Aihe

Osastoista kysyttävää

Anonyymi

Mulla olis pari kysymystä osastoihin liittyen! (En jaksa sit mitään "miks kysyt tommosia", haluan vain vastauksia kysymääni).
Ensimmäinen kysymys:
-mitä eri osastoja on olemassa? Millaiselle osastolle pääsisi itseään vahingoittava nuori?(Kokemusta itsensä lyömisestä, käsi ja vatsa myös täynnä viiltoja)
Toinen kysymys:
-Mitä pitää tehdä päästäkseen osastolle? *Kuinka itsetuhoinen pitää olla päästäkseen osastolle? * En välttämättä suljettua tarkoita, sinne ei kovin helposti tietääkseni pääse. En tarkoita että haluaisin osastolle, kysyn lähinnä vain sillä kaverini joutui itsetuhoisuudesta osastolle. Ja tosiaan jos on valittamista tms niin jätä kommentoimatta. Odotan vastauksia kysymyksiini. Erityisesti tähdellä merkittyyn kysymykseen (*)

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Korjaus ylempään: kysyn lähinnä sillä itsetuhoinen kaverini päätyi osastolle, ja pelkään että minäkin joudun. Minulla on siis kokemusta itsensä lyömisestä,sehä käteni ja vatsa on täynnä viiltoja. Viilleltyä on tullut nyt kaksi vuotta.

  • Anonyymi

   Se varmaan aika paljon riippuu tapauksesta, että laitetaanko osastolle. Mäkin viiltelen ja jouduin sit suljetulle pakkohoitoon, mut mä olin sillon toki myös psykoottinen ja yrittäny just tappaa itteni. Sen takii sit mut päätettiin sijoittaa kiireellisesti osastolle jossa olin monta kuukautta.

  • Anonyymi

   Yleensäkin psykiatria on varsin tulkinnanvarainen lääketieteen ala. Sen lisäksi on paljon eroja eri kuntien välillä hoitoon pääsyssä. Asiaan on varmasti mahdotonta vastata suoraan. Päätös on niiden lääkäreiden käsissä, jotka potilaan ensimmäisenä tapaavat.

   Itselläni on sellainen käsitys (omalta kohtuullisen vähäiseltä osaltani), että jos ei ole umpisekaisin, eli on jotakuinkin realiteeteissa, eli ei ole psykoottinen, niin ihmiseltä kysytään, että lähdetkö vapaaehtoisesti vai menetkö väkisin. Vaikka vietäisiin väkisin, niin välttämättä silti ei voida pitää kuin sen lain salliman tarkkailuajan eli ehkä kolme päivää. Ja ymmärtääkseni osastot ovat ihan samoja, olipa siellä väkisin tai vapaaehtoisesti.

   Omista ajoistani on niin paljon aikaa, etten muista kaikkea, enkä ole lakeihin sen kummemmin perehtynyt. Joitain juttuja muistan potilastovereistani. Hyvin erilaisilla syillä oltiin samalla osastolla. Osa sai liikkua osaston ulkopuolella, osa ei. Jotkut olivat olleet alkuun somaattisella osastolla, esim. hengenvaarassa syömättömyyden vuoksi olleet anorektikot. Itseni siirrettiin kerran tällaisella tarkkailujaksolla toiseen sairaalaan, mutta silti pääsin muutamassa päivässä pois. Jostain ikkunasta näki, että alakerrassa oli pahempi osasto, jossa muistaakseni potilailla oli pieni korkealla aidalla ja piikkilangoilla suojattu ulkoilupiha.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   625
   30418
  2. Naisen vessakäynti suhteen alussa

   Mä olin ihastukseni kaa viettämässä viikonloppua. Eka kertaa yövyin miehen luona. Toisen yön jälkeisenä aamuna mulla meni vatsa aivan sekaisin. Oltiin
   Parisuhde
   308
   22674
  3. Liikenne topissa

   Mitäs liedenpohjassa tekeillä ku kuus kutosen liikenne katkaistu..poliisioperaatio
   Virrat
   40
   14134
  4. Maisa se jaksaa valehdella

   https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/28acb452-15ff-470d-80c3-511ad69abec0 Taas on syytön, taas on todisteita jotka jossain vaiheessa paljastaa Ma
   Kotimaiset julkkisjuorut
   356
   11257
  5. Liedenpohja

   Mikä hässäkkä siälä on päällä ??
   Virrat
   95
   8356