Aihe

Ei sitä hemmetin raitsikkaa!!!

Anonyymi

On se kumma , että sitä ajetaan takaisin, kun se vuonna 1972 poistettiin?

Puhutaan, että se on ympäristöystävällinen, kun se käyttää sähköä; raitsikalla on suurempi kuljetuskapasiteetti kuin bussilla; ja lopuksi: se tuo kansainvälisyyttä kaupungille.

No, lähetääns purkamaan.
Ympäristöystävällisys kaatuu jo siihen, että sähkönkulutus nousee. Jo senkin takia, kun hybridi+ muitten sähköautojen latauspisteet täytyy rakentaa, joista taloyhtiöille lisälaskua, jolloin vuokrat ja vastikkeet nousevat. Joten tarvitaan lisää sähköntuotantoa.
Menkääpäs Helsinkiin yöllä, niin näette kuinka hitsausliekit loimuavat eri puolella kaupunkia , kun kiskoja korjataan. Lisäksi ympäristöystävällisyys kaatuu, koska ko. työmaalla on iso diesel-generaattoori, jotta saadaan sähköä hitsauslaitteisiin + muihin sähkötyökaluihin. Lisänä on myös dieselillä käyvä kompressori, jolla saadaan paineilmaa katuporiin ym. paineilmaa tarvitseviin työkaluihin yms. Näitten lisäksi on kuorma-autot jotka hinaavat em. laitteet ja sitten on erillaiset kaivinkoneet paikalla, ja nämä kaikki ovat tyhjäkäynnillä paikalla ja niitä on parhaimillaan jopa viisi kappaletta! Siis, onko se nyt ympäristöystävällistä?

Muut kulut?
Kun esim. Helsingissä on pitänyt korjata kauppakeskuksia yms. ja niihin on pitänyt siirtää isompaa tavaraa, kuten esim. rullaportaita kauppakeskukseen, niin homma pitää tehdä yöllä! Syynä on se, kun raitsikan johdotukset pitää poistaa, jotta nosturiautoa voidaan käyttää. Mitä sitten maksaa? Yölisät + muut kulut joka puolelle.

Jos linja ei vedä tarpeeksi matkustajia, on bussilinjan siirtäminen miljoonia halvempaa kuin raitsikkalinjan.

Siis, raitsikka on turha hyödyke Turulle. Minä en haluaisi maksaa ylimääräisiä veroja noin turhalle laitteelle.

Jotenkin tuntuu siltä, että Turun kaupungin hallituksella on jonkin näköinen alemmuuskompleksi Tampereen suhteen: he hommasivat ratikan; ja niillä on näköalatorni; niillä on huvipuisto Särkänniemi: meille myös!

Nyt ollaan kattamassa ratapihaa, kun Tamperekin niin tekee. Tyhmintä, ja oikeistaan aivopierun tasoista ideaa on se, että uutta musiikkitaloa ollaan ajamassa Itsenäisyyden aukiolle! Eikö Itsenäisyys ole todella arvokas asia?!!!
Eikö päättäjillä ole edes sen verran kirkastunut nupissa, että parkkitilat eivät riitä alueella? Kaikista paras paikka em. talolle olisi se ratapihan päälle rakennettavasta paikasta.

Annetaan Itsenäisyyden aukion olla rauhassa!

Ja lopuksi:

puhutaan että raitsikka on ympäristöystävällisempi kuin bussit, kun ne käyttävät sähköä; raitsikka on kuljetuskapasiteeltaan parempi, kun mahtuu enemmän matkustajia ja että se tuo kansainvälisyyttä kaupungille.

No, yhdellä kärpaslätkän iskulla saadaan kolme kärpästa, kun hommataan Turkuun kaksikerroksisia sähköbusseja!

Ja sano Tampere tai muu kaupunki mitä tahansa!

Turku on Turku!

Me tehdään niinkuin itse haluamme, eikä muitten kotkotuksien mukaan!

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mies määrättiin myös korvaamaan yli 10-vuotiaan koiran arvo 2200 euroa sekä eläinlääkäri- ja tuhkauskulut. Oikeus kuitenkin katsoi, että koska koiran karkaaminen miehen pihaan oli sen haltijan vastuulla, eikä tämä itse ollut saanut suurikokoista eläintä hallintaansa, puolitettiin miehen maksettavaksi tulevat korvaukset noin 1300 euroon.

   Miehen vaatimuksia korvauksen saamisesta oikeus ei ottanut tutkittavakseen.

   • Anonyymi

    Tapahtuiko tuo tampereella vai hesassa, tekevät idioottimaisia päätöksiä ratikan lisäksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tapahtuiko tuo tampereella vai hesassa, tekevät idioottimaisia päätöksiä ratikan lisäksi.

    Mutta onhan meillä hieno kusikulaattori ja yksi tiekarhu ja tiet kuin peruna pellot näin lumen aikana. Ja logomo sillasta tulee varmaan hieno ja kallis


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta onhan meillä hieno kusikulaattori ja yksi tiekarhu ja tiet kuin peruna pellot näin lumen aikana. Ja logomo sillasta tulee varmaan hieno ja kallis

    Ja lisäksi vielä on paljon muutakin kuin pelkkää uutta linjaa pitkin päivää aivan kuin pippeli olisi ollut parempi jos ei muuta kun että joku on ollut mukana lähes kaikille. Uskotko sinä ja sitten vielä se tissi ei kuitenkaan tarkoita jotain muuta mitä sanottu on. Raitiotie vie kaikki kohti Belsebubin huvilaa ja huussia!


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Halla-aho: Emme halua, että punavihreä hallitus jatkaa

   https://www.is.fi/politiikka/art-2000007761119.html Alkaa olla nykyhallituksella lopun ajat.
   Maailman menoa
   330
   3668
  2. Miksi Helmi ja Julia haluavat lehden kanteen?

   Itseään paljon vanhemman miehen kanssa? Dannyn ”tyttöystävä” Helmi Herra Ylpön ”tyttöystävä” Julia. Onhan näitä ollut kautta aikain. Muutama vuosi kun
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   2553