Aihe

Eipä ole linkkiä, ei, ei

Anonyymi

Päivämiehen etusivulla oli tämä juttu, mutta ei vahingossakaan kuuntelulinkkiä:

___ ___ ___

Pu­hu­jien­ko­kouk­sen alus­tus kuun­nel­ta­vis­sa – ”Oi­kea us­kon pe­ru­sop­pi­tun­ti”

Järvenpään sananpalvelijat kokoontuivat kuuntelemaan tämänvuotista puhujienkokouksen alustusta Järvenpään rauhanyhdistykselle. He myös keskustelivat aiheen pohjalta yhdessä.
Järvenpään sananpalvelijat kokoontuivat kuuntelemaan tämänvuotista puhujienkokouksen alustusta Järvenpään rauhanyhdistykselle. He myös keskustelivat aiheen pohjalta yhdessä.

Kai­kil­le avoin pu­hu­jien­ko­kouk­sen alus­tus he­rät­ti miet­ti­mään us­koa. Esi­tys on tar­jol­la sekä suo­mek­si et­tä eng­lan­nik­si.

Suo­men Rau­ha­nyh­dis­tys­ten Kes­ku­syh­dis­tys (SRK) jär­jes­ti vuo­sit­tai­sen pu­hu­jien­ko­kouk­sen ai­em­mis­ta vuo­sis­ta poi­ke­ten ver­kos­sa 9. tam­mi­kuu­ta. Ari Pel­ko­nen piti alus­tuk­sen ai­hees­ta Mitä us­ko on?, ja ti­lai­suus lä­he­tet­tiin Ou­lus­ta suo­ra­na SRK:n Yo­u­Tu­be-ka­na­val­la.

Hen­ki­lö­koh­tai­nen us­ko etu­si­jal­la

Tuu­su­la­lai­nen Sep­po Te­va­nie­mi kuun­te­li alus­tuk­sen Jär­ven­pään rau­ha­nyh­dis­tyk­sel­lä yh­des­sä mui­den pu­hu­jien kans­sa. Te­va­nie­mi on osal­lis­tu­nut pu­hu­jien ko­kouk­seen vuo­des­ta 2007 läh­tien.

– Alus­tus oli oi­kea us­kon pe­ru­sop­pi­tun­ti. Elä­män Her­ra Jee­sus Kris­tus on lu­van­nut ol­la mei­dän kans­sam­me maa­il­man lop­puun as­ti. Evan­ke­liu­min työ jat­kuu, tämä alus­tus oli kuun­nel­ta­vis­sa kaik­ki­al­la, myös eng­lan­nin kie­lel­lä.

Pu­hu­jan kor­viin Te­va­nie­mi ker­toi alus­tuk­sen kuu­los­ta­neen tur­val­li­sel­ta.

– Veli pu­hui lem­pe­äs­ti ja raa­ma­tul­li­ses­ti sii­tä, mi­ten Ju­ma­lan val­ta­kun­nas­sa py­sy­tään ja mi­ten seu­ra­kun­ta py­syy oi­ke­as­sa opis­sa. Hen­ki­lö­koh­tai­ses­ti on tär­ke­ää, et­tä sa­nan­pal­ve­li­ja pi­tää en­sik­si huo­len omas­ta us­kos­ta ja sen jäl­keen vas­ta seu­ra­kun­nas­ta.

Alus­tuk­sen te­koa luot­ta­vai­ses­ti

Pel­ko­nen ker­toi alus­tuk­sen ai­he­pii­rin laa­juu­den tuot­ta­neen haas­tei­ta. Laa­juus pa­kot­ti poh­ti­maan, mitä on hyvä ot­taa mu­kaan ja mikä ei ole niin tar­peel­lis­ta.

– Jou­duin miet­ti­mään, ym­mär­rän­kö asi­oi­ta oi­kein ja mi­ten jois­sa­kin koh­dis­sa asia tu­li­si il­mais­ta, et­tei syn­ny vää­rin­kä­si­tyk­siä. Kir­joi­te­tul­la teks­til­lä kun on vah­va pai­no­ar­vo.

Vaik­ka alus­tuk­sen laa­ti­mi­nen ja pi­tä­mi­nen oli an­net­tu teh­tä­väk­si Pel­ko­sel­le, hän sai teh­tä­vään tu­kea. Nä­kö­kul­mia ai­heen kä­sit­te­lyyn hän sai SRK:n työ­va­li­o­kun­nal­ta, ja joh­to­kun­nal­ta hän sai roh­kai­sua sii­hen, et­tä alus­tus oli ko­ko­nai­suu­te­na so­pi­va.

Pel­ko­sel­le alus­tuk­sen laa­ti­mi­nen opet­ti yk­sin­ker­tais­ta ja lap­sen­kal­tais­ta us­koa.

9

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Joskus ajattelin lukea Päivämiehen näköislehteä. Se kysyy käyttäjätunnusta ja salasanaa. Minulla ei ole käyttäjätunnusta ja salasanaa. Jokunen vuosi sitten kysyin Päivämiehestä, miten saisin käyttäjätunnuksen ja salasanan. Vastaus oli ylimalkainen, epäkohtelias ja välinpitämätön - eikä selvinnyt, miten saisin käyttäjätunnuksen ja salasanan.

   Ne SRK:ssa lihovat lasitornissaan eivätkä välitä palvella niitä asiakkaita, jotka itse eivät osaa kaikkia netin hienouksia.

   Vastikään palkkasivat USA:sta papin, jolle amerikkalaisella seurakunnalla ei enää ollut varaa maksaa kunnollista palkkaa.

   • Anonyymi

    Hyvä kun palkkasivat, se vaan jouduttaa SRK,n konkurssia. Rahaa kun ei tullut viime kesän suviseuroista, eikä ensikesänkään seuroja tule.


   • Anonyymi

    Ihmeellistä! Miksi Ainoan Oikean Uskonnon Pyhät kirjoitukset eivät ole vapaasti ja ilmaiseksi saatavilla
    Miksi velluilla on tarve rahastaa jonkun Iltapäivämiehen artikkelien lukemisesta?
    Propagandan luulisi olevan tarjolla ilman rahaa, ilman hintaa.

    Vellut: Eikö jumala siunaakaan lahkoanne?


  • Anonyymi

   Päivämiehen lukuoikeuden saa kun tilaa sen dikilehden !! Niin yksinkertaista !!
   Jos Sinulla on älypuhelin voit sitten siitä lukea.
   Youtub:sta löytyy se 5.1.-21 alustus, Srk... ....on tallenne.
   Alustus tulee myös Päivämieslehteen, jospa jostain saisit sen luettavaksi, sekin lehti on tilattavissa, kaikki ei ole ilmaista. !
   SRK:n tiedottajaksi on valittu Harri Vähäjylkkä, ihan normaali hakuprosessi.
   Perhesyistä ehkä halusivat takaisin Suomeen, mutta se olkoon heidän asiansa !
   Älkää hyvät ihmiset täällä kirjoitelko niitä asioita joista ette tiedä mitään !

   • Anonyymi

    YouTubessa on miljoonia kohteita. Täysin mahdotonta löytää sieltä juuri tuota alustusta.


   • Anonyymi

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    Pienehköjähän ne amerikkalaiset seurakunnat ovat, joten palkkapapin pitäminen saattaa olla taloudellisesti raskasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pienehköjähän ne amerikkalaiset seurakunnat ovat, joten palkkapapin pitäminen saattaa olla taloudellisesti raskasta.

    Vaikea ymmärtää, miksi Suomessa uskovaisten tulisi kuulua evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Ainakaan sen ei pitäisi millään tavalla olla uskonasia.

    Rauhanyhdistykset pärjäisivät mainiosti ilman evankelis-luterilaista kirkkoakin.

    Kaikkia pappeja ja kanttoreita ym. kirkon työntekijöitä ei tietenkään voitaisi elättää, mutta hehän voisivat halutessaan jäädä evankelis-luterilaiseen kirkkoon taikka kouluttautua jollekulle muulle alalle.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   99
   4496