Aihe

Merivartioston uudella alumiiniveneellä murretaan jopa 40 cm jäätä

Anonyymi

Ylen uutisen https://yle.fi/uutiset/3-11732613 mukaan aluksen pituus on 20 m, leveys 5 m ja painoa 48 tonnia. Konetehoa on 2*1150 hv ja huippunopeus on 24 solmua. Yllättävintä on kuitenkin otsikon mukaan se että 40 cm jäätä murtava vene on alumiinirunkoinen, eikä terästä. Mikä mahtaa olla alumiinin käyttöikä jäänmurtokäytössä?

2

54

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Sinänsä mielenkiintoista, ehkä siinä on "karkaistua" Al seosta keulassa ja vesirajassa?
   Tuo ns.karkaisu saadaan rullavalssaamalla levyä, mutta hitsaus taas muuttaa kiderakennetta saumojen läheisyydessä, ehkäpä ovat keksineet jonkin hitsauksen jälkeisen käsittelyn. Myös jokin pinnoite voi olla kysymyksessä kuten kromi, no täyttä spekulaatiota, vaan.

   Jäykkyyden ja jäävahvudeen saa tiiviimmällä kaarituksella teräsaluksiin, mutta Al en ole kuuna kuullut.

   Valtion veneitä, ei koske samat säännöt luokituksessa, kuin muilla, katsastavatkin itse aluksensa, joten kaikki mahdollista.

  • Anonyymi

   Ihan helvetin hyvä. Nyt passaa kiitää tuhatta ja sataa puhalluttamaan jotain deekuja känniääliötä. Eikä pienet jäät haittaa, jos vaikka kännikala intoutuisi jäille hoipertelemaan. Kiinni jäävät.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Muusikko Pave Maijanen, 70, on kuollut

   "Talvella 2018 hän sai ALS-diagnoosin. Ensioireet hän huomasi syksyllä 2018. Tuolloin Maijanen alkoi tuntea kummallisia lihaskramppeja ja huomasi, ett
   Maailman menoa
   102
   4669