Aihe

Sysmän vekselivetoisuudesta

Anonyymi

Kirjoittaja selvästi tietää ja ymmärtää kuntataloudesta ja on asialinjalla, kaikki kommentoijat taas todistavat "trumppilaisen idiotisminsa" omilla asiattomilla sepustuksillaan.

8

173

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Okei :DD

  • Anonyymi

   Kuntatalous ei todellakaan ole mitään rakettitiedettä. Kuntatalouden ymmärtämiseen riittää työmiesjärki ja kansakoulussa opeteltu laskuoppi. Kuntien tulot muodostuvat suurelta osin veroista ja valtion avuista, menot pääosin paloasemista. Sysmän taloutta kohentavaksi hankkeeksi suunniteltiin konsultin avustuksella kiinteistöveroselvitys. Tästä mksettiin Perslakonille yli sadantuhannen euron korvaus. Selvitin tuon kultakaivoksen tuoton veronsaajien palvelusta. Vuonna 2019 oli Sysmän kiinteistöverojen tuotto 1972945€ ja 2020 veroselvityksen jälkeen 1820667€. Tuotto oli kalliin konsulttiselvityksen jälkeen -152278€. Tuohon kun lisätään konsultin laskuttama palkkio hukkaan menneestä turhasta työstä, niin voi todeta, että taas on olleet Sysmän viisaat asialla. Amerikan Trumppi on ottanut mallia Sysmästä ja luulee olevansa muka Järvinen, joka saa touhuta niinkuin haluaa.

   • Anonyymi

    Parempi silti olisi ettei kunnantalouden hoidossa ole ketään kansakoulun käynyttä, siis iän takia.
    Mistä muuten pitäisi tietää ennakkoon tuleeko kiinteistöverojen tuotto nousemaan vai laskemaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Parempi silti olisi ettei kunnantalouden hoidossa ole ketään kansakoulun käynyttä, siis iän takia.
    Mistä muuten pitäisi tietää ennakkoon tuleeko kiinteistöverojen tuotto nousemaan vai laskemaan?

    Kiinteistöveroselvityksen tarpeellisuutta perusteltiin sillä, että niin saadaan enemmän revityttyä kiinteistönomistajien selkänahkasta.

    Ja tapa miten se tehtiin oli tyyppiesimerkki erään henkilön toiminnasta, jossa hosutaan, hätäillään, pidetään kiirettä ja lopulta tulos on aivan päinvastainen mikä oli alkuperäinen tarkoitus. Syy on kuitenkin aina lopulta jonkun muun.


   • Anonyymi

    Paljonko Sysmän Raha projekti tuotti kunnan kassaan. Konsultille lahjoitettiin 150 000 - 250 000 euroa ja vastineeksi saatiin...mitä? Jutun Iltalehteen jossa Sysmäläisille naurettiin. Taas.


  • Anonyymi

   Kuten kouluttautumaton työmies itse paljastaa, niin kyllä kuntatalouden ymmärtämiseen tarvitaan enemmän kuin vaan kirvesmiehenkoulutus. Toisaalta en itsekään yritä esiintyä arvostamani ammattiryhmän keskusteluihin ekonomitaustallani.

   • Anonyymi

    Tunne kymmeniä ekonomeja, olen itsekin toiselta koulutuksestani sellainen. Olipa ajanhaaskausta koko "taloustieteen" opiskelu. Lenita tennis-sukka Airisto diplomiekonomi!


  • Anonyymi

   Trump ei pelaa frisbee golfia hyttysten seassa keskellä ryteikköä - fiksu mies.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikäs emäntä se joka listi lapset ja itsensä?

   Oli muhokselta,ouluun saakka piti mennä toteuttamaan tuokin asia. Onneksi ei silti rekan alle ajanut. Ei nimiä, toki ne tulee minfoon. Mutta niillä ei
   Muhos
   99
   5744
  2. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   496
   5716
  3. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   65
   5041