Maristaanko kaikesta vai ollaanko jostakin kiitollisiakin?

Anonyymi

Täällä vapaasti mielipiteensä sallivalla keskustelupalstalla on tullut vastaan lukuisia tyytymättämiä kommentteja Keuruun kaupungin tilanteesta, veloista, yhteisten asioiden hoidosta, yms. Pienenä ihmisenä en voi välillä näitä juttuja ja mielipiteitä lukiessani kuin ihmetellä, missä oikein me ihmiset mennään ja mihin arvopohjaan tukeudumme?

Vuosikymmenten veronmaksajan ominaisuudessa ja kokemuksella en voi muuta todeta kuin että olen aina ollut ja olen edelleen iloinen veronmaksaja ja nimenomaan kuntaverotuksen iloinen veronmaksaja. Paljon on tullut veroja maksettua ja niitä tulee yhä tulevaisuudessa ehkäpä enenevissä määrin maksettavaksi, mutta tähän asti paljon hyvää olen maksamillani veromarkoillani ja -euroillani saanut nähdä ja kokea Keuruulla asuessani, saanut sitä hyvää myös omalle, henkilökohtaiselle osalleni, ei vain yhteiseksi hyväksi.

Lapsiani odottaessa ja heidän kasvaessaan perheemme on saanut loistavat neuvolapalvelut, terveydenhuollon ja päivähoidon, jälkimmäisen aina toivomuksiamme kuunnellen ja niitä mahdollisuuksien mukaan toteuttaen. Kasvatuksessa ja koulussa, niin varhaiskasvatuksessa, peruskoulutuksessa kuin lukiossa on ollut ja on erinomainen henkilökunta, sivistykseen on satsattu monin eri resurssein ja kalleimmin päiväkoti- ja koulurakennuksiin. Näihin rakennuksiin on satsattu miljoonia, mutta saatu aikaan terveelliset, ajanmukaiset, fyysiset ympäristöt taajamien ja myös kyläkuntien lapsille.

Itse en ole ole juurikaan joutunut turvautumaan terveydenhuollon palveluihin, mutta läheiseni kylläkin. Jokainen heistä on saanut hyvää hoitoa Keuruun terveysasemalla ja tarvittaessa ohjattu erikoissairaanhoitoon. Kertaakaan ei ole tarvinnut miettiä, mitä olisi voitu tehdä toisin.

Iäkäs äitini, jota emme enää pystyneet hoitamaan kotiinsa, sai paikan Seiponrannan palvelutalosta. Ei heti ensimmäisen anomuksen jälkeen, mutta viimein kuitenkin. Hän sai siellä sen huolenpidon ja hoivan, jota me omaiset emme olisi enää pystyneet hänelle antamaan, tahdostamme huolimatta. Olen kiitollinen, että hän sai viimeisinä vuosinaan hyvän ja arvokkaan vanhuuden, monet meidät nykyiset veronmaksajat kasvattaneena.

Myös toinen, hyvin läheinen vanhus sai arvokkaan ja inhimillisen lähdön tästä maailmasta palliatiivisen hoitopäätöksen saaneena Keuruun terveysasemalla. Olen kiitollinen siitä, että hän sai lähteä rauhassa, kivutta, omaistensa saattelemana.

Elämän alku ja loppu koskettaa meitä eniten, mutta kaikki niiden väliin jäävä myös. Kaikki satsaus inhimilliseen on arvokasta, riippumatta siitä, minkä ikäisestä on kyse. Tietenkin katse ja satsaus tulevaisuuteen, tulevien aikojen maksajiin on se päämäärä, myös täällä Keuruulla. Omasta mielestäni meillä keurusseudulla asiat ovat kuitenkin melkoisen hyvin ja todellakin ilolla olen maksanut kunnallisveroja ja maksan edelleen. En toki rikas ole, ihan vain keskituloinen, eikä ole pääomia, pelkästä palkkatulostani veroja makselen. Ja usko tai älä, edelleenkin olen iloinen veronmaksaja tällä seudulla! Olisitko sinäkin tämän lukija jostakin kiitollinen, edes pienestäkin?

6

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hetken aikaa olin kiitollinen kun saimme kaupunginjohtajaksi Hannu Marsin ja sen jälkeen kun keuruun talous alkoi kääntymään parempaan suuntaan, suomen top 5 velkaisimman kunnan listalla. Nyt olen erittäin pettynyt keuruun päätöksentekijöihin Hannun epäluottamuksesta.

    • Anonyymi

      En jaksanut lukea noin pitkää tekstiä, voisitko tiivistää!

      • Anonyymi

        Et jaksanut vai et osannut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et jaksanut vai et osannut?

        En jaksanut, niin kuin kirjoitin. Sinulle suosittelen kehittämään luetunymmärtämistä.


    • Anonyymi

      Miksi kaupunjohtajalle esitettiin hallituksen yksimielinen epäluottamus ja poltettiin 100 000 euroa rahaa, jos kaikki on niin hyvin?

      • Anonyymi

        Ehkäpä kaupunginjohtajamme ei halunnut, että kaikki olisi tulevaisuudessakin yhtä hyvin? Mene ja tiedä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe