Aihe

Kannattaako kissaa harkita?

Anonyymi

Hei!
Matkustan työn takia paljon suomen sisällä siis, ja minulla on kaksi eri asuntoa eri paikkakunnilla. Kannattaako kissaa tuolloin edes harkita? Vai kannattaisiko hankkia pentu, jos pienestä oppii paikkojen vaihteluun?

Kiitos vastauksista :)

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Pentua suosittelen. Tottuu pienestä asti matkustamiseen ja molempiin koteihin. Kyllä pentu sopeutuu, mutta kissaa ei saa päivää pidemmäksi ajaksi jättää yksin. Tarvitsee seuraa, virikkeitä, ruokaa ja muuta huolenpitoa, sen toki tiesitkin.

   • Anonyymi

    Tai sitten ei sopeudu. Mitäs sitten tehdään?

    Kissa on hyvin reviiritietoinen eläin, jolle selkeät reviirikuviot ovat hyvin tärkeät. Ainoa "vaeltava" laji, joka on mielellään siellä missä muukin lauma vaikka reissatessa, on koira. Kissa jää mieluummin kotiin kuin reissaa mukana.

    Todennäköisyyksiä voi vähän parantaa hankkimalla erittäin koiramaiseksi tiedetyn rotukissan, mutta silloinkaan onnistuminen ei ole taattua. Jos kissa stressaa reissaamisesta, niin mitä sitten tehdään? Lemmikit otetaan lähtökohtaisesti koko eliniäkseen, joten tällainen kuvio kuulostaa liian epävarmalta kaikin puolin. En missään nimessä voi suositella minkään ikäistä kissaa tällaiseen tilanteeseen.


  • Anonyymi

   jos satut löytämään kissan, mieluiten pennun, joka tykkää olla kuljetusboksissa,
   voit opettaa sen sinne herkuilla ja leikillä ja pitämällä koppaa aina esillä. ja aina toiseen paikkaan tullessa eritysherkkua, jota ei tarjoilla koskaan muulloin kuin matkan päätteeksi.
   Kissa ottaa reviirikseen kaksikin kotia, kunhan niissä on kissalle mieluisia asoita. Kumpikin asunto on siis sisutettava kissaa ajatellen raapimapuulla, hiekkalaatikolla yms.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   361
   8163
  2. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   166
   6655
  3. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   344
   5980
  4. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   241
   4172
  5. Korona-altistuminen joogasalilla ja puutteelliset tiedot

   "Ylilääkäri Jarno Rieppo kertoo, että tartuntaketjujen jäljitys on kesken eikä kaikkia mahdollisesti altistuneita ole vielä tavoitettu puutteellisten
   Iisalmi
   84
   2047