oli jäälyhtyjen teossa, joten koska yksi vesisankko oli eteisen lattialla jäätynyt päätin kokeilla saanko sankon särettyä. Vein sen ulos, kaadoin vettä sankkoon jään päälle ja kumosin rappusille ja kuinka ollakaan sain jäälyhdyn aikaseksi.

    Sinne se jäi portaan pieleen odottamaan kynttilää. Järveä ei erottanut pöllyävän lumen läpi. Ajoin kotiin mukanani pirtin pelargoniat.

    P.n irkkukaveri on vieraisilla yläkerrassa. Hän oli saanut tänään työnsä edellyttämän koronarokotuksen, joten kyllä rokotusohjelma etenee suunnitelmien mukaan.

    Vuotellaan. Koettakaa selvitä siellä lumen keskellä, me yritetään pärjäillä täällä pakkasen keskellä.

    Eikö ole aika noloa täällä kailottaa miten ”turvaverkollaan” maksattaa sähkölaskunsa ja selostaa keitä käy yläkerran poikaystävällä vieraana.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö ole aika noloa täällä kailottaa miten ”turvaverkollaan” maksattaa sähkölaskunsa ja selostaa keitä käy yläkerran poikaystävällä vieraana.

    Älä Ano15:35 aina lyttää toisen juttuja! Jokainen täällä kertoo omia pieniä jokapäiväisiä tapahtumiaan, etpä niitä ole hässäämässä.

    Tämä sun kommentointisi vain kertoo kateudesta, vaikka sen tietty heti olet kieltämässä ja minun kommenttini lyöt lokaan myös.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Mitäpäs, jos pistät sen muoviämpärin päähäsi ja menet vaikka laiturille joikaamaan.

    Kuule, aina kun Sinun tekee mielesi kirjoittaa ilkeyksiä. laita tumput käteen, jos se vaikka menisi ohi.


   • Anonyymi
    Eliaana kirjoitti:

    Kuule, aina kun Sinun tekee mielesi kirjoittaa ilkeyksiä. laita tumput käteen, jos se vaikka menisi ohi.

    Kas, kas...
    Palsta on näköjään saanut taas uuden keittiöpsykologin.


  • Minä olen haikealla mielellä ja itku on herkässä, sillä kuulin juuri sukulaisperheestä, että kauan ja hartaasti odotettu pienokainen oli syntynyt ja elänyt vain päivän. On ihmeellistä, kuinka raskaalta tämä minustakin tuntuu, vaikka en ole nähnyt näitä sukulaisiani vuosikausiin. Sanattomaksi jää, kun ajattelee paria, joka vuosien yhdessäolon jälkeen vihdoinkin on saamassa kauan kaivatun lapsen, ja ikääkin on jo sen verran, että onnistuminen oli kuin taivaan lahja.
   Sydän särkyy.

   • Voi surkeus. Vesi nousi silmiin ja pala kurkkuun, kun kommenttisi luin.


   • Eliaana kirjoitti:

    Voi surkeus. Vesi nousi silmiin ja pala kurkkuun, kun kommenttisi luin.

    Nuo on tosi surullisia menetyksiä, koin se itsekin tyttärentyttären menettäessä kaksosensa 6:nella kuukaudella.

    Tyttö eli vain muutaman minuutin, mutta kummallakaan pienelläei ollut kehittynyt valmiutta hengittää.

    Lohduttauduin silloin ajatuksella, luonnon hyväksyvän vain elinkelpoisensa, siihen oli surulla silloin tyytyminen.


   • sinisiru kirjoitti:

    Nuo on tosi surullisia menetyksiä, koin se itsekin tyttärentyttären menettäessä kaksosensa 6:nella kuukaudella.

    Tyttö eli vain muutaman minuutin, mutta kummallakaan pienelläei ollut kehittynyt valmiutta hengittää.

    Lohduttauduin silloin ajatuksella, luonnon hyväksyvän vain elinkelpoisensa, siihen oli surulla silloin tyytyminen.

    Niin, kun pahin tuska on ohi, niin lohtu voi tulla tästä tiedosta. Ensi hetkiä se ei helpota.
    Onneksi vanhemmilla on tukijoukot lähellä.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Niin, kun pahin tuska on ohi, niin lohtu voi tulla tästä tiedosta. Ensi hetkiä se ei helpota.
    Onneksi vanhemmilla on tukijoukot lähellä.

    Niin, suru kohdataan toinen toisensa ja lähesten kanssa, ei siitä voi ens'alkuun edes puhua.

    Onhan ollut lumentuloa ja myrskyä aamusta alkaen. Lumi kieppui olohuoneeni ikkunan edessä kuin trombi, en tiedä tuliko se katolta, mutta hurjan näköistä
    oli.

    Ei tullut mieleenkään lähteä H:saan, aurattu oli kyllä täällä pihapiiri, mutta katsotaan nyt mitä huominen tuo tullessaan.

    Niin odotan huomista tavaralähetystä, kun ajattelin laittaa uuniomenia pitkästä aikaa.
    Omput, tuore kaneli ja vaniljakastikejauhe on tilattuna 😊)) joten 2-3 omenan pieni jälkkäri olis paikallaan. Niin siirappiakin jouduin tilaamaan, mutta sehän säilyy kauan.

    Lukuharrastukseen uppouduin iltapäivällä, meilien vaihto oli käynnissä aamulla tiuhaan, mutta tuohon lumimyrskyyn en halunnut lähteä.

    Kyllä koti on ihana ja suojaisa , mitä parvekkeella käväisin nuuhkimssa, niin siellä jo viima pöllytti lunta kaula-aukkooni 😄

    Kotoista iltaa, ja vaikkapa kivoja tuulentupia pyjamasillaan, 👕👖terve!


   • sinisiru kirjoitti:

    Niin, suru kohdataan toinen toisensa ja lähesten kanssa, ei siitä voi ens'alkuun edes puhua.

    Onhan ollut lumentuloa ja myrskyä aamusta alkaen. Lumi kieppui olohuoneeni ikkunan edessä kuin trombi, en tiedä tuliko se katolta, mutta hurjan näköistä
    oli.

    Ei tullut mieleenkään lähteä H:saan, aurattu oli kyllä täällä pihapiiri, mutta katsotaan nyt mitä huominen tuo tullessaan.

    Niin odotan huomista tavaralähetystä, kun ajattelin laittaa uuniomenia pitkästä aikaa.
    Omput, tuore kaneli ja vaniljakastikejauhe on tilattuna 😊)) joten 2-3 omenan pieni jälkkäri olis paikallaan. Niin siirappiakin jouduin tilaamaan, mutta sehän säilyy kauan.

    Lukuharrastukseen uppouduin iltapäivällä, meilien vaihto oli käynnissä aamulla tiuhaan, mutta tuohon lumimyrskyyn en halunnut lähteä.

    Kyllä koti on ihana ja suojaisa , mitä parvekkeella käväisin nuuhkimssa, niin siellä jo viima pöllytti lunta kaula-aukkooni 😄

    Kotoista iltaa, ja vaikkapa kivoja tuulentupia pyjamasillaan, 👕👖terve!

    Tänään tulee viikko silmäleikkauksesta sen kunniaksi napsautan saunan päälle ja nautiskelen löylyistä, tietty hiemen varoen. Tässä tytön huoneessa on vilposempaa kuin tuolla omassani ja hieman tässä makoillessa viluttaa. Tästä huoneesta on ovi ulos patiolle, seköhän fuskaa. Niin siellä se pation narulla roikkuu iso karvalankamattoni, on pölypunkit tuhoutuneet uskoisin kun vielä muutaman päivän tekkeytyy.

    Olen täyttänyt sudokuja ja pelannut pasianssia siten jouten oloa lopetellut. Välillä käynyt palstaa lukasemassa. Kohta laitan kaikkien äitien tekemää janssoninkiusausta uuniin.

    Pidetään itsemme lämpiminä 😊


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Tänään tulee viikko silmäleikkauksesta sen kunniaksi napsautan saunan päälle ja nautiskelen löylyistä, tietty hiemen varoen. Tässä tytön huoneessa on vilposempaa kuin tuolla omassani ja hieman tässä makoillessa viluttaa. Tästä huoneesta on ovi ulos patiolle, seköhän fuskaa. Niin siellä se pation narulla roikkuu iso karvalankamattoni, on pölypunkit tuhoutuneet uskoisin kun vielä muutaman päivän tekkeytyy.

    Olen täyttänyt sudokuja ja pelannut pasianssia siten jouten oloa lopetellut. Välillä käynyt palstaa lukasemassa. Kohta laitan kaikkien äitien tekemää janssoninkiusausta uuniin.

    Pidetään itsemme lämpiminä 😊

    Hyvää päivää voinee jo toivottaa, niin myöhäiseksi kirjoittaminen jäi, syy yksinkertaisena, nukuin yli odotusten;)
    Katselin ulos miten ihmiset huppuja pään yli kiskoo, vilkaisin mittaria, melkein viisitoista astetta, tuuli lisää pakkasen purevuutta, joten aiheellista on pää suojata.

    Kissamummo kertoi koirien arkuudesta astua lumiseen maastoon, juuri luin lehdestä, että koiran tassut hyvinkin arkoja kylmälle, kramppeja saavat, ehkä näilläkin vaihtelua roduista riippuen, enemmän sisällä olevat sitä kylmyyttä ei kestä.
    Hienoa, että nuori kaveri nuo lumityöt tekee, saat valmiit polut tallatavaksi;)

    Makriina eka viestissään huhuili väkeä ja muutama tunti myöhemmin suru uutisen kerroit, näin se voi muuttua hetkessä elämä.
    Suru varmasti on iso pienen menetyksen johdosta ja kun vielä kovasti odotettu ja kaivattu, syntyy kysymys, miksi?
    Suomessa synnytys jo melkein 100%:sen varmaa, silti näin voi käydä, sinisiru saman kokenut, kuolema ei kysy ikää ei päivää.

    Korpikirjailija sähkölaskua ihmettelee, aihe on ajankohtainen meillä kaikilla, ihmettelyyn meni minullakin, kun E-laskujani vilkaisin, mutta minkäs teet.
    Toivotaan, että joku tolkku tällekin asialle löytyy, ainakin osinkojen jaosta voisivat luopua, siitä jo pientä hyötyä olisi.

    Paloma jäälyhtyjen kimpussa, muistan niitä minäkin joskus tehneeni, mutta malttamaton kun olin , aina liian aikaisin ne kumosín ja reikää tehdessä, mistä kynttilän voi sisään laittaa, usein särkyi koko tekele.
    Nyt en voi tehdä, kun jatkuvaa pakkasta ei voi taata ja parveke ei oikein jäälyhdyn paikka ole, kaunis kyllä olisi;)

    Kas,kas,viestiin jatkan Eliaanan kehotuksen jatkona, mene ulos pakkaseen ja ihastele Luojamme luomaa luontoa.
    Ehkäpä pakkanen poskia nipistää ja samalla huomaat ilkeydet melko turhiksi tässä elämämme kulussa, anna hymyn painua sydämeen asti ja sieltä ulos pyrkien vain iloiset asiat mielen täyttää;)

    Tämä valoisuus luo uutta uskoa elämäämme, vaikka korona varjostaakin, se on koetus ihmismielelle, kun sen voitamme, elämä taas sujuu, näin haluan uskoa;)
    Oikein kivaa pakkaspäivää kaikille, jos ei pakkanen pauku, niin varmasti jotain muuta mukavaa esiin tulee;)


  • Terveisiä lumitöistä, tämä onkin nyt nyt Suomen lumisinta seutua! Eilen Toini-myrsky pyrytti kovan kaakkoistuulen voimalla kosteaa painavaa lunta, nyt on tahti hiljentynyt ja pakastumassa, huomiseksi luvassa jo -10, ja meren äärellähän tuuli usein lisää purevuutta. Mies aurasi mönkijän auralla isommat väylät, minä puhdistin rappuset ja pudistelin pitkällä harjanvarrella lumitykkyjä marjakuusista ja hemlokeista, etteivät oksat katkeile ja alemmat painu maata vasten. Osaan mönkijääkin ajaa, mutten oikein auran kanssa operoida. Onneksi tien toisella laidalla on puistometsää, jonne tämän tien varren asukkaat voivat työntää lumet, monet tiheämmin rakennetut pientaloalueet ovat helisemässä, minne lumen saavat sijoitetuksi.

   Kaunis on tienoo valkoisissaan , kaikki maaston muodot ja lumen alle jääneet esineet ja pensaat ovat pyöristyneet kuin muumimammoiksi, ihmiset kaivavat taivasalla olevia autojaan lumikasoista. Kyllähän tämä lumi nyt riittäisi, mutta pakkaspäivien jälkeen on luvassa lisääkin. Sain kuvia nuorten huushollista, miten siellä lumilingolla puhdistetaan pihatietä, koira peuhaa onnessaan lasten kanssa lumileikkejä. Lyhytkarvaisella haukulla on sään vaatiessa sadetakki tai pakkastakki. Taidan kaivaa esille vanhat retkisukset, sellaiset leveät ja vakaat, en yhtään tykkää hiihtää nykyaikaisilla kapeilla kepukoilla eikähän täällä ole moneen vuoteen lunta ollutkaan. Tasamaata olisi mukava hiihdellä, ja kaikkein ihaninta jos merenlahti jäätyisi nyt kunnolla ja pääsisi aurinkoisena päivänä sinne sivakoimaan.

   Lapsen kuolema pysäyttää aina erityisesti, sydäntäsärkevää lukea pienestä ihmistaimesta, jonka elämänliekki sammui alkuunsa. Miten sellaiseen löytyy lohdun sanoja. Hautausmailla näkee pikkulasten haudoilla pieniä enkeliveistoksia.

   Lämpimin terveisin!

   • Terveiset lumen keskeltä minultakin. Ramoona tuossa jo kuvasikin lumen muovaamaa maisemaa ja pohti samaa kuin minäkin: minne taajaman asukit lumensa lykkäävät ?
    Meidänkin lähellä on näitä 500 neliön omakotitontteja.
    Itselläni ei ole tilasta puutetta, mutta kun se lumi pitää kuitenkin saada lykättyä sivummalle, että posti ja roskakuski pääsevät toimittamaan askareensa ja tietysti myös pari parkkipaikkaa pitää olla saatavilla.
    Pahaksi onneksi iskias äityi pahemmaksi ja vaikka pääsin kerran kiropraktikon vastaanotolle, tämänpäiväisen käynnin jouduin perumaan. Eilen aura tuli meidän kadulle vasta illansuussa, tänään tuli vähän aikaisemmin mutta autolla ei uskallettu lähteä liikkeelle kun ei ollut tietoa koko matkan lumitilanteesta. Tai oli: huonohan se oli ja pikkutiet tulevat viimeisenä aurattaviksi.
    Lumityöt saatiin kuitenkin auttavasti tehtyä tänäänkin kola ja lapio apuna. Koko meidän katu tuntui olevan lapion varressa, paussin aikana pohdittiin auran liikkeitä: myöhään tulee eikä jälki ole hääviä... Palveluyhteiskunnan eläjän päätehtävä taitaa olla palvelun arviominen..))
    Lähellä asuva poika ja nelivuotias lapsenlapsi tarjosivat kyllä auliisti apuaan ja jos tämä meno jatkuu se kyllä kelpaakin..))
    Vilkasta keskustelua noja-tuolissa näyttää olleen. Ja onhan niitä tapahtumiakin: Haavisto ja Al-Hol, Trump, korona...
    Itse väsyin tähän täydelliseen eristäytymiseen ja kutsuimme vieraan tuosta naapurikunnasta. Riskiä ei pitänyt olla: Kahdeksankymppinen, eristyksissä elänyt, liikkeellä omalla autolla ja maski matkassa - sitä ei tosin käytetty kun ruokailtiin ja istuttiin etäällä toisistamme. Puhetta meillä riitti viideksi tunniksi ja tuntui, että vasta alkuun päästiin..))
    Kivoja muistojakin on nojatuolissa jaettu: entisajan vaatetuksestakin...Minulla tuli mieleen äidin kutoma räsymatto, se taitaa nyt olla ainakin 50-vuotias ..)) Äidillä oli hyvä värisilmä ja olen aina tykännyt tuosta matosta, joka oli "vuosikymmenet"
    käyttämätön, säilytettiin "parempana mattona". Nyt se on minulla lattialla ihastelun kohteena...
    Makriina tuolla aikaisemmin arvioikin TV-tarjontaa. En minäkään sitä kovasti kehuisi. Määrän kai katsotaan korvaavan laadun. Itse tykkään katsoa elokuvia. Vaikuttaa siltä, että hyvät esitetään pienellä ajalla moneen kertaan ja sitten siirretään vielä mainoskanaville. Ei sillä, hyviä elokuvia kestää katsoakin moneen kertaan...

    Hyvää iltapäivää ja jatkoa tammikuulle. Puolessa välissä ollaan kohta...
    demeter1


   • demeter1 kirjoitti:

    Terveiset lumen keskeltä minultakin. Ramoona tuossa jo kuvasikin lumen muovaamaa maisemaa ja pohti samaa kuin minäkin: minne taajaman asukit lumensa lykkäävät ?
    Meidänkin lähellä on näitä 500 neliön omakotitontteja.
    Itselläni ei ole tilasta puutetta, mutta kun se lumi pitää kuitenkin saada lykättyä sivummalle, että posti ja roskakuski pääsevät toimittamaan askareensa ja tietysti myös pari parkkipaikkaa pitää olla saatavilla.
    Pahaksi onneksi iskias äityi pahemmaksi ja vaikka pääsin kerran kiropraktikon vastaanotolle, tämänpäiväisen käynnin jouduin perumaan. Eilen aura tuli meidän kadulle vasta illansuussa, tänään tuli vähän aikaisemmin mutta autolla ei uskallettu lähteä liikkeelle kun ei ollut tietoa koko matkan lumitilanteesta. Tai oli: huonohan se oli ja pikkutiet tulevat viimeisenä aurattaviksi.
    Lumityöt saatiin kuitenkin auttavasti tehtyä tänäänkin kola ja lapio apuna. Koko meidän katu tuntui olevan lapion varressa, paussin aikana pohdittiin auran liikkeitä: myöhään tulee eikä jälki ole hääviä... Palveluyhteiskunnan eläjän päätehtävä taitaa olla palvelun arviominen..))
    Lähellä asuva poika ja nelivuotias lapsenlapsi tarjosivat kyllä auliisti apuaan ja jos tämä meno jatkuu se kyllä kelpaakin..))
    Vilkasta keskustelua noja-tuolissa näyttää olleen. Ja onhan niitä tapahtumiakin: Haavisto ja Al-Hol, Trump, korona...
    Itse väsyin tähän täydelliseen eristäytymiseen ja kutsuimme vieraan tuosta naapurikunnasta. Riskiä ei pitänyt olla: Kahdeksankymppinen, eristyksissä elänyt, liikkeellä omalla autolla ja maski matkassa - sitä ei tosin käytetty kun ruokailtiin ja istuttiin etäällä toisistamme. Puhetta meillä riitti viideksi tunniksi ja tuntui, että vasta alkuun päästiin..))
    Kivoja muistojakin on nojatuolissa jaettu: entisajan vaatetuksestakin...Minulla tuli mieleen äidin kutoma räsymatto, se taitaa nyt olla ainakin 50-vuotias ..)) Äidillä oli hyvä värisilmä ja olen aina tykännyt tuosta matosta, joka oli "vuosikymmenet"
    käyttämätön, säilytettiin "parempana mattona". Nyt se on minulla lattialla ihastelun kohteena...
    Makriina tuolla aikaisemmin arvioikin TV-tarjontaa. En minäkään sitä kovasti kehuisi. Määrän kai katsotaan korvaavan laadun. Itse tykkään katsoa elokuvia. Vaikuttaa siltä, että hyvät esitetään pienellä ajalla moneen kertaan ja sitten siirretään vielä mainoskanaville. Ei sillä, hyviä elokuvia kestää katsoakin moneen kertaan...

    Hyvää iltapäivää ja jatkoa tammikuulle. Puolessa välissä ollaan kohta...
    demeter1

    Minulle ei ole tänään tapahtunut mainittavaa. Mutta yritin soittaa HUSiin, kun pitäisi huolehtia syöpähoitojen lopputarkastus. Onko todella mahdollista, että iso talon neuvonnassa on vain yksi ihminen, jonka 050-alkuiseen numeroon yritin iät ajat. Miten ihmeessä se on mahdollista, eikä nyt isolla yhtymällä henkilökuntaa ole?
    Minulle on annettu puhelinnumero 5 v. sitten. Se on varmaan muuttunut, koska se soi loputtomasti. Tämän kännykkänumeron sain meilinä yhdestä neuvonnasta, joka ei osannut muuten minua auttaa. Siellä oltiin kyllä hyvin ystävällisiä ja kehotettiin ottamaan yhteyttä rohkeasti. Plärään vanhoja papereitani, mutta nehän ovat vuosia vanhat, enkä tarvitse niitä yhteystietoja enää.
    Olen tumpelo kaikissa asioissa, mm. tässä. Yritän taas huomenna, koska löysin äsken puhelinnumeroita, joihin voi soittaa klo 9-12.
    Koetanpa sitten. Rohkeasti!
    Kyllä lumi ihan nättiä on. Isot valkoiset kinokset peittävät kaiken. Ei ole aura-auto eikä hiekoittaja käynyt. Käsipelillä ovat naapurit avanneet kulkuväylät.


  • Pakkanen kiristyy Korvessa juuri nyt -22 C, nousee lähemmäs -30 C.

   Ei minua haitannut kun mökin pihapiirissä touhuilin. Vein laminaattikuorman varastoon harjailin pakkaslunta poluilta ja ihastelin järvenselän takaa hymyilevää aurinkoa. Mökin räystäissä riippui jääpuikkoja, jotka kimmelsivät auringossa. Kyllä maalla on mukavaa.

   Useinhan sääuutiset keskittyvät Uudellemaalle, hirmumyrsky, no normi talvisää täällä Korvessa. Tosin lunta ei ole vielä kuin normaalimäärä, mutta saattaa täälläkin hanget kohota.

   Löysin mökiltä neljät vanhat silmälasit ja kuinka ollkaan ne pelittivät yksiä seitkytluvun lopulla käytettyjä lukuunottamatta. Nyt käytössä on aurinkolasit mukaan lukien seitsemet silmälasit. Kuvasin ne ja laitoin faceen, ovat hauska läpileikkaus silmälasimuodin muutoksista. välillä 1970 -2020.

   Minulla oli idea ostaa uudet kapeat lukulasit ja laittaa ne kaulan ympärille silleen kuin ennen vanhaan ketjulla. Nyt minun ei tarvitse ostaa uusia laseja sillä kymmenkunta vuotta sitten käyttämäni kapeat lasit käyvät siihen tarkoitukseen vallan mainiosti, lisään vain sen ketjun. Tietty tarkistutan näön optikolla kuukauden päästä, mutta hyvin niillä ilman tarkastustakin näen.

   Minulla on aina ollut erilaisia etiäisiä muodin suhteen, lienenköhän taas edellä kulkijä ; )

  • 13 astetta pakkasta, en kovin isoa lenkkiä tehnyt, kun paikoin tuli viima kasvoihin.
   Taisi olla siinä isomman lumumylläkän rajamailla tämä seutu, kun ei ihan kauheesti luntakaan lisää tullut. Vaan onhan sitä yhden talven tarpeiksi.
   Tuon mökin sähkönsiirtolaskun kanssa ollut ymmälläni. Kaikki ei täsmää.
   Toissailtana jo laitoin yhtiölle sähköpostia, en ole vastausta saanut.
   No kunhan jotain tietoa nyt tulisi. Poika kyllä sitten lupasi hoitaa asian.
   Joskus maalla vielä talvisinkin ollessani tein jäälyhtyjä. Värjäsin niitä puolukka- ja appelsiinimehulla.
   Tein myös ulos sellaisia koristeita laittamalla maitopurkin sisään mehulla värjättyä vettä, tai pelkkään veteen esim. havun. Purkin sai aika hyvin ympäriltä pois. Niitä sitten hangelle ja pimeällä kynttilöitä sekaan palamaan.
   Ennen oli pisempään pakkasia, kestivät kauemmin.
   Tässä istuessani, pimeys on laskeutunut. Pihan lyhtypylväät luo kelmeää valoaan, kuin myös tuossa vähän kauempana, kadun varren lamput.

   • Soitin KajaveOy asiakaspalveluun.

    Sähkönenergian osuuden voi kilpailuttaa. Sähkön siirrosta asiakas maksaa aina paikalliselle jakeluverkkoyhtiölle. Eli olen naimisissa Kajave Oy.n kanssa. En voi erota 😖

    Kajave Oy:llä on Kainuussa valta määritellä ja peria siirto-ja perusmaksut. Niistä on maksettava myös verot ja ALV.t

    Uskoisin, että kilpailutuksesta saatava etu on hyvin pieni koska energian hinta ei ole mitään verrattuna perus-ja siirtomaksuihin.

    Kävin neuvotteluja toisen sähkönmyyntifirman kanssa, mutta niissä neuvotteluissa en oivaltanut neuvottelevani vain kwh-hinnoista. No, tietty kilowattitunti-hinta vaikuttaa siirtomaksuun koska se on sidottu sähkön kulutukseen.


   • korppis kirjoitti:

    Soitin KajaveOy asiakaspalveluun.

    Sähkönenergian osuuden voi kilpailuttaa. Sähkön siirrosta asiakas maksaa aina paikalliselle jakeluverkkoyhtiölle. Eli olen naimisissa Kajave Oy.n kanssa. En voi erota 😖

    Kajave Oy:llä on Kainuussa valta määritellä ja peria siirto-ja perusmaksut. Niistä on maksettava myös verot ja ALV.t

    Uskoisin, että kilpailutuksesta saatava etu on hyvin pieni koska energian hinta ei ole mitään verrattuna perus-ja siirtomaksuihin.

    Kävin neuvotteluja toisen sähkönmyyntifirman kanssa, mutta niissä neuvotteluissa en oivaltanut neuvottelevani vain kwh-hinnoista. No, tietty kilowattitunti-hinta vaikuttaa siirtomaksuun koska se on sidottu sähkön kulutukseen.

    Näin se menee.
    Energia sinällään ei kovin kallista ole. Siirto suhteessa energiaan, perusmaksut ja verot ovat se joka hinnan nostaa.
    Perusmaksu ja veroa menee aina, vaikkei yhtään mitään siirrettäisi.
    Mulla on se kummallisuus, kun tuli marras- ja joulukuun siirtolasku.
    Pääkytkin ollut mökillä 0-asennossa koko ajan.
    Ainoastaan vok:n pumppaamon sähkö lukeutuu meidän mittariin, joka on alle euron/kk.
    Nytkin oli joulukuun kohdalla 0.76 siirto, joka ihan oikein. Sitten olikin marraskuun kohdalla 38,60.
    Sen verran käynyt paikkoja tarkistamassa, ettei luvattomia asukkaita ole ollut ja paikat kunnossa.


