Aihe

Miksi valitsemme aina Googlen emmekä Yahoota tai Bingiä?

Anonyymi

Miksi olemme riippuvaisia juuri Googlen hakupalvelusta, vaikka tarjolla olisi muitakin.

Oletko koskaan ajatellut, miksi teet kaikki hakuisi netissä Googlen hakupalvelussa, etkä vaikkapa käyttämällä Microsoftin Bing hakupalvelua tai Yahoo! Inc. yhtiön Yahoo hakupalvelua?

Haluan avata keskustelun myös tähän ketjuun, jos täällä saisi enemmän keskustelua aiheesta.

24

60

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Koska Google tarjoaa paremmat hakutulokset suoraan ensimmäisten joukossa. Muut eivät pääsee lähellekään.

   • Juuri tämä sama itselläkin.

    Aina silloin tällöin olen kokeillut noita kilpailijoita mutta hakutulokset on Googlessa yleensä parempia. Lähin kilpailija hakutulosten laadulta omassa käytössä ainakin tähän saakka on duckduckgo, mutta ero on silti tarpeeksi että Google pysyy toistaiseksi käytössä.


   • Anonyymi

    Totta, Bing ainakin ihan hakoteillä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Totta, Bing ainakin ihan hakoteillä.

    Bing on pahasti sensuroitu ja jenkki orjentoitunut.


   • Anonyymi

    Windows 10 lähettää ilmeisesti kaiken datan jota tuotat mm. näppäinpainallukset, muu ei selitä noin jumalatonta määrää yhteyksiä koko ajan, ja vielä yritysversiolla tiukimmilla säännöillä.


  • Anonyymi

   en ole riippuvain googlesta ja käytän vaihtoehtoja.

  • Anonyymi

   Perus-Perteille ja -Pirkoille riittäisi hakuihin ihan hyvin vaikkapa https://duckduckgo.com/ mutta ehkä tuon hakukoneen nimen pitäisi olla hyppysellisen enemmän puoleensa vetävämpi ja katu-uskottavampi jotta se voisi saada enemmän markkinaosuuksia klikkivirrassa.

   Toisaalta, eihän nimi hakukonetta pahenna ellei hakukone nimeä!

   Kuukkeli jättiyhtiönä valtasi markkinat ja sitä on vaikea ihmisten mielistä pois pyyhkiä.

   • Anonyymi

    Eikä riitä kun se ei löydy mitään:D


   • Anonyymi

    Kokeillut ja ei se löydä mitään oikeesti hakemaani.
    Yandex lähes googlen veroinen.


   • Anonyymi

    Olen kokeillut niin oli huonompi ja enemmän mainoksia pukkaava (ublock origin kanssakin) kuin Google.


  • Anonyymi

   Käyttäisin Aku Ankka -hakukonetta, jos sellainen olisi, mutta kun ei ole, tyydyn tuohon jonkun jo mainitsemaan AnkkaAnkkaMene -koneeseen. Se ei KOSKAAN seuraa hakujani eikä tallenna niitä. Näytetyt tulokset ovat minulle ihan riittäviä.

  • Anonyymi

   No jos haluaa olla hipsteri ja erilainen nuori niin saahan sitä vaikka mitä tuntematonta hakupalvelua käyttää ja seisoa vaikka päällään sitä käyttäessään. Tekee varmasti vaikutuksen luokan tyttöihin!

  • Anonyymi

   Antakaa kuulua mikä olisi paras!

   • Anonyymi

    Google on paras, jos on valmis maksamaan haustaan sen hinnan että Google arkistoi tiedon kaikesta mitä olet hakenut ja myy tuota tietoa mainostajille. Sillä ei vielä ole suurta käytännön merkitystä muun kuin kohdennetun mainonnan osalta. Tilanne kuitenkin muuttuu koko ajan eli voit jatkossa olettaa esimerkiksi vakuutusyhtiöiden tarjousten ja pankkien lainatarjousten olevan riippuvia siitä, mitä Google on sinusta niille kertonut.

    GDPR ei ole mikään vitsi vaan käytännössä ainoa asia joka estää yrityksiä suoraan käyttämästä hakujasi ja sähköpostiviestiesi sisältöä rekrytoinnissa ja vakuutusten hinnoittelussa.


