Rintamamiestalo tekee minut ja naisystäväni hulluksi!

Anonyymi

Minä ja naisystäväni asumme ainakin vielä kahdestaan hieman syrjäisellä omakotitaloalueella noin 100neliöisessä vuoden 1942 rintamamiestalossa ja tulemme pian tämän mörskän kanssa hulluksi. Talo ei edes ole vielä läheskään kokonaan meidän ja jo nyt alkaa tulla remonttejakin. 1960luvun tiilikatto vuotaa ja sähköt sekoilee ja kuuluu kaikenlaista rätinää ja pauketta. Kärynkin haju tulee välillä yläkertaan ja syytä ei olla löydetty. Talossa on puuhella ja uuni, ja neljä pönttömuuria ja erittäin rapistunut tiilipiippu. Tänä aamuna yritin herättyämme hieman aamupalapöydässä keksiä hyviä puolia kuten rauhaisa sijainti jossa olisi lapsillekin tilaa leikkiä. Siis jos hankitaan lapsii ei olla keskusteltu pahemmin. Lähin pihalle ja sielä hakkasin polttopuita. Raittiissa ulkoilmassa vanhan rauhoittavasti narisevan ulkorakennuksen takana unohdin hetkeksi kaikki huolet. Paluu todellisuuteen kuitenkin tuli nopeasti, kun naisystävä huusi vihaisena päärakennuksesta jotain. Menin sisään katsomaan ja hän sanoi, että makkarin sähköt ei toimi ja syytti mua taas siitäkin. Renklasin sitä katkaisijaa hetken niin alkoi toimimaan, mutta edelleen jatkuu mököttäminen. Tottahan se on että talo on todennäköisesti tulossa elinkaarensa päähän, mutta ei sitä tarvii koko ajan hokea. Mistä mä sen olisin voinut silloin parivuotta sitten tietää. Halpa hyvältä vaikuttanut talo isolla tontilla isän kaverilta vaikutti niin hyvältä tarjoukselta et olisi ollut hullua kieltäytyä kun naisystävän kans omaa asuntoo etsittiin. Naisystävä ehdottaa melkein joka s**tanan päivä myymistä, mutta eihän hullukaan tätä enää osta, kun sähkötkään ei meinaa päällä pysyä. Ulkorakennuksen katto ollaan 1980luvulla uusittu, mutta eipä se paljon arvoa nosta jos päärakennus on lähellä loppua. Voiko tälle tehdä vielä jotain vai pitääkö vain kärsiä siihen saakka, että jäädään putoavan katon alle? Emme oikein tiedä vanhoista taloista, kun ollaan 1997 ja 1996 synnytty. Kaiken lisäks olemme kummatkin nuoruutemme kerrostaloissa viettäneet joten talkkari hoitanut kaiken vanhempiemme puolesta joten hekään eivät osaa auttaa. Sähkömiehen kutsuminen tulis liian kalliiksi. Talo osoittaa hajoamisen merkkejä niin paljon, että melkein naurattaa. Etenkin kun esittelyssä mikään näistä ongelmista ei tullut esiin. Talon sisäilma on mielestämme lähes normaali, mutta en usko sen olevan normaali. Olemme kummatkin koko ajan flunssassa ja kurkku monesti kipeenä. Mulla myös aivan selittämättömästi kunto kadonnut. Aiemmin kestin kovaa rasitusta ja käyn salilla, mutta enää ei kunto meinaa kestää ja erektio on paljon harvinaisempi ja heikompi kuin ennen. Myös naisystävä on hieman valitellut ettei kestä normilenkkiään niin hyvin kuin ennen. Tää talo tuhoaa meidän fyysisen ja henkisen terveyden.

12

90

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei ole kuitenkaan tuhonnut aloituksen tekemisestä tulevaa iloa, mitähän seuraavaksi?

      • Anonyymi

        En tehnyt tänne aloitusta siksi, että iloa toisi vaan haluaisin kuulla kokemuksia näistä rintamamiestaloista ja myös siitä milloin talo on oikeesti järkevämpää hylätä kuin korjata. Ja kuinka usein nää remontit onnistuu?


    • Anonyymi

      Nuohooja tarkistaa käynnillään piipun kunnon, antaa käyttöluvan, tai epää sen. Vanhat valokatkaisijat saattavat pitaa sisällään vaikka kuolleita muurahaisia, kärpäsiä, ym, jotka vaikeuttavat sen toimintaa, kannattaa avata, ja katsoa, mikä mättää.
      Jos talo on kovia ap kunnossa, voi siihen kyllä upota rahaa enemmänkin, vesikatto uusiksi ensi tilassa, pelti ei paljoa maksa, kunhan et hommaa miltään huijarifirmalta ota, jotka tarjoo yli kympin kattoremppaa siihen. Erektioasiassa en nyt osaa neuvoo, mutta jos akka valittaa, niin voin tulla käymään, asennan uuden katteen, ja panen akkaa :) Ikkunat saattavat olla myös tiensä päässä.. trossipohjan kunto.. no, katteleln ne samalla, ja panen, jos tarve.. Otappa yhteyttä..

