Koronalingosta lähes 100 tartuntaa

Anonyymi

Nyt se varmistui: Koronalingosta lähes 100 tartuntaa – KSML: Ison vaihto-opiskelijaparven houkutteli ravintolaan hongkongilainen valeprofiili

29.1.202110:36päivitetty 29.1.202110:40


Joukkotestauksen tulokset ovat valmistuneet Jyväskylässä, missä tutkitaan yhä, oliko poikkeuksellisen joukkoaltistuksen taustalla muuntovirus. Karanteeniin on asetettu reilusti yli 1000 ihmistä.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/aa7e0e71-ce29-47a1-8a2d-7ec92e424938?ref=newsletter:76e0&utm_source=Uusisuomi_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Uusisuomi_Uutiskirje

TERVEYDENHUOLTO
KORONAVIRUS
INFEKTIOSAIRAUDET
KUNNAT
YHTEISKUNTA

7

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt tuli selvä käänne Suomen tilanteeseen: 106 havaintoa koronamuunnoksesta – Mika Salminen varoittaa talvesta

      • Anonyymi

        Nyt tuli selvä käänne Suomen tilanteeseen: 106 havaintoa koronamuunnoksesta – Mika Salminen varoittaa talvesta

        28.1.202110:19päivitetty 28.1.202110:49

        Talvi on riskitekijä sille, että virukset pääsevät leviämään. Valtakunnallisella tasolla koronatilanne on nyt epävakaa Suomessa. Epidemian kiihtymisen riski vallitsee nyt koko maassa.

        THL. Johtaja Mika Salminen. Koronavirustapausten määrissä on tapahtunut Suomessa selvä käänne ylöspäin pitkään melko tasaisena jatkuneen jakson jälkeen. Useamman sairaanhoitopiirin alueella tautitapaukset ovat lisääntyneet. Osa tapauksista liittyy laajoihin tunnettuihin tartuntaketjuihin.
        Suomessa tapausmäärät olivat tietyssä tasaantumisvaiheessa vuodenvaihteen jälkeen useamman viikon, mutta nyt viimeisen viikon aikana tapausmäärät ovat selvästi nousseet.

        Viikolla 3 tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 2315 uutta tapausta, mikä on 568 tