Tiilikajärven kansallispuiston laajennus

Anonyymi

Satun huomaamaan tämän päivän Savon Sanomissa jutun Tiilikkajärven kansallispuiston laajennukseksesta. Itselläni noiden reittien samoilu on ollut jo vuosikaudet kesälomien ohjelmistossa. Ilolla odotan uusia reittejä. Mitä mieltä paikkakuntalaiset itse ovat näistä suunnitelmista?

12

2206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Luulen, että aihe kiinnostaa myös "entisiä", 60-70-luvuilla työn perässä muuttaneita, vielä elossa olevia rvaaralaisia, joita on etelämmässä Suomessa elossa tuhansia. Monet ovat lomillaan retkeilleet ja ulkoilleet ainakin Uiton kämpän kierroksen ja Veäjänhiekan maisemissa lastensa kanssa. Noille, nykyisin 40-50-vuotiaille lapsille ja heidän lapsilleen olisi jopa velvollisuus tutustua Tiilikan puistoon kunnolla. Vieläköhän ne J**tisen mainiot veljekset ovat puiston vartijoina?

    • Anonyymi

      Tuo hanke toteutuessaan on parasta, mitä Rautavaaralla on tapahtunut pitkilleen. Elinkeinollinen merkitys ei liene valtava, imagohyöty ennemmin.

    • Anonyymi

      Teijon kansallispuistosta voisi Rautavaarakin ottaa mallia lisäpalveluiden suhteen, ja Teiskon kansallispuistosta taas yöpymäänkin houkuttelevien taukopaikkojen suhteen.

    • Anonyymi

      Taas oli Tiilikkajärven kansallispuisto päässyt lehtiin. Ruusuja sille, joka keksi pitää siellä ladut hiihtokunnossa kaikkien hiihtolomaviikkojen ajan!

      • Anonyymi

        On kyllä hyvä juttu tämä. Hiihto on saanut tänä vuonna ison suosion. sanovat että suksia on myyty nyt enemmän kuin kertakaan sitten 70 luvun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On kyllä hyvä juttu tämä. Hiihto on saanut tänä vuonna ison suosion. sanovat että suksia on myyty nyt enemmän kuin kertakaan sitten 70 luvun.

        Tiilikan maisemissa saa eteläiseen Suomeen 60-luvulla muuttanut ja nykyään eläkkeellä oleva paikkakunnan pappa voimaa. Nykyisin toteutettavat ja toteutetut, teiden varsillakin olevat päättöhakkuuaukeat ovat masentavaa katseltavaa. Tiilikan puistossa sielu lepää ja nauttii. Vanhoissa metsissä vaeltelu rauhoittaa mielen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiilikan maisemissa saa eteläiseen Suomeen 60-luvulla muuttanut ja nykyään eläkkeellä oleva paikkakunnan pappa voimaa. Nykyisin toteutettavat ja toteutetut, teiden varsillakin olevat päättöhakkuuaukeat ovat masentavaa katseltavaa. Tiilikan puistossa sielu lepää ja nauttii. Vanhoissa metsissä vaeltelu rauhoittaa mielen.

        Luonnosta kannattaa nauttia. Tiilikkajärven kansallispuisto on ihana luontokohde ja siellä todellakin mieli rauhoittuu.


    • Anonyymi

      Toivoa sopii, että puiston luonto kestää lisääntyvää käyttöä. Kaikki riippuu kävijöiden sivistyksestä. Hyvä,jos aivottomat kaljoittelijat pysyvät poissa. Samoin pyöräilijät eivät sovi kuluttamaan jalankulkijoille tarkoitettuja polkuja.
      Viime kesältä puiston huollosta vastaavat kertoivat ikäviä uutisia Kosevan kämpältä. Räkänokkainen hulinaporukka oli sotkenut kämpän ympäristön useilla laatikoilla kaljatölkkejä ynnä muulla roskalla.
      Muutamaa poikkeusta vaille puistovieraat ovat fiksua ja oikeahenkistä porukkaa.
      Puiston laajennus on toivottava. Tällöin ihmisen raiskaamat alueet pääsevät rauhoituksen myötä ennallistumaan. Se vie satoja vuosia, mutta vieköön.

    • Anonyymi

      Jootas Suomenpuolustus voimat ottaa käyttöön senkin aluuen

    • Anonyymi

      Puiston kävijämäärä on noussut peräti 79% kahden vuoden aikana, hyvä kun ihmiset ovat löytäneet sen.

      • Anonyymi

        Myös älänteen kävijämäärät ovat nousseet korona aikaan.
        Ikävä kyllä älänne ei kuullu kansallispuistoon ja tätä myöten sieltä puuttuu opastus ja valvonta, jota kasvanut käyttäjämäärä tarvitsisi.
        Älänteen rannoilla on roskaaminen lisääntynyt todella paljon viime vuosina, varsinkin tiilikanselän puolella.
        Osa siellä liikkuvista ihmisistä kyhäävät rannoille koko kesäajan samalla paikalla olevia teltta virityksiä pyykkilankoineen, nuotiopaikkoineen ym. Ulosteet paperineen jätetään peittelemättä ja roskat/muovijätteet piilotetaan pusseissa kuntan alle.
        Aikanaan luonnonkaunis älänne rantoineen on muuttunut lähes vastenmieliseksi paikaksi ihmisten piittamattomuuden vuoksi.
        Tälle kannattaisi kunnan tehdä jotakin yhdessä metsähallituksen kanssa, nyt kun asialle pystyisi vielä jotain tekemään. Uskoisin että oikeanlaisilla opasteilla ja satunnaisilla valvontakäynneillä asiaan saataisiin huomattava parannus, pienillä kuluilla.


    • Anonyymi

      Rautavaaralla sijaitsevan Tiilikkajärven kansallispuiston kehittäminen etenee vauhdilla. Maakuntahallitus esitti viime vuoden elokuussa ympäristöministeriölle ja Metsähallitukselle kansallispuiston laajentamista lähes sadan neliökilometrin suuruiseksi Pohjois-Savon puolella. Kansallispuiston nykyinen pinta-ala on 34 neliökilometriä.

      Pohjois-Savon liitto myöntänyt kansallispuiston laajennuksen Masterplanin tekemiseen 46 720 euroa. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat lähes 60 000 euroa.

      Masterplan on kokonaisvaltainen suunnitelma, jossa sisältää kansallispuiston laajennuksen lyhyen ja pitkän aikavälin kehittämisvaihdot, toimenpiteet ja rahoitustarpeet. Sen avulla voidaan vaikuttaa kohteiden suunnitteluun ja ylläpitoon.

      Tiilikkajärven kansallispuiston laajennuksella on luonnonsuojelullisen merkityksen lisäksi myös vahva vaikutus aluetalouteen. Luontomatkailun buumi lisää myös talousvaikutuksia. Laajennuksen avulla paikallisten yritysten palvelutarjonta saadaan paremmin kävijöiden ulottuville.

      Käyntimäärät ovat kasvaneet viime vuosina kansallispuistojen reiteillä, taukopaikoilla ja luontokeskuksissa. Metsähallituksen mukaan Järvi-Suomessa kasvuluku on ollut jopa 50 prosentin luokkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      146
      2550
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1986
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1968
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1776
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1530
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1306
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1167
    Aihe