  • Pakkasaamua, nyt oikean talven tuntuista, 21 astetta minun mittarissa, ehkä tuuli ei lisää purevuutta, ainakin näkyvissäni olevat puut tyyninä seisovat.
   Kauppaan aion mennä, nappeja ja nauhoja tarvitsen noiden töitteni valmiiksi saantiin.
   Euronpäivät City-marketissa, onhan se käytävä nekin katsomassa.

   Lumesta olette saaneet nyt osanne siellä etelämpänäkin, nyt varmaan myös pakkanen nenänpäässä tuntuu.
   Mukavaa se lumen luominen on, jos ei jatkuvasti märkää lunta tule, siinä jo voimia kysytään, kun sohjoa työntelee.

   Minulla on vielä äitini kutoma valkea matto tallella, silloin avioliiton alkuaikoina valkeat matot halusin makuuhuoneeseen.
   Veljeni perhe vieraili ja toinen pojista oli jalkansa kastellut ja sukkasillaan asteli valkoisille matoillani, niinpä siellä sitten jalan kuviot mattoon jäi.
   Ei tahallinen teko ollut, mutta siitä saivat aiheen mainita, että kodissani on niin "hienoa" ettei voi sukkasillaankaan astella.
   Helpothan ne matot oli pestä, mutta jatkuva huomautteli siitä tuli, lienen naamallani näyttänyt harmini;)
   Nuo auraukset tuppaa olla aina ensin kovimman liikenteen suunnissa, minusta tuntuu välillä, että jatkuvasti aura-auto ajelee asuntoni liepeillä;)

   Eliaana harmittelit sähkölaskujen kanssa, aihetta onkin, minä kerran vaihdoin sähkön antajaa ja siitä sitten monet soittelut syntyi, kun kahdesta paikasta laskut tulivat, palasin entiseen.
   Ei minun huushollini laskut niin suuria ole, että niiden kanssa vaihteluita tarvitsen,
   Luultavasti jaksan maksaa, vaikka harmittaakin, kun siirtolaskut suuremmat, kuin kulutus.
   Katuvalot sammuttivat jo puoli yhdeksän ja sininen hämärä maiseman teki satumaiseksi, nyt jo päivä on valennut ja luvassa aurinkoakin;)

   Minä olen silmälasini vienyt silmälasiliikkeisiin ja lähettävät jonnekin niitä tarvitseville.
   Aika vähän lasien muoti muuttuu, tai ainakaan minulle ei suurta vaikeutta tee laseja valita, kovin kapeita en haluaisi, kunhan hyvin nenän päällä kestävät, minulla siitä vähän huonoja kokemuksia.
   Onhan laseja kertynyt, kun viisitoista vuotisesta olen niitä käyttänyt, en joka muodin mukaan ole suinkaan niitä ostanut, näkeminen pääasia;)

   Nyt pitää alkaa pukeutua pakkaseen menon mukaisesti, kiva että talvisia pukimiakin voi käyttää, ei suomalainen pakkaseen sorru;)
   Nauttikaa kirpeästä pakkassäästä, pian ne ohi onkin, kun aurinko päivällä alkaa lämmittämään, heippa!

  • Anonyymi

   Tänään on wanha kunnon talvi, -14 astetta mittarissa, aurinko paistaa ja hanget hohtavat. Taivas on pilvetön ja sininen.
   Eipä ole tällaisesta näystä saatu nauttia vuosiin.
   Minut se saa kyllä pysymään sisätiloissa. Talvi ei ole minun vuodenaikani.

   Eilen soittelin HUSiin turhaantuneena. Joka nro oli varattu, sähköpostilla sain lohdutusta, mutta en apua. Tänään soitin numeroon, joka eilen tuuttasi varattua tuntikausia, ja kas! Heti vastattiin, sain vastaukset kysymyksiini ja rauhan sielulleni. Kutsu tutkimuksiin on tulossa, tosin monta kuukautta oikean ajan jälkeen, mutta jos elää saan, tulee kirje ennen kevättä. Ja tulee varmaan, vaikka en eläisikään, ei sen puoleen.
   Korona on pannut koko terveydenhuoltomme sekasortoon. Kun katsoo tilastoja, niin koko aikana pandemia ei ole iskenyt kuin pieneen määrään kansalaisia, mutta hoitoon on jouduttu siirtämään koko hoitajakaartimme. Moni muukin sairaus tarvitsisi kiireellistä hoitoa, mutta miten mahtaa tilanne olla.
   Minulla ei ehkä ole mitään hätää, mutta ajattelen niitä kohtalotovereitani, joiden tauti on herännyt henkiin ja jyllää elimistössä antamatta selviä merkkejä. Tutkimuksia siirretään tasapuolisesti kaikilta. On onnenkauppaa, että uusiutuneet saadaan kiinni sitten ajoissa. Minulla todettiin s. ensi kerran v. 2007, toisen kerran 2015. Samoin miehelleni, saimme diagnoosit kummallakin kertaa parin päivän sisään. Jälkimäiseen hän menehtyi, minä selviydyin.
   Tänään tulee tytär käymään. Uskon, että hän ei tuo koronaa tullessaan, hän on ollut huolellisempi kuin moni muu, alusta asti käyttänyt käsidesiä ja maskia , turvavälejä jne. Olemme kyllä tavanneet muutaman kerran, kun olen saanut heiltä kyydityksen ostoskeskukseen.
   Tavipäivää kaikille! Lämmintä ylle!
   Mkr.

   • Anonyymi

    Olipas oikein pakkaspäivä tänään, tammikuun puolenvälin torstai, mukava lenkki ilman sadetta, ja kiva oli kuulla oma nimensä erään tutun huikkaamana! Pidimme kiinni turvaväleistä, ei nyt sentään kahdesta metristä, yksi riitti, toivottavasti. Viikon kuluttuahan se selviää.
    Kävelytiellä oli uusi ohut sorakerros, kävellä voi huolettomasti, pelkäämättä kaatumista,


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olipas oikein pakkaspäivä tänään, tammikuun puolenvälin torstai, mukava lenkki ilman sadetta, ja kiva oli kuulla oma nimensä erään tutun huikkaamana! Pidimme kiinni turvaväleistä, ei nyt sentään kahdesta metristä, yksi riitti, toivottavasti. Viikon kuluttuahan se selviää.
    Kävelytiellä oli uusi ohut sorakerros, kävellä voi huolettomasti, pelkäämättä kaatumista,

    Äskeisestä unohtui nikki, Miaelina.


   • Onpas teillä kivat kelit vain -14 C 😊 Ajoin mökille auton lämmitysjohtoa etsimään. Varaston, jossa sen uskon olevan lukko ei suostunut avautumaan, oli jäätynyt. Palatessa ostin uuden johdon ja kotona autotallissa huomasin, että P.n autonjohto olisi käynyt minunkin autoon. No, onpahan varajohtoja jos tarvetta ilmaantuu.

    Ihanan kaunis päivä on korvessakin ollut, aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta -28,5 C. Yöllä luvattu laskevan -30 C. No, huomenna lauhtuu.

    Ostin tarjouslohta sillä olemme lohisieppoja. Lohilaatikko on muhimassa uunissa.

    Pikkuhiljaa alkaa laput tulemaan silmille kun huushollia tarkemmin syynää, mutta kun tuo remppa näyttää venyvän ei kannata ruveta siivoilemaan. Josko kuun loppuun saisimme jonkin sortin järjestyksen taloon.

    Siellä suurissa kaupungeissa lie huonompi tilanne päästä vuositarkastuksiin tai ylipäätään lääkäriin kuin meillä täällä syrjäkylillä. Meillä on korona aina viime viikkoihin ollut hyvin vähäistä ja hallinnassa, mutta nyt uusi tartuntarypäs levisi Samoojan kuntoutuskodissa Kainuun soten mielenterveys- ja päihdekuntoutujien ympärivuorokautinen asumispalveluyksikössä.

    Kun luin tästä kuntoutusyksiköstä heräsi kysymys, mikä on nykyisin hoitajamitoitus vanhainkodissa per/vanhus?

    Samoojan kuntoutuskeskuksessa on tällä hetkellä 15 asukasta ja noin kymmenen työntekijää.

    No, tasapuolisesti ei toimi hoitotakuut, mutta eihän vanhukset palaa enää työelämään toisin kuin kuntoutetut mahdollisesti jos hyvin käy.

    Luin toisaalta, että olen kieltänyt nimimerkki Kristiinaa kirjoittamasta noja-tuoliin, muistaako joku milloin olen kiellon antanut 🤫


   • Anonyymi kirjoitti:

    Äskeisestä unohtui nikki, Miaelina.

    Lunta on täällä tullut vajaassa kahdessa vuorokaudessa yli puolimetriä.
    Pakkanen on pysytellyt himpun alle 20C. Kun ei ollut välttämätöntä
    asiaa, olen tupatöissä köpötellyt ja tv- tä väliin vahtinut. Tietysti unohtamatta
    päivänokosiani:)) Näin mallikkaasti se elämä parhaimillaan menee:)
    En ole muutamaan päivään tänne kirjoitellut. Eipä siitä ole vahinkoa tullut.
    Päivät ovat mennä hutkahtaneet asiareissuilla, pienissä ahfääreissä ja
    tietysti "lepäillessä" kun on nyt siihen tilaisuus. Ja eikähän minulla ole
    asiaakaan ollut, ei nytkään. Kunhan" ilmoittaudun:")) Heippa vaan!


  • Pakkanen kipusi 22 asteeseen, pysyen siinä koko päivän. Aurinko paisteli pitkästä aikaa.
   Pieni lenkki tuli kyllä tehtyä, kasa vaatteita päällä.
   Pistinpä sellaiset turkisvuoriset kengätkin, ikivanhat, mutta hyväkuntoiset ja joustavat, eipä noita usein ole tarvinnutkaan.
   Noita äitin kutomia mattoja, veljellä ja mulla on kanssa iso kasa. eri levusia ja sellaisella nelipoljennalla tehtyjä.
   Ovat pisemmät niin painavia, että jo sisko aikoinaan pätkäisi ja minäkin yhden ja solmittiin päät uusiksi. Jaksoi paremmin käsitellä.
   Kesällä kun vanhassa suulissa katselin, näyttää vanhaa tavaraa kertyneen edesmenneiltä.
   Tynnyreitä, yhdessä joku1800-luvun vuosilukukin. häkilä, kirnuja.
   Paljon taitaa olla ihmisten nurkissa maalla tuon tapaista tavaraa.
   Tuossa juuri setvinnän alla pellavaisen perintöpöytäliinan hapsut, ovat niin linttaan menneet pesussa. Niitäkin varmaan löytyy ikäihmisten kaapeista. Itsellä on kaksi.

   • Anonyymi

    Nyt vain kiireesti ottamaan yhteyttä huutokauppakeisariin, jospa pääsisit yhteisymmärrykseen perintökirnusi hinnasta, ja samalla saisit lisää valtakunnallista julkisuutta.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt vain kiireesti ottamaan yhteyttä huutokauppakeisariin, jospa pääsisit yhteisymmärrykseen perintökirnusi hinnasta, ja samalla saisit lisää valtakunnallista julkisuutta.

    Minulla ei ole olemassa mitään valtakunnallista julkisuutta, minkäänlaista julkisuutta en ole halunnut koskaan, enkä halua nytkään, enkä tule koskaan haluamaankaan.
    Eikö Sinullakaan aikuisella ihmisellä parempaa tekemistä ole, kun saattuttaa päätäsi typeryyksillä.
    Sääliksi käy.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Nyt vain kiireesti ottamaan yhteyttä huutokauppakeisariin, jospa pääsisit yhteisymmärrykseen perintökirnusi hinnasta, ja samalla saisit lisää valtakunnallista julkisuutta.

    Huomaamme, ettei sinulla ole käsitystä menneiden aikojen esineiden arvosta. Ei niiden historiasta eikä niitä käyttäneiden esipolvien historiasta. Olet valmis hävittämään ja huutokauppaamaan suvustasi kertovat esineet. Et halua muiden tietävän, että esipolvesi ovat käyttäneet kotona tehtyjä tarvekaluja, kuten kirnua.
    Ei sukua ole syytä hävetä, vaikka talonpoikaiset esineet kertovatkin, etteivät esipolvet ole olleet varakkaita kaupunkilaisia, vaan talonpoikaista juurta maaseudulla, puurtajia ja raatajia, jotka ovat selviytyneet hallavuosista ja kasakoiden hävitysretkistä.
    Moni suomalainen on ylpeä juuristaan.
    Osa ei.


   • Makriina2 kirjoitti:

    Huomaamme, ettei sinulla ole käsitystä menneiden aikojen esineiden arvosta. Ei niiden historiasta eikä niitä käyttäneiden esipolvien historiasta. Olet valmis hävittämään ja huutokauppaamaan suvustasi kertovat esineet. Et halua muiden tietävän, että esipolvesi ovat käyttäneet kotona tehtyjä tarvekaluja, kuten kirnua.
    Ei sukua ole syytä hävetä, vaikka talonpoikaiset esineet kertovatkin, etteivät esipolvet ole olleet varakkaita kaupunkilaisia, vaan talonpoikaista juurta maaseudulla, puurtajia ja raatajia, jotka ovat selviytyneet hallavuosista ja kasakoiden hävitysretkistä.
    Moni suomalainen on ylpeä juuristaan.
    Osa ei.

    Maaton köyhälistö eniten kaupunkeihin muutti, tehdastyöläisiksi useimmat!
    Hieman mahtipontinen näkemys Makriinalla.


   • sinisiru kirjoitti:

    Maaton köyhälistö eniten kaupunkeihin muutti, tehdastyöläisiksi useimmat!
    Hieman mahtipontinen näkemys Makriinalla.

    PS
    En ole kirjoittanut muita kommentteja, mutta vain ymmärtänyt maaseudun suurten lapsilukujen vuoksi. osan oli lähdettävä hankkimaan elantonsa muualta.

    Rengeiksi ja piioiksi ensin vauraampiin karatanoihin ja taloihin, mutta sitten kehittyi kaupunkilaisyhteisöt vähin erin käsityö ja myymälä työpaikkoineenkin.


   • sinisiru kirjoitti:

    Maaton köyhälistö eniten kaupunkeihin muutti, tehdastyöläisiksi useimmat!
    Hieman mahtipontinen näkemys Makriinalla.

    Hyvä kun maattomat kaupunkiin tulivat. Työväkeä tarvittiin. Olihan kaupungeissa valmiiksi työnantajien kaarti.
    Ei kannata ottaa kirjaimellisesti laulun sanoja: "On Suomi köyhä, siksi jää,"
    Jäät sulavat.


   • Anonyymi
    Makriina2 kirjoitti:

    Huomaamme, ettei sinulla ole käsitystä menneiden aikojen esineiden arvosta. Ei niiden historiasta eikä niitä käyttäneiden esipolvien historiasta. Olet valmis hävittämään ja huutokauppaamaan suvustasi kertovat esineet. Et halua muiden tietävän, että esipolvesi ovat käyttäneet kotona tehtyjä tarvekaluja, kuten kirnua.
    Ei sukua ole syytä hävetä, vaikka talonpoikaiset esineet kertovatkin, etteivät esipolvet ole olleet varakkaita kaupunkilaisia, vaan talonpoikaista juurta maaseudulla, puurtajia ja raatajia, jotka ovat selviytyneet hallavuosista ja kasakoiden hävitysretkistä.
    Moni suomalainen on ylpeä juuristaan.
    Osa ei.

    Ei ihmisen juuret tai ylpeys juuristaan asu pölyisissä kirnuissa.


  • Anonyymi

   Kokeilu toimivuudesta.

   • Anonyymi

    Urheilugaalan merkeissä olemme iltaa viettäneet. Mukava katsoa, kun parhaimpia palkitaan!
    Nyt koronavuonna urheilutapahtumatkin ovat olleet vaikeita, välimatkaa toiseen on täytynyt pitää ja paljon on ollut peruutuksiakin.

    Iltalenkki jäi nyt tekemättä, ei oikein houkuttanut tuo kylmyys ulkona 21. astetta pakkasta.
    Onneksi jo huomenna sanottiin lauhtuvaa, hyvä!

    Kaikille hyviä yöunia,
    Neeasa


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Urheilugaalan merkeissä olemme iltaa viettäneet. Mukava katsoa, kun parhaimpia palkitaan!
    Nyt koronavuonna urheilutapahtumatkin ovat olleet vaikeita, välimatkaa toiseen on täytynyt pitää ja paljon on ollut peruutuksiakin.

    Iltalenkki jäi nyt tekemättä, ei oikein houkuttanut tuo kylmyys ulkona 21. astetta pakkasta.
    Onneksi jo huomenna sanottiin lauhtuvaa, hyvä!

    Kaikille hyviä yöunia,
    Neeasa

    Katuvalot sammutettu ja ulkona jo melko valoisaa, sisällä ei vielä näe ilman valoa antavia laitteita.
    Pakkanen pitää pintansa, 23 astetta minun mittarissa ja se on melkoisen suojaisessa paikassa, muualla lukemat suuremmat.
    Eilen kauppareissuni tarkenin hyvin, hiki tuli kun tallustin kärriä kiskoen, liikaa vaatetta, tai kunnon heikkous.
    Tulevalle vauvalle ostin mekkolangat, nyt on valmiina kaksi kokonaisuutta, nyt on keksittävä muita tarpeessa olevia, totuus on se, että en osaa jouten istua;)

    Makriina kerroit viimein saaneesi ajan tarkastukseen, hyvä.
    Minulla on aivan ihana tämä terveydenhoidon asiakin, sain soiton hoitajalta joka kyseli, olenko toiminut ohjeiden mukaisesti, siis ottanut lisätyn lääkkeen ja kysäisi haluaisinko lääkäri ajan.
    Tottahan minä sen halusin, kysäisi mikä vaiva laitetaan lääkärikäynnin vaivaksi, en oikein osannut sanoa, sitten päädyimme ihan vaan perustutkimuksiin, kävelyn jaksamattomuuteen, hengen ahdistukseen ja väsymykseen, kysäisin vielä onko lääkäri nuori, ei ollut, miehen iän täytti;)
    Toivottavasti ei ole vakava, huumoria lääkärillä pitää olla, että jaksaa kuunnella mummelin vaivoja;;)eikä mummoa pelota;)
    Vähän vuositarkastuksen tapaan voi käyntiäni sanoa.
    Hoitaja soitti vielä perään ja pyysi verenpainemittausta ottamaan ja ylös merkitä, sitä kuulemma osaksi vaivojani voidaan pitää.
    Helmikuulle se aika menee, ehtii vielä vaivoja lisää tulla.

    Miaelina kerroit ystävän kanssa rupatelleesi, kyllä täällä pieniä ryhmiä on kokoontunut, pari kolme henkeä kahviteltu, mutta meillä täällä ei noita tartuntoja paljon ole ollut, joten uskallus kasvaa.
    Varotoimenpiteet kyllä muistetaan, ei halata, ei kätellä, juttelukin tarpeellisen matkan päästä.

    Ynnämuu, tuo ilmoitus onkin tärkeää, mielessään jo monta kertaa käy läpi tutut kirjoittajat, mitä heille kuuluu, jos ei viestiä ilmaannu.
    Eipähän se kiire enää meidän kohdalla päällimmäisenä saisikaan olla, lepoa sitä ikäihminen tarvitsee ja ansaittukin se on.
    Työtä se elämä on tänne eläkeikään asti on ollut, nyt sitten nautitaan "helppoa" elämää ja toivotaan, että voimat kantavat.
    Hyvin aika kulkeekin, nyt jo tammikuun puoliväli, puolitoista kuukautta ja siirrymme kevät aikaan, siitä sitten mieli virkistyy ja aurinko paistaa;)

    Onpa siellä hyvin asiat, kun melkein joka hoidokille oma hoitaja, siihen olisi pyrittävä, vanhusten hoidossa sitä 0,7 kaavaillaan, ei taida vielä olla sekään totuutta.
    Nyt taitaa olla puute rahasta, kuin myös hoitajien vähyys painaa.
    Kutsumusammatti tämä olikin, auttamishalu niin suuri, että hoitajiksi haluttiin, nyt ammatti muiden mukaan, työn raskaus ja heikko palkka karsii halukkaita.
    En muista ,että olisit suoraan kieltänyt, mutta välillänne on kireys ja ehkä rivienväli lukeminen onnistunut.
    Unohdetaan ne kaikki ja kirjoitellaan .

    Eliaana kertoilit noista vanhoista aarteista maatilan aitoista löytyviä, varmaan paljon niitä hukkaan heitetään ja kuitenkin niillä historia mikä olisi jäätävä tuleville sukupolville.
    Noista pellavaisista pöytäliinoista, voiko olla kauniimpaa, kuin hyvin manklattu pellavaliina.
    Työläs se on, mutta kannattaa silmien iloksi pöydälle levittää.
    On se niin suuritöinen sileäksi tehdä, tyttärentytär sanoi ettei hän jaksa sitä silittää, oli kyllä saanut sileäksi, mutta viime kerralla oli helppohoitoinen liina pöydässä;)
    Kaappiin taitaa sekin liina jäädä ja miten suuren työn tein, kun sitä merkkasin.

    Minulta jäi tuo urheilugaala katsomatta, ei tuo urheilu oikein sytytä, mieheni eläessä useinkin katsoimme, nyt on jäänyt.
    Mikään ei samalta tunnu, kuin silloin hänen mukana ollen.

    Nyt alkaa jo sisätiloissakin näkemään ilman valoja ja se on kutsu puuhasteluun, aina jotakin hommaa löytyy.
    Varmaan päivä teiltäkin iltaan ehtii, jotain mukavaa odotellen;)t:skillan


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Katuvalot sammutettu ja ulkona jo melko valoisaa, sisällä ei vielä näe ilman valoa antavia laitteita.
    Pakkanen pitää pintansa, 23 astetta minun mittarissa ja se on melkoisen suojaisessa paikassa, muualla lukemat suuremmat.
    Eilen kauppareissuni tarkenin hyvin, hiki tuli kun tallustin kärriä kiskoen, liikaa vaatetta, tai kunnon heikkous.
    Tulevalle vauvalle ostin mekkolangat, nyt on valmiina kaksi kokonaisuutta, nyt on keksittävä muita tarpeessa olevia, totuus on se, että en osaa jouten istua;)

    Makriina kerroit viimein saaneesi ajan tarkastukseen, hyvä.
    Minulla on aivan ihana tämä terveydenhoidon asiakin, sain soiton hoitajalta joka kyseli, olenko toiminut ohjeiden mukaisesti, siis ottanut lisätyn lääkkeen ja kysäisi haluaisinko lääkäri ajan.
    Tottahan minä sen halusin, kysäisi mikä vaiva laitetaan lääkärikäynnin vaivaksi, en oikein osannut sanoa, sitten päädyimme ihan vaan perustutkimuksiin, kävelyn jaksamattomuuteen, hengen ahdistukseen ja väsymykseen, kysäisin vielä onko lääkäri nuori, ei ollut, miehen iän täytti;)
    Toivottavasti ei ole vakava, huumoria lääkärillä pitää olla, että jaksaa kuunnella mummelin vaivoja;;)eikä mummoa pelota;)
    Vähän vuositarkastuksen tapaan voi käyntiäni sanoa.
    Hoitaja soitti vielä perään ja pyysi verenpainemittausta ottamaan ja ylös merkitä, sitä kuulemma osaksi vaivojani voidaan pitää.
    Helmikuulle se aika menee, ehtii vielä vaivoja lisää tulla.

    Miaelina kerroit ystävän kanssa rupatelleesi, kyllä täällä pieniä ryhmiä on kokoontunut, pari kolme henkeä kahviteltu, mutta meillä täällä ei noita tartuntoja paljon ole ollut, joten uskallus kasvaa.
    Varotoimenpiteet kyllä muistetaan, ei halata, ei kätellä, juttelukin tarpeellisen matkan päästä.

    Ynnämuu, tuo ilmoitus onkin tärkeää, mielessään jo monta kertaa käy läpi tutut kirjoittajat, mitä heille kuuluu, jos ei viestiä ilmaannu.
    Eipähän se kiire enää meidän kohdalla päällimmäisenä saisikaan olla, lepoa sitä ikäihminen tarvitsee ja ansaittukin se on.
    Työtä se elämä on tänne eläkeikään asti on ollut, nyt sitten nautitaan "helppoa" elämää ja toivotaan, että voimat kantavat.
    Hyvin aika kulkeekin, nyt jo tammikuun puoliväli, puolitoista kuukautta ja siirrymme kevät aikaan, siitä sitten mieli virkistyy ja aurinko paistaa;)

    Onpa siellä hyvin asiat, kun melkein joka hoidokille oma hoitaja, siihen olisi pyrittävä, vanhusten hoidossa sitä 0,7 kaavaillaan, ei taida vielä olla sekään totuutta.
    Nyt taitaa olla puute rahasta, kuin myös hoitajien vähyys painaa.
    Kutsumusammatti tämä olikin, auttamishalu niin suuri, että hoitajiksi haluttiin, nyt ammatti muiden mukaan, työn raskaus ja heikko palkka karsii halukkaita.
    En muista ,että olisit suoraan kieltänyt, mutta välillänne on kireys ja ehkä rivienväli lukeminen onnistunut.
    Unohdetaan ne kaikki ja kirjoitellaan .

    Eliaana kertoilit noista vanhoista aarteista maatilan aitoista löytyviä, varmaan paljon niitä hukkaan heitetään ja kuitenkin niillä historia mikä olisi jäätävä tuleville sukupolville.
    Noista pellavaisista pöytäliinoista, voiko olla kauniimpaa, kuin hyvin manklattu pellavaliina.
    Työläs se on, mutta kannattaa silmien iloksi pöydälle levittää.
    On se niin suuritöinen sileäksi tehdä, tyttärentytär sanoi ettei hän jaksa sitä silittää, oli kyllä saanut sileäksi, mutta viime kerralla oli helppohoitoinen liina pöydässä;)
    Kaappiin taitaa sekin liina jäädä ja miten suuren työn tein, kun sitä merkkasin.

    Minulta jäi tuo urheilugaala katsomatta, ei tuo urheilu oikein sytytä, mieheni eläessä useinkin katsoimme, nyt on jäänyt.
    Mikään ei samalta tunnu, kuin silloin hänen mukana ollen.

    Nyt alkaa jo sisätiloissakin näkemään ilman valoja ja se on kutsu puuhasteluun, aina jotakin hommaa löytyy.
    Varmaan päivä teiltäkin iltaan ehtii, jotain mukavaa odotellen;)t:skillan

    Jos on vaikka 20 hoidokkia ja 15 hoitajaa, se tarkoittaa, että hoitajia on vain 5 kerrallaan vuorossa, sillä hoito on 3-vuorotyötä. Yöllä voi olla kyllä vähemmän hoitajia ja silloin päivävuoroissa vähän enemmän.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos on vaikka 20 hoidokkia ja 15 hoitajaa, se tarkoittaa, että hoitajia on vain 5 kerrallaan vuorossa, sillä hoito on 3-vuorotyötä. Yöllä voi olla kyllä vähemmän hoitajia ja silloin päivävuoroissa vähän enemmän.

