Aihe

Rintamamiestalo tekee minut ja naisystäväni hulluksi!

Anonyymi

Minä ja naisystäväni asumme ainakin vielä kahdestaan hieman syrjäisellä omakotitaloalueella noin 100neliöisessä vuoden 1942 rintamamiestalossa ja tulemme pian tämän mörskän kanssa hulluksi. Talo ei edes ole vielä läheskään kokonaan meidän ja jo nyt alkaa tulla remonttejakin. 1960luvun tiilikatto vuotaa ja sähköt sekoilee ja kuuluu kaikenlaista rätinää ja pauketta. Kärynkin haju tulee välillä yläkertaan ja syytä ei olla löydetty. Talossa on puuhella ja uuni, ja neljä pönttömuuria ja erittäin rapistunut tiilipiippu. Tänä aamuna yritin herättyämme hieman aamupalapöydässä keksiä hyviä puolia kuten rauhaisa sijainti jossa olisi lapsillekin tilaa leikkiä. Siis jos hankitaan lapsii ei olla keskusteltu pahemmin. Lähin pihalle ja sielä hakkasin polttopuita. Raittiissa ulkoilmassa vanhan rauhoittavasti narisevan ulkorakennuksen takana unohdin hetkeksi kaikki huolet. Paluu todellisuuteen kuitenkin tuli nopeasti, kun naisystävä huusi vihaisena päärakennuksesta jotain. Menin sisään katsomaan ja hän sanoi, että makkarin sähköt ei toimi ja syytti mua taas siitäkin. Renklasin sitä katkaisijaa hetken niin alkoi toimimaan, mutta edelleen jatkuu mököttäminen. Tottahan se on että talo on todennäköisesti tulossa elinkaarensa päähän, mutta ei sitä tarvii koko ajan hokea. Mistä mä sen olisin voinut silloin parivuotta sitten tietää. Halpa hyvältä vaikuttanut talo isolla tontilla isän kaverilta vaikutti niin hyvältä tarjoukselta et olisi ollut hullua kieltäytyä kun naisystävän kans omaa asuntoo etsittiin. Naisystävä ehdottaa melkein joka s**tanan päivä myymistä, mutta eihän hullukaan tätä enää osta, kun sähkötkään ei meinaa päällä pysyä. Ulkorakennuksen katto ollaan 1980luvulla uusittu, mutta eipä se paljon arvoa nosta jos päärakennus on lähellä loppua. Voiko tälle tehdä vielä jotain vai pitääkö vain kärsiä siihen saakka, että jäädään putoavan katon alle? Emme oikein tiedä vanhoista taloista, kun ollaan 1997 ja 1996 synnytty. Kaiken lisäks olemme kummatkin nuoruutemme kerrostaloissa viettäneet joten talkkari hoitanut kaiken vanhempiemme puolesta joten hekään eivät osaa auttaa. Sähkömiehen kutsuminen tulis liian kalliiksi. Talo osoittaa hajoamisen merkkejä niin paljon, että melkein naurattaa. Etenkin kun esittelyssä mikään näistä ongelmista ei tullut esiin. Talon sisäilma on mielestämme lähes normaali, mutta en usko sen olevan normaali. Olemme kummatkin koko ajan flunssassa ja kurkku monesti kipeenä. Mulla myös aivan selittämättömästi kunto kadonnut. Aiemmin kestin kovaa rasitusta ja käyn salilla, mutta enää ei kunto meinaa kestää ja erektio on paljon harvinaisempi ja heikompi kuin ennen. Myös naisystävä on hieman valitellut ettei kestä normilenkkiään niin hyvin kuin ennen. Tää talo tuhoaa meidän fyysisen ja henkisen terveyden.

11

116

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei ole kuitenkaan tuhonnut aloituksen tekemisestä tulevaa iloa, mitähän seuraavaksi?

   • Anonyymi

    En tehnyt tänne aloitusta siksi, että iloa toisi vaan haluaisin kuulla kokemuksia näistä rintamamiestaloista ja myös siitä milloin talo on oikeesti järkevämpää hylätä kuin korjata. Ja kuinka usein nää remontit onnistuu?


