Aihe

Tiedätkö miltä

Anonyymi

Tuntuu kun puoliso puhuu, ettei elä pitkään?

16

176

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varmasti ihan kauhealta. Niissä tilanteissa, joissa läheinen itse tuhoaa omalla toiminnallaan itseään, on varmasti surullista seurattavaa. Ne tilanteet, joissa kyse on etenevästä sairaudesta ja kuoleman vääjäämättömästä tulemisesta, se odotus tuntuu varmasti voimattomalta ja ahdistavalta, varsinkin jos kysymys on sellaisesta henkilöstä, jolle ikänsä puolesta soisi vielä elinvuosia tai elinvuosikymmeniä.

  • Anonyymi

   Jos itsemurhapuheet on toisen tai toisten manipulointikeino ja tunteisiin vetoava keino, silloin se on sairasta ja raukkamaista mielipeliä. Ihan samalla tavalla itsemurha on raukkamaista, jos sillä paetaan vastuuta omista teoistaan.

   Ihminen, joka toivoo omaa kuolemaa on umpikujassa ja hänen hätänsä tulee ottaa todesta ja vakavasti olipa ne syyt siellä taustalla mitä tahansa. Jos se umpikuja johtuu toisista ihmisistä ja toisten ihmisten aiheuttamista teoista, ihmisen tulee ehdottomasti saada apua ja oikeutta. Jos itsemurha on keino paeta omien tekojen seurauksia, ihmisen tulee tietysti myös saada apua mutta ennen kaikkea kohdattava ne syyt rehellisesti ja ottaa vastuu omasta elämästään, teoistaan ja niiden seurauksista muille. Sen loppuelämän voi alkaa käyttämään siihen, että laittaa omat asiat järjestykseen ja niiden asiat järjestykseen, joiden elämää on rikkonut. Ottaa vastuun. On rehellinen. Jos jotain tunnustettavaa, sovitettavaa ja hyvitettävää on, toimii asiallisesti.

  • Anonyymi

   En tiedä. Onko se sairaana vai jonkinlaista itsesääliä?

  • Anonyymi

   Taas kerran, ei jää aloituksessa mitään epäselvää.
   Toinen kamppailee elämästä, aloittaja miettii itseään.
   Mielestäni julmaa.

   • Anonyymi

    Tulkitsit väärin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tulkitsit väärin

    Jos ap onkin juuri manipuloinnin uhri, miten hän voi silloin ”pelastaa” tuon toisen jos tämä ei suostu millään tavalla hoidettavaksi? Julmaa että jonkun täytyy olla tuollaisessa tilanteessa muka syypäänä toisen ongelmiin.


   • Anonyymi

    Jos ap onkin juuri manipuloinnin uhri, miten hän voi silloin ”pelastaa” tuon toisen jos tämä ei suostu millään tavalla hoidettavaksi? Julmaa että jonkun täytyy olla tuollaisessa tilanteessa muka syypäänä toisen ongelmiin.
    Tähän oli tarkoitus vastata.


  • Anonyymi

   Voimia kaikille sellaisista kamppaileville❤️ Se on jotain ihan kauheaa, joka päivä sai pelätä, yöt valvoa.

  • Anonyymi

   En tiedä. Mutta tiedän miltä tuntuu kun oma vanhempi puhuu 33-vuotta noin. Aloitti kun olin 5-vuotias.

   • Anonyymi

    Itsemurhalla uhkailu voi tietyllä tavalla olla henkistä kiusaamista, huomion hakemisen ja ikävä kyllä myös saamisen sekä manipuloinnin keino. Läheiset joutuu ikään kuin olemaan varpaillaan koko ajan ja elämään ahdistavassa ilmapiirissä, mikä ei rakenna yhtään ketään. Varmasti aika kuluttavaa ja tuollainen vaikuttaa syvästi itsemurhalla uhkailevan läheisiinkin ja jättää jäljet. Joku voi käyttää tuota myös keinona saada joku ihminen pysymään parisuhteessa tai keinona yrittää saada joku parisuhteeseen, mikä on täysin sairasta toimintaa. Apuun ohjaaminen on tietysti ensimmäinen asia tuollaisissa tilanteissa. Toinen tärkeä asia on saada itsemurhalla uhkaileva tajuamaan, että hän toimii väärin uhkaillessaan eikä hänen uhkailunsa edistä hänen eikä hänen läheisten hyvinvointia millään tavalla. Liiallinen surkuttelu ja vääränlaisen huomion antaminen tuollaisessa tilanteessa ei ole myöskään rakentavaa. Linja tulee koko ajan olla se, että yrittää ohjata avun piiriin ja yritys saada henkilö ymmärtämään tilanne kaikkien kannalta.


  • Anonyymi

   Joo no oma läheinen puhui noin ja tiesi kyllä

  • Anonyymi

   Jos hän kokee itsensä sairaaksi, eikä voi hyvin kehossaan. Voi olla kipuja ja muuta. Jos hän niin sanoo, niin ei se tarkoita välttämättä, että tekisi itsemurhan, vaan voi olla sellainen tunne kehossa, että viikatemies jo kohta tulee.

   • Anonyymi

    Tuollaistakin voi olla joillakin. Tuollaiseen tulisi yrittää etsiä kaikki tarvittava apu, jos sitä vaan on tarjolla. Ymmärrän, että joillakin voi olla ihan sietämätöntä tuskaa fyysiset kivut 24/7/365 ja se on aivan järkyttävää. Usein tuollaiset tilanteet ei mahdu monen ihmisen ymmärrykseen ja kokemusmaailmaan. Ei toivoisi tuollaista kenellekään.


  • Anonyymi

   Eläke on elämää vastaan suuniteltu. Jotain yhteistä puuttuu ilmeisesti teiltä.

  • Anonyymi

   Tiedän. Mutta kyse on sairaudesta, siihen liittyen välillä aprikoi, kauankohan vielä elää tms. Raihnaisuutta jo suht nuorella iällä.

  • Anonyymi

   Täytyy sanoa että jos toiset toiminnallaan siihen ajaa, niin kannattaa varmaan pitää pää kiinni. Parantunut, ja oman arvonsa tunteva. Jostakin sairaudet tulevat, useimmiten. Jokainen vastaa kuitenkin itsestään ja hyvinvoinnistaan. Mutta jos on pyydetty lopettamaan toiminta, joka sairastuttaa ja sitä jatketaan, niin ei kannata ainakaan hakea sääliä välillisestä kärsimisestä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   202
   12576
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   198
   3086
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   2173