    Päivien kirkkaus on mieluinen seuraus kunnon talven tulosta!
    Mikä eniten tuntui aamulla hyvältä, oli tähtitaivaan kaukainen tuikkiminen 😊
    Varma en ollut kuin 3 tähtösestä, mutta kun ei aikoihin ole näkynyt en osannut orientoitua.
    Syksyisin mökillä näkyi upean komeina iso ja pieni karhu, aamuisin Venus ja iltaisin Mars palaneettakin.
    Kuun sirpin lämmin keltainen, kimmelsi myös tummaa taivasta vasten niin kauniina.

    Tuo lumipeite tuli kuin suojaksi kasvullisuudelle ja syysviljoille, kasvihuoneet ja talojen lämmitykset kuluttavatkin nyt huippulukemia.

    No, saimmehan kokea pakkasaallonkin pitkästä aikaa, tämä se on meidän suomeamme ♥️

    Olin muutaman tunnin keskiviikkona eristyshuoneessa Jorvin päivystyksessä, kokeita tehtiin lähes liikaakin mielestäni, mutta :* varsin hyväkuntoinen* lausunto lohdutti ja kotiinkin pääsin, 8 päivän antibioottikuurin kanssa!
    CP-arvot oli lievästi kohollaan ja yskä, pakkanenko lie turvottanut astamaattista henkitorvea mutta onneksi ei mitään koronaan viittaavaa.

    Kotonahan paras on olla, tulee puuhattua ja liikuttua omissa hommissaan.
    Hyvä kun pakkanen on lauhtumassa, huomenna kun pitää käväistä K-kaupan postissa.

    Heippa taas,.. otankin nyt ne Savon kuuluisat ruokaperäiset
    ☺️ z


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos on vaikka 20 hoidokkia ja 15 hoitajaa, se tarkoittaa, että hoitajia on vain 5 kerrallaan vuorossa, sillä hoito on 3-vuorotyötä. Yöllä voi olla kyllä vähemmän hoitajia ja silloin päivävuoroissa vähän enemmän.

    Pitäisi aina ajatella ja sitten kirjoittaa, mutta näin minulle taas kävi, en asiaa loppuun asti ajatellut.
    Kiitos selvennyksestä;) SkillaN


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pitäisi aina ajatella ja sitten kirjoittaa, mutta näin minulle taas kävi, en asiaa loppuun asti ajatellut.
    Kiitos selvennyksestä;) SkillaN

    hoitajamitoitus  25-paikkaisessa ympärivuorokautisessa yksikössä on välittömään hoitotyöhön osallistuvia hoitajia 12,5 henkilöä. Välittömään hoitotyöhön  osallistuneiden hoitajien lukumäärä jaetaan asiakkaiden lukumäärällä. 12,5 hoitajaa / 25 asiakasta = 0,50  (12 kokoaikaista työntekijää. Yksi 50 % työaikaa tekevä eli 0,5 työntekijää. 12+0,5=12,5)
    Jaa hoitajien lukumäärähoidettavien  lukumäärällä.

    Samoojan kuntoutuskodissa laskentakaavan mukaan on 15÷20=(0,75 hoitajaa).

    Mietin onko nykyisin päästy 0, 7 hoitajaan vanhainkodeissa?


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Päivien kirkkaus on mieluinen seuraus kunnon talven tulosta!
    Mikä eniten tuntui aamulla hyvältä, oli tähtitaivaan kaukainen tuikkiminen 😊
    Varma en ollut kuin 3 tähtösestä, mutta kun ei aikoihin ole näkynyt en osannut orientoitua.
    Syksyisin mökillä näkyi upean komeina iso ja pieni karhu, aamuisin Venus ja iltaisin Mars palaneettakin.
    Kuun sirpin lämmin keltainen, kimmelsi myös tummaa taivasta vasten niin kauniina.

    Tuo lumipeite tuli kuin suojaksi kasvullisuudelle ja syysviljoille, kasvihuoneet ja talojen lämmitykset kuluttavatkin nyt huippulukemia.

    No, saimmehan kokea pakkasaallonkin pitkästä aikaa, tämä se on meidän suomeamme ♥️

    Olin muutaman tunnin keskiviikkona eristyshuoneessa Jorvin päivystyksessä, kokeita tehtiin lähes liikaakin mielestäni, mutta :* varsin hyväkuntoinen* lausunto lohdutti ja kotiinkin pääsin, 8 päivän antibioottikuurin kanssa!
    CP-arvot oli lievästi kohollaan ja yskä, pakkanenko lie turvottanut astamaattista henkitorvea mutta onneksi ei mitään koronaan viittaavaa.

    Kotonahan paras on olla, tulee puuhattua ja liikuttua omissa hommissaan.
    Hyvä kun pakkanen on lauhtumassa, huomenna kun pitää käväistä K-kaupan postissa.

    Heippa taas,.. otankin nyt ne Savon kuuluisat ruokaperäiset
    ☺️ z

    En ole kokeillut päiväunia, sillä luulen. sen olevan turha yritys.
    Öisin nukutaan, siihen olen tottunut!

    Hyvää yötä ja kauniita unia jokaiselle sitten kun sen aika on toivoo Miaelina.


   • Anonyymi
    korppis kirjoitti:

    hoitajamitoitus  25-paikkaisessa ympärivuorokautisessa yksikössä on välittömään hoitotyöhön osallistuvia hoitajia 12,5 henkilöä. Välittömään hoitotyöhön  osallistuneiden hoitajien lukumäärä jaetaan asiakkaiden lukumäärällä. 12,5 hoitajaa / 25 asiakasta = 0,50  (12 kokoaikaista työntekijää. Yksi 50 % työaikaa tekevä eli 0,5 työntekijää. 12+0,5=12,5)
    Jaa hoitajien lukumäärähoidettavien  lukumäärällä.

    Samoojan kuntoutuskodissa laskentakaavan mukaan on 15÷20=(0,75 hoitajaa).

    Mietin onko nykyisin päästy 0, 7 hoitajaan vanhainkodeissa?

    Korjaan kun jostain sain tuon 20 vaikka 15 asukasta ja 10 työntekijää. Eli 10÷15 = 0.67.
    Eli 0.67 hoitajaa per asukas.

    Korppis


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    En ole kokeillut päiväunia, sillä luulen. sen olevan turha yritys.
    Öisin nukutaan, siihen olen tottunut!

    Hyvää yötä ja kauniita unia jokaiselle sitten kun sen aika on toivoo Miaelina.

    Samoin...hyvää ötyä😍


   • Anonyymi kirjoitti:

    Samoin...hyvää ötyä😍

    Hyvää huomenta, aloitellaan lauantaipäivä hyvän toivotuksilla, jospa se päivästä hyvän tekisi;)
    Luonnon puolesta hyvä jo onkin, puut saaneet uutta harsohametta päälleen ja tuo sininen hämärä loihtii taas kerran niin upean näkymän, että sitä pitää ahnehtien katsella;)
    Kyllä meitä on nyt monta päivää jo näkymillä hemmoteltu, eiköhän nyt jo luntakin joka puolella maata löydy, pakkasta 19 astetta.

    Makriina jossakin mainitsit, että et tykkää talvesta, minulle joka vuodenaika antaa oman ihanuuden, nautin kaikista, jopa ohitan melkoisen helposti marraskuun pimeyden ja loskan.
    Takana ihana värikäs syksy ja odotuksissa lumi ja pakkaset;)

    Tuo hoitajien lisääminen varmaan tarpeen, voi vain toivoa, että heitä riittäisi ja jaksaisivat.

    Mukava kuulla sinisirun kokeet melko hyvän tuloksen antaneet, kyllä se pakkanen ja hengittely ulkona pian ärsyttää tottumattoman henkitorven ja vielä astmaoireet siinä lisänä, pakkastahan ei juurikaan siellä asuinalueellasi kai ole ollut?
    Ainahan ne kokeet kestää jos tulokset hyvältä näyttää.

    En nuku minäkään päiväunia, Miaelina, yöunet aina paremmin onnistuvat, tai lienee monenlaisia tuntemuksia tästäkin asiasta.
    Torkahtelen istuen, siinä minun päiväunet toteutuu ja taas elämä hymyilee;)

    Nyt päivä taas sillä mallilla, että jotain muuta olisi ryhdyttävä tekemään, tässä koneella on jo riittävä aika kulutettu, tuo Facebook vie luvattoman paljon aikaa, siellä on aina jotain seurattavaa.
    Oikein kivaa päivää, mitä sitten keksittekin, ulkoilla ainakin voi koronasta huolimatta;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Hyvää huomenta, aloitellaan lauantaipäivä hyvän toivotuksilla, jospa se päivästä hyvän tekisi;)
    Luonnon puolesta hyvä jo onkin, puut saaneet uutta harsohametta päälleen ja tuo sininen hämärä loihtii taas kerran niin upean näkymän, että sitä pitää ahnehtien katsella;)
    Kyllä meitä on nyt monta päivää jo näkymillä hemmoteltu, eiköhän nyt jo luntakin joka puolella maata löydy, pakkasta 19 astetta.

    Makriina jossakin mainitsit, että et tykkää talvesta, minulle joka vuodenaika antaa oman ihanuuden, nautin kaikista, jopa ohitan melkoisen helposti marraskuun pimeyden ja loskan.
    Takana ihana värikäs syksy ja odotuksissa lumi ja pakkaset;)

    Tuo hoitajien lisääminen varmaan tarpeen, voi vain toivoa, että heitä riittäisi ja jaksaisivat.

    Mukava kuulla sinisirun kokeet melko hyvän tuloksen antaneet, kyllä se pakkanen ja hengittely ulkona pian ärsyttää tottumattoman henkitorven ja vielä astmaoireet siinä lisänä, pakkastahan ei juurikaan siellä asuinalueellasi kai ole ollut?
    Ainahan ne kokeet kestää jos tulokset hyvältä näyttää.

    En nuku minäkään päiväunia, Miaelina, yöunet aina paremmin onnistuvat, tai lienee monenlaisia tuntemuksia tästäkin asiasta.
    Torkahtelen istuen, siinä minun päiväunet toteutuu ja taas elämä hymyilee;)

    Nyt päivä taas sillä mallilla, että jotain muuta olisi ryhdyttävä tekemään, tässä koneella on jo riittävä aika kulutettu, tuo Facebook vie luvattoman paljon aikaa, siellä on aina jotain seurattavaa.
    Oikein kivaa päivää, mitä sitten keksittekin, ulkoilla ainakin voi koronasta huolimatta;)

    Onhan eteläsuomessa pakkasta ollut!
    -15° päivälukemat, enemmänkin varmaan, Skillan siellä keskisuomessaan lukee Savon Sanomia uutisia.
    Ei ne nyt *niin noko nuukaa* muualla ole.

    Uskothan Skillan että ihan hyväntahtoisesta huvittaa, sellaisiahan me ihmiset keskiöissä usein.
    Näkyy tuolla olevan -16° tälläkin hetkellä, lauhtuminen on hitaampaa kuin ennustivat.

    No postiinlähtö ei välttämätöntä olekaan tänään, ruokatarvikkeet jääkaapissaodottavat valmistamista.

    *Vikkelät kanan jauheliha* lukee pakkauksessa, taitavat kanapihvit pikaisesti kypsyäkin !
    Nyt mausteita miettimään tuonne omaan keskiööni ja askareitteni pariin, heippa😊))


  • Oletteko ajatelleet lisäsanojen merkitysta asiayhteyksissä. Olen kiinnittänyt huomioni mm.
   melko hyvä, ihan hyvä sanontoihin.

   Herää kysymys, mikä uuttuu jos on ihan tai melko hyvä 😁

   No, meikäläisen tapa pohdiskella jonninjoutavia.

   Kuten nyt sitäkin mitä tapahtuu jos.....🤣 palstaltakin katoaa...🤔

   Luin lehdestä uutisen. Lontoon Towerissa pitää olla vähintään kuusi korppia, muuten kuningaskuntaa uhkaa tuho. Britanian entisessä kuninkaiden linnassa ollaan nyt huolestuneita, sillä yksi korppi on kadonnut ja jäljellä on vain seitsämän.

   Antoisaa pohdiskelupäivää.

  • Säteilevä pakkassää houkutteli ihastelemaan ja kuvaamaan talvisia näkymiä, eilen 20 miinusta kirpaisi nenää ja poskipäitä, tänään 15 ja lähes tuuletonta, hyvin tarkeni vaeltaa untuvatakissa viitisen kilometriä pitkin merenrantoja, veden jäätyminen jo hyvässä alussa, riitettä jo melko pitkälle kohti avovettä. Vuodenaikojen selkeä vaihtelu on rikkaus, vaikka toisaalta arvostan rannikon leutoutta pitkälle syksyyn . Oli kaunis kevät, ihana kesä ja värikäs syksy ja nyt vielä tämä valkea talvikin jopa etelärannikolla ainakin jonkin aikaa, kuin lohtuna pandemian saartamille ihmisille.

   Minunkin tulee usein sanoja ja sanontoja mutusteltua, etymologiat kiinnostavat, ja onhan tämä suomalais-ugrilainen kielemme ainutlaatuinen. Lumisanastoakin taitaa olla yhtä paljon kuin eskimoilla, on päästy kosketuksiin esimerkiksi vitilumen, puuterilumen, nuoskan, sohjon, rännän, kinosten, nietosten, kohvan, polanteen, pyryn ja tykkyjen kanssa - ja lumi narisi kenkien alla hauskasti ja pakkanen on taiteillut ihastuttavia kuurankukkia kasvihuoneen laseihin. Vapaiden vesien yllä leijuu usvaa pakkasella , iltapäivän punerrus on herkkää ja selkeänä yönä näkee tähtitaivaan!

   Usein tosiaan kuulee nykyisin, että jokin asia on ihan kiva tai aika hyvä tai mielettömän ihku. Miten hieno, toivottu asia on mieletöntä, minusta se on varsin negatiivinen sana. Harvinaiseksi on käynyt tuo varsin, samoin sangen tai suurenmoisen , joskus sentään kuulee erittäin tai tavattoman tai valtavan tai äärettömän. Paljon on valinnanvaraa ja vivahteita vahvistussanoissa , ei tarvitse tyytyä laimeisiin ihan tai aika. Onhan tietysti nuo uudet super-hyperit ja sikamakeet jutut.

   Huikean hienoa tammikuun jatkoa!

   • Anonyymi

    Hyvä, Ramoona, sinä kirjoitat niin hyvin, että sinun pitäisi julkaista!

    .


   • Anonyymi kirjoitti:

    Hyvä, Ramoona, sinä kirjoitat niin hyvin, että sinun pitäisi julkaista!

    .

    Mieltä lämmittävä kommentti, kiitos!
    Pienimuotoista teksti- ja kuvamateriaaliani on harrastuslehdissä julkaistu ja sanallisen ilmaisun mahdollisuudet ovat kiehtovia itsessään. Sanaillaan täälläkin ja nautitaan ilmaisurikkaasta äidinkielestämme!


   • Anonyymi

    Kurkkasin koneelle ja nuo arvuuttelut kohvasta ja polanteesta sai mielen virkistymään, muistilokeroita yritin kaivaa, tuttuja kaikki Ramoonan lumisanat ovat.
    Kohva on vesi joka on jäätynyt ohuelta vahvemman jään päälle, yleensä ei kestä kävellä ja tuo polanne, on kai avanto lumen alla, vai onko se uveavanto, muistinko sinne päinkään Ramoona?
    Kyselee skillan


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kurkkasin koneelle ja nuo arvuuttelut kohvasta ja polanteesta sai mielen virkistymään, muistilokeroita yritin kaivaa, tuttuja kaikki Ramoonan lumisanat ovat.
    Kohva on vesi joka on jäätynyt ohuelta vahvemman jään päälle, yleensä ei kestä kävellä ja tuo polanne, on kai avanto lumen alla, vai onko se uveavanto, muistinko sinne päinkään Ramoona?
    Kyselee skillan

    Hauskaa, että muistutit mieleen uveavannot, joista lapsena varoteltiin, pilkkiavannot saattoivat jäätyä ohuelti ja jäädä lumen alle, kaipa niitä muutenkin saattoi muodostua. Polanne on joskus liikennevaroituksissakin esiintyvä ilmiö, kun tielle muodostuu kovia lumiharjanteita, varsinkin kun ei ole ehditty kunnolla heti aurata. Iljanteistakin varoitellaan, liukkaista tien kohdista. Onhan näitä, paikallisia ja murteellisia vaikka kuinka paljon ja viralliset säätermit lisäksi. Kaisan kaljamat ja Liisan liukkaat menivät täällä melkein kesäkelin merkeissä, mutta nyt on viime päivinä ollut ruuhkaa tapaturma-asemilla likastumisvammojen takia.

    Luin aikanaan tanskalaisen Peter Hoegin mielenkiintoisen jännityskirjan nimeltä Lumen taju. Siinä puoliksi inuiitti Smilla ratkaisee rikoksen kyvyillään tuntea lumen ja jään olomuodot.

    Sää on ilmassa, keli on teillä, vai miten nuo sanat voisi erottaa...Pääkallokeli saattaa hyvinkin olla uhkana, kun nopeasti lauhtuu. Koetetaan olla ottamatta lähikontakteja iljanteisiin, polanteisiin ja kaljamiin!


  • Päivällä ihan kiva ulkoiluilma. Pakkanenkin laski 13 asteeseen.
   Saunassakin tuli käytyä, Vaan kyllä sitä kevättä odottaa, että pääsee omia aikojaan saunaa lämmittelemään.
   Eilen piti ruveta vähän koneella ompelemaan, vaan tuo mokoma sanoi itsensä irti hommista.
   Katselin netistä, niin tuossa noin parin kilometrin päässä on pienkonekorjaamo, korjaavat ompelukoneitakin.
   Vien sinne, kun seuraavan kerran lähden asioille.
   Jospa katselisi tuota Hollyvoodin salaista historiaa.

   • Sunnuntaiaamua tässä koneella istun ja katselen tuota kaunista näkymääni, hyvin hiljaista on liike, mitä nyt naakat koivun yläoksia koristaa, aurinkoa odottavat paistamaan.
    Viikot vilahtaa ja sekoittuu päivätkin väliin, keskiviikko ja lauantaisaunat yritän muistaa, paljon muuta kellon seurantaa ei olekaan;)
    Pakkanen hupsahti vajaaseen viiteen asteeseen, aika suuri pudotus eilisen 20 asteesta , nyt varmaan hiihtolenkit kutsuu.

    Sinisiru kerrot hyväntahtoisesti hymyileväsi minun "mokille" , miksi et niin tekisikin?
    Ei maailma kaadu minun virheisiin kirjoituksissani, jos sanon, että ei niin nokonuukaa, niin todella näin on, erehtyväinen olen monella tapaa.
    Pettymyksen tuotan, en lue Savon Sanomia, en edes ilmaista painosta netissä ja arvioni pakkastilanteesta siellä etelän suunnassa ei taida aivan tuulesta temmattu olla, mitä nyt säätä olen katsellut ja kuunnellut.
    Ainahan se on hyvä viesti, missä hymystä mainitaan, hymyile jatkossakin, aihetta kyllä annan;)

    Korpikirjailija sanontoja mietiskeli, rikas on tämä kielemme murre sanastoineen ja jotakin väkisin mukana kulkee, en sitä pahana pidä.
    Väritystä kaipaa joskus kirjallinen teksti ja se onnistuu noilla erilaisilla sanonnoilla, "melko hyvä" on kelpaa hyvin asiaan mikä kaipaa vielä parannusta;)
    Jos palsta loppuu, etsimme muuta ajankulua, näin yksinkertaista se on, jopa minä siitä selviäisin.
    Hyvin vanhollista ja taikauskoisiakin on nämä linnojen ja kartanoiden omistajat, aika mielenkiintoisiakin.

    Ramoonan teksti on ihastuttanut minua jo pirtin ajoilta missä kirjoittelit muillakin nikeillä, luontokuvauksesi niin hersyviä, että voi nähdä itsensä siellä puuhastelevan;)
    Hyväntahtoisia viestisi on ja uskon, että myös elämäsi siellä merenrannoilla, ikävää, pahamieltä tuovaa en muista sinulta koskaan nähneeni, kiitokset on paikallaan;)
    Se on se pieni aisteilla tunnettava asia, voisiko sanoa rivien välissä, jonka saat aikaan, selkeä kuva minulla sinusta on mielessäni;)
    Noita sanontoja joista mainitsit minä viljelen paljon, mutta useinkin ei niin tarkkaan tule pohdittua, kun joku saa innostumaan, kuvaus ei satu kohdalleen.
    Olisiko mahdollista lukea ja ymmärtää se tärkein viestissä oleva, erilaisuuskin on joskus rikkautta;)

    Eliaanalla hankaluuksia ompelukoneen kanssa ja jos mikä, niin se tahtoo ottaa päähän, yleensä nämä vekottimet mille ei osaa mitään tehdä.
    Minäkin joku vuosi sitten jouduin koneeni korjausliikkeeseen viemään ja kauppias kehotti vaihtamaan koneeni juuri huollettuun koneeseen, niinpä tein ja kone on oivallisesti pelannut.
    Minulla oli Eva merkkinen painava kone ja nyt sain kevyen uudemman version , missä toimintojakin on enemmän.
    Tyytyväinen olen ollut, hyvin vähän konetta käytän, mutta hyvä on olemassa.
    Pojantyttäret ostivat ompelukoneen molemmat ja siitä mummo hyvillään, sillä voi vaikka into käsin tekemiseen silläkin alalla lisääntyisi.

    Päivä täydessä valossaan, pitänee siirtyä " oikean" elämän pariin, ruoka on valmista vain lämmityksen vaatii, joten siihen ei aikaa kulu, mutta jospa silittäisin pienen pyykkini.
    Ennen katsottiin pahaksi nämä pyhän työt, mutta kun eläkeläiselle on yhtä pyhää kaikki päivät, en pahana tätä pidä.
    Joka päivälle yritän jotakin "tarpeellista" keksiä, sitten voin vain lepäillä ja laiskotella hyvällä omallatunnolla;)
    Hymyillään kirjoittelun lomassa;)


  • Heippa Skillan!
   Kesken aavauksesi lukemisen hyppäsin vastaamaan hymyillen toki!

   Enhän minä elämän realiteetteihin pety, koska tunnenhan jo jotakuinkin
   emäntämme ja muutamien kirjoittajien piirteitä. 😊)) Huumoria kun riittää, voi joskus laukoakin nauraen.

   Nuorimmaiseni osasi hauskasti sen lapsena, saatiin yhdessä nauraa, nyt ei tee muuta kuin sisustaa!

   Tässä kirj.osallistumisessa on ollut hauskaa joskin harvinaista h.väläyksiä lukea,...

   Eilenkö luin etsiessäni jotakin arkistosta, vanhan Kahvipirtin kesäistä tarinaa,..vuosilukua en painanut mieleeni, mutta ratki riemukas tanssiaistunnelma valmistautumisineen oli meneillään. Hintrikka hauskutteli sanoillaan, Irkkukin pyöri vielä mukana.

   Late Vaan tuli suoraan saunasta mukaan pyjamallaan, mutta ujona istui takan luona, ja odotti hakijaa,..voi vitsi,. 🤣)) Joo, Ynnämuukin siellä vireänä steppaili kohti Skillania valsissa pyörittämään.

   Mutta Ville Vallaton ja nimet joita en tuntenut, jäivät tuntemattomiksi minulle.
   Lokariko sinne vissiin terveisiäkin lähettänyt Atlannin valtameren toiselta puolelta,

   Minulle jäi lukijana iloinen lukukokemus, vielä entisten lisäksi 😁

   Nyt onkin eilen tekemäni perunasalaatti varmaan lämmennyt,
   Otin se tunti sitten lämpiämään, eiköhän graavikala sopivan suolaisena riitä tähän aikaan päivästä!

   -14° on täällä Espoossa näköjään vielä, ihanan kirkas päivä ilahduttaa varmaan nyt monia hiihtoladuilla!
   heippa

   • Lauhtunut on pakkanen, kun avasin pation oven, nuuhkaisin leppoisa talvisään tuoksun -3 C.

    Huumoria tarvittaisiin enempi palstalla. Kirjoittajat ovat totista torvisoittokuntaa. Muistan aikoinaan hauskoja ketjuja, porukka lähti mukaan ilon pitoon. Nyt happamia...sano, liekö iän tuomaa kyynisyyttä ja koronaa. Oli kiva kun edes yksi heittäytyi mukaan sanaleikkiin,

    Kirjoitan usein hymy huulillani olettaen, että se huomattaisiin, no, ei huomata.

    Kuukausi on yli puolen, huomenna, lupasivat jatkaa huoneeni remppaa, kovin se on pitkäpiimäistä. Jospa pääsisin normaaliin ensi viikolla, sekasorto ympärillä alkaa jo ahistaa.

    Harraste-intoakin pukkaa, ilmottauduin raku-kurssille, josko jo rokotuksen olisin kurssin alkuun (maaliskuu) mennessä saanut. No, sisätiloissa muotoilemme saviesineet suoritamme esipoltot ja värjäykset, lopullinen poltto tapahtuu ulkona.

    Niin tänään on kanapäivä, kanaa itämaisia fokkivihanneksia, kastike vielä avoin ja lisut.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Lauhtunut on pakkanen, kun avasin pation oven, nuuhkaisin leppoisa talvisään tuoksun -3 C.

    Huumoria tarvittaisiin enempi palstalla. Kirjoittajat ovat totista torvisoittokuntaa. Muistan aikoinaan hauskoja ketjuja, porukka lähti mukaan ilon pitoon. Nyt happamia...sano, liekö iän tuomaa kyynisyyttä ja koronaa. Oli kiva kun edes yksi heittäytyi mukaan sanaleikkiin,

    Kirjoitan usein hymy huulillani olettaen, että se huomattaisiin, no, ei huomata.

    Kuukausi on yli puolen, huomenna, lupasivat jatkaa huoneeni remppaa, kovin se on pitkäpiimäistä. Jospa pääsisin normaaliin ensi viikolla, sekasorto ympärillä alkaa jo ahistaa.

    Harraste-intoakin pukkaa, ilmottauduin raku-kurssille, josko jo rokotuksen olisin kurssin alkuun (maaliskuu) mennessä saanut. No, sisätiloissa muotoilemme saviesineet suoritamme esipoltot ja värjäykset, lopullinen poltto tapahtuu ulkona.

    Niin tänään on kanapäivä, kanaa itämaisia fokkivihanneksia, kastike vielä avoin ja lisut.

    Vai että fokki?


  • Iltapäivää ! Sama suuntaus täälläkin. Pakkanen laski, nyt kelpaisi jo vaikka lenkille lähteä, vaan ei tällä jalalla. Tuolla selkäketjussa jo vaivojani valitin, joten antaa olla..))

   Eihän tässä nyt hätiä mitiä: lumityöt liiterille pystyin eilen tekemään, tänään on sitten kompostille päästävä. Lumi on kuitenkin köykäistä pakkaslunta. Kyllä sen kanssa pärjää ja onhan poika ja pikkumieskin lähes naapurissa. Pikkumies omaksui kauppareissulla luottohenkilön roolin helposti, kun kerroin että mummo on nyt siinä kunnossa, että taluttaminen ja luotsaaminen kaupassa on paikallaan..))

