Aihe

Kissan koulutus

Anonyymi

Hei, minä olen poika 15v, asun rivitalossa jossa on aidoitettu piha ja minä kysyn teiltä Voiko kissanpennun opettaa pysymään pihalla ettei se karkaa naapureitten puolelle?

Ja kertokaa myös mitä muita tapoja voi opettaa kissalle. Olen kiitollinen jos vastaatte mahdollisimman nopeasti :)

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sellaista tuskin pystyy opettamaan. Todellisuudessa vastaan tulee monia odottamattomia tilanteita, jolloin kissa unohtaa mahdollisesti opitun ja luonnolliset reaktiot ja vaistot saavat vallan. Sille ei voi mitään. Kissalla on villi luonto hyvin ohuen pinnan alla.

   • Anonyymi

    Riippuu tietysti aidasta. Jos siitä ei pääse ylitse, alitse eikä läpi, kissa pysyy aitauksessa opettamattakin.

    Voit opettaa kissalle muutamia temppuja palkitsemisen avulla. Kirjallisuutta on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Riippuu tietysti aidasta. Jos siitä ei pääse ylitse, alitse eikä läpi, kissa pysyy aitauksessa opettamattakin.

    Voit opettaa kissalle muutamia temppuja palkitsemisen avulla. Kirjallisuutta on.

    Selvä


  • Anonyymi

   Hanki ensin tietoa kissojen pidosta,hoidosta. On olemassa FB ryhmiä kun joista varmaan saat tietoa,kun ensin liityt ryhmään ja kyselet.
   Pääsääntöisesti kissan tila pitää ihmisen rajata. Rivaripiha-aidasta se menee hetkessä,halutessaan,joko reiästä,raosta,tai hyppää ja kiipeää. Ulkotarha olisi järkevä vaihtoehto,riittävän tiheäverkkoinen. Osaatko rakentaa,ja saako taloyhtiön luvalla rakentaa semmoisen?
   Valjaskoulutus alkaa heti luovutettuna,eli 14-16 VK iässä. Koulutushetket lyhyitä,pentuvaljailla,sisällä,että tottuu valjaisiin. Ja niin,ettei ehdi missään välissä turhautua niihin. Kun joku kerta kissa nukkuu kun sisällä valjaissa,voitte mennä muutamaksi minuutiksi ulos. Toistetaan pikakäyntejä etc totutellen ympäristöön. H valjas on paras. Muut mallit mitä kukin,osasta malleja kissa karkaa helposti. Älä ulkoilusta kissaa metrinnauhassa. Se tarvitsee mitä tahansa narua kolmisen metriä. Puikkaroin itte aina ylimääräisen käteeni,peukaloon ja kämmenen ympäri,äkkiä siitä löysää antaa.
   Ihan ekana kissalle on tärkein oppia kotiin,se vie aikaa. Ilmeisesti sinulla on rahaa tai saat sitä kissan tarpeisiin. Kissa maksaa. Sen rokotukset maksavat,sen ruoka on aika arvokasta ja hiekat. Kissa ei syö ihmisten ruokia,se syö lihapitoista sapuskaa. Mieluiten pelkkää eläinperäistä ravintoa!
   Voit lukea kissan ravitsemuksesta netistä,eläinlääkärien kirjoittamat artikkelit on luotettavampia.
   Sitten muut eläinlääkäri kulut. Vähimmillään kun satanen vuoteen
   Ja jos on vakavampia,helposti toista tonnia jos kallista röntgentutkimuksia tms laajoja testauksia ja lukuisia käyntejä tulee jonkun taudin vuoksi.
   Voit minimoida sairasteluriskejä ottamalla hyvinhoidetusta emosta syntyneen pennun,rokotuttamalla ja hoitamalla ruokinnan oikein. Ei suolaa. Ei raakaa kalaa,ja vain harvoin raaka muna. Muutoin liha: rasvoineen, raakana,ei teräviä kananluita,mutta kanaakin voi muutoin hyvin antaa. Kasvata kissanruohoa. Älä pidä kotona myrkyllisiä kasveja.
   Tuo oli. Lyhyt oppimäärä. Jos läpäisit,hanki kissa. Jos tuosta heräsi ratkottavia ongelmia,Ratko ne ensin,ota selvää kissa omistajilta kissojen vaatimuksista.

   • Anonyymi

    Okei, kiitos


  • Anonyymi

   Hanki koira, Sokoksen leluosastolta.

  • Anonyymi

   kissa pysyy pihalla kunhan aita on lihes parimetrinen ja sen ylärfeunaan tehty sisänpäin vinossa oleva lippa. Toinen vaihtoehto on vetää sähköpaimen aidan ylälaitaan, pari kolme kerrosta paimenlankaa. Silloin suostian että korkeutta oli parin metrin veran ettei lankohin vahingossa osu. Muita juttuja kissa oppii juts sen verran kuin sitä sattuu huvittamaan ja niitä asoista, joista kissalle itselleen on hyötyä

  • Anonyymi

   "Hei, minä olen poika 15v, asun rivitalossa jossa on aidoitettu piha ja minä kysyn teiltä Voiko kissanpennun opettaa pysymään pihalla ettei se karkaa naapureitten puolelle?

   Ja kertokaa myös mitä muita tapoja voi opettaa kissalle. Olen kiitollinen jos vastaatte mahdollisimman nopeasti :)"

   Pihalla ei kissaa saa pysymään muuten kuin kunnollisen aidan avulla, ja aika hyvä sen pitää ollakin ettei kissa sitä läpäise.

   Kissalle voi kyllä opettaa yhtä ja toista mutta viime kädessä se kuitenkin itse päättää tekemisistään. Kukko ei käskien laula eikä kissa tee temppuja käskien.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Riinan oudot selitykset

   Riina sanoo iltiksen haastattelussa että avioliiton ongelmat johtuvat siitä ettei häntä katsottu tai hänestä kiinnostuttu kun liikkuivat Kallen kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   108
   10038
  2. Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku

   "Petteri Orpon joukkueen epäonni jatkuu – Elina Lepomäen vetäytyminen kova isku". https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/0c6c716d-c8eb-4c01-aaf7-3626832
   Maailman menoa
   82
   3503