Aihe

Bc-monojen koko retkihiihtoon

Anonyymi

Hei !

Pitääkö ns. bc-monoissa jättää "senttejä" kärkeen vai kuinka ottaa/tehdä valinta sopivan kengän koon löytämiseksi ? Ymmärrän, että villasukille pitää olla tilaa kun takamaastoissa ja kylmässä mennään, mutta kuinka paljon on riittävä ? Jos esim. jalan pituus olisi 26,5 niin se vastaa kokoa 42-43 riippuen merkistä niin olisiko hyvä valita bc monoksi 44 ?

3

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   En asiasta mitään tiedä, mutta miksi sinne monojen sisään pitää niin paljon sulloa? Murtsikka puolellakin käytetään monosuojia monon päällä. Silloin monon sisällä normi hiihtosukka ja päällä lisukkeet. Oletan että bc monot ei sieltä kylmemmässä päästä muutenkaan ole.

   Villasukan varren siihen päälle voi vielä vitikeleillä päälle kietaista.

  • Anonyymi

   Muistaakseni irtovuoria saa vain telemark siteellisiin kenkiin, bc monot ei ole tarkoitettu 3 tunnin taukoihin -20 asteen pakkasessa.

   Vaihtosukat voi pakata mukaan ja monosuojat. Jalka hikoaa hiihtäessä joka tapauksessa - yksilöllinen asia.

   Suomi on perinteisesti metsäsuksi maa ja back country ja telemark ollut vuoristokansojen herkkua. Kannatanee netistä etsiä vinkkiä länsinaapureiden nettisivuilta. Täällä keskustellaan lähinnä Nokian huopavuori kumisaappaista.

  • Anonyymi

   Kiitos kommenteista. Juuri tätä mietin. Taukojen pitämistä, tulilla istumista. Ns. normihiihtovälineistä tuttua muut monot, mutta tosiaan tämä bc monot outo kapistus. Käyttävät näköjään myös luistellessa ko monoja. Hienoinen väljyys varmaan kannattanee jättää... jos ei nyt ihan kahden villasukan tilaa niin ainakin yksi. Monosuojat tauolle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   293
   7071
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   272
   5209
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   226
   4008