   Mikähän olikin se uusi sana, millä kuvataan tämän korona-ajan mielentilaa ? Korona-apatia taisi olla ja se sopii kyllä minulle. Hankkeet ovat jumissa monelta osin, mutta en piittaa..))
   Tuttujen kanssa raportoidaan kuulumiset, mutta siinä se sitten on. Pikkutytöt soittavat, mutta kun eivät he enkä minä tykkää näistä videokontakteista, muutama sana vain tulee vaihdettua. Hetken lapsia ovat vielä tuon ikäiset: kolme- ja kuusi-vuotiaat.

   SkillaN mainitsi eilen tuon Facen. Olen siellä "kirjoilla", mutta enpä juuri siellä käy, tuntuu, että aika ei riitä..)) Ihan Ruotsin sukulaisten vuoksi olen sinne aikanaan mennyt, pystyn sitä kautta edes pinnallisesti seuraamaan heidän elämänsä kulkua.

   Pari ikätoveria, jotka sinnittelivät vuosikymmenet ilman telkkaria (!) ovat nyt tiiviisti sen äärellä. Niinpä täytyy katsoa ensin telkkariohjelmaa, jos heille tahtoo soittaa. En pysty kilpailemaan telkkaritarjonnan kanssa...))

   Meidän vapaaehtoistyö on edelleen katkolla ja kun meidän yli yhdeksänkymppinen rautarouva nukkui pois, ollaan vähän kuin tuuliajolla: kokoava voima puuttuu ja pakkaa syntyä tätä vastakkainasettelua, mikä nyt tuntuu olevan ajan "trendi" vähän joka puolella.

   Kun elämä autioituu, osaa kyllä arvostaa tätäkin väylää, nettiä, yhteydenpidossa. Minäkin olen jo muutamana aamuna norkoillut täällä ja odotellut SkillaNin aurinkoista aamunavausta..)) Valmiiseen pöytään on hyvä tulla, vaikka itse ei aina kattamiseen osallistuisikaan.
   Hyvää pakkaspäivää vain itse kullekin !
   demeter1
   Ai niin. Tuo Ramoonan kiitelty kirjoitus oli taas "sikahyvä" ! Harrastuneisuus (semantiikka) tekee mestarin ! Kaksi lunta kuvaavaa sanaa oli minulle outoja:
   kohva ja polanne...
   Oliskohan tuo tämänpäivän lumi peräti puuterilunta ?

   • Tämä eristyksissä olo taitaa savuttaa uusia syvyyksiä näin uuden vuoden alkajaisiksi.
    Monet ovat jo mökkiintyneet niin, ettei enää ole tapahtumia kerrottavaksi. Tuttavat soittelevat ja kertovat, ettei ole mitään asiaa. Äsken hyvä ystäväni soitti ja sanoi, ettei ole tapahtunut mitään, mutta puhelu kesti kuitenkin puoli tuntia. Ihan vain sen vuoksi, että soittaja kuuli ihmisäänen, joka puhui hänelle. Sitä ei kuulemma juuri tapahdu, kun ostoksetkin suoritetaan maskit naamalla ja turvavälien vallassa.
    Lumi on alkanut painaa tuhkapensasaitaa maata kohden. Saa nähdä, kestääkö se lumen painon. Sitä tuli kerralla niin paljon, että pensas ei ehtinyt pitää puoliaan tuiskussa. Nyt aita on kallellaan joka suuntaan. En pääse sitä pelastamaan, kun pihalla korkeat kinokset. Kulkuväylät ovat toiseen suuntaan.
    Lapsenlapsi tulee syömään. Viikon kohokohta. Tietysti muinakin aikoina, mutta nyt erityisesti. Kävi kyllä tytärkin tässä iltana muutanana.
    Ihan yksin ei tarvitse haikailla.


   • Tämä eristyksissä olo taitaa savuttaa uusia syvyyksiä näin uuden vuoden alkajaisiksi.
    Monet ovat jo mökkiintyneet niin, ettei enää ole tapahtumia kerrottavaksi. Tuttavat soittelevat ja kertovat, ettei ole mitään asiaa. Äsken hyvä ystäväni soitti ja sanoi, ettei ole tapahtunut mitään, mutta puhelu kesti kuitenkin puoli tuntia. Ihan vain sen vuoksi, että soittaja kuuli ihmisäänen, joka puhui hänelle. Sitä ei kuulemma juuri tapahdu, kun ostoksetkin suoritetaan maskit naamalla ja turvavälien vallassa.
    Lumi on alkanut painaa tuhkapensasaitaa maata kohden. Saa nähdä, kestääkö se lumen painon. Sitä tuli kerralla niin paljon, että pensas ei ehtinyt pitää puoliaan tuiskussa. Nyt aita on kallellaan joka suuntaan. En pääse sitä pelastamaan, kun pihalla korkeat kinokset. Kulkuväylät ovat toiseen suuntaan.
    Lapsenlapsi tulee syömään. Viikon kohokohta. Tietysti muinakin aikoina, mutta nyt erityisesti. Kävi kyllä tytärkin tässä iltana muutanana.
    Ihan yksin ei tarvitse haikailla.


   • Anonyymi

    Joo, luulen myös niin, demeter, että puuterilunta on, ainakin on kiva nimi!
    Aamusella jo alkoi satelemaan hiljalleen, mutta nyt on parantanut voimaansa,
    kyllä sitä , illan tullen, yön pimeten , saa alkaa kolaamaan.

    Tuttujahan nuo lumi-sanat on , no kohva on kait nimestä päätellen jo keväistä lunta,
    polanne on varmaan jäistä kumparetta. En viitsi kuuklata.

    Kevättä kohden edetään, hyvältä se tuntuu. Olen oikein kevään ihminen, joka päivän piteneminen ja kirkastuminen antaa hyvää mieltä ja toivoa, että tästäkin talvesta olette hienosti selvinneet.

    Kyllä se aina tuo haasteita, kodin ja ympäristön hoito silloin, kun on vanhempi.
    Nuorena kaikki oli kuin leikintekoa, ei ollut vaivoja ei, no, aika aikaa kutakin!

    Kuinkas nyt uskaltaa koronapiikille mennä, kun Ruotsissa ja Norjassa on ollut kuolemantapauksia heti piikin jälkeen!
    Outoa, ettei sitä rokotetta ole tehty samoin kuin ennen!
    Kait siitä tulee lisää tietoa lähiaikoina.

    Voidaan hyvin,
    Neeasa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Joo, luulen myös niin, demeter, että puuterilunta on, ainakin on kiva nimi!
    Aamusella jo alkoi satelemaan hiljalleen, mutta nyt on parantanut voimaansa,
    kyllä sitä , illan tullen, yön pimeten , saa alkaa kolaamaan.

    Tuttujahan nuo lumi-sanat on , no kohva on kait nimestä päätellen jo keväistä lunta,
    polanne on varmaan jäistä kumparetta. En viitsi kuuklata.

    Kevättä kohden edetään, hyvältä se tuntuu. Olen oikein kevään ihminen, joka päivän piteneminen ja kirkastuminen antaa hyvää mieltä ja toivoa, että tästäkin talvesta olette hienosti selvinneet.

    Kyllä se aina tuo haasteita, kodin ja ympäristön hoito silloin, kun on vanhempi.
    Nuorena kaikki oli kuin leikintekoa, ei ollut vaivoja ei, no, aika aikaa kutakin!

    Kuinkas nyt uskaltaa koronapiikille mennä, kun Ruotsissa ja Norjassa on ollut kuolemantapauksia heti piikin jälkeen!
    Outoa, ettei sitä rokotetta ole tehty samoin kuin ennen!
    Kait siitä tulee lisää tietoa lähiaikoina.

    Voidaan hyvin,
    Neeasa

    Sinä oletkin sitten kielentuntija myös, Neeasa..)) Kun kohvan ja polanteen tiesit.
    Onkohan se oma synnyinseutu Pirkanmaalla, ennen Etelä-Pohjanmaata, vähän yksitotista seutua sanastonkin puolesta ? Vai olenko vain itse ?..))
    Mutta kivahan noita on tuumailla.
    En ole kuullutkaan noista rokotteiden haittavaikutuksista. Olen ihan tahdolla säästänyt itseni tuolta päivittäisseurannalta koronan osalta.
    Rokotevastainen en ole ja luotan siihen, että kun muistakaan rokotuksista ei ole haittavaikutuksia tullut, ei tulisi tästäkään. Olkoon sekin "korkeemmassa käres"- ...

    Kevät kelpaa minullekin, vaikka talven lapsi olenkin. Ja valon lisääntyminen johtaa meidät taas uusien ihmeitten äärelle..."Maailma on kaunis ja hyvä elää sille jolla on aikaa ja tilaa unelmille" tai miten se meni ? Meitähän siinä ilman muuta tarkoitetaan...))
    Pärjäilään...
    demeter1


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Sinä oletkin sitten kielentuntija myös, Neeasa..)) Kun kohvan ja polanteen tiesit.
    Onkohan se oma synnyinseutu Pirkanmaalla, ennen Etelä-Pohjanmaata, vähän yksitotista seutua sanastonkin puolesta ? Vai olenko vain itse ?..))
    Mutta kivahan noita on tuumailla.
    En ole kuullutkaan noista rokotteiden haittavaikutuksista. Olen ihan tahdolla säästänyt itseni tuolta päivittäisseurannalta koronan osalta.
    Rokotevastainen en ole ja luotan siihen, että kun muistakaan rokotuksista ei ole haittavaikutuksia tullut, ei tulisi tästäkään. Olkoon sekin "korkeemmassa käres"- ...

    Kevät kelpaa minullekin, vaikka talven lapsi olenkin. Ja valon lisääntyminen johtaa meidät taas uusien ihmeitten äärelle..."Maailma on kaunis ja hyvä elää sille jolla on aikaa ja tilaa unelmille" tai miten se meni ? Meitähän siinä ilman muuta tarkoitetaan...))
    Pärjäilään...
    demeter1

    Pirkanmaa on toimeliasta ja kaunista seutua, sopii sinuunkin demeter nuo määritelmät luulen!
    "Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus ja mielen vapaus", on ihan lempparilauluni, usein sitä laulan.

    Pave Maijasella myös monia kauniita lauluja, ikävä vai, että hän menehtyi.
    "Elämän nälkä työntää jalkopäästä, minut mukaansa tempaisee", oli eräs hänen lauluistaan.
    Kyllä musiikki antaa voimia ja kun kuulee kauniin kappalen, se jää mieleen, että sen osaa seuraavana aamuna vuoteessaan laulaa!

    Nautitaan näistä pitenevistä valoisista illoista,
    Voidaan hyvin,
    Neeasa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pirkanmaa on toimeliasta ja kaunista seutua, sopii sinuunkin demeter nuo määritelmät luulen!
    "Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus ja mielen vapaus", on ihan lempparilauluni, usein sitä laulan.

    Pave Maijasella myös monia kauniita lauluja, ikävä vai, että hän menehtyi.
    "Elämän nälkä työntää jalkopäästä, minut mukaansa tempaisee", oli eräs hänen lauluistaan.
    Kyllä musiikki antaa voimia ja kun kuulee kauniin kappalen, se jää mieleen, että sen osaa seuraavana aamuna vuoteessaan laulaa!

    Nautitaan näistä pitenevistä valoisista illoista,
    Voidaan hyvin,
    Neeasa

    Talvista aamupäivää, kauniina talvi jatkuu, aurinko taivaan rajaa kyntää, hieman sieltä ylemmäksi nousee, mutta ei vielä korkealle kuitenkaan.
    Minulla tuolla olohuoneen puolella oleva näkymä on siitäkin kiva, että voin merkata auringon nousun päiväpäivältä korkeammalle, puut merkkaan ja katson miltä kohti tänään aurinko paistaakaan;)
    Miinus asteita vajaa kuusi, olisi mitä ihanin päivä ulkoiluun.
    Tein eilen nettitilauksen, tilasin puseron ja nyt puserot näyttöön jatkuvasti tuppaavat, ei kiva.

    Sinisiru, mukava olisi muistoja pirtin ajoilta katsella, mutta aikani ei riitä selailuun, olihan siellä toisenlainen meininki, nyt kinasteluun aika usein keskitymme;(
    Ehkä vanhemmiten tuo leikkimielisyys lopahtaa, kiva kuitenkin, että on muistot;)

    Korpikirjailija huumoria kaipailit, suotavaa olisikin, mutta se on taitolaji sekin.
    Etsimällä etsimme sitä pientä ivaa mikä monta kertaa silmiin sattuu, sen havaittua ei mieli kovin valmiina naureskelemaan, saati jotain kivaa kertomaan.
    Olen tuota rivien välistä lukemista yrittänyt välttää, ei aina niin antoisaa ole, pitää olla kuin ei huomaisikaan.
    Itseironia on parasta huumoria, siinä ei useinkaan anna aihetta toisille mahdollisuutta arvailuihin.
    Huumorikin vaatii tietynlaista osaamista, ne on esitettävä niin, että huumoriksi kaikki totisemmatkin sen uskoo.

    Makriina haikaili ystäviään ja onhan se niin, että ei puhelin ystävien tapaamista korvaa, aina ne kasvottain tapaamiset ovat mukavampia.
    Minulle soitti eilen vähemmän tuttu ihminen ja ylipuolituntia puhelu kesti, erehdyin kysymään jotakin asuinpaikastaan aiemmin, siinä sitten selvisi koko avioliiton aikainen asuminen.
    Nyökyttelin ja yritin jonkun sanan väliin saada, mutta eipä tarvinnut muuta kuin antaa välillä tieto, että kuuntelen.
    Puusto ja pensaat kärsivät liiasta lumen painosta ja onpa taas kattojakin romahdellut, mutta kyllä se ihmeesti taas kesäksi korjaantuu, uusi kasvu saa ihmeitä aikaan.

    Tapahan tuokin on, mitä demeter kirjoitit, että odotat aamun viestiäni, harmillista jos ei toiset uskalla ennen minua, siitä on vaan tullut jostakin syystä tapa mitä itse en ole aikaansaanut.
    Valmiille tuleminen, no eihän siitä mitään sanottavaa, kiva vaan kun tulet, viestisi niin mukavia lukea ja asiaakin paljon, jatkumoa vaan toivon.
    Ei aina voi kaipailla kirjoittajia jos pidemmän aikaa ei ole näkynyt, siitäkin on huomautuksia tullut, mutta voin aivan hyvin tässä ruudun edessä haikailla poissa olevia;)
    Tutuiksi olette kaikki tulleet, pitäköön sitäkin pahana ken haluaa.

    Neeassa mainitsit tuon rokotusten epäilyn, hieman olen minäkin sitä miettinyt, yleensä en mitään rokotuksia ole ottanut, miten käy nyt jos sen otan, sairastun varmaan.
    Jos kaikki rokotuksen ottavat, voin varmaan jäädä ilman, kun sen tarttuvuus loppuu;)
    Leikkiä oli olevinaan tuo edellinen.
    Kyllä kovasti leviää tauti, Kuopiossa koululaiset joutuneet etäopetukseen, kokonainen luokka henkilökuntineen, ei naurata.

    Eilinen soittaja pyysi neulomaan 47 kokoiseen jalkaan sukat, pitänee lähteä langan ostoon, ne on aivan kamalan pitkät terät mitä tuohon kokoon tarvitaan.
    Näkee, että on leudompi sää, kun kadulla huomattavasti enemmän väkeä ja ryhmiäkin ilmaantuu pienissä määrin.
    Näin tänä aamuna, voikaa hyvin, kiertäkää koronaa;)


   • Anonyymi kirjoitti:

    Pirkanmaa on toimeliasta ja kaunista seutua, sopii sinuunkin demeter nuo määritelmät luulen!
    "Maailma on kaunis ja hyvä elää sille, jolla on aikaa ja tilaa unelmille ja mielen vapaus ja mielen vapaus", on ihan lempparilauluni, usein sitä laulan.

    Pave Maijasella myös monia kauniita lauluja, ikävä vai, että hän menehtyi.
    "Elämän nälkä työntää jalkopäästä, minut mukaansa tempaisee", oli eräs hänen lauluistaan.
    Kyllä musiikki antaa voimia ja kun kuulee kauniin kappalen, se jää mieleen, että sen osaa seuraavana aamuna vuoteessaan laulaa!

    Nautitaan näistä pitenevistä valoisista illoista,
    Voidaan hyvin,
    Neeasa

    Tiedä onko sopivaa muistella Pave Maijasta, sitäkin vähän paheksuttiin muualla..))
    Hänen "varhainen" poismenonsa oli järkytys - ja sairaustua vielä ALS:iin...
    Minulle hän oli sellainen kristuskasvoinen herrasmiesrokkari ja näiden tunnetuimpien kappaleiden lisäksi on jäänyt mieleen hänen tulkintansa "Fever"-kappaleesta, jossa hänen monitaitoisuutensa tuli näkyviin. Tulkinta oli mielestäni parempi kuin Elviksen..))
    Löytyy Youtubestakin.

    Neeasa kirjoitit tuosta musiikin voimasta. Ymmärrän, että täällä on mukana monia, joiden arjessa tai harrastuksissa se on läsnä. Kuorolaulajiakin on.
    Itselläni musiikkiharrastuskin on jäänyt kuluttamisen asteelle. Joskus ajattelin pyrkiä johonkin kuoroon, mutta kun minulla on alttoääni tuntui aina toisten kanssa laulaessa kuin laulaisin väärin - mitä saatoin tietysti tehdäkin..))
    Nuorempana kuuntelin paljon klassista musiikkia, vanhemmiten olen siirtynyt kevyempään ja tuo kuorolaulu on kovasti mieleeni. Viimeksi kun olimme Valamossa siellä vieraili Konevitsakvartetin mieskuoro ja olen vieläkin haltioissani heidän osaamisestaan.

    Musiikki, kuunnellenkin, on näitä "ilmaisia" hyvän mielen tuottajia, kaikkien saatavilla, ainakin jossakin muodossa.
    Hyvää pakkaspäivää kaikille !


   • SkillaN kirjoitti:

    Talvista aamupäivää, kauniina talvi jatkuu, aurinko taivaan rajaa kyntää, hieman sieltä ylemmäksi nousee, mutta ei vielä korkealle kuitenkaan.
    Minulla tuolla olohuoneen puolella oleva näkymä on siitäkin kiva, että voin merkata auringon nousun päiväpäivältä korkeammalle, puut merkkaan ja katson miltä kohti tänään aurinko paistaakaan;)
    Miinus asteita vajaa kuusi, olisi mitä ihanin päivä ulkoiluun.
    Tein eilen nettitilauksen, tilasin puseron ja nyt puserot näyttöön jatkuvasti tuppaavat, ei kiva.

    Sinisiru, mukava olisi muistoja pirtin ajoilta katsella, mutta aikani ei riitä selailuun, olihan siellä toisenlainen meininki, nyt kinasteluun aika usein keskitymme;(
    Ehkä vanhemmiten tuo leikkimielisyys lopahtaa, kiva kuitenkin, että on muistot;)

    Korpikirjailija huumoria kaipailit, suotavaa olisikin, mutta se on taitolaji sekin.
    Etsimällä etsimme sitä pientä ivaa mikä monta kertaa silmiin sattuu, sen havaittua ei mieli kovin valmiina naureskelemaan, saati jotain kivaa kertomaan.
    Olen tuota rivien välistä lukemista yrittänyt välttää, ei aina niin antoisaa ole, pitää olla kuin ei huomaisikaan.
    Itseironia on parasta huumoria, siinä ei useinkaan anna aihetta toisille mahdollisuutta arvailuihin.
    Huumorikin vaatii tietynlaista osaamista, ne on esitettävä niin, että huumoriksi kaikki totisemmatkin sen uskoo.

    Makriina haikaili ystäviään ja onhan se niin, että ei puhelin ystävien tapaamista korvaa, aina ne kasvottain tapaamiset ovat mukavampia.
    Minulle soitti eilen vähemmän tuttu ihminen ja ylipuolituntia puhelu kesti, erehdyin kysymään jotakin asuinpaikastaan aiemmin, siinä sitten selvisi koko avioliiton aikainen asuminen.
    Nyökyttelin ja yritin jonkun sanan väliin saada, mutta eipä tarvinnut muuta kuin antaa välillä tieto, että kuuntelen.
    Puusto ja pensaat kärsivät liiasta lumen painosta ja onpa taas kattojakin romahdellut, mutta kyllä se ihmeesti taas kesäksi korjaantuu, uusi kasvu saa ihmeitä aikaan.

    Tapahan tuokin on, mitä demeter kirjoitit, että odotat aamun viestiäni, harmillista jos ei toiset uskalla ennen minua, siitä on vaan tullut jostakin syystä tapa mitä itse en ole aikaansaanut.
    Valmiille tuleminen, no eihän siitä mitään sanottavaa, kiva vaan kun tulet, viestisi niin mukavia lukea ja asiaakin paljon, jatkumoa vaan toivon.
    Ei aina voi kaipailla kirjoittajia jos pidemmän aikaa ei ole näkynyt, siitäkin on huomautuksia tullut, mutta voin aivan hyvin tässä ruudun edessä haikailla poissa olevia;)
    Tutuiksi olette kaikki tulleet, pitäköön sitäkin pahana ken haluaa.

    Neeassa mainitsit tuon rokotusten epäilyn, hieman olen minäkin sitä miettinyt, yleensä en mitään rokotuksia ole ottanut, miten käy nyt jos sen otan, sairastun varmaan.
    Jos kaikki rokotuksen ottavat, voin varmaan jäädä ilman, kun sen tarttuvuus loppuu;)
    Leikkiä oli olevinaan tuo edellinen.
    Kyllä kovasti leviää tauti, Kuopiossa koululaiset joutuneet etäopetukseen, kokonainen luokka henkilökuntineen, ei naurata.

    Eilinen soittaja pyysi neulomaan 47 kokoiseen jalkaan sukat, pitänee lähteä langan ostoon, ne on aivan kamalan pitkät terät mitä tuohon kokoon tarvitaan.
    Näkee, että on leudompi sää, kun kadulla huomattavasti enemmän väkeä ja ryhmiäkin ilmaantuu pienissä määrin.
    Näin tänä aamuna, voikaa hyvin, kiertäkää koronaa;)

    Huomenta@

    Olen täällä kirjoittamiseni aikana jo monessa lika-liemessä keitetty, että viittaan nykyisin kintaalla välihuomautuksiin. Omaa pahaa oloaan välihuomauttelija huutaa.

    Ainut huono puoli näissä ikävissä kommenteissa on niiden manipuloiva merkitys muihin kirjoittajiin, mutta uskoo ken tahtoo ja uskoohan niitä herkimmät.

    Huumoria, ei viesteistä löydetä, sehän on ennakkoasenne kysymys kirjoittajaan niin ja etenkin jos kirjoitus on ilman korostavia hyppiviä hymiövälimerkkejä Tosissaanhan se.

    No, odottelen remppamiehiä eivät näy kiirettä pitävän. 4.1 aloittivat eikä edistymistä tapahdu.
    Pintaremppaa vaille olisi huoneeni valmis.

    Ajattelin lähteä päivittäiselle kävelylenkille ja kysäistä optikkoliikkeestä silmälääkärin vastaanotoista. Sairaalan rabortissa luki, että lopputarkastus yksityisellä. Tämä oli eka kerta kun leikkauksen lopputarkastus ohjataan yksityiselle sektorille, yllätyin.

    - 4 C selkeää, nousuviikkoa mennään.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Huomenta@

    Olen täällä kirjoittamiseni aikana jo monessa lika-liemessä keitetty, että viittaan nykyisin kintaalla välihuomautuksiin. Omaa pahaa oloaan välihuomauttelija huutaa.

    Ainut huono puoli näissä ikävissä kommenteissa on niiden manipuloiva merkitys muihin kirjoittajiin, mutta uskoo ken tahtoo ja uskoohan niitä herkimmät.

    Huumoria, ei viesteistä löydetä, sehän on ennakkoasenne kysymys kirjoittajaan niin ja etenkin jos kirjoitus on ilman korostavia hyppiviä hymiövälimerkkejä Tosissaanhan se.

    No, odottelen remppamiehiä eivät näy kiirettä pitävän. 4.1 aloittivat eikä edistymistä tapahdu.
    Pintaremppaa vaille olisi huoneeni valmis.

    Ajattelin lähteä päivittäiselle kävelylenkille ja kysäistä optikkoliikkeestä silmälääkärin vastaanotoista. Sairaalan rabortissa luki, että lopputarkastus yksityisellä. Tämä oli eka kerta kun leikkauksen lopputarkastus ohjataan yksityiselle sektorille, yllätyin.

    - 4 C selkeää, nousuviikkoa mennään.

    En tunne ketään joka olisi saanut kaihileikkauksen yhteiskunnan piikkiin. Sinä siinä valitat, kun jälkitarkastus pitää käydä yksityisellä. Saa siihenkin sosiaalitoimiston maksusitoumuksen.


   • SkillaN kirjoitti:

    Talvista aamupäivää, kauniina talvi jatkuu, aurinko taivaan rajaa kyntää, hieman sieltä ylemmäksi nousee, mutta ei vielä korkealle kuitenkaan.
    Minulla tuolla olohuoneen puolella oleva näkymä on siitäkin kiva, että voin merkata auringon nousun päiväpäivältä korkeammalle, puut merkkaan ja katson miltä kohti tänään aurinko paistaakaan;)
    Miinus asteita vajaa kuusi, olisi mitä ihanin päivä ulkoiluun.
    Tein eilen nettitilauksen, tilasin puseron ja nyt puserot näyttöön jatkuvasti tuppaavat, ei kiva.

    Sinisiru, mukava olisi muistoja pirtin ajoilta katsella, mutta aikani ei riitä selailuun, olihan siellä toisenlainen meininki, nyt kinasteluun aika usein keskitymme;(
    Ehkä vanhemmiten tuo leikkimielisyys lopahtaa, kiva kuitenkin, että on muistot;)

    Korpikirjailija huumoria kaipailit, suotavaa olisikin, mutta se on taitolaji sekin.
    Etsimällä etsimme sitä pientä ivaa mikä monta kertaa silmiin sattuu, sen havaittua ei mieli kovin valmiina naureskelemaan, saati jotain kivaa kertomaan.
    Olen tuota rivien välistä lukemista yrittänyt välttää, ei aina niin antoisaa ole, pitää olla kuin ei huomaisikaan.
    Itseironia on parasta huumoria, siinä ei useinkaan anna aihetta toisille mahdollisuutta arvailuihin.
    Huumorikin vaatii tietynlaista osaamista, ne on esitettävä niin, että huumoriksi kaikki totisemmatkin sen uskoo.

    Makriina haikaili ystäviään ja onhan se niin, että ei puhelin ystävien tapaamista korvaa, aina ne kasvottain tapaamiset ovat mukavampia.
    Minulle soitti eilen vähemmän tuttu ihminen ja ylipuolituntia puhelu kesti, erehdyin kysymään jotakin asuinpaikastaan aiemmin, siinä sitten selvisi koko avioliiton aikainen asuminen.
    Nyökyttelin ja yritin jonkun sanan väliin saada, mutta eipä tarvinnut muuta kuin antaa välillä tieto, että kuuntelen.
    Puusto ja pensaat kärsivät liiasta lumen painosta ja onpa taas kattojakin romahdellut, mutta kyllä se ihmeesti taas kesäksi korjaantuu, uusi kasvu saa ihmeitä aikaan.