    • Anonyymi

      Kuinka pitkää tuo talo on teillä ollut. Myyjällä on viiden vuoden vastuu piilevistä vioista.
      Nuo jatkuvat flunssa- ja keuhko-oireet viittaavat valitettavasti sisäilmaongelmiin, jotka kannattaisi pikimmiten selvittää. 40-luvut sähköt on varmasti tiensä päässä.
      Omakotiasuminen yleensäkin vaatii melko paljon enemmän omaa toimeliaisuutta kuin kerrostalossa vuokralla majailu.

    • Anonyymi

      Kannattaa tehdä remontti. Pankista saa lainaa. Omakotitalo on ihana, sillä siinä on oma rauha, piha kesällä ja tilaa

    • Anonyymi

      Jos ostaa tuo ikäisen talon niin pitäisi osata muutakin kuin vedätysaloituksia tehdä !!!!

    • Anonyymi

      Tuossa iässä ei kannattais ostaa noin vanhaa ja alkuperäiskuntoista taloa. Varsinkin jos isovanhemmat eivät ole elossa neuvomassa ja vanhemmatkin kokemattomia vanhojen talojen suhteen.

    • Anonyymi

      No jaa, olen rempannut 1900, 1937, 1973. jne jne rakennettuja taloja. Hauskin oli tuo 1937 rakennettu talo. Katto vuoti, talo oli liikkunut, koska kellari sen alla oli vain 2/3 koko talon kokoinen. Lattiat olivat rikki olohuoneessa siitä kohtaa, missä alapuolella oleva kallri loppui. Sähköjohdot olivat kanga/lyijypäällysteisiä, vesijohdot vuosivat. Savupiipu kastepiste oli rakennuksen sisällä, ts. toisen kerroksen katossa oli vesivahinko.

      Tilasin kaasukattilan huoltoon miehen, joka tuli kellarista kuin ohjus. Vaati, että helvetinkoneen käyttö lopetateaan par heti. Oli kuulema välitön räjähdyksen vaara.

      Savupiipun kosteusongelma oli saanut ylimmänkerroksen lattian kannatusparrut mätänemään. Otin moottorisahan käteen ja leikkasin toisen kerroksen kattoon reiän ja vaihdoin parrujen mädät osat.

      Yritin korjata savupiipun rosterisilla sisäpiipuilla. Ei onnistunut, koska savupiippuun oli muurattu mutkia kerrosten lattioiden ja kattojen kohdalle. Ostin ulos asennettavan savupiipun. Uusi kaasuboileri oli yllättävän edullinen.

      Mitä tästä olen oppinut: kaikesta selviää ja rakentaminen on hauskaa. Kaiken oppii. Jos muuraat vinoa seinää, niin purat sitten vaan niin kauan, että saat laatua.

      Onhan se joskus ottanut päähän heilua lumisella katolla ja asentaa sinne huopaa. Kaikesta selviää, kun ottaa asian kerrallaan ja miettii etukäteen, mitä tekee.

    • Anonyymi

      Aina tuommoisissa rintamiestalossa kummittelee. Toisissa vähemmän, toisissa enemmän. Kummitukset koputtelevat ja häiritsevät unia ja vievät lopulta kaiken energian ja ihminen kuihtuu pois.

    • Anonyymi

      Itse olen lapsuuteni samantapaisessa talossa viettänyt. Muistan, kun vanhempani olivat pahoissa ongelmissa sen talon kanssa, kun kaikki alkoi olla tiensä päässä. Lopulta muutettiin luhtitaloon ja talo jäi varastoksi jona se on yhä. Yks sukulainen sielä avioeron jälkeen oleskeli mut ei taida enää oleskella.

    • Anonyymi

      Ei niitä ritsikoita tehty tuohon aikaan. Vasta sotien jälkeen, kun siirtoväkeä asutettiin niin valtio teki rintsikoista mallipiirokset.

    • Anonyymi

      Tasan 1v vanha aloitus! Onnea ja nosto sen kunniaksi🎈🎉🎊⬆️

      Asuukohan AP naisensa kanssa yhä tuossa mörskässä🏚️🤔

      Toisaalta hirsitalot on aika kestäviä hyvin tehtyinä joten jos ei hometta ole niin kyllä ne useimmiten kannattaa pelastaa. Jos katto ei ole pettänyt niin kyllä sit hyvänä noi usein pysyy👍

      AP:n talo ei oo rtm talo koska liian vanha.

    Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      247
      4042
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      28
      2348
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2141
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      93
      2056
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      96
      1719
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      25
      1414
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1327
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1307
    9. Kenen etua Stubb ajaa Euroopassa ilmoittaessaan olevansa enemmän Ruotsalainen

      Tasavallan presidentti Alexander Stubb kertoi ensimmäisellä valtiovierailullaan Ruotsissa, että hän ei ole koskaan tunte
      Maailman menoa
      309
      1262
    10. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    Aihe