   • Anonyymi

    ei sellaista ole


  • Anonyymi

   Google vaikuttaa parhaalta, ja usein onkin, mutta toisinaan se vääristää tuloksia niin että parasta tietoa ei sen avulla löydy. Minulla on duckduckgo oletushakukonena.

   Nyt kun Google räpeltää URL:en kanssa (paitsi Chromesssa joka lähettää vakoilutiedot Goolelle muuta kautta) niin palvelu nimeltään "URL Clean" on mainio linkkien siivoaja.

   • Anonyymi

    Paras tieto siitä nimenomaan löytyy ilman hakutulosten minuuttien selailua.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paras tieto siitä nimenomaan löytyy ilman hakutulosten minuuttien selailua.

    Hakukoneissa tärkeintä ei ole se kuinka monta tulosta se löytää vaan se että kuinka hyvin sopivat tulokset löytyy heti ensimmäiseltä hakusivulta ilman kymmenien sivujen kahlaamista.


   • Anonyymi
    UUSI
    Anonyymi kirjoitti:

    Paras tieto siitä nimenomaan löytyy ilman hakutulosten minuuttien selailua.

    Paras tieto löytyy siten että laatii hakuedhot parhaalla mahdollisella tavalla, esimerkiksi Googlessa se on: https://www.google.com/advanced_search jonka avulla voi hieman oikaista sitä kaupallista koersiivisuutta joka perushaussa aina ihmenee ja ennenkaikkea voi täsmentää hakua helposti.


  • Anonyymi

   google on best. kun hakee jotain..... hetken päästä......... sähköpostiin tulee mainos joltain mitä olet hakenut :D jeee... välillä on kätevää, mutta konetta käyttää 3 eri ihmistä ja ym.... joten varmasti on ihan sekoBolsina pitävät :DD

  • Anonyymi

   Miksi käyttää paskoja, Google toimii.

   • Anonyymi

    Kai sillä naskalihaut toimiikin mutta kun maailassa on muutakin.


  • Anonyymi
   UUSI

   Tässä kohtaa minäkin (Turbo Urpo) tunnen oman vastuuni, ja siksi haluankin olla mukana yksityisyyden säilyttämiseen tähtäävissä projekteissa, omalla tavallani. Yksi näistä tavoista on se, etten pätemisen vimmassani jaa tietoa kuinka kierretään tiedonkeruukäytäntöjen suostumuskyselyt Google hakukoneen kanssa.

   • Anonyymi
    UUSI

    Tämmöistä uutisointia tänään.

    "Eräät Google Chrome -selaimen lisäosat ovat ”imuroineet” Facebookista käyttäjätietoja kaikessa hiljaisuudessa. Facebook tiedottaa nyt haastaneensa kyseisten lisäosien kehittäjät oikeuteen."

    Imurit toimivat muuallakin kuin naamakirjassa.


  Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisan uupuvat päivitykset ja tuoreet rikosepäilyt

   Mikäs kun Maisa ei ole viikkoihin päivittänyt instaa ja nyt ollaan lehdissä tälläisistä.. 👀 https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/010c6594-780f-4
   Kotimaiset julkkisjuorut
   184
   14162
  2. Taksinkuljettaja Niina Syrjäläinen (Ristiinasta)

   https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/33ec61ee-a6fb-4422-8ecc-982c68a91196 Viimeinen havainto eilen tiistailta n.17:48. Kadonnut kotoaan tilataksin kans
   Kadonneet ihmiset
   134
   12020
  3. Notta ny se on tuloos! Sinimustat rekisteröityy puolueeksi.

   Vanhat hyvät ajat palaavat. Joukko ultra-isänmaallisia ovat perustamassa uutta puoluetta. Työnimenä on nyt Sinimustat. Nyt tulee vihervasemmistolaisel
   Maailman menoa
   562
   8494
  4. Huomio ! Huomio !

   HUOMIO HUOMIO HUOMIO Niina Syrjäläinen ja Taksi auto rek SNS-438 on kadoksissa. Nina ja hänen taksiautonsa katosivat Ristiinassa: ”Huoli on suuri” –
   Mikkeli
   124
   5569
  5. Ikea palkkaa pakolaisia hienoa!

   Huonekalujätti Ikea aikoo tarjota Suomessa työpestin noin 70 pakolaiselle kolmen seuraavan vuoden aikana, yhtiö kertoo tiedotteessaan. – Pakolaiset o
   Maailman menoa
   296
   4911