    Tapahan tuokin on, mitä demeter kirjoitit, että odotat aamun viestiäni, harmillista jos ei toiset uskalla ennen minua, siitä on vaan tullut jostakin syystä tapa mitä itse en ole aikaansaanut.
    Valmiille tuleminen, no eihän siitä mitään sanottavaa, kiva vaan kun tulet, viestisi niin mukavia lukea ja asiaakin paljon, jatkumoa vaan toivon.
    Ei aina voi kaipailla kirjoittajia jos pidemmän aikaa ei ole näkynyt, siitäkin on huomautuksia tullut, mutta voin aivan hyvin tässä ruudun edessä haikailla poissa olevia;)
    Tutuiksi olette kaikki tulleet, pitäköön sitäkin pahana ken haluaa.

    Neeassa mainitsit tuon rokotusten epäilyn, hieman olen minäkin sitä miettinyt, yleensä en mitään rokotuksia ole ottanut, miten käy nyt jos sen otan, sairastun varmaan.
    Jos kaikki rokotuksen ottavat, voin varmaan jäädä ilman, kun sen tarttuvuus loppuu;)
    Leikkiä oli olevinaan tuo edellinen.
    Kyllä kovasti leviää tauti, Kuopiossa koululaiset joutuneet etäopetukseen, kokonainen luokka henkilökuntineen, ei naurata.

    Eilinen soittaja pyysi neulomaan 47 kokoiseen jalkaan sukat, pitänee lähteä langan ostoon, ne on aivan kamalan pitkät terät mitä tuohon kokoon tarvitaan.
    Näkee, että on leudompi sää, kun kadulla huomattavasti enemmän väkeä ja ryhmiäkin ilmaantuu pienissä määrin.
    Näin tänä aamuna, voikaa hyvin, kiertäkää koronaa;)

    Aika moni kirjoittaja on törmännyt tuohon ilmiöön, mitä SkillaN otti puheeksi: ihmiset puhuvat paljon..)) Ja tietysti ne omat kuulumiset ovat tärkeimmät

    Pelkään pahoin, että omassa tuttavapiirissäni taidan itse olla se, joka puhuu eniten...
    Jos oltaisiin naamakkain ja näkisin toisen ilmeen, saattaisin puhua vähemmän. .))
    No, Jos puhuu tuttujen kanssa niin pitkä yhteinen historia auttaa tasaamaan tilit kun vuoroin ollaan puhuttu, vuoroin kuunneltu. Ja yksineläjillä tuo puhumisen tarve tietysti korostuu, sen ymmärtää.
    Luin joskus artikkelin. jossa nähtiin, että paljo puhuminen on eräänlaista vallankäyttöä, että ottaa kuin väkisin kaiken tilan haltuunsa. Toinen voi tuntea itsensä vähän kuin nurkkaan ahdetuksi. Sellaisestakin on täällä kerrottu.
    Lähipiirissäni on ollut pari tällaista puhujaa: viihdyttäviä ja hauskoja silloin tällöin, mutta lähipiiri väsyi, joskus jopa niin, että heidät helposti diskattiin jostakin tapahtumasta.

    Toinen puheeksi tullut aihe on huumori. Kukapa sitä ei kaipaisi: jännitteiden poistajana, mielen keventäjänä. Kuten SkillaN totesi, se on minustakin taitolaji ja edellyyttää ainakin avointa mieltä ja ehkä sitä yhteistä aaltopituuttakin. Usein heitetty toteamus taitaa olla, että toisella ei ole huumorintajua kun se ei osu yksiin oman kanssa..))

    Ajattelen, että huumori elämänasenteena vaatii sen, että ihmisellä on kosketus "elämän traagiseen pohjavirtaan". Ainakin minun tuntemani humoristit ovat kokeneet kovia.

    No. Nytpä tuli taas puhuttua, selvää vallankäyttöä..)) Puolustelen sillä, etten ole vahään aikaan - olisko viikko siitä ? - ollut "viemässä tilaa"...
    Eli edelleen: mukavaa päivää. Sää on täällä hyvinkin kelvollinen lapiohommiin...
    demeter1


   • Anonyymi kirjoitti:

    En tunne ketään joka olisi saanut kaihileikkauksen yhteiskunnan piikkiin. Sinä siinä valitat, kun jälkitarkastus pitää käydä yksityisellä. Saa siihenkin sosiaalitoimiston maksusitoumuksen.

    "Kaihileikkaukseen ei kannata tuhlata omia säästöjään, vaikka yksityiset silmäsairaalat päihittävät julkiset sairaalat nopeudessaan. Asiasta muistuttaa silmätautien erikoislääkäri, professori Timo Tervo,"

    Yksityisellä puolen kaihileikkaus per silmä maksaa n. 1500 e. Minulta leikattiin molemmat silmät eli se olisi maksanut yksityisellä 3000 e.

    En ole vielä saanut laskua leikkauksesta, mutta sen kustannukset ovat yleisellä puolen esitutkimukset mukaan lukien noin 230 e jälkitarkastus kelakorvausten jälkeen noin 100 e. Kustannukset vain 10% yksityisen hinnoista.

    Mihin järjestykseen kukin rahojen käytön asettaa on oma valinta.

    3000 eurolla mmm...saa yhtä sun toista kivaa, matkoja, mökille uuden varaston katon jne.

    Elämä on 😊 Olen tyytyväinen valintaani.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

    Kiva kuulla, Ano 13.51..)) Tällainen takarivin tyyne on aina vähän säikky kun vaikuttaa siltä, että paljosta kirjoitamisesta joutuu ennen pitkää tilille..))
    Mutta jos tutulta tuntuu niin voihan sitä ajatella, että käy täällä helssaamassa tuttujaan ja se kai on "sallittua"... Niin kai kaikki muutkin ?


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    "Kaihileikkaukseen ei kannata tuhlata omia säästöjään, vaikka yksityiset silmäsairaalat päihittävät julkiset sairaalat nopeudessaan. Asiasta muistuttaa silmätautien erikoislääkäri, professori Timo Tervo,"

    Yksityisellä puolen kaihileikkaus per silmä maksaa n. 1500 e. Minulta leikattiin molemmat silmät eli se olisi maksanut yksityisellä 3000 e.

    En ole vielä saanut laskua leikkauksesta, mutta sen kustannukset ovat yleisellä puolen esitutkimukset mukaan lukien noin 230 e jälkitarkastus kelakorvausten jälkeen noin 100 e. Kustannukset vain 10% yksityisen hinnoista.

    Mihin järjestykseen kukin rahojen käytön asettaa on oma valinta.

    3000 eurolla mmm...saa yhtä sun toista kivaa, matkoja, mökille uuden varaston katon jne.

    Elämä on 😊 Olen tyytyväinen valintaani.

    Kyllä se on hyvä ettei tarvii valita pärekaton ja silmien välillä. Saapi molemmat jos tahtoo. Ei ole kiva enää vanhana elää kädestä suuhun.


  • Anonyymi

   rabotti robotti juntusrannasta

  • Tulin juuri ulkolenkiltä, oli oikein kiva ilma.
   Miniä lähetti eilen videokuvaa, laumasta. Taapero pisteli iltapuuroa, kyllä homma näytti käyvän.
   Yksi koronatapaus täällä löytyi joulkuussa. Nyt oli ilmaantunut 5, kouluissa.
   Maskia kehoitettiin pitämään siellä, missä muitakin liikkuu. On tuo tullut laitettua, kun asioille menen.
   Tuo huumori on vaikea laji.
   Yhteen kommenttiin yhdessä ketjussa yritin sellaista pientä huumoria laittaa.
   No väärinhän se tietysti ymmärrettiin ja vastaus oli sen mukainen.
   Pesin tuon pellavaliinan, mikä jouluna oli pöydässä ja joku tahrakin siinä oli, 90 asteessa. Annoin sen vähän aikaa osaksi kuivahtaa ja kosteana silitin.
   Käytin Vanish- nimistä pulveria. Se poistaa tahrat. Muuten en sitä käytäkään, kuin sitten, jos on tahroja.
   Normaalisti käytän nestemäistä pesuainetta.

   • Vielä yhdestä asiasta.
    Viime viikolla tuli oudonnäköisestä numerosta puhelu.
    Sanoin etunimeni, kuului ´´hellou´´ pari kertaa ja puhelu katkesi.
    4 Tunnin kuluttua tuli taas jostai oudosnäköisestä numerosta puhelu, en edes vastannut.
    Ajattelin, että kalasteltiinko vastapuhelua.
    Pari päivää sitten poika lähetti viestiä, että tuli ilmoitun mukamas jostain postipaketista, joka olisi pitänyt lunastaa.
    Sanoi, ettei ole tilannut mitään, ei reagoi.
    Vähän aikaa sitten tuli taas puhelu. Näytössä luki Ruotsi. Mulla ei ole mitään yhteyksiä Ruotsiin.
    En vastannut.
    Tuntuu, että on huijareita taas liikkeellä. Olkaa tarkkana!


   • Anonyymi
    Eliaana kirjoitti:

    Vielä yhdestä asiasta.
    Viime viikolla tuli oudonnäköisestä numerosta puhelu.
    Sanoin etunimeni, kuului ´´hellou´´ pari kertaa ja puhelu katkesi.
    4 Tunnin kuluttua tuli taas jostai oudosnäköisestä numerosta puhelu, en edes vastannut.
    Ajattelin, että kalasteltiinko vastapuhelua.
    Pari päivää sitten poika lähetti viestiä, että tuli ilmoitun mukamas jostain postipaketista, joka olisi pitänyt lunastaa.
    Sanoi, ettei ole tilannut mitään, ei reagoi.
    Vähän aikaa sitten tuli taas puhelu. Näytössä luki Ruotsi. Mulla ei ole mitään yhteyksiä Ruotsiin.
    En vastannut.
    Tuntuu, että on huijareita taas liikkeellä. Olkaa tarkkana!

    Minullekin oli tulossa postipaketti. Ajattelin, että en ole mitään tilannut, ja jos joku minulle jotain lähettää, varmasti informoi sitä etukäteen.
    En vastannut.
    Kuulemma ei missään tapauksessa pidä käyttää sanaa "kyllä", jos vahingossa ottaa tuollaisen puhelun vastaan. Sana kuulemma laukaisee pommin ja lähettäjä alkaa syytää laskuja ja perintäkirjeitä. En tiedä, mitä muuta, kun en ole uhriksi joutunut.
    Nyt näitä varoituksia alkaa tulla joka suunnalta, niin että olen ajatellut, että emme ilmeisesti aina ota vastan aitojakaan ilmoituksia. Jos tieottajat haluavat viestinsä varmasti perille, niin on palattava vanhaan kunnon kirjeeseen, postimerkkiin ja postiin.
    Pankeistakin tulee vaatimuksia, että on allekirjoitettava jotain sopimuksia ensi tilassa, tai tili joudutaan sulkemaan.
    Sulkekoot, ajattelin, sittenpähän rahat säästyvät. Pankki ei kuitenkaan voi rahojani pitää, kirjanpito se on niilläkin. Ja jos pitävät rahani, niin polliisille menen valittamaan.
    Miettii Mkr.,


   • Anonyymi kirjoitti:

    Minullekin oli tulossa postipaketti. Ajattelin, että en ole mitään tilannut, ja jos joku minulle jotain lähettää, varmasti informoi sitä etukäteen.
    En vastannut.
    Kuulemma ei missään tapauksessa pidä käyttää sanaa "kyllä", jos vahingossa ottaa tuollaisen puhelun vastaan. Sana kuulemma laukaisee pommin ja lähettäjä alkaa syytää laskuja ja perintäkirjeitä. En tiedä, mitä muuta, kun en ole uhriksi joutunut.
    Nyt näitä varoituksia alkaa tulla joka suunnalta, niin että olen ajatellut, että emme ilmeisesti aina ota vastan aitojakaan ilmoituksia. Jos tieottajat haluavat viestinsä varmasti perille, niin on palattava vanhaan kunnon kirjeeseen, postimerkkiin ja postiin.
    Pankeistakin tulee vaatimuksia, että on allekirjoitettava jotain sopimuksia ensi tilassa, tai tili joudutaan sulkemaan.
    Sulkekoot, ajattelin, sittenpähän rahat säästyvät. Pankki ei kuitenkaan voi rahojani pitää, kirjanpito se on niilläkin. Ja jos pitävät rahani, niin polliisille menen valittamaan.
    Miettii Mkr.,

    Huijarit ne pankkienkin nimissä kalastelee.
    Ainakin minulle tulee pankin tiedotteet nettipankin sivuille. Jos muuta kautta jotain tulisi, sen heti huijariksi luokittelisin.
    Viranomaiset eivät esim. puhelimessa kysele mitään tilitietoja.


   • Eliaana kirjoitti:

    Huijarit ne pankkienkin nimissä kalastelee.
    Ainakin minulle tulee pankin tiedotteet nettipankin sivuille. Jos muuta kautta jotain tulisi, sen heti huijariksi luokittelisin.
    Viranomaiset eivät esim. puhelimessa kysele mitään tilitietoja.

    Tänään sain vihdoinkin tilaamani Past book kirjan, yli 300 valokuvaa Facebookista vuosilta 2013-2020 päättyen Jouluaattoon :)

    Niin kauniisti koottuina mustalla pohjalla, jolloin taulujenkin värit ovat parhaimmillaan.

    Tavallaan se onkin kuin tuon ajan historiikki kuvateksteineen, jonka teettämisestä olen tosi tyytyväinen. Hintakin oli kohtuullinen, laatu kun on todella hyvä!

    Kuvathan jäisivät ajan virtaan, nyt ne ovat osa lasten ja muidenkin vierailuja taltioituina kauniisti kirjaksi.

    Kansikuvassa tietenkin oman kuvani ihan onnistuneesti ovat valinneetkin 😋))

    Lapsillehan tuo on tarkoitettu, muistoksi Face-ajaltamme!

    Ihan meni suu messingille, moikka taas,
    ja voikaa hyvin !


   • Eliaana kirjoitti:

    Huijarit ne pankkienkin nimissä kalastelee.
    Ainakin minulle tulee pankin tiedotteet nettipankin sivuille. Jos muuta kautta jotain tulisi, sen heti huijariksi luokittelisin.
    Viranomaiset eivät esim. puhelimessa kysele mitään tilitietoja.

    Pätevä ilma oli kävellä ja samalla hankkia muonaa varastoon pahan
    päivän varalle.
    Huijareita on kalastelemassa, minäkin olen sen huomannut. En rupattele
    heidän kanssaan kauan, voisin yksinkertaisuuttani tehdä pahan ja
    kalliin virheen.
    Yksinkertainen? Tästä muistin, että lainasin Korppiksen keräämiä sanoja
    tuolla aiemmin, jotka kertoivat mielestäni tarkan kuvauksen persoonastani.
    Yksinkertainen oli yhtenä ja tottahan sen todeksi miellän. Alempiarvoinen
    on ilman muuta totta. Enhän tunne ketään, ettenkö vertailussa jälkeen jää.
    Vähäpätöinen jo lankeaa kohtalokseni edellisen perusteella. Karu ja arkinen
    olen, enkä juhlapyhinäkään muuksi muutu. Sanan "koruton" kohdalla
    vähän mietin; korujahan minulla ei ole, enkä edes halua. Siinäpä ne
    Korppikselta lainatut, joihin kyllä niukasti jo aikanaan vastasin. Kiitän
    vilpittömästi auttavista sanoista, joiden avulla aloin tunnistaa itseäni:)
    Tällainen totinen torvensoittaja olen, tosin torvi harvoin törähtelee.
    Nytkin meni monta päivää, kunnes ilmoittautumaan ehdin. Se vaati
    kykyjeni täysillä keskittymistä kunnes asiaan pääsin. Voi siinä
    hitaudessa ja yksinkertaisuudessa olla paljon hyvääkin. Vähemmän
    ehtii tunaroida:) Hyvvee jatkoo itekullekkii!


   • Anonyymi
    ynnämuu kirjoitti:

    Pätevä ilma oli kävellä ja samalla hankkia muonaa varastoon pahan
    päivän varalle.
    Huijareita on kalastelemassa, minäkin olen sen huomannut. En rupattele
    heidän kanssaan kauan, voisin yksinkertaisuuttani tehdä pahan ja
    kalliin virheen.
    Yksinkertainen? Tästä muistin, että lainasin Korppiksen keräämiä sanoja
    tuolla aiemmin, jotka kertoivat mielestäni tarkan kuvauksen persoonastani.
    Yksinkertainen oli yhtenä ja tottahan sen todeksi miellän. Alempiarvoinen
    on ilman muuta totta. Enhän tunne ketään, ettenkö vertailussa jälkeen jää.
    Vähäpätöinen jo lankeaa kohtalokseni edellisen perusteella. Karu ja arkinen
    olen, enkä juhlapyhinäkään muuksi muutu. Sanan "koruton" kohdalla
    vähän mietin; korujahan minulla ei ole, enkä edes halua. Siinäpä ne
    Korppikselta lainatut, joihin kyllä niukasti jo aikanaan vastasin. Kiitän
    vilpittömästi auttavista sanoista, joiden avulla aloin tunnistaa itseäni:)
    Tällainen totinen torvensoittaja olen, tosin torvi harvoin törähtelee.
    Nytkin meni monta päivää, kunnes ilmoittautumaan ehdin. Se vaati
    kykyjeni täysillä keskittymistä kunnes asiaan pääsin. Voi siinä
    hitaudessa ja yksinkertaisuudessa olla paljon hyvääkin. Vähemmän
    ehtii tunaroida:) Hyvvee jatkoo itekullekkii!

    Minä tässä mietin ajankulukseni pärekaton hintaa. No, googlasin, mutta tyyriiksi tulisi köyhälle pärekaton asennus mökin varaston suojaksi.

    Kuusipäre kun maksaa 20 €/m2.
    Haapapärettä sais halvemmalla 16 e/m2

    Pärekaton asennus on käsityötä. Saiskohan 2000 €.lla

    No, suoraprofiilinen pelti maksaa keskimäärin
    6 €/m2 ja asennus vois olla sellaiset 2000€.

    Pittää harkita.

    Korppis ; )


   • Anonyymi
    ynnämuu kirjoitti:

    Pätevä ilma oli kävellä ja samalla hankkia muonaa varastoon pahan
    päivän varalle.
    Huijareita on kalastelemassa, minäkin olen sen huomannut. En rupattele
    heidän kanssaan kauan, voisin yksinkertaisuuttani tehdä pahan ja
    kalliin virheen.
    Yksinkertainen? Tästä muistin, että lainasin Korppiksen keräämiä sanoja
    tuolla aiemmin, jotka kertoivat mielestäni tarkan kuvauksen persoonastani.
    Yksinkertainen oli yhtenä ja tottahan sen todeksi miellän. Alempiarvoinen
    on ilman muuta totta. Enhän tunne ketään, ettenkö vertailussa jälkeen jää.
    Vähäpätöinen jo lankeaa kohtalokseni edellisen perusteella. Karu ja arkinen
    olen, enkä juhlapyhinäkään muuksi muutu. Sanan "koruton" kohdalla
    vähän mietin; korujahan minulla ei ole, enkä edes halua. Siinäpä ne
    Korppikselta lainatut, joihin kyllä niukasti jo aikanaan vastasin. Kiitän
    vilpittömästi auttavista sanoista, joiden avulla aloin tunnistaa itseäni:)
    Tällainen totinen torvensoittaja olen, tosin torvi harvoin törähtelee.
    Nytkin meni monta päivää, kunnes ilmoittautumaan ehdin. Se vaati
    kykyjeni täysillä keskittymistä kunnes asiaan pääsin. Voi siinä
    hitaudessa ja yksinkertaisuudessa olla paljon hyvääkin. Vähemmän
    ehtii tunaroida:) Hyvvee jatkoo itekullekkii!

    Asioilla kuljimme tänään ja kylläpä siinä päivä nopeasti menee iltaan.
    Lauha , hyvä ilma, ei palele vaikka auton laittaisi kauemmaksikin parkkiin.

    En myöskään avaa puhelinta, jos tuntuu numero oudolta, mutta se huono juttu siinä on, ettei kaikkien tuttujenkaan numeroita muista, niin jää sitten kuulematta, mitä hänellä oli mielessä!
    Tutuimmat ovat kyllä nimen ja kuvan kassa, se on hyvä noissa älypuhelimissa.

    Tuleeko mitään kivaa telkusta, en ole katsonut!

    Teen aika kuuluu olevan, viestitän, että antaa vähän jäähtyä! Usein tulee liian kuumana tee, tai kahvi juotua, pitäisi malttaa jäähdytellä!

    Pysytään terveenä kaikin, toivoo:
    Neeasa


   • Anonyymi kirjoitti:

    Asioilla kuljimme tänään ja kylläpä siinä päivä nopeasti menee iltaan.
    Lauha , hyvä ilma, ei palele vaikka auton laittaisi kauemmaksikin parkkiin.

    En myöskään avaa puhelinta, jos tuntuu numero oudolta, mutta se huono juttu siinä on, ettei kaikkien tuttujenkaan numeroita muista, niin jää sitten kuulematta, mitä hänellä oli mielessä!
    Tutuimmat ovat kyllä nimen ja kuvan kassa, se on hyvä noissa älypuhelimissa.

    Tuleeko mitään kivaa telkusta, en ole katsonut!

    Teen aika kuuluu olevan, viestitän, että antaa vähän jäähtyä! Usein tulee liian kuumana tee, tai kahvi juotua, pitäisi malttaa jäähdytellä!

    Pysytään terveenä kaikin, toivoo:
    Neeasa

    Telkusta puheen ollen. Katsoin tuossa Alfalta iltapäivällä tuon Senioriseisake-ohjelman.
    Oli hyvää asiaa ikäihmisille.
    Kannattaa katsoa, se tulee varmaan pari kertaa uusinta jossain kohtaa.


   • Anonyymi
    Eliaana kirjoitti:

    Telkusta puheen ollen. Katsoin tuossa Alfalta iltapäivällä tuon Senioriseisake-ohjelman.
    Oli hyvää asiaa ikäihmisille.
    Kannattaa katsoa, se tulee varmaan pari kertaa uusinta jossain kohtaa.

    Huomenta hieman harmaan näköiseen aamuun, saattaa lunta tänään tulla.
    Makramee-kurssille ilmoittauduin, olen joskus aiemmin jo vähän opetellut, mutta kiinnostus loppui, jospa nyt siitä vaihtelua saisi näiden puikoilla tehtävien lomaan.
    En ole ihmeemmin innostunut näihin narutöihin, tai ei oikein ole tilausta kotiini, mutta eipä tiedä mihin into johtaa ja taitokin;)

    Minulle jää vähäiseksi tavan telkkarin katselu, seilaan noilla muilla kanavilla, kun anti on tavanomaisilla uusinta voittoista.
    Ohjelman katselen ja jos ei mikään otsikko kiinnosta, jätän sikseen, varmaan monta asiallista ohjelmaa jää katsomatta.

    Nuo postipaketti ilmoitukset tuttuja minullekin, tänäkin aamuna katsoin oli kaksi paketti ilmoitusta s.postissa.
    Puhelimeen tulee maininta, varmaan roskapostia ja näin jäävät katsomatta, huijareita ovat, kaikenlaista varottavaa joka paikassa.
    Kyllähän jokainen varmaan tietää tilauksensa ja näin osaa olla avaamatta näitä häirikkö viestejä.
    Minulle tuli myös oikealta toiminimeltä ilmoitus, että paketit on tulossa ja selvästi ne erottui.

    Muistini mukaan oli minun kaihileikkaus terveyskeskuksella tehty ja maksoi pienen summan, en muista miten jälkitarkastus tapahtui, mutta suuria laskuja ei tullut, mistäpä sitä tuhansia olisi ollutkaan, markka aikaan leikkaus tehtiin.
    Onhan remonteilla hintaa teettipä mitä tahansa, silti ei mikään kannata nykyään,
    kuitenkin rakennetaan hienoja isoja tavarataloja, jostakin ne rahat niihin kerätään, mistäs muusta kuin ostajien pussista.
    Ainahan se kauppa on kannattanut, kun oikeat tekijät sitä tekee.
    Tarkkailen hintoja paljon, vaikka tämä yhden hengen talous ei paljon ostoja teekään, siitä on tullut tapa, punalappuiset hyvin kelpaa, pienet tulot vaatii pienet menotkin.
    Tilasin netistä ne pari puseroa, joista mainitsin, olivat yli 50% normaalihinnasta, saa nähdä joudunko palauttamaan?
    Nyt puseromainokset silmissä hyppii ehdin jo kyllästyä ennen päälle sovitusta;)

    Tokihan voimme keskustella näistä pois nukkuneista ja heidän muistoaan kunnioittaa, ovathan ihmisiä joilta on jäänyt monia muistoja ja elämänsä aikana ilahduttaneet meitä monilla esityksillään.
    Sinun vallan käytöstä ei voi puhua demeter, niin mukavasti kirjoitat ja puhu sydämen kyllyydestä ja puhumisen tarpeesta, mielellämme sitä luemme, varmaan toistenkin puolesta uskallan näin sanoa;)

    Ynnämuu noista olemisen tarpeista mainitsit tai paremminkin luetteloit itsesi kuuluvaksi, helppo on noihin samaistua, koko elämänsä ajan sitä on saanut tuntea.
    Hyvin kuitenkin tänne asti päästy ja nyt tuntuu kuin ihan hyvä ihminen on ollut;)
    Ei paina rikollisuus ei toisten hyväksi käyttö, velvoitteet on tullut hoidettua ja omin voimin kaikki tehtyä, eihän voi muuta kuin todeta kelvollinen elämä on eletty.
    Se millä mittapuulla kukin näitä mittailee, ei ehken voi kaikella sillä loistaa, mitä palstallakin hyväksi koetaan, rehellisesti kuitenkin oma itsensä.

    Poliisi, ei pankkikaan ota yhteyttä muuten kuin virallisilla kirjeillä, eikä kysele salasanoja muulloin kuin pankkiin kirjautuessa.
    Tilien lopettamisista en ole koskaan kuullutkaan, minulla oli toisessa pankissa tili, jossa ei ollut kuin luottotili, sekin joka vuosi ilmoitettiin, vaikka en sitä käyttänyt, nyt vuoden alussa lopetin sen tilin.
    Ollaan varovaisia, ei joka ansaan langeta, hyvin asiat voi hoitaa ja kysyä jos epäselvyyksiä on.

    Minäkin tuon kuva albumin meinasin tilata ja osin jo tilausta laitoinkin, pitäisikö se nyt laittaa. kun sinisiru on tyytyväinen.
    Jos kuvat valmiiksi valitsevat, se helpolta tuntuukin.

