Älypyörätie, lahti

Anonyymi

Siis mitä järkeä? 20 kilometrin pätkää pyöräbaanaa pidetään lumettomana. Tänään viimeksi katselin kun lunta satoi niin harjatraktori ajoi väylää edestakain jotta jokainen lumihiutale varmasti lähtee pois.

https://i.media.fi/incoming/rhxqe2/6898886.jpg/alternates/FREE_1440/6898886.jpg

Samaan aikaan muita pyöräteitä aurataan ja hiekoitetaan kun jaksetaaan.

14

1391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Muita pyöräteitä ei edes aurata kuin jaksetaan ja hiekkakin sellaista soraa, että sutii pyörän renkaat ilman pitoa. Pitää olla vain näkyvillä paikoilla edustamassa nämä huolletut tiet, mutta jos oikeasti pitäisi päästä kouluun/töihin pyörällä (kesälläkin) niin saa unta nähdä. Monen reitit on kesäaikanakin niin huonossa kunnossa, että hyvä jos kumit ei puhkea joka reissulla tai on missään enää selkeää ohjeistusta saako mennä pyörällä vai ei kun liikennemerkeistä on pinta kuoriutunut pois. Samalla tapaa luin asfaltti on kuoriutunut monen kevyenväylän pinnalta epämääräisiksi montuiksi.

      • Anonyymi

        Koko homamssa olisi järkeä jos huollettaisiin niitä reittejä mitä tarvitaan eikä edustuspaikkoja sellaisilla alueilla missä useimmilla on varaa autoon. Sillävälin ne joille pyörä on elinehto, että pääsee paremmin liikkumaan (etenkin korona aikaan) jätetään huomiotta. Pyöräily ei ole mikään harrastus tai rikkaiden leikki juttu; on paljon ihmisiä jotka tarvitsee pyörää.


    • Anonyymi

      Tässä on ideana se että sinne 20 kilometrin pätkälle mentäisiin ajelemaan eestaas. Nämä kaupungin älyköt siis kuvittelee että pyöräily on vain joku urheilulajin tapainen jolle riittää yksi hyvin hoidettu väylä latujen tapaan. Sinne mentäisiin suhaamaan sitä väylää edes takaisin ihan huvikseen.

      Tämä on sitten ympäristöpääkaupungin mukainen ympäristöteko? Ympäristöteko olisi ollut jos kaikki tai lähes kaikki pyörätiet olisivat saaneet yhtä hyvän kohtelun. Lahdessa on jotenkin omituinen ajatuksenjuoksu noilla päättävillä elimillä. Mitkä mahtavat olla kustannukset tämän yhden väylän pitämiseen hyvänä verrattuna muihin pyöräteihin?

      Tämä on kuin Pohjois-Korean suuren johtajan yksityistie jota esitellään kaikille ja ajatellaan että nyt he pitää meitä mahtavina visionääreinä.

      • Anonyymi

        Niinpä. Koko juttu on vain imgoa varten, eikä oikeasti tehdä päätöksiä, mitkä auttaisi niin ympäristöä kuin ihmisiä jotka tarvitsee koulu/työmatkalleen pyörää.


    • Anonyymi

      Menkääpäs katsomaan yläpyörätien pinnoituksen laatu, aivan perunapeltoa ja halkeilee monesta kohtaa.

      • Anonyymi

        Kaikki pyörätiet tai yhteiset kevytväylät on tuollaisia Lahdessa. Paitsi keskustassa ja sellaisilla alueill,a jotka on rikkaiden leikittäväksi (tai edustukseen) tarkoitettu. Alueilla missä asuu ihmisiä joilla on varaa päättää menevätkö autolla tai pyörällä matkansa kun ne, joilla on vain varaa siihen pyörään, että pääsevät kouluun/töihin saavat kärsiä.


    • Anonyymi

      Koko pyörätie on aivan älytön hanke. Tämänkin ovat suunnitelleet aivan älyä vailla olevat. Eiköhän olisi laitettava jokin raja typeryydelle.

      • Anonyymi

        Ei se pelkän imagon kiillottamiseen ole mitenkään typerä, käytännöllisyys sekä hyödyllinen sijaintipaikka on sitten toinen juttu.


    • Anonyymi

      No, mitäs luulisitte. Joku jakaa rahaa ja joku tekee rahaa.

    • Anonyymi

      Kaupunginjohtaja haluaa nähdä päivittäin, kun älypyörätie on sula. Hänethän autonkuljettaja hakee ja vie päivittäin Helsingistä. Tämä on myös syy, miksi Timonen ei suuresti ole ottanut kantaa pian rullalle pantavaan junarataan.

      Näin hänellä on parempi syy olla käyttämättä junayhteyttä. Hyvä, ettei tuota miestä valittu Jyväskylästä, jottei tarvitse hakea ja viedä lentokoneella edestakaisin.
      Mies ei maksa veroa Lahteen, eikä muutenkaan välitä lahtelaisista. Eräs esimerkki on IL lehden artikkeli. Ei hän asu Lahden keskustassa, mutta onhan se niin hienoa pitää privaattina.

      Tämä näkyy esimerkiksi siinä, minkälaisia liikenneratkaisuja valitut poliitikot puolustavat. On helppo vaatia, ettei muiden pitäisi päästä ajamaan henkilöautolla kaupungin keskustaan, jos itse sattuu asumaan ytimessä.

    • Anonyymi

      Nyt on Ahtialan vuoro saada huippukallis pyörätie ainakin osalle matkaa: Kolme vuotta kuluu rakentamiseen.

    • Anonyymi

      Opetustyöläisen pitää päästä ryyppäämään baariin vuoden ympäri.

    • Anonyymi

      Vaihdetaan älyttömän pyörätien suunnittelijat äly työntekijöihin. Aloitetaan vaikka älyttömästä kaupunginjohtajasta. Eiköhän se meidän rahamme tuhlaaminen aivan älyttömiin hankkeisiin jo riittäisi. Muistetaan asiat myös tulevissa kunnallisvaaleissa, ja pudotetaan kaikenmailman Mac ahdistelijat sun muut turhat typerykset paikoiltaan.

    • Anonyymi

      Onko tämä huoltoteko jotenkin kommentoijilta pois lompakosta tai taskusta tai jostain?
      Miten olette huomanneet sen mitä puuttuu nyt, vai uutisen myötäkö tuli haitta ja puutteita?

      Kertokaa mistä se on juurikin teiltä pois, niin saadaan jokin valittelun syy tähän perusteltua! Nyt vain valitellaan ja voivotellaan, syy puuttuu?

      -lahtelainen elämäntapa-

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      208
      3377
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      24
      2161
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2071
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      1945
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      70
      1598
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1371
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1261
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1247
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1217
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1198
    Aihe