Aihe

Kuntaliitos?

Anonyymi

Vaikka Haapavesi ei olekaan Suomen surkeimpia kuntia, aina joskus joku ennakoi, että se pitäisi liittää johonkin toiseen kuntaan.
Mutta mihin? Suomessa on liitetty monta kaupunkikuntaa lähinaapuriin. Jämsänkoski Jämsään, Joutseno Lappeenrantaan, Suolahti Äänekoskeen sekä Juankoski ja Nilsiä Kuopioon.
Haapaveden ympärillä on pari maalaiskuntaa ja kolme pikkukaupunkia. Haapajärvi lienee poissa laskuista. Se on samanlainen muuttotappiokunta, kuin Haapavesikin ja yhteinen raja sekä yhteistyö ovat kovin vähäisiä. Oulainen on samassa jokilaaksossa ja vain 500 henkeä isompi. Siellä ovat sentään rautatieasema, aluesairaala ja muutamia parempia erikoisliikkeitä. Kumpaakin puolta jokea kulkevat hyvät maantien keskustojen välillä.
Nivala on isompi, kuin naapurinsa. Tuskin senkään kainalossa säilyisivät Haapaveden nykyiset palvelut. Ei hyvä!
Mutta eihän kukaan - ainakaan vielä - pakota Haapavettä häviämään kuntakartalta. Näkkyypähän!, kuten Kallio- Herkko sanoisi.

12

109

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Haapavesi tulee liittää Hauhon kanssa. Siellä Hauholla on Weberin piste ä, joka on Suomen väestöllinen keskipiste, meidän likellä taas on maantieteellinen keskipiste.

  • Anonyymi

   Eikö aloittajalle ole sattunut kuntatilastoja silmään?

   Haapavesi todellakin kuuluu Suomen surkeimpien kuntien joukkoon, huoltosuhde on toivoton.Valtio, eli muut veronmaksajat elättävät teidät.

  • Anonyymi

   Kukas osulan köörin pölhökustaa siellä nyt vuorostansa kiekuu??

   Pakkokuntaliitoksessa siis Haapoaveden tapauksessa kyseessä on nimenomaan palvelutason heikennys koska kunta ei ole kykeneväinen tuottamaan kaikkia palveluita.
   Ensisijaiset säästökohteet ovat kunnan virkamiespalveluiden,koulutoimen sekä terveydenhuollon päällekkäisyyksien lakkauttaminen ja niiden keskittäminen elivoimaisimpaan kuntakeskukseen.
   Toissijaisia säästöjä saadaam kilpailuttamalla kaikki kunnan palvelut uudestaan tällä kertaa isompina kokonaisuuksina kuten jätehuolto,tiestön kunnossapito kiinteistöjen hoito ja tarvekartoitus katujen ja teiden valaistus jne..

   Sen jäälkeen leikkuri iskee turhiin harrasteisiin ja ympäristön kaunistelemisiin syydettyihin veroeuroihin..
   Nivala lienee loppupeleissä tuo kumppani,koska Ylivieskalla ja Haapajärvellä on rajanaapureina liikaa pikkukuntia maakunnan etelärajalle päin huolehdittavinaan...

   Oulainen noussee Pyhäjoen vetämänä kunhan ydinvoimala alkaa tuottaa palvelutarpeita sekä verokertymää. Oulainenhan on lähin rautatieasema ja liikenteellinen solmukohta painavalle rahdille rakennusvaiheessa ja muutoinkin.
   Tässä yhtälössä ei ole enää heikossa hapessa olevalle Haapavedelle sijaa...

   Mutta katsellaan nyt miten hyvin tuokin kehityskaari munataan keskenänsä riitelevien syrjäkylien " mahtipolitikkojen" räyhäriitelyjen toimesta..

  • Anonyymi

   Liitytään Timbuktuun.

  • Anonyymi

   Haapaveden pitäisi houkutella lisää nettoveronmaksajia luokseen. Juuri saimme lukea, kuinka pääkaupunkiseudulta pakenevat kolme-nelikymppiset kouluttautuneet nuoret aikuiset. Näin etätyöaikakautena heidät pitäisi houkutella tänne maaseudun rauhaan, josta kuitenkin löytyvät kaikki välttämättömimmät palvelut, eikä asuminenkaan ole kallista.

   • Anonyymi

    Ja millähän ne tänne Haapavedelle houkuttelet?
    Mikä tekee Haapavedestä houkuttelevan niille tuleville veronmaksajille?
    Millainen ympäristö tämä on uusille asukkaille?
    Jaa että mitkähän palvelut täältä löytyvät 3-40selle, tai muille tulijoille?
    Ja minkähän laiset etätyömahdollisuudet tänne houkuttavat?

    Kysymykset lie jo vastaukset siihen, miksi he eivät tänne Haapavedelle tule. Lähtee entisetkin.


   • Anonyymi

    Ne voi viikon viihtyä , jos aurinkoa ja lunta sattuu yht aikaa, sitte ne palaa vauhilla eteläänsä.


   • Anonyymi

    Keski ikäsiähän nuo on , on perheet, jos ukko lähtiski tänne pimentoon, vaimot ei ikinä lähe tänne osuuskauppaa kiertään.


  • Anonyymi

   Vaan olisihan se aika ikävää joskus lukea uutisia Kärsämäen Haapavedeltä! Ei silti, että Kärsämäki ei kokoisekseen olisi ihan virkeä paikkakunta.
   Joskus liitoskunnille keksitään ihan uusi yhteinen nimi. Haapamäki olisi kyllä ihan hyvä ja nätti nimi. Se vain, että Suomessa jo on useitakin Haapamäkiä, ei tosin kuntia.
   Olisikohan ollut ideaa liittyä neljän pienemmän kunnan muodostamaan Siikalatvaan. Siinä olisi Haapavesi porukan isoimpana voinut pärjätä.

   • Anonyymi

    Mutta tuohan on jo kokeiltu, halusivat sitten Haapavedellä eroon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mutta tuohan on jo kokeiltu, halusivat sitten Haapavedellä eroon.

    Haapaveestä eroon , miksi ne haapavetisiä elättäs?


   • Anonyymi

    Ei ne huolinut Haapavettä nimeksi!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   282
   6773
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   252
   4937
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   219
   3956