    Nyt kaupalle ja rahaakin pitää vähän nostaa, kun se kurssimaksu on maksettava, kai onnistuisi pankkikortillakin, mutta aina ei onnistu niin, joten ennakoin.
    Viettäkää tahoillanne mukava päivä;

    Miksihän niin lyhyen ajan tuo kirjautuminen pysyy, en hitaana kirjoittajana mukaan ehdi, näin harmittelee, sikillan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Huomenta hieman harmaan näköiseen aamuun, saattaa lunta tänään tulla.
    Makramee-kurssille ilmoittauduin, olen joskus aiemmin jo vähän opetellut, mutta kiinnostus loppui, jospa nyt siitä vaihtelua saisi näiden puikoilla tehtävien lomaan.
    En ole ihmeemmin innostunut näihin narutöihin, tai ei oikein ole tilausta kotiini, mutta eipä tiedä mihin into johtaa ja taitokin;)

    Minulle jää vähäiseksi tavan telkkarin katselu, seilaan noilla muilla kanavilla, kun anti on tavanomaisilla uusinta voittoista.
    Ohjelman katselen ja jos ei mikään otsikko kiinnosta, jätän sikseen, varmaan monta asiallista ohjelmaa jää katsomatta.

    Nuo postipaketti ilmoitukset tuttuja minullekin, tänäkin aamuna katsoin oli kaksi paketti ilmoitusta s.postissa.
    Puhelimeen tulee maininta, varmaan roskapostia ja näin jäävät katsomatta, huijareita ovat, kaikenlaista varottavaa joka paikassa.
    Kyllähän jokainen varmaan tietää tilauksensa ja näin osaa olla avaamatta näitä häirikkö viestejä.
    Minulle tuli myös oikealta toiminimeltä ilmoitus, että paketit on tulossa ja selvästi ne erottui.

    Muistini mukaan oli minun kaihileikkaus terveyskeskuksella tehty ja maksoi pienen summan, en muista miten jälkitarkastus tapahtui, mutta suuria laskuja ei tullut, mistäpä sitä tuhansia olisi ollutkaan, markka aikaan leikkaus tehtiin.
    Onhan remonteilla hintaa teettipä mitä tahansa, silti ei mikään kannata nykyään,
    kuitenkin rakennetaan hienoja isoja tavarataloja, jostakin ne rahat niihin kerätään, mistäs muusta kuin ostajien pussista.
    Ainahan se kauppa on kannattanut, kun oikeat tekijät sitä tekee.
    Tarkkailen hintoja paljon, vaikka tämä yhden hengen talous ei paljon ostoja teekään, siitä on tullut tapa, punalappuiset hyvin kelpaa, pienet tulot vaatii pienet menotkin.
    Tilasin netistä ne pari puseroa, joista mainitsin, olivat yli 50% normaalihinnasta, saa nähdä joudunko palauttamaan?
    Nyt puseromainokset silmissä hyppii ehdin jo kyllästyä ennen päälle sovitusta;)

    Tokihan voimme keskustella näistä pois nukkuneista ja heidän muistoaan kunnioittaa, ovathan ihmisiä joilta on jäänyt monia muistoja ja elämänsä aikana ilahduttaneet meitä monilla esityksillään.
    Sinun vallan käytöstä ei voi puhua demeter, niin mukavasti kirjoitat ja puhu sydämen kyllyydestä ja puhumisen tarpeesta, mielellämme sitä luemme, varmaan toistenkin puolesta uskallan näin sanoa;)

    Ynnämuu noista olemisen tarpeista mainitsit tai paremminkin luetteloit itsesi kuuluvaksi, helppo on noihin samaistua, koko elämänsä ajan sitä on saanut tuntea.
    Hyvin kuitenkin tänne asti päästy ja nyt tuntuu kuin ihan hyvä ihminen on ollut;)
    Ei paina rikollisuus ei toisten hyväksi käyttö, velvoitteet on tullut hoidettua ja omin voimin kaikki tehtyä, eihän voi muuta kuin todeta kelvollinen elämä on eletty.
    Se millä mittapuulla kukin näitä mittailee, ei ehken voi kaikella sillä loistaa, mitä palstallakin hyväksi koetaan, rehellisesti kuitenkin oma itsensä.

    Poliisi, ei pankkikaan ota yhteyttä muuten kuin virallisilla kirjeillä, eikä kysele salasanoja muulloin kuin pankkiin kirjautuessa.
    Tilien lopettamisista en ole koskaan kuullutkaan, minulla oli toisessa pankissa tili, jossa ei ollut kuin luottotili, sekin joka vuosi ilmoitettiin, vaikka en sitä käyttänyt, nyt vuoden alussa lopetin sen tilin.
    Ollaan varovaisia, ei joka ansaan langeta, hyvin asiat voi hoitaa ja kysyä jos epäselvyyksiä on.

    Minäkin tuon kuva albumin meinasin tilata ja osin jo tilausta laitoinkin, pitäisikö se nyt laittaa. kun sinisiru on tyytyväinen.
    Jos kuvat valmiiksi valitsevat, se helpolta tuntuukin.

    Nyt kaupalle ja rahaakin pitää vähän nostaa, kun se kurssimaksu on maksettava, kai onnistuisi pankkikortillakin, mutta aina ei onnistu niin, joten ennakoin.
    Viettäkää tahoillanne mukava päivä;

    Miksihän niin lyhyen ajan tuo kirjautuminen pysyy, en hitaana kirjoittajana mukaan ehdi, näin harmittelee, sikillan.

    Ykkösen ohjelmain murhat ja kaikki muu paha surettaa minua. En katso niitä.

    Vaikuttavat jo nuorten toistensa kimppuun käymiseen, luulevat murhien kuuluvan elämään.


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Tänään sain vihdoinkin tilaamani Past book kirjan, yli 300 valokuvaa Facebookista vuosilta 2013-2020 päättyen Jouluaattoon :)

    Niin kauniisti koottuina mustalla pohjalla, jolloin taulujenkin värit ovat parhaimmillaan.

    Tavallaan se onkin kuin tuon ajan historiikki kuvateksteineen, jonka teettämisestä olen tosi tyytyväinen. Hintakin oli kohtuullinen, laatu kun on todella hyvä!

    Kuvathan jäisivät ajan virtaan, nyt ne ovat osa lasten ja muidenkin vierailuja taltioituina kauniisti kirjaksi.

    Kansikuvassa tietenkin oman kuvani ihan onnistuneesti ovat valinneetkin 😋))

    Lapsillehan tuo on tarkoitettu, muistoksi Face-ajaltamme!

    Ihan meni suu messingille, moikka taas,
    ja voikaa hyvin !

    Miten kirja tilataan? Anna vinkki, jospa teettäisimme muutkin valokuva-albumin.
    Ihan mukava se olisi, Olen surrut jo pitkään sitä, että valokuvat ja viestitykset ovat katoava luonnonvara, ja tuleville polville ei meistä jää mitään dokumenttia, kun järjestelmät muuttuvat ja vanhenevat, eikä menneitä tallenteita enää voi avata uusissa laitteissa.
    Meni taas aamu pitkäksi, kun heräsin klo 2 yöllä, enkä saanut enää unen päästä kiinni ennen kuin joskus klo 5 maissa. Sitten tietenkin unta piisaa koko aamu.
    Lunta on pikkiriikkisen sadellut. Maisema on koskematon ja valkoinen. Pihalla ei enää näy rusakon jäljet, jotka sinne olivat eräänä aamuna ilmestynyt. Oli pomppinut hyvikseen ympäri pihan.
    Hyvää päivänjatkoa.
    Mkr.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Miten kirja tilataan? Anna vinkki, jospa teettäisimme muutkin valokuva-albumin.
    Ihan mukava se olisi, Olen surrut jo pitkään sitä, että valokuvat ja viestitykset ovat katoava luonnonvara, ja tuleville polville ei meistä jää mitään dokumenttia, kun järjestelmät muuttuvat ja vanhenevat, eikä menneitä tallenteita enää voi avata uusissa laitteissa.
    Meni taas aamu pitkäksi, kun heräsin klo 2 yöllä, enkä saanut enää unen päästä kiinni ennen kuin joskus klo 5 maissa. Sitten tietenkin unta piisaa koko aamu.
    Lunta on pikkiriikkisen sadellut. Maisema on koskematon ja valkoinen. Pihalla ei enää näy rusakon jäljet, jotka sinne olivat eräänä aamuna ilmestynyt. Oli pomppinut hyvikseen ympäri pihan.
    Hyvää päivänjatkoa.
    Mkr.

    En ole varma tekevätkö irrallisista kuvista? Nämä yli 300 kuvaa olivat Facebook ryhmäni julkaissuissa, jossa PastBook´n löysinkin.

    Löytyy googlettamalla englanninkielellä, ehkä suomeksikin.
    Olen todella ihastunut kirjan laatuun 😋


  • Huomenta Korvesta@

   No, nyt alkoi tapahtua kun eilen kovistelin remppafirmaa. Heräsin sopivasti kello 8.00 ja puoli yhdeksälta soi ovikello. Iloisesti hymyilevä remppamies toivotti hyvät huomenet, mittasi puutavaratarpeen ja lähti tarpeita hakemaan.

   Skillan, kirjoitit ja uskoit muidenkin hyväksyvän mielipiteen, että sydämen kyllyydestä puhujat eivät tavoittele valtaa. Olen erimieltä, en voi antaa mielipiteitä muiden puolesta.

   Ynnämuun kommenteista vaatimaton persoona voi aistia huumorin.  Pärekattokommenttini oli vastaavanlainen huumorilla kyhätty mietiskelyni.

   "Ei paina rikollisuus ei toisten hyväksi käyttö, velvoitteet on tullut hoidettua ja omin voimin kaikki tehtyä"

   Näin se on "vaativankin" elämä mennyt ; ))

   No, se siitä.

   Eihän eläkeläisen tulot riitä moneen hankkeeseen yhtenä vuonna on valittava rahankäytön järjestys. Autoni kolarointi syystalvesta vetäisi pienen pienet säästöni.

   Silmäoperaatiojonoon asetuin 15.6.2020. Leikkaus tehtiin 5.1.2021. Ei paha, reipas puoli vuotta.
   Lakisääteinen terveydenhuolto kuuluu kaikille suomalaisille. Miksikähän on ylvästä kehua itse kustantamista muutoin kaikille lähes ilmaisista terveydenhoitopalveluista?

   Verovaroista terveydenhuolto maksetaan. Ne ovat hyvinvointiyhteiskunnan hienoimpia etuja.

   Ovathan päättäjät käyttäneet tähän mennessä mm. terroristijärjestöön kuuluneiden naisten ja lasten  kotimaahan kuskauksiin yli 340 000 euroa, se on vain pieni osa jatkokustannuksista mitä suomalaiset joutuvat maksamaan heille verojen muodossa.

   Näistä rempoissa joista olen kertonut mitä mökilleni teetän saan kotitalousvähennyksen. Nekin on suomalaisen yhteiskunnan kansalaisille lailla säädettyjä verovähennys etuja. Miksi emme käyttäisi.

   Jos säästönsä haluaa käyttää sellaiseen minkä voi saada lakisääteisenä etuna mikäpä hänessä, se ei ole minulta pois, minä pidän huolen vain omista ja läheisteni eduistani.  ; ))

   Makriina, facebook kuvakirjoista ilmestyy tuon tuosta mainoksia facen sivustoille. Löytynee facesta suurennuslasi haulla.

   Tällaisia mietteitä joutessain.

  • Ynnämuu ja SkillaN näköjään katsoivat kuuluvansa vaatimattomien kastiin..)) Niin minäkin. "Askeettinen, koruton, arkinen, yksinkertainen, vähäpätöinen" - puhun siis itsestäni..))
   Minäkin hyväksyn nämä ominaisuudet ja katson, että ne tarjoavat kantajalleen tietyn vapauden ja myös kestävän pohjan omalle ololle kun ei ole putoamisen pelkoa...
   Muistan että eräässä sisäpiirin tapahtumassa minut määriteltiin henkilöksi, joka ei "uhkaa ketään"... On siis niin vähäpätöinen..)) No, onhan siinä puolensa. Voidaan myös kokea turvallisena ja luotettavana. Että ollaan vain ylpeitä omasta vaatimattomuudestamme..))

   Ja lumentuloa ei kai sitten voi estää. Luvassa on lisääkin. Yritän varautua siihen ja varasin kylätalkkarin apuun. Hänellä on tietysti kysyntää niin paljon, että lupautui vain tunniksi.
   Hyvä niinkin. Tämä selkä/jalkavaivani on sellainen, että vain askellus ei toimi, lumenluonti onnistuu kyllä, kun edetään hitaasti ja harkiten.

   Viestejä lukiessa huomaan, miten monella on näitä kädentaitoja tallessa. SkillaN:kin uutta harrastusta aloittaa. Tekisi varmasti hyvää omille nivelrikkoisille käsille ja tiedetäänhän sekin, että kädet ja aivot toimivat yhteistyössä, voivat aktivoida toisiaan.

   Eliaana muistutti tuosta AlfaTV:stä. Se tahtoo minulta jäädä aina huomiotta, vaikka sanotaan, että sieltä löytyy näitä senioriohjelmia enemmän. Tällä hetkellä kun minulle vielä tulee Hesari se tuntuu vievän niin paljon aikaa, näiden pakollisten arkiaskareitten lisäksi, etten oikein "ehdi" seurata telkkariohjelmia. Vakisarjani taitaa olla tällä hetkellä vain "Pieni talo Preerialla" - niin "lapsellisena" kuin se nähdäänkin. Eihän sitäkään aina tule katsottua, mutta niistä jaksoista, jotka olen nähnyt välittyvät kuitenkin ne perinteiset arvot: perheyhteys, lähimmäisyys, rehellisyys ja tietysti myös usko hyvän voittoon...

   Imurointi on tänään agendalla. Olen oikein otettu tästä uudesta imuristani. Luotettavaa Miele-laatua ja hämmästelin sen kaikkia toimintamahdollisuuksia. Saatoin imuroida jopa seinävaatteet ja raskaan päiväpeitteen niille sopivalla ohjelmalla. Tekniikasta on sittenkin paljon apua vaikka sitä olen aina vieroksunut. Miten onnistuisi enää valkopyykin tai muun isomman tekstiilin pesu ilman pesukonetta ? Miten kauan kestäisi tiskata asioita jonkin isomman kattauksen jäljiltä ? Onnelliset me, joilla "apulaisia" riittää..))
   Hyvää talvipäivää kaikille,
   demeter1

   • Anonyymi

    Perheeni vielä ollessa kotona mielilauseeni oli: "Mielelläni imuroin mielelläni."
    Siksiköhän valitsin mi-alkuisen nikin, Miaelina? Ei nyt sentään!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perheeni vielä ollessa kotona mielilauseeni oli: "Mielelläni imuroin mielelläni."
    Siksiköhän valitsin mi-alkuisen nikin, Miaelina? Ei nyt sentään!

    Nyt iltapäiväkahville halajan, imuroinnin tein aamupäivällä, keittiössä. Miten pulasinkin kukkapurkin kanssa, mutta rikkaimuri on mainio lattialta putsaaja.

    Voi, että olen pulannut pankkitunnusten kanssa, jokin meni pieleen kuun alussa, tänään sain asian reiraan.

    Kovin monimutkaista oman tunnuksen vaihto on, todistelua puoleen ja toiseense, kaipa on välttämätöntä. Tuskastuu vaan kun lähes kymmeniä vuosia on sujuvasti toiminut.

    Ihana mukillinen vastasuodatettua lohduttaa,..ja piristää!

    Luntakin on tupruttanut ja ilmanala on jännän sumuinen kuin huurteista koko pihamaailmani!
    Nollassa on mittari, ei ihme kosteuttahan tuo ilmassa oleva sumuisuus.

    Ah, niin hyvää teki kahvihetki, muistelin vielä Juhani Ahon Rautatie näytelmää, miten mestarillisesti se kantoi ajan kuvaa Leo Jokela ja Anja Pohjola pääosissa, vieläkin hymyilyttää repliikkinsä!

    Kiitos kahviseurasta, ja hyvää jatkoa rupattelemiseen edelleen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Perheeni vielä ollessa kotona mielilauseeni oli: "Mielelläni imuroin mielelläni."
    Siksiköhän valitsin mi-alkuisen nikin, Miaelina? Ei nyt sentään!

    Heh, Täytyypä muistaa, Miaelina..)) Jospa ottaisin voimalauseeksi...


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Heh, Täytyypä muistaa, Miaelina..)) Jospa ottaisin voimalauseeksi...

    Peukutin, että hyvä tytöt!!!👍👍
    Mutta joku poisti sen. Miksi?


  • Anonyymi

   Minä odotan sellaista Noja-tuolia, jossa ei olisi noita poistoja yhtään, mutta ilmeisesti turhaan. Aina tuntuu olevan joku häirikkö viesteineen, jotka täytyy poistaa, mutta keneen ne on kohdistettu, siis sääntöjenvastaiset kirjoitukset?

   Muistaakseni ei Kahvipirtin aikaan ollut poistoja, vaikka aika riehakasta kirjoittelu, siis "humoristista" oli silloin.

   Ajattelin ajella tuon vanhan reitin, jolloin "tutustuin" Kahvipirttiin, sillä olihan se siellä Porintien varrella, jolloi ajattelin mielessäni, että mikähän porukka se siellä istuu, mutta itse en koskaan poikennut.

   Viimein minullekin valkeni, että olivat eri asia ja rohkenin jotain kirjoittelemaankin, paitsi ne Kyöpelinvuoren tanssiaiset jäivät väliin, vaikka kuinka hehkutellaankin vanhojen tansseista.

   ps. tutut tuntee ja muista ei ole väliä. Jokuhan aina arkistonsa kaivaa, mutta mitä välii!

   • Anonyymi

    Todellakin!
    Alkaa olla tunne, että menetetty on Kahvipirtin hyvä, ihanan tuttu rauha!

    Hyvää yötä!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Todellakin!
    Alkaa olla tunne, että menetetty on Kahvipirtin hyvä, ihanan tuttu rauha!

    Hyvää yötä!

    Sää jatkaa samaan malliin, mittarissa nolla ja taivas harmaa, muuten luonto parastaan näin talven tyyliin näyttää.
    Minulla on nukkumisrytmi muuttunut, valvon myöhään ja nukun pitkään, luvan olen itselleni antanut näin tehdä, mihinkään ei ole aikatauluja herätä.
    Katselen noita sarjoja ja jopa teininuorten elämänvaikeudet mukaansa tempaisee, tuli mieleen, että elänkö toista nuoruuttani;)

    Tuo Kahvipirtin tunnelma mielessä kummittelee ja samaa tunnelmaa ei tavoiteta, ikäkö on sen estänyt, osittain myös nuo kielteiset viestit, mutta kirjoittajat asian voi korjata.
    Kirjoitellaan edelleen ja opitaan ymmärtämään nykykirjoittajien mieli, maailma on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti, ei aina parempaan kumminkaan.
    Poistoja ei siihen pirtin aikaan paljonkaan kuulunut koko palstalla, melko siistiä oli kirjoittelu.

    Sinisiru päivitteli tunnusten kanssa ja sekavasta asiain hoidosta, niiden kanssa minäkin aikaani aina hukkaan, jos jotakin nettiasiaa yritän, kun hyppää tästä tuonne muista salasanat joka paikkaan,,,, mutta kai nykyajan varovaisuutta, kun kaikkea täytyy todistaa ja epäillä.

    Kyllä sitä on jo tähän ikään omat edellytykset oppinut mihinkään kovin vaikeaan ja myös oppinut tyytymään tavallinen veronmaksaja olemaan, ei paljon hyötyjä ole tullut.
    Joskus olen joltakin taholta kysellyt, että olisiko minullakin mahdollisuuksia saada jotakin hyödykettä elämääni, aina on kielteinen vastaus tullut.
    Hyväksynyt olen, kai sitä minä olen niitä onnellisia jotka ei minkään tuen nautintaan kuulu, no saanhan terveyspalveluja osin ilmaiseksi, kokeet ei maksa mitään;)
    Ehkä en osaa anoa oikeista paikoista, mutta toisaalta olen onnellinen, että selviän ja maksuni jaksan maksaa.
    Joskus vaan tulee mieleen, että miten joku samanlaisissa oloissa elävä saa kaikenlaista apua, jopa pidemmän lääkäri ajan, minulla vain se 15 minuuttia;)DD

    Vaatimattomuus kaunistaa demeter, miten kauniiksi tässä vielä ehtiikään, jos elon päiviä on;)olisiko paikallaan laittaa, että tämä edellinen on vitsi, minun huonoa huumoria.
    Minulla on aamuisin myös selkä jumissa, sängyssä ollen otan varpaista kiinni ja viruttelen, pyörällä ajan jonkun sata polkaisua ja kas vaan kivut on poissa.
    Nivelrikot myös sormissa, mutta niitäkin joka aamu "manklaan" haralleen ja nyrkkiin, hyvää tekee sekin.
    Näitä olen jo toistakymmentä vuotta tehnyt aina ennen ylös nousua ja uskon tehoon.
    Joskus kymmeniä vuosia sitten, seiniä pitkin kävelin, kun niin kipeä selkä oli, nyt näillä konstein olen pärjännyt.

    Makriina kyllä takertelee minun kuvatilaukseni, jätin jo kesken. kun englantia vaan tarjoilivat, pitää odottaa nuorien käymistä ja sitten yrittää, koneeni ei aina anna mahdollisuutta kielen kääntöön.
    Näin kielitaidottomana sitä meinaa aina hankalaksi asiat kokea, mutta pääasiassa olen ihmeen hyvin kaikesta selvinnyt.

    Kyllä nuo tilastojenkertojat surullisia viestejä nuorten rikoksista kertovat ja paljolti syynä on tarjonta televisiossa, nuoren mieli on niin vastaanottavainen kaikkea, tarjontaa ottamaan, myös huonoa.

    Loppupäivä on vapaa kaikelle mahdolliselle, mitä nyt sitten keksinkään, pyykkikone pyörimään ja siitä ne hommat selkeentyy, iloa päiväänne!


   • SkillaN kirjoitti:

    Sää jatkaa samaan malliin, mittarissa nolla ja taivas harmaa, muuten luonto parastaan näin talven tyyliin näyttää.
    Minulla on nukkumisrytmi muuttunut, valvon myöhään ja nukun pitkään, luvan olen itselleni antanut näin tehdä, mihinkään ei ole aikatauluja herätä.
    Katselen noita sarjoja ja jopa teininuorten elämänvaikeudet mukaansa tempaisee, tuli mieleen, että elänkö toista nuoruuttani;)

    Tuo Kahvipirtin tunnelma mielessä kummittelee ja samaa tunnelmaa ei tavoiteta, ikäkö on sen estänyt, osittain myös nuo kielteiset viestit, mutta kirjoittajat asian voi korjata.
    Kirjoitellaan edelleen ja opitaan ymmärtämään nykykirjoittajien mieli, maailma on muuttunut ja muuttuu jatkuvasti, ei aina parempaan kumminkaan.
    Poistoja ei siihen pirtin aikaan paljonkaan kuulunut koko palstalla, melko siistiä oli kirjoittelu.

    Sinisiru päivitteli tunnusten kanssa ja sekavasta asiain hoidosta, niiden kanssa minäkin aikaani aina hukkaan, jos jotakin nettiasiaa yritän, kun hyppää tästä tuonne muista salasanat joka paikkaan,,,, mutta kai nykyajan varovaisuutta, kun kaikkea täytyy todistaa ja epäillä.

    Kyllä sitä on jo tähän ikään omat edellytykset oppinut mihinkään kovin vaikeaan ja myös oppinut tyytymään tavallinen veronmaksaja olemaan, ei paljon hyötyjä ole tullut.
    Joskus olen joltakin taholta kysellyt, että olisiko minullakin mahdollisuuksia saada jotakin hyödykettä elämääni, aina on kielteinen vastaus tullut.
    Hyväksynyt olen, kai sitä minä olen niitä onnellisia jotka ei minkään tuen nautintaan kuulu, no saanhan terveyspalveluja osin ilmaiseksi, kokeet ei maksa mitään;)
    Ehkä en osaa anoa oikeista paikoista, mutta toisaalta olen onnellinen, että selviän ja maksuni jaksan maksaa.
    Joskus vaan tulee mieleen, että miten joku samanlaisissa oloissa elävä saa kaikenlaista apua, jopa pidemmän lääkäri ajan, minulla vain se 15 minuuttia;)DD

    Vaatimattomuus kaunistaa demeter, miten kauniiksi tässä vielä ehtiikään, jos elon päiviä on;)olisiko paikallaan laittaa, että tämä edellinen on vitsi, minun huonoa huumoria.
    Minulla on aamuisin myös selkä jumissa, sängyssä ollen otan varpaista kiinni ja viruttelen, pyörällä ajan jonkun sata polkaisua ja kas vaan kivut on poissa.
    Nivelrikot myös sormissa, mutta niitäkin joka aamu "manklaan" haralleen ja nyrkkiin, hyvää tekee sekin.
    Näitä olen jo toistakymmentä vuotta tehnyt aina ennen ylös nousua ja uskon tehoon.
    Joskus kymmeniä vuosia sitten, seiniä pitkin kävelin, kun niin kipeä selkä oli, nyt näillä konstein olen pärjännyt.

    Makriina kyllä takertelee minun kuvatilaukseni, jätin jo kesken. kun englantia vaan tarjoilivat, pitää odottaa nuorien käymistä ja sitten yrittää, koneeni ei aina anna mahdollisuutta kielen kääntöön.
    Näin kielitaidottomana sitä meinaa aina hankalaksi asiat kokea, mutta pääasiassa olen ihmeen hyvin kaikesta selvinnyt.

    Kyllä nuo tilastojenkertojat surullisia viestejä nuorten rikoksista kertovat ja paljolti syynä on tarjonta televisiossa, nuoren mieli on niin vastaanottavainen kaikkea, tarjontaa ottamaan, myös huonoa.

    Loppupäivä on vapaa kaikelle mahdolliselle, mitä nyt sitten keksinkään, pyykkikone pyörimään ja siitä ne hommat selkeentyy, iloa päiväänne!