  • Anonyymi

   Nuohooja tarkistaa käynnillään piipun kunnon, antaa käyttöluvan, tai epää sen. Vanhat valokatkaisijat saattavat pitaa sisällään vaikka kuolleita muurahaisia, kärpäsiä, ym, jotka vaikeuttavat sen toimintaa, kannattaa avata, ja katsoa, mikä mättää.
   Jos talo on kovia ap kunnossa, voi siihen kyllä upota rahaa enemmänkin, vesikatto uusiksi ensi tilassa, pelti ei paljoa maksa, kunhan et hommaa miltään huijarifirmalta ota, jotka tarjoo yli kympin kattoremppaa siihen. Erektioasiassa en nyt osaa neuvoo, mutta jos akka valittaa, niin voin tulla käymään, asennan uuden katteen, ja panen akkaa :) Ikkunat saattavat olla myös tiensä päässä.. trossipohjan kunto.. no, katteleln ne samalla, ja panen, jos tarve.. Otappa yhteyttä..

  • Anonyymi

   Kuinka pitkää tuo talo on teillä ollut. Myyjällä on viiden vuoden vastuu piilevistä vioista.
   Nuo jatkuvat flunssa- ja keuhko-oireet viittaavat valitettavasti sisäilmaongelmiin, jotka kannattaisi pikimmiten selvittää. 40-luvut sähköt on varmasti tiensä päässä.
   Omakotiasuminen yleensäkin vaatii melko paljon enemmän omaa toimeliaisuutta kuin kerrostalossa vuokralla majailu.

  • Anonyymi

   Kannattaa tehdä remontti. Pankista saa lainaa. Omakotitalo on ihana, sillä siinä on oma rauha, piha kesällä ja tilaa

  • Anonyymi

   Jos ostaa tuo ikäisen talon niin pitäisi osata muutakin kuin vedätysaloituksia tehdä !!!!

  • Anonyymi

   Tuossa iässä ei kannattais ostaa noin vanhaa ja alkuperäiskuntoista taloa. Varsinkin jos isovanhemmat eivät ole elossa neuvomassa ja vanhemmatkin kokemattomia vanhojen talojen suhteen.

  • Anonyymi

   No jaa, olen rempannut 1900, 1937, 1973. jne jne rakennettuja taloja. Hauskin oli tuo 1937 rakennettu talo. Katto vuoti, talo oli liikkunut, koska kellari sen alla oli vain 2/3 koko talon kokoinen. Lattiat olivat rikki olohuoneessa siitä kohtaa, missä alapuolella oleva kallri loppui. Sähköjohdot olivat kanga/lyijypäällysteisiä, vesijohdot vuosivat. Savupiipu kastepiste oli rakennuksen sisällä, ts. toisen kerroksen katossa oli vesivahinko.

   Tilasin kaasukattilan huoltoon miehen, joka tuli kellarista kuin ohjus. Vaati, että helvetinkoneen käyttö lopetateaan par heti. Oli kuulema välitön räjähdyksen vaara.

   Savupiipun kosteusongelma oli saanut ylimmänkerroksen lattian kannatusparrut mätänemään. Otin moottorisahan käteen ja leikkasin toisen kerroksen kattoon reiän ja vaihdoin parrujen mädät osat.

   Yritin korjata savupiipun rosterisilla sisäpiipuilla. Ei onnistunut, koska savupiippuun oli muurattu mutkia kerrosten lattioiden ja kattojen kohdalle. Ostin ulos asennettavan savupiipun. Uusi kaasuboileri oli yllättävän edullinen.

   Mitä tästä olen oppinut: kaikesta selviää ja rakentaminen on hauskaa. Kaiken oppii. Jos muuraat vinoa seinää, niin purat sitten vaan niin kauan, että saat laatua.

   Onhan se joskus ottanut päähän heilua lumisella katolla ja asentaa sinne huopaa. Kaikesta selviää, kun ottaa asian kerrallaan ja miettii etukäteen, mitä tekee.

  • Anonyymi

   Aina tuommoisissa rintamiestalossa kummittelee. Toisissa vähemmän, toisissa enemmän. Kummitukset koputtelevat ja häiritsevät unia ja vievät lopulta kaiken energian ja ihminen kuihtuu pois.

  • Anonyymi

   Itse olen lapsuuteni samantapaisessa talossa viettänyt. Muistan, kun vanhempani olivat pahoissa ongelmissa sen talon kanssa, kun kaikki alkoi olla tiensä päässä. Lopulta muutettiin luhtitaloon ja talo jäi varastoksi jona se on yhä. Yks sukulainen sielä avioeron jälkeen oleskeli mut ei taida enää oleskella.

  • Anonyymi

   Ei niitä ritsikoita tehty tuohon aikaan. Vasta sotien jälkeen, kun siirtoväkeä asutettiin niin valtio teki rintsikoista mallipiirokset.

  Ketjusta on poistettu 8 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   312
   17923
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   410
   9065
  3. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   44
   1992
  4. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   17
   1863