Aihe

Mistä tiedän onko sukset luisteluun vai perinteiseen?

Anonyymi

Vanhoja suksia löytyy iso kasa, ja valtaosa varmasti perinteisen tyylin suksia. Mistä tiedän onko joukossa luistelusukset? Ja yleensäkin jos käytettyinä jostain kirpparilla suksia etsin, niin mistä tunnistan luistelusukset jos nimenomaan sellaisia etsisin?

5

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Varmuudella voi sanoa, että ei mitkään, verrattuna siihen, mitä ovat pakasta vedetyt oikeilla siteillä ja monoilla, nykypäivän.

   Mars kauppaan heti, kierrätyskeskuksen tai jätepisteen kautta.

  • Anonyymi

   Monet suksimyyjät myyvät käytettyjä suksia, etenkin junnujen pieneksi jääneitä. Kirppareilla on juurikin sekalaista löysin autotallista kalustoa. Aikuisten suksissa kiinnittäisin huomiota juurikin sidemalliin ja pohjien kuntoon, jos vaikka sopivat löytyy.

   Torissa on paljon myös suksia myytävänä.

   Esim. 80-90 luvun luistelusukset on aika kamalia vs. Nykyiset, niillä hiihdetään paskalla istuen vs. Etukenossa rennosti kuten nykyään. Pääsee niillä toki eteenpäin, mutta tekniikka ei kehity.

  • Anonyymi

   Valitettavasti varat ei riitä ostamaan kaupasta uusia. Nyt on etsittävä käytettyinä sukset jotta pääsen testaamaan hiihtoa vuoskausien tauon jälkeen. Luistelusuksia oon koittanu etsiä koska inhosin perinteistä tyyliä, luistelutyyli oli helpompaa ja mukavampaa.

  • Anonyymi

   Kokeilemalla asiat selviää, ottaa suunnilleen itsensä pituiset sukset, ja voitelee pohjat luistolla koko pituudelta, ja ei kun baanalle.
   Sauvojen pituus 0,9 x oma pituus.
   Kilpahiihtäjien ohjeet on sitten tarkemmat, ja välineet kalliit.

  • Anonyymi

   Yli 10 vuotta vanhoja luistelusuksia saa lähes ilmaiseksi, kunnossakin ovat, jos ne on säilytetty oikein. Lisäksi esim fischerin ja peltosen sen aikaiset mallit on pataraudasta tehtyjä, ei tosin kevyitä.

   Kokemuksesta kommentoisin, että vanhoissa suksissa on yksi huono puoli: pohjat pitää käyttää hionnassa, pohjamuovi ei takuulla pidä minkään sortin parkkuja yli 10 km pidempään, jos suksia ei ole pitkiin aikoihin huollettu. Tämä voi latistaa orastavan hiihto innon. Hionta maksaa muutamia kymppejä. Tai sitten hiihtää ns. Pikaluistoilla.

   Vanhojen suksien pohjat on niin paksuja, että hiontaa kyllä helposti kestävät.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   20971
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   676
   14888
  3. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   14648
  4. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   622
   8809
  5. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   680
   5520