    Kiitos SkillaN tuosta aamujumpan esittelystä. Sainkin jo monia vinkkejä tuolta selkäketjusta, mutta kaikkea pitää kokeilla ennenkuin se juuri itselle sopiva "treeni" löytyy..))
    Kälyni, jolla on ollut käsien nivelrikko - tai itse asiassa reuma - tuota sormijumppaa on harrastanut ja neuvonut minuakin, mutta enpä ole vielä ottanut opikseni. Poika toi minulle myöskin terapiapallon, jota kyllä silloin tällöin puristelen ja leivonta, taikinan vaivaus, on myöskin osoittautunut hyväksi.
    Saman asenteen jaan tuossa suhtautumisessa meidän "lakisääteisiin etuuksiimme". Vaikka olen aina pitänyt tuloni pieninä, en ole edes yksinhuoltajana hakenut mitään etuutta itselleni. Kai siinä on takana jokin "omillaan pärjäämisen" eetos ja tietysti myös taju siitä, että myös ne verovarat ovat rajalliset ja aina on niitä, jotka noita etuuksia kipeämmin tarvitsisivat. Tällainen asenne on tietysti omiaan herättämään pilkkaa. jopa agressioita, mutta kestän ne kyllä..))
    Edesmennyt appeni oli samaa maata. Hän ei sotaveteraanina koskaan "repinyt" itselleen hänelle "kuuluvia" etuuksia ja siitä häntä moitittiin kovasti..))
    Näin se meidän arvomaailma on muuttunut. Mitä enemmän ihminen saa, sitä enemmän hän tahtoo. Vai olenko väärässä ?..))
    Hiukan on tuo lumipeite kasvanut täällä. Minäkin seurailen jälkiä lumessa ja veikkailen, mikä eläin niitä on jättänyt. Kun lumikinos on syvä ainkaan minä en pysty niitä tunnistamaan. Elämän merkkejä kuitenkin ovat.
    Leppoisaa talvipäivää kaikille,
    demeter1


  • Ei ole talvet veljeksiä, ei. Viime vuonna ei ollut lunta eikä pakkasta. Nyt riittää molempia.
   Piha on täysin lumen peitossa, kinokset korkeammalla kuin kuistin lattia. Pupukin oli käynyt tarkistamassa kuistin, kun kerrankin pääsi portaita nousematta. Ei ollut löytänyt mitään mieleistä, koska jäljet veivät pois pitkin loikkauksin.
   Minä odotan innolla Bidenin virkaanastujaisia. Maailma varmasti tuntuu huomenissa rauhallisemmalta ja vakaammalta, kun uutiset eivät repostele maailman mahtavimman valtion päämiehen toilauksia. Toivoa ainakin sopii.
   Tekisi mieleni kirjastoon. Luen kirjahyllystä vanhoja kirjoja, mutta kaikkihan ne on ainakin kertaalleen luettu, joten uutta olisi saatava.
   Onko vihjeitä?
   Ferrantea ei kannata yrittääkään, ne on kaikki tilauksessa. Ensimmäisen Napolisarjan kirjan luin, mutta jatkot pitää jättää kesäpaikan kirjastokäyntiin. Siellä on aina kaikki himoitut kirjat sievästi hyllyssä. - Luen nyt Donna Leonin kirjaa "Anteeksiannon houkutus", jonka tapahtumat on sijoitettu Venetsiaan. Ilmeisesti kirjailija on sieltä kotoisin, koska kertoo kadut ja aukiot tarkkaan ja kylvää venetsialaisia sanontoja, jotka ilmeisesti poikkeavat muusta Italian kielestä.
   Kaunista talvipäivää kaikille.

   • Anonyymi

    Venetsia on jäänyt mieleeni paikkana, jonne lupasimme palata vielä.
    Pieni ja ihana Venetsia ...

    .


  • Keskiviikkoaamupäivä hemmotteli meitä auringolla ja raikkaalla pakkassäällä, nyt on menossa pileveen ja uutta lunta luvassa. Perjantaista lähtien ennustetaan olevan muutama päivä suojaa ja lumen tuprutus sen mukaan muuttunee rännäksi ja jopa vedeksi. Vaihtelevaa siis ! Meillä on usein tapana ajaa autolla vähän kauemmas uusiin maisemiin kävelyille, ettei tarvitse aina samoja reittejä tallata, vaikka kyllä tämä kotimaisemakin miellyttää. Läheinen merenlahti on jo jäässä, joten kävimme katsomassa Kopparnäsissä avomerta. Rannat ja pikkulahdet ovat jäätyneet sielläkin , mutta vielä näkyi joutsenpari uimassa sulassa. Niin kauan ne pärjäävät täällä, kun on sulaa vettä niin, että saavat pohjasta ruokaa.

   Pieni pehmoinen pakkaslumikerros toi eläinten jäljet hyvin näkyviin. Saukko oli pistäytynyt maissa ja laskenut rantakalliolta peffamäkeä avoveteen, odottelimme näkevämme sen uteliaan veijarin, mutta piilossa pysytteli. Lintujen jalanjäljet ovat kuin koruommelta, hiirten piiperrykset kuin helminauhaa. Metsän puolella näkyi peuran sorkkien sydämenmuotoisia jälkiä. Voileipäkahvit oli eväänä, nautimme ne siellä grillipaikan tulilla, joskus meillä on makkaraakin eväänä paistettavaksi.

   Olette jutelleet kuvakirjoista. En ole tuollaista Facebookin kirjaa nähnyt, olen sitäpaitsi naamakirjasta jo irtisanoutunut aikoja sitten, käytän whatsappia ja Instagramia kuvaviestintään. Olen täällä jo kertonutkin, että olen tehnyt monta kuvakirjaa Ifolorin ohjelmalla, teettänyt siellä myös kortteja ja kalentereita. Varsinkin uusi Premium-kirja on korkealaatuinen. Ohjeet ovat mielestäni helpot, voi jopa antaa koneen tehdä valituista kuvista omat asettelunsa ja rajaamisensa, mutta itse haluan ehdottomasti järjestää ne mieleiselläni tavalla. Tilaan myös tavallisia irtokuvia, maksavat alle 20 senttiä kappale. Nyt kokeilen Rajalan formaattia, sen kautta olen kaikki kameranikin ostanut. Tässä linkki Ifoloriin. Netistä löytyy kyllä muitakin kuvakirjan tekopaikkoja.

   https://www.ifolor.fi/?WT.srch=1&WT.mc_id=fi_fi_sem_gsm_C001_G0001_e_ifolor_-&WT.i_seacreativeid=256126067449&WT.i_seaadposition=&gclid=EAIaIQobChMIvb_tqaOq7gIVRZnVCh0iBQyOEAAYASAAEgIAKvD_BwE

   Voikaa hyvin!

  • Anonyymi

   Outoa, tässä on vain kommentoi aloitusta, vaikka tuo Ramoonan kerronta talvisista retkeilyistään miehensä kanssa, toi niin kivoja muistoja mieleen.
   Lippajärven aikoina vaeltelimme yhdessä Aurora Karamskin luonnonsuojelualueella, jokia seuraten ja silloilta ruokkien milloin sorsia, milloin pieniä kalaparvia seuraten.

   Pieni talomuseon kahvilakin löytyi kauempana, jossa joskus pistäydyimme lihapasteijalla retken päätyttyä.

   Kesäisin emme juuri olleet ihailemassa puiston luontoa, mökkeily oli ajakohtaista 18 vuoden kesäajat.
   Saimme teineinä lastenlapset viihtymään Kesäheinässä, käväistessämme välillä Mäntyharjulla tai Satakunnassa. Naapurit kertoivat iltaisin oli hauskaa kuunnella tyttöjen naurua, ja musiikkia.

   Elämä tuo joskus muistojen ryppäitä, joita varjelee mielessään kallisarvoisina hetkinä 💖

   Tuttu asentaja käväisi kahvilla, ja totesi Ad Blockerin olleen syyllinen koneeni sekaannukseen. Kuittasi kahvin riittävän kun maksua kyselin.
   Tänään onkin ollut vilkas siivouspäivä, vielä yksi käväisijä 4 aikaan, ja ruuan jälkeen saakin jo odotella Joseph Bidenin virkaanastujaisia.

   Toivottavasti ei suurempia mellakoita osavaltioissa puhkea, ikävä merkki olisi, jos demokraattinen USA sortuisi epäkunnioittavaan rähinöintiin!

   Hyvää vointia ja kirjoitusintoa!
   sinisiru

   • Huomenta, torstaipäivä alkamassa sään puolesta hyvänä, tuiskua kyllä lupailivat, eipä minua sekään haittaa, lumityöt hoitaa toiset, tosin joskus moittimisen sijaa löytyy.
    Meillä oli eilen katkoslämmön suhteen, jäi saunakin väliin, löylyä olisi ollut, mutta vesi tuli vain kylmänä.
    Huonosti oli ilmoiteltu, todeta vain voi, että jotain hämminkiä oli, kun kylmän tunteen tunsin, koskaan sitä en muulloin tunne.
    En soitellut mihinkään, tapani ei ole heti kyselyä laittaa, ajattelen, että kyllä se aikanaan selviää.
    Ikkunasta sitten huomasin, että aluelämmön pojat jotain kadulla puuhasivat, siitä ymmärsin, että korjausta tekivät.

    Tuo juuri, että kaikilla on oikeus pyytää, lakisääteisiä asioita, mutta kun ei ole oppinut mitään ilman ponnisteluja saamaan, ei osaa pyytääkään.
    Ajatuksena tulee mieleen, että on varmaan huomattavasti vaikeimmissa oloissa eläviä mitä minä ja jossakin on antajillakin raja, eli päättäjät joutuvat jakamaan ei oota monelle tarvitsevalle.
    Minun tapani ajatella on varmasti jonkun mielestä hölmö, mutta jokainen saa ajatella ja toimia oman elämisen mukaisesti.
    Ehkä pienellä miettimisellä voisi asiat muuttuakin, mutta puolellaan on jokainen anojakin, veroja maksamme kaikki.
    Minulla on hyvä mieli, kun näin voi toimia, ruokaa on riittänyt vaikka en mitään apua saa, en liioin pyydäkään;)
    Demeter, kokeile pieni jakso noita aamuin tehtäviä liikkeitä, unohdin mainita, että pussilakana käärön laitan selän alle.
    Uskon vahvasti, että näin tehden kävelyni vielä onnistuu ja nousen melko ketterästi tuolistakin;)
    Kokeilin kerran, kun radiossa neuvoivat kokeilemaan montako kertaa pääsen tuolista ylös ilman apua, no kymmeneen pääsin, sitten en viitsinyt, olin tyytyväinen tulokseen;)

    Makriina varmaan näki presidentin virkaanastujaiset, vilkaisin minäkin, muuta en jaksanut kiinnostua.
    Minä istun ja katson sarjoja ja mietin, että jollakin tapaa ne täyttävät kirjanlukupuutteeni, hyvin usein alut ei houkuta katsomaan, mutta sitten juoni vetäisee ja pakko on loppuun katsoa.

    Sain sen kuvakirjan tilauksen onnistumaan, mutta kun Ramoonan kertomisen jälkeen katsoin Ifolorin tarjontaa, harmin lykkäsi, paljon halvemmalla ja helpommalla kirjani olisin saanut ja paljon muutakin tarjolla.
    No aina oppii, kannattaisi kysellä Noja-tuoli porukalta, täällä kaikkeen selvitys löytyy;)

    Taas hienoa luonnossa tapahtuvaa kertoilitte, Ramoona ja sinisiru, hyvä että muistoja voi näistä asioista mieleensä siirtää.
    Tänä talvena talvi tuntuu talvelta, mikä minulle mielen iloa tuottaa, aivan kuin odotuksissa oleva kevätkin, ihanaa on, että muutoksia aina tiedossa.
    Minun rauhaton mieleni kaipaa tapahtumia, kun nyt olen karsinut harrastuksiani, toivon luonnon sitä vaihtelua kovasti mieleeni saattaa;)

    Tänään kyllä kuitenkin menen uuden opin saantiin, saapa nähdä tuleeko into päälle ja rupeaa syntymään makrameetöitä.
    Siitäpä sitten huomenissa, voikaa hyvin;)


  • Huomenta Korvesta@

   Pimeään oli kun heräsin. Kahtena aamuna olen herännyt jo kello 6.45, josko huomenna saisin nukkua pitenpään. Uskon näet, että tänään pääsen muuttamaan takaisin huoneeseeni. Itseasiassa sopiva aika sillä silmäleikkauksesta on kulunut yli kaksi viikkoa ja voin jo itse alkaa kaluston siirtoon.

   Olen jo antanut itselleni anteeksi pieleen menneen patterin ilmauksen, saanhan muuttaa takaisin upeasti ammattilaisten remppaamaan huoneeseen.

   Toisaalta nämä aamu-herätykset ovat poikineet unirytmiin aikaisemmat ilta-nukahtamiset. Pitänee yrittää pitää rytmiä yllä jatkossakin. Päivälle jää enempi tehokasta toiminta-aikaa.
   Tosin tehokkuudellani en voi kehua. Olen näet pitäytynyt pillereistä, eli tabletiton tammikuu niin ja tipaton. Nyt kolmen viikon kokemuksen jälkeen pitää todeta, että en ole tervettä päivää nähnyt ;))

   Kuulun facessa ryhmään, josta voi tilata erilaisia tuotteita suoraan kainuulaisilta alkutuottajilta. Tänään haen torilta musta-ja punaherukoita sekä kalastajalta tuoretta kuhafilettä.
    
    Touhukasta torstaita,  pakkaslumen keskeltä.

   • Anonyymi

    Kyllä se tipaton tammikuu hyvää tekee, mutta parempi on elää kokonaan tipattomasti. Tarpeellisten lääkkeitten pois jättäminen on todella puoskarointia. Kipu voi kroonistua .Tai sitten olet syönyt ihan tarpeettomasti lääkkeitä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se tipaton tammikuu hyvää tekee, mutta parempi on elää kokonaan tipattomasti. Tarpeellisten lääkkeitten pois jättäminen on todella puoskarointia. Kipu voi kroonistua .Tai sitten olet syönyt ihan tarpeettomasti lääkkeitä.

    Näin kommentoi päivystävä palsta asiantuntija ; ))


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se tipaton tammikuu hyvää tekee, mutta parempi on elää kokonaan tipattomasti. Tarpeellisten lääkkeitten pois jättäminen on todella puoskarointia. Kipu voi kroonistua .Tai sitten olet syönyt ihan tarpeettomasti lääkkeitä.

    Vilkaisin tänä aamuna oman kirjastoni tarjontaan, muistaessani Makriinan toivoneen lukuvihjeitä.

    Teemu Keskisarjan historiallinen teos, syksyllä ilmestynyt Suuren Pohjansodan ihmisten historia, osui silmääni

    Vaikea suositellakaan, kun ei aiheen kiinnostavuus minkään sodan julmuuksiin herännyt, sota-ja taistelutilanteisiin,...varhaista historiaa kuuntelen esitelmissä mieluimmin.
    Itselläni on omasta mielialasta täysin kiinni, mitä tunnen tarvitsevani, tällä hetkellä ei koko maailman kauppasodat tai moneen kertaan venkuroidut poliittiset päämäärät saa sijaa.
    Enemmänkin loihtii mielikuvitukseni kuvan, (kauppasodista) lilliputtien sitovan Gulliverin hennoilla köysillä,.. Jonathan Swiftin kirjassa Gulliverin retket 😆))

    Aamukahvin hetki ohitettu, uutisetkin hyrisseet hiljennettyinä taustalla! loppukoneellinen on menossa pesuun, moikka!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä se tipaton tammikuu hyvää tekee, mutta parempi on elää kokonaan tipattomasti. Tarpeellisten lääkkeitten pois jättäminen on todella puoskarointia. Kipu voi kroonistua .Tai sitten olet syönyt ihan tarpeettomasti lääkkeitä.

    Viime vuosi oli tipaton, sillä uskoni , että "yksi annos ruuan kera. on parempi kuin täysraittius" alkoi epäilyttämään, ehkä se on vain etelän maiden mainosta pulloilleen,
    jotka maistuvat pahalle?


   • sinisiru kirjoitti:

    Vilkaisin tänä aamuna oman kirjastoni tarjontaan, muistaessani Makriinan toivoneen lukuvihjeitä.

    Teemu Keskisarjan historiallinen teos, syksyllä ilmestynyt Suuren Pohjansodan ihmisten historia, osui silmääni

    Vaikea suositellakaan, kun ei aiheen kiinnostavuus minkään sodan julmuuksiin herännyt, sota-ja taistelutilanteisiin,...varhaista historiaa kuuntelen esitelmissä mieluimmin.
    Itselläni on omasta mielialasta täysin kiinni, mitä tunnen tarvitsevani, tällä hetkellä ei koko maailman kauppasodat tai moneen kertaan venkuroidut poliittiset päämäärät saa sijaa.
    Enemmänkin loihtii mielikuvitukseni kuvan, (kauppasodista) lilliputtien sitovan Gulliverin hennoilla köysillä,.. Jonathan Swiftin kirjassa Gulliverin retket 😆))

    Aamukahvin hetki ohitettu, uutisetkin hyrisseet hiljennettyinä taustalla! loppukoneellinen on menossa pesuun, moikka!

    Minun "puoliarvokas aikani" hupeni eilen, kun keskityin katsomaan
    USA:n presidentin vaihtumista. Ennakkoon oli hiukan pelkoa, että
    mitä vielä voisi tapahtua. Tällä kertaa turvatoimet toimi ja aivan
    siististihän viralliset menot hoituivat. Hyvä niin, ehkäpä hiukan valoisammalta
    maailmallakin näyttää:)
    Täällä melko sakeana lunta tupruttelee. Minulle kyllä olisi entisetkin
    lumet jo riittäneet. Minulla ei ole hyviä yhteyksiä tuonne yläilmoihin. Niinpä
    en toiveitakaan selkeästä ilmasta esittänyt. Olihan eräs suomalainen
    politiikko kertomansa mukaan taksia odotellut kauan turhaan, ja kun jo
    palelsikin hän oli luonut anovan katseen taivaalle pyytäen apua. Eikö vaan
    heti ollutkin taksi hurahtanut paikalle ja kuski aukaissut kumartaen oven.
    Niin se pelaa, kun on hyvät suhteet:)) Uskokoon ken haluaa.
    Hitto kun nokastani tippuu yhtenään. Taisi eilen tarttua, kun ulkona seistä
    jörötin paikallaan ja kuuntelin puheliaan naapurin juttuja. En edes vastaillut,
    että pääsisin pikemmin lähtemään. Kun hytinä alkoi kovemmin tärisyttämään,
    ilmoitin läheväni kun on pakko. Kesken jäi naapuriltani lause, kun loikkasin
    karkuun. Noo. . .tuskinpa tämä vakavampaa, nokkaani vaan useammin
    joudun niistelemään. Heikun keikun:))


  • Tuossa muutamaa harminpoikasta, vaan kaipa ne siitä järjestyy.
   Ei tuo pienkonekorjaamo täällä korjaa ompelukoneita.
   Pitää viedä naapurikuntaan. Sinne liikkeeseen ajaa yli puoli tuntia, joten täytyy katsoa vähän paremmat kelit,kun sinne lähtee,jos vielä jouttu sen sinne jäättään, että täytyy ajaa toisenkin kerran.
   Niskatkin oli ihan jumissa pari päivää, ihan piti särkylääkettä ottaa.
   Sitten vasemmalta puolen löysin maitohappopaukuran, sitä hieroin ja muistin, että mulla onkin pakkasessa kaurapussi.
   Sitä pidin illalla niskassa. Tänään ei ole enää vaivaa ollut.
   Noita 2kg käsipainojakin aloin tällä viikolla nostella. 100 kertaa päivässä.
   Veljen kanssa puhelimessa juteltiin omia ja mailman asioita.
   On se hyvä, kun tuo Biden nyt rupesi tositoimiin.
   Jospa se rapakon takunenkin rauhoittuisi.
   Trump uhoaa puolueen perustamisella. En tiedä käykö se edes, kun on kaksipuoluejärjestelmä ollut käytössä.
   Voisihan siinä republikaanit huokaista helpotuksesta, kun pääsisivät Trumppilaisista eroon.

   • Sata kertaa päivässä painojen nostoa, tulehan Eliaana kaverikseni nostelemaan tavaroitani takaisin paikoilleen. Jo ison sängyn kokoaminen valtavan raskaine patjoineen oli kuntohaaste.

    Vielä kun keksin aamulla hakea oman auton tallista ja viedä illalla takaisin kaksi kävelylenkkiä jumpen kylmässä viimassa.

    Kaunis tuli makuuhuoneestani, mutta hei, mistä kaikki alkoi. Siitä kun toinen huoneeni pattereista ei lämminnyt. Ilmasin sitä ja patterin ilmausruuvi vuoti vesivahingon.

    Nyt rempan lopuksi patteri asennettiin takaisin, mutta... mutta...patteri on kylmä. Pitänee soittaa huomenna remppafirmaan ...pyytää helppiä, en varmana koske enää tuohon patteriin.

    No, pääsen nukkumaan omaan petiin, jatkan savottaa huomenna, pakko oli lopettaa tältä päivältä, lipesin tablettoman tammikuun tavoitteesta jouduin turvautumaan 600mg buranaan.

    Huomenna uusi päivä 😊


   • Anonyymi

    Miten niin eroon? Kyllä ne vielä elossa on ja toimintakykyisiä.


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Sata kertaa päivässä painojen nostoa, tulehan Eliaana kaverikseni nostelemaan tavaroitani takaisin paikoilleen. Jo ison sängyn kokoaminen valtavan raskaine patjoineen oli kuntohaaste.

    Vielä kun keksin aamulla hakea oman auton tallista ja viedä illalla takaisin kaksi kävelylenkkiä jumpen kylmässä viimassa.

    Kaunis tuli makuuhuoneestani, mutta hei, mistä kaikki alkoi. Siitä kun toinen huoneeni pattereista ei lämminnyt. Ilmasin sitä ja patterin ilmausruuvi vuoti vesivahingon.

    Nyt rempan lopuksi patteri asennettiin takaisin, mutta... mutta...patteri on kylmä. Pitänee soittaa huomenna remppafirmaan ...pyytää helppiä, en varmana koske enää tuohon patteriin.

    No, pääsen nukkumaan omaan petiin, jatkan savottaa huomenna, pakko oli lopettaa tältä päivältä, lipesin tablettoman tammikuun tavoitteesta jouduin turvautumaan 600mg buranaan.

    Huomenna uusi päivä 😊

    Joo sata kertaa ylös-alas.
    Kesä kun koittaa, sitä taas tuota mainitsemaasi tavaroittenkin nostelua piisaa, niin täytyy varautua, ettei talven jäljeltä ole ihan reporankana.


   • Anonyymi

    100 toistoa! Millaisina sarjoina? Yksi 100:n toiston sarja vai useita lyhyempiä? Monenko toiston sarjoina? Millaisilla palautuksilla?
    Tarkempi kuvaus nostotekniikasta?
    Hauiskääntöjä? Pystypunnerruksia istuen? Yhden käden tempauksia polvien alapuolelta ylös suoralle kädelle? Kick backiä? Niskan takaa kyynärpää ylhäällä? Vipareita?
    Muuta?
    Haurasta vanhusta kinnostaa!


   • Anonyymi kirjoitti:

    100 toistoa! Millaisina sarjoina? Yksi 100:n toiston sarja vai useita lyhyempiä? Monenko toiston sarjoina? Millaisilla palautuksilla?
    Tarkempi kuvaus nostotekniikasta?
    Hauiskääntöjä? Pystypunnerruksia istuen? Yhden käden tempauksia polvien alapuolelta ylös suoralle kädelle? Kick backiä? Niskan takaa kyynärpää ylhäällä? Vipareita?
    Muuta?
    Haurasta vanhusta kinnostaa!

    Ihan vain istuen.
    Alkuun sain 25 nostoa kerralla, sitten hetken ravistelua, uutta yritystä.
    Nyt menee 35 kerralla,
    Vasen olkanivel ei toimi yhtä hyvin, kuin oikea.
    Joskus nostelen enemmänkin.
    En tiedä pääsenkö siihen, että kaikki sata menee kerralla. Jos pääsen, yritän lisätä kertoja.
    Ei taviksen tässä iässä kovin hurjia kannata tehdä, ettei käy köpelösti.
    Koen tärkeäksi, että käsissä säilysi jonkunlainen voima.


  • Tuiskutellut koko päivän. Maisema valkoisena.
   Vuosi sitten ei hiutalettakaan. Ihminen ei ole mihinkään tyytyväinen. Nyt kun lunta tuli, niin kamala motkotus puskaradiossa ja yleisönosastoissa, kun MEIDÄN katua ei ole käsitelty, ja miten sairasautot tänne pääsisivät, jos saisin sydärin. Kun kahden vuoden lumet rämähtävär kerralla yli maitten ja mantujen, pitäisi olla hiukan armollinen lumenluojille.
   Yöuni kutsuu. Kirja käteen ja lukemaan sänkyyn iltalampun valoon. Ei monta sivua tarvitse kahlata, kun jo väsymys iskee, toivottavasti tuo unenkin tullessaan.
   Nyt hermo lepää, kun ne Ameriikan asiatkin ovat kunnossa.

   • Huomenta lumisesta Savosta, aurat urakoivat eilisen tuiskun jäljiltä ja lumivuoret kohoavat.
    Nyt on jo oikea talvi lumenkin puolesta.
    Eilinen kurssi oli mielenkiintoinen ja solmu tehtiin.
    Jotakin opinkin, mutta keskittymistä se vaatii narujen pujottelukin, että lopputulos joltakin näyttäisi.
    Minulla ei oikein tarvetta näille Makrameetöille ole, mutta kokeilu ihan kivaa.
    Pienille lahjaksi tekemiselle ehkä joskus tarve voisi löytyä.

    Tuo nurina mistä Makriina mainitsit on joka päiväistä lehtien sivuilla, täälläkin oikein tekstaripalsta mihin voi purkaa huoliaan.
    Kyllä ne useinkin melko vähästä syntyneitä on, joskus joku myönteinen mukaan mahtuu.

    Vahvoja on korpikirjailijan pillerit, minulla Para tabletit, en tosin muista milloin olisin niitä ottanut.
    Kiva että remppasi ohi ja niistä huolista pääset.
    Tuo tipaton tammikuukaan ei kohdallani ole aiheellinen;)

    Ynnämuu arveli yhteyden tuonne yläilmoihin olevan vähäinen, ei se ihan mutkaton ole minullekaan, mutta silti jonkun harmin kohdatessa sinne huokauksen laittaa ja apukin on mielestäni tullut jossakin muodossa.
    En tosin luonnon suhteen edes toivomuksia ole lähettänytkään;)

    Eliaana kunnon kohennukseen ryhtynyt se paikallaan onkin, kyllä viruttelu ja liike jollakin tapaa on hyväksi, ettei aivan jäykisty.
    Minullekin joskus mieheni sorvasi käsipainot, taitavat nykyisin tyttärellä olla.
    Koko aikuisiän on joutunut apua jollakin tapaa hakemaan noiden vaivojen ilmaantuessa.

    Kyllähän historialliset kirjat joka aikaan sotia kuvaa milloin missäkin ja maailma ei muuksi muutu, aina soditaan jossakin.
    Voisi kuvitella että ihminen joskus oppisi menneistä, mutta raha ja valta se vaan elää ja sen tavoittelu.

    Nyt perjantaipäivän kuluttamiseen, suunnitelmia ei ole, mutta ilta vastaan tulle mitään tekemättäkään, koittakaa selvitä lumen keskellä;)


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta lumisesta Savosta, aurat urakoivat eilisen tuiskun jäljiltä ja lumivuoret kohoavat.
    Nyt on jo oikea talvi lumenkin puolesta.
    Eilinen kurssi oli mielenkiintoinen ja solmu tehtiin.
    Jotakin opinkin, mutta keskittymistä se vaatii narujen pujottelukin, että lopputulos joltakin näyttäisi.
    Minulla ei oikein tarvetta näille Makrameetöille ole, mutta kokeilu ihan kivaa.
    Pienille lahjaksi tekemiselle ehkä joskus tarve voisi löytyä.

