Aihe

Naapurin puolen puut

Anonyymi

Mitä tehdä, kun naapurin puolella on vanhoja, isoja puita, jotka pitävät tuulella narinaa, ja yksi on halki monta metriä. Jos joku puista kaatuu meidän puolelle, on talon ja varaston katto vaarassa. Samoin pihalla seisova auto, asukkaista nyt puhumattakaan.
Naapuria on pyydetty kaatamaan puut, mutta mitään ei näy tapahtuvan. Kukahan ne kaataa ennen kuin mitään tapahtuu? Korvaako meidän kotivakuutus mahdolliset vahingot?

10

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Anna h*elvetissä olla koko asian, mikäli naapurisi on l*stadiolainen!
   Parempi kun et puhu mitään, etkä ainakaan tee mitään ja kaikista paras itsellesi, kun muutat pois kokonaan.

  • Anonyymi

   Maratonilta palataan sinne stadionille sitten.

  • Anonyymi

   Rakennusvalvontaviranomainen voi vaatia kaatamaan vaarallisen puun. Ja kyllä se naapuri on korvausvelvollinen jos sen puu kaatuu teidän omaisuuden päälle.

   • Anonyymi

    Naapuri on korvausvelvollinen silloin jos puu on pystyssä ollessaan ollut silminnähden vaurioitunut, muutoin ei. Muutin oman kiinteistön täysarvovakuutuksen rakennuksen omavastuun 150 euroon myrskyvahinkojen varalta. 1991 joulun jälkeisessä myrskyssä oma puu kaatui katolle. Silloin rakennuksen omavastuu myrskyvahingoissa oli 1050 euroa. Sain pikkuisen korvausta kun tein korjaukset itse ja tuntitaksa laskettiin vain 20 euroksi. Viime syksynä taas tuuli kaatoi puun (24 metriä) mutta ainoa mikä kärsi oli roska-aitaus ja 1 jäteastia. Kaatuminen jäi noin metrin sivuun autokatoksen räystäästä, onneksi.
    Pitäisiköhän kaataa rakennuksen lähellä olevat pitkät (yli 25 m) puut varmuuden vuoksi? Niitä on liki kymmenen, pitänee harkita.

    Kotivakuutus ei korvaa, kiinteistövakuutus tarvitaan ja siinä pitää olla mukana myrskyvahingot. Jos naapuri ei ole korvausvelvollinen niin auton vahingot korvaa vain kaskovakuutus jos siinä on tämän sisältävä ehto.


   • Anonyymi

    Entä jos naapuri on varaton? Silloin saa pitää omana vahinkona naapurin puiden särkemän rakennuksen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Entä jos naapuri on varaton? Silloin saa pitää omana vahinkona naapurin puiden särkemän rakennuksen.

    Joku omistaa naapurin kiinteistön, tontin ja talon.


  • Anonyymi

   Naapurit ei määrää meidänkään puista, ja tämä on hyvä asia.

  • Anonyymi

   Muistaakseni tällaisessa tapauksessa taisi olla oikeus pätkäistä oman pihan puolelle tuleva vaarallinen osuus puusta pois (oksa tms.) ihan itse ja omin luvin...

   • Anonyymi

    Jos on ensin ilmoittanut naapurille haitasta ja antanut kohtuullisen määräajan rajan yli ulottuvien osien poistamiseen, on oikeus poistaa nämä osat puusta.


  • Anonyymi

   Anna tänne se moottorisaha PETKELE

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   43
   11329
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   145
   8091
  3. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   219
   6526
  4. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   25
   3736
  5. Karanteenimääräyksiä rikkovaa ei rangaista.

   Ulkomailta tuleva koronatartuttaja saa Suomessa liikuskella ja juhlia estoitta. Omantunnon kysymys on noudattaako karanteenimääräyksiä toista on mones
   Maailman menoa
   165
   2554