    Tuo nurina mistä Makriina mainitsit on joka päiväistä lehtien sivuilla, täälläkin oikein tekstaripalsta mihin voi purkaa huoliaan.
    Kyllä ne useinkin melko vähästä syntyneitä on, joskus joku myönteinen mukaan mahtuu.

    Vahvoja on korpikirjailijan pillerit, minulla Para tabletit, en tosin muista milloin olisin niitä ottanut.
    Kiva että remppasi ohi ja niistä huolista pääset.
    Tuo tipaton tammikuukaan ei kohdallani ole aiheellinen;)

    Ynnämuu arveli yhteyden tuonne yläilmoihin olevan vähäinen, ei se ihan mutkaton ole minullekaan, mutta silti jonkun harmin kohdatessa sinne huokauksen laittaa ja apukin on mielestäni tullut jossakin muodossa.
    En tosin luonnon suhteen edes toivomuksia ole lähettänytkään;)

    Eliaana kunnon kohennukseen ryhtynyt se paikallaan onkin, kyllä viruttelu ja liike jollakin tapaa on hyväksi, ettei aivan jäykisty.
    Minullekin joskus mieheni sorvasi käsipainot, taitavat nykyisin tyttärellä olla.
    Koko aikuisiän on joutunut apua jollakin tapaa hakemaan noiden vaivojen ilmaantuessa.

    Kyllähän historialliset kirjat joka aikaan sotia kuvaa milloin missäkin ja maailma ei muuksi muutu, aina soditaan jossakin.
    Voisi kuvitella että ihminen joskus oppisi menneistä, mutta raha ja valta se vaan elää ja sen tavoittelu.

    Nyt perjantaipäivän kuluttamiseen, suunnitelmia ei ole, mutta ilta vastaan tulle mitään tekemättäkään, koittakaa selvitä lumen keskellä;)

    Huomenta päivää Korvesta@

    Heräsin kuin kello 6.45, ei enää nukuttanut,  keitin kahvit ja aloitin huoneeni järjestelyn. Soitin kello 8.00 remppafirmaan ja kerroin edelleen kylmästä patterista. Putkimies tuli puolen tunnin sisällä ja vaihtoi toimimattoman termostaatin uuteen. Oli jo eilen ounastellut, että termostaatti taitaa olla tiensä päässä. Eli vikakin kaiken sählingin jälkeen löytyi ja nyt patteri toimii.  Olemme tyytyväisiä timpurin työn jälkeen. Putkimies tosin joutui aamulla naputtelemaan neljä ylälistassa tököttävää naulaa kiinni, olivat ilmeisesti epähuomiossa jääneet timpurilla naulaamatta.

    Skillan, en nyt ihan tosissani ollut kun tipattomasta tammikuusta kirjoitin, mutta kun tuli silmäleikkaus ja tämä remontti  nimitin tammikuun tipattomaksi. No, tuparit tänään katsotaan, pettihän se pilleri lupauskin. Voipi olla, että tänäänkin buranalla tasottelen työn rasittamaa selkääni.

    Että on kiva kun tietää tasan tarkkaan, mitä missäkin laatikossa on. Pölytkin saaneet kyytiä. Nukkekoti huonekaluja on kertynyt useampi pakkauslaatikollinen, otin syksyllä pois käytöstä yhden ison nukketalon. Tarkoitukseni on tehdä kesällä uusi ja  upeampi, ajattelin koosta sen mökille.

    Huilautan nyt selkääni ja jatkan jahka siltä tuntuu.

    Luin valeuutisista.

    Amerikkahan on salaliittoteorioitten maa. Mitä ihmeellisimpiä kauhutarinoita liitettiin uuden presitentin virkaanastujaisiin. Kun mitään ei tapahtunutkaan, salaliittoteorian luonut totesi, meitä on petetty. Uskon, että Amerikka alkaa rauhoittumaan.

    Älkää tekään uskoko kauhutarinoita koronarokotteesta, luottakaa tieteeseen.


   • Anonyymi
    korpikirjailija kirjoitti:

    Huomenta päivää Korvesta@

    Heräsin kuin kello 6.45, ei enää nukuttanut,  keitin kahvit ja aloitin huoneeni järjestelyn. Soitin kello 8.00 remppafirmaan ja kerroin edelleen kylmästä patterista. Putkimies tuli puolen tunnin sisällä ja vaihtoi toimimattoman termostaatin uuteen. Oli jo eilen ounastellut, että termostaatti taitaa olla tiensä päässä. Eli vikakin kaiken sählingin jälkeen löytyi ja nyt patteri toimii.  Olemme tyytyväisiä timpurin työn jälkeen. Putkimies tosin joutui aamulla naputtelemaan neljä ylälistassa tököttävää naulaa kiinni, olivat ilmeisesti epähuomiossa jääneet timpurilla naulaamatta.

    Skillan, en nyt ihan tosissani ollut kun tipattomasta tammikuusta kirjoitin, mutta kun tuli silmäleikkaus ja tämä remontti  nimitin tammikuun tipattomaksi. No, tuparit tänään katsotaan, pettihän se pilleri lupauskin. Voipi olla, että tänäänkin buranalla tasottelen työn rasittamaa selkääni.

    Että on kiva kun tietää tasan tarkkaan, mitä missäkin laatikossa on. Pölytkin saaneet kyytiä. Nukkekoti huonekaluja on kertynyt useampi pakkauslaatikollinen, otin syksyllä pois käytöstä yhden ison nukketalon. Tarkoitukseni on tehdä kesällä uusi ja  upeampi, ajattelin koosta sen mökille.

    Huilautan nyt selkääni ja jatkan jahka siltä tuntuu.

    Luin valeuutisista.

    Amerikkahan on salaliittoteorioitten maa. Mitä ihmeellisimpiä kauhutarinoita liitettiin uuden presitentin virkaanastujaisiin. Kun mitään ei tapahtunutkaan, salaliittoteorian luonut totesi, meitä on petetty. Uskon, että Amerikka alkaa rauhoittumaan.

    Älkää tekään uskoko kauhutarinoita koronarokotteesta, luottakaa tieteeseen.

    Sepä onkin vaarallinen kokteili, kun on vahva särkylääke ja alkoholijuomaa. Kai se huoneen tupaantuliainen vaatii isot bileet.


   • SkillaN kirjoitti:

    Huomenta lumisesta Savosta, aurat urakoivat eilisen tuiskun jäljiltä ja lumivuoret kohoavat.
    Nyt on jo oikea talvi lumenkin puolesta.
    Eilinen kurssi oli mielenkiintoinen ja solmu tehtiin.
    Jotakin opinkin, mutta keskittymistä se vaatii narujen pujottelukin, että lopputulos joltakin näyttäisi.
    Minulla ei oikein tarvetta näille Makrameetöille ole, mutta kokeilu ihan kivaa.
    Pienille lahjaksi tekemiselle ehkä joskus tarve voisi löytyä.

    Tuo nurina mistä Makriina mainitsit on joka päiväistä lehtien sivuilla, täälläkin oikein tekstaripalsta mihin voi purkaa huoliaan.
    Kyllä ne useinkin melko vähästä syntyneitä on, joskus joku myönteinen mukaan mahtuu.

    Vahvoja on korpikirjailijan pillerit, minulla Para tabletit, en tosin muista milloin olisin niitä ottanut.
    Kiva että remppasi ohi ja niistä huolista pääset.
    Tuo tipaton tammikuukaan ei kohdallani ole aiheellinen;)

    Ynnämuu arveli yhteyden tuonne yläilmoihin olevan vähäinen, ei se ihan mutkaton ole minullekaan, mutta silti jonkun harmin kohdatessa sinne huokauksen laittaa ja apukin on mielestäni tullut jossakin muodossa.
    En tosin luonnon suhteen edes toivomuksia ole lähettänytkään;)

    Eliaana kunnon kohennukseen ryhtynyt se paikallaan onkin, kyllä viruttelu ja liike jollakin tapaa on hyväksi, ettei aivan jäykisty.
    Minullekin joskus mieheni sorvasi käsipainot, taitavat nykyisin tyttärellä olla.
    Koko aikuisiän on joutunut apua jollakin tapaa hakemaan noiden vaivojen ilmaantuessa.

    Kyllähän historialliset kirjat joka aikaan sotia kuvaa milloin missäkin ja maailma ei muuksi muutu, aina soditaan jossakin.
    Voisi kuvitella että ihminen joskus oppisi menneistä, mutta raha ja valta se vaan elää ja sen tavoittelu.

    Nyt perjantaipäivän kuluttamiseen, suunnitelmia ei ole, mutta ilta vastaan tulle mitään tekemättäkään, koittakaa selvitä lumen keskellä;)

    Kiitos vielä "lisäohjeista", eilen, SkillaN. Tuo lakanakäärö kuulostaa hyvältä. Ja koko ohjelmakin tietysti. Eilinen päivä vain meni kävelyharjoitelussa, jalka ei pitänyt ollenkaan, mutta heti kun pitoa löytyy otan pienen aamuohjelman käyttöön.
    Kylätalkkari tuli onneksi eilen avuksi ja tänään vielä viimeisteli työnsä. Tänään sitten itse toistelin työni lomassa Miaelinan jakamaa voimalausetta: Mielelläni imuroin Mielelläni..))


  • Anonyymi

   Sinulla on usein selkä kipeänä nykyisin, mutta alkoiko se silloin vasta, kun putosit tikkailta, jolloin sait sen hiusmurtuman?

   Jotenkin ihmetyttää olettamuksesi, että silloin tapahtui tuo nikamien "romahdus", josta johtuvat selkäsärkysi, mikä ei ole todellakaan uskottava ainakaan minun mielestäni. Oliko aikaisemmin selkäsi kipeä?

   No, välipä hänellä, mitä mieltä minä olen, mutta tulipahan mieleeni, että hieman liioittelet, kuten noita uskomattomia remonttitaitojasikin, joita nyt paikkaillaan.

   Onneksi on vakuutus, joka korv aa vahinkosi, kuten meillä, kun putki vuoti parketin pilalle, niin koko taloon saatiin uusi parketti vakuutusyhtiön laskuun. Muuta ei ilmeisesti ole saatukaan, tai emme osanneet hakea.

   • Anonyymi

    Eikö se kaupunkihuoneesi vakuutus kuulu olla vuokraisännällä eikä vuokralaisella? Taas tuossa muuttelit sanomiasi tipattomasta ja lääkkeettömästä tammikuusta. Ristiriitaista on muutenkin paljon jutuissasi, mutta kaipa se nukkeleikki sujuu kun on vilkas mielikuvitus.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö se kaupunkihuoneesi vakuutus kuulu olla vuokraisännällä eikä vuokralaisella? Taas tuossa muuttelit sanomiasi tipattomasta ja lääkkeettömästä tammikuusta. Ristiriitaista on muutenkin paljon jutuissasi, mutta kaipa se nukkeleikki sujuu kun on vilkas mielikuvitus.

    Hyvää iltapäivää Noja-tuolilaiset!

    Tekevä ja touhukas on Korpikirjailija siitä olemme jo yksimielisiä! Muuten ei aikaansaa niin montaa projektia, remonteista nukkekoteihin 😊))
    Omistuksista tarvinneeko kenenkään vieraan huolehtiakaan ? se kun on yksilön oman harkinnan varassa !

    Kahvimukini ja lettuvadin kanssa pistäydyin lukemaan, illalla paistoin 5-6 lättystä ja kiersin rullalle, ajatuksena omenahillo, mutta sehän olikin loppu jääkaapista , enkä sulattanut lisää :)

    Ihan tarpeeksi hyviä sellaisenaan, kylmänäkin kuuman kahvin kanssa.
    Huomenna teen Moskovan pataa, ja vihdoin ne aikomani uuniomenat, kun vasta sain mieleistäni laatua. Mikä ihme siinä kun talvella tekee mieli jälkkäriä joskus ? Yleensä kuittaan kupposella kahvia, mutta nyt pitää saada!

    Tilasin Kalin Gibramín Profeetta kirjan, pari päivää odottettava, ja pääsen lukemaan Libanolin runoilijan ajatusta herättävää tekstiä.

    Olen niin perin täynnä koronaa ja politiikka, että on saatava muuta ravintoa jo sieluparalleen 🐤)

    Lumet parvekkeelta sulaa humsahtaen vähin erin, näkee jo pihallekin kaiteen yli, kohta jo voikin kuivaustelineelle laittaa pyykitkin somasti.

    Valkean ohuen villahuovan pesin tänään 14 min. ohjelmassa, ihanan kuohkea ja lämmin tv-tuoliin kääriytyä. Tilkka kaffetta pitää hakea mukiini nyt lisää,..

    Viihtyisää illanviettoa kaikille toivottaen!


   • Anonyymi kirjoitti:

    Eikö se kaupunkihuoneesi vakuutus kuulu olla vuokraisännällä eikä vuokralaisella? Taas tuossa muuttelit sanomiasi tipattomasta ja lääkkeettömästä tammikuusta. Ristiriitaista on muutenkin paljon jutuissasi, mutta kaipa se nukkeleikki sujuu kun on vilkas mielikuvitus.

    On anonyymeillä taivastelemista tavan elämästäni. Lukemisen ymmärtäminen on heikossa hapessa anonyymillä 12.55....kun lääke/alkoholicoktaileja miettii. En ole kuolinapteekkia ajatellut vielä hankkia.

    Anonyymi 12.39

    Miksi et kommentoi esim. demeteriä, joka iskiaskivuissa lumikolan kanssa pihaansa auraa? Et ymmärrä minua, ymmärrätkö häntä?

    Selässäni ei ole jatkuvaa särkyä, vain rasitussärkyä tehdyn työn jälkeen. Yöt nukun hyvin.

    Paras selkäni kivun laukaisija on kun laskeudun lattialle selälleni, täkki ja piei tyyny pehmikkeenä. Laskeutuminen ja kehon oikaisu on kivulias, kun lihakset rentoutuvat kovan rutinan saattelemana jännite selässä laukeaa. Makaan rentona kymmenkunta minuuttia ja aloitan fysioterapeutin ohjeiden mukaisen voimistelun. (suoritin juurituon, päivän tärkeimmän työni).

    Pystyn koviin työsuorituksiin ja tuolla edellä mainitulla konstilla saavutan levollisen hyvän olotilan selkääni.

    Anonyymi 12.59 Minulla on ihan omat kotivakuutukseni ja omistajalla omat.


   • Anonyymi
    sinisiru kirjoitti:

    Hyvää iltapäivää Noja-tuolilaiset!

    Tekevä ja touhukas on Korpikirjailija siitä olemme jo yksimielisiä! Muuten ei aikaansaa niin montaa projektia, remonteista nukkekoteihin 😊))
    Omistuksista tarvinneeko kenenkään vieraan huolehtiakaan ? se kun on yksilön oman harkinnan varassa !

    Kahvimukini ja lettuvadin kanssa pistäydyin lukemaan, illalla paistoin 5-6 lättystä ja kiersin rullalle, ajatuksena omenahillo, mutta sehän olikin loppu jääkaapista , enkä sulattanut lisää :)

    Ihan tarpeeksi hyviä sellaisenaan, kylmänäkin kuuman kahvin kanssa.
    Huomenna teen Moskovan pataa, ja vihdoin ne aikomani uuniomenat, kun vasta sain mieleistäni laatua. Mikä ihme siinä kun talvella tekee mieli jälkkäriä joskus ? Yleensä kuittaan kupposella kahvia, mutta nyt pitää saada!

    Tilasin Kalin Gibramín Profeetta kirjan, pari päivää odottettava, ja pääsen lukemaan Libanolin runoilijan ajatusta herättävää tekstiä.

    Olen niin perin täynnä koronaa ja politiikka, että on saatava muuta ravintoa jo sieluparalleen 🐤)

    Lumet parvekkeelta sulaa humsahtaen vähin erin, näkee jo pihallekin kaiteen yli, kohta jo voikin kuivaustelineelle laittaa pyykitkin somasti.

    Valkean ohuen villahuovan pesin tänään 14 min. ohjelmassa, ihanan kuohkea ja lämmin tv-tuoliin kääriytyä. Tilkka kaffetta pitää hakea mukiini nyt lisää,..

    Viihtyisää illanviettoa kaikille toivottaen!

    Soma ja lämmin olet kylmine lettuines!😍


   • sinisiru kirjoitti:

    Hyvää iltapäivää Noja-tuolilaiset!

    Tekevä ja touhukas on Korpikirjailija siitä olemme jo yksimielisiä! Muuten ei aikaansaa niin montaa projektia, remonteista nukkekoteihin 😊))
    Omistuksista tarvinneeko kenenkään vieraan huolehtiakaan ? se kun on yksilön oman harkinnan varassa !

    Kahvimukini ja lettuvadin kanssa pistäydyin lukemaan, illalla paistoin 5-6 lättystä ja kiersin rullalle, ajatuksena omenahillo, mutta sehän olikin loppu jääkaapista , enkä sulattanut lisää :)

    Ihan tarpeeksi hyviä sellaisenaan, kylmänäkin kuuman kahvin kanssa.
    Huomenna teen Moskovan pataa, ja vihdoin ne aikomani uuniomenat, kun vasta sain mieleistäni laatua. Mikä ihme siinä kun talvella tekee mieli jälkkäriä joskus ? Yleensä kuittaan kupposella kahvia, mutta nyt pitää saada!

    Tilasin Kalin Gibramín Profeetta kirjan, pari päivää odottettava, ja pääsen lukemaan Libanolin runoilijan ajatusta herättävää tekstiä.

    Olen niin perin täynnä koronaa ja politiikka, että on saatava muuta ravintoa jo sieluparalleen 🐤)

    Lumet parvekkeelta sulaa humsahtaen vähin erin, näkee jo pihallekin kaiteen yli, kohta jo voikin kuivaustelineelle laittaa pyykitkin somasti.

    Valkean ohuen villahuovan pesin tänään 14 min. ohjelmassa, ihanan kuohkea ja lämmin tv-tuoliin kääriytyä. Tilkka kaffetta pitää hakea mukiini nyt lisää,..

    Viihtyisää illanviettoa kaikille toivottaen!

    Kiva, että "löysit" Profeetan, sinisiru..)) Uskon että pidät siitä. Samanhenkisiä olette...
    "Me olemme nähteet kauneuden tanssivan syksyn lehtien mukana ja me näemme lunta hänen kutreillaan" - tähän aikaan sovivat säkeet...))


   • Anonyymi
    demeter1 kirjoitti:

    Kiva, että "löysit" Profeetan, sinisiru..)) Uskon että pidät siitä. Samanhenkisiä olette...
    "Me olemme nähteet kauneuden tanssivan syksyn lehtien mukana ja me näemme lunta hänen kutreillaan" - tähän aikaan sovivat säkeet...))

    On täälläkin kaunosielut ja kaunasielut. Mutta ei mainita nikkejä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Soma ja lämmin olet kylmine lettuines!😍

    Voi kiitos, miten nätisti sanottu!
    Ja ihanat säkeet demeter 1 laittoi.
    Nuorimmaiselle yritän tässä soittaa, mutta ei saanut yhteyttä katvealueelle,..ajattelin kun on siellä lähes lumeen tuupertuneet, kutsua sunnuntaina syömään,..ehkä jää merkintä soitosta vaikka ei yhteyttä saada, heippa vaan pitää yrittää vielä,..😊))
    sinisiru


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On täälläkin kaunosielut ja kaunasielut. Mutta ei mainita nikkejä.

    "Löysit" oikeat -sanat..)) sopivat.. ei "nikkejä",, !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö se kaupunkihuoneesi vakuutus kuulu olla vuokraisännällä eikä vuokralaisella? Taas tuossa muuttelit sanomiasi tipattomasta ja lääkkeettömästä tammikuusta. Ristiriitaista on muutenkin paljon jutuissasi, mutta kaipa se nukkeleikki sujuu kun on vilkas mielikuvitus.

    "Eikö se kaupunkihuoneesi vakuutus kuulu olla vuokraisännällä eikä vuokralaisella? "

    Mietippä uudestaan tuo vakuutus asia. Jos heität kiven naapurin ikkunaan, niin olisit varmasti korvausvelvollinen, siis vahingonaiheuttaja. Sama se on vesivahingossakin, ...luulisin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Eikö se kaupunkihuoneesi vakuutus kuulu olla vuokraisännällä eikä vuokralaisella? "

    Mietippä uudestaan tuo vakuutus asia. Jos heität kiven naapurin ikkunaan, niin olisit varmasti korvausvelvollinen, siis vahingonaiheuttaja. Sama se on vesivahingossakin, ...luulisin.

    kun et näköjään mitään vakuutuksista tiedä niin voisit jättää niistä huolehtimisen jokaisen omaksi asiaksi. Keskity sinä vaan niiden kivien heittelyyn.


   • Anonyymi kirjoitti:

    kun et näköjään mitään vakuutuksista tiedä niin voisit jättää niistä huolehtimisen jokaisen omaksi asiaksi. Keskity sinä vaan niiden kivien heittelyyn.

    Huomenta@

    Useinmiten tämä kommentoija tuo esiin tietämättömyytensä ympäröivän yhteiskunnan tämän hetkisistä vaatimuksista.

    Kannattaisi lukea vaikka sanomalehtien vuokrailmoituksia. 1- kk takuuvuokraa ja kotivakuutuksia vaativat tämän päivän vuokranantajat vuokralaisiltaan.

    Itselläni on koko aikuisikäni ollut erilaisia vakuutuksia. Onhan minulla omaisuutta ja ne vaatii vakuutuksia.

    Lehtien lukemisesta lisää.

    Lehtien yleisönosastojen kirjoituksia Skillan ihmetteli uudessa aloituksessaan, on otettava huomioon, että näillä valittajilla ei ole tällaistä keskustekanavaa kuin meillä, jotka voimme purkaa itseämme tänne Suomi24 palstoille.

    Lehdistön yleisöosastoille voi kirjoittaa omalla nimellä tai anonyyminä kuten tännekin. Yksi ero tietty, lehdistö sensuroi typeryydet.


   • korpikirjailija kirjoitti:

    Huomenta@

    Useinmiten tämä kommentoija tuo esiin tietämättömyytensä ympäröivän yhteiskunnan tämän hetkisistä vaatimuksista.

    Kannattaisi lukea vaikka sanomalehtien vuokrailmoituksia. 1- kk takuuvuokraa ja kotivakuutuksia vaativat tämän päivän vuokranantajat vuokralaisiltaan.

    Itselläni on koko aikuisikäni ollut erilaisia vakuutuksia. Onhan minulla omaisuutta ja ne vaatii vakuutuksia.

    Lehtien lukemisesta lisää.

    Lehtien yleisönosastojen kirjoituksia Skillan ihmetteli uudessa aloituksessaan, on otettava huomioon, että näillä valittajilla ei ole tällaistä keskustekanavaa kuin meillä, jotka voimme purkaa itseämme tänne Suomi24 palstoille.

    Lehdistön yleisöosastoille voi kirjoittaa omalla nimellä tai anonyyminä kuten tännekin. Yksi ero tietty, lehdistö sensuroi typeryydet.

    Hämärän jo laskeudutta ehdin istahtaa kokkaamisesta tänään. Ruokatilaus kun saapui 13,30 jäi Moskovan padan valmistus iltapäivään..
    Olin tosi harmistunut kun olin tilannut 1 kg naudan etuselkää, ja sain vain 470 gr ! Höh, tee nyt pieni satsi kun vieraita on tulossa,,,,onneksi olin tilannut paistijauhelihaa 400 gr, ja ei kun pyöräyttämään pihvit lisukkeksi pataan!
    Töitähän siinä tuli enemmän kuin kaiken saaminen uuniin, mutta pihvit on jo jääkaapissa ja pata muhii vielä kastikkeessaan hellalla 😊))Selvittelin keittiöni kuntoon, ja kaadoin hyvän löpäyksen kahvia itelleni,..voi tätä mammaparkaa, kun piti korkea jakkara ottaa avuksi paistellessa! No, onneksi kaikki onnistui, huomenna upotan pihvit hyvään kastikkeeseen muiden lihojen joukkoon,..ihmetelköön!

    Tytär onkin jo rokotettu, Espoossa saa tiistaina varata ajan Tapiolaan, jos ei muuta ilmoiteta. Tyttärelle alkoi nenä vuotamaan, suosittelivat varmuudeksi koronatestiä!
    On huolestuttavaa Vantaalla on filippinopojan luokalla 8 koronatapausta, ja poikani harmiksi miniä hoitaa poikaa iltapäivisin, äidin ollessa lentokentällä.
    Pojan isä saisi ottaa itse vapaata mielestäni, yli 60 kymmppiset isovanhemmathan on enemmän riskialttiita taudille. Työpaikat on tietenkin tärkeät näinä aikoina, mutta kyllä pankki joustaa lyhennyksien kanssa neuvottelemalla.

    No, minä en huolta enään kanna, omilleni olen tullut vastaan kykyni mukaan, mutta nyt paistelen vaan pihvejä silloin tällöin, ja katan lautaset pöytään. Pientä lohiherkkua ja mätiä tarjoan alkupaloina, perunamuussin teen vasta huomenna.

    Kylläpä kahvi virkisti, nyt on ihanaa saada lootrata loppuilta 😅 terve!


  • Anonyymi

   Vantaan yhdellä rakennustyömaalla todettiin 40 tartuntaa.

  • Anonyymi

   Virolaiset ei pääse kuukauteen Suomeen töihin. Siellä on 10 x enemmän koronaa kuin Suomessa. Ottivat nokkiinsa ja ovat lähettäneet noottia Suomelle. Samoin kuin ruotsalaiset ottivat nokkiinsa samassa tilanteessa, ihan kamalaa kun ei suomalaisiin pääse tartuttamaan tautia.

   • Anonyymi

    ihmettelin sitä Tallinkin pääjohtajan lausuntoa että virolaiset sairaanhoidon työntekijät voisivat kieltäytyä tekemästä Suomessa töitä koska rakennusmieht eivät enää pääse vapaasti rajan yli Suomeen. Siis kostoksi pitäisi lakkoilla koska Suomi yrittää suojella kansalaisiaan tappavalta taudilta.

    Sitten joskus kun taas risteilyille pääsee turvallisesti niin en usko valitsevani Tallinkin laivoja .


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    ihmettelin sitä Tallinkin pääjohtajan lausuntoa että virolaiset sairaanhoidon työntekijät voisivat kieltäytyä tekemästä Suomessa töitä koska rakennusmieht eivät enää pääse vapaasti rajan yli Suomeen. Siis kostoksi pitäisi lakkoilla koska Suomi yrittää suojella kansalaisiaan tappavalta taudilta.

    Sitten joskus kun taas risteilyille pääsee turvallisesti niin en usko valitsevani Tallinkin laivoja .

    Virolaiset ei ota myöskään matuja, mutta EU:lta tulee sinne valtavasti tukia ja suomalaiset tollot kantaa sinne viinarahaa tuulipuvuissaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Virolaiset ei ota myöskään matuja, mutta EU:lta tulee sinne valtavasti tukia ja suomalaiset tollot kantaa sinne viinarahaa tuulipuvuissaan.

    Ja känkkäränkköjä aina harmittaa,
    mistäköhän sekin johtuu?


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   9994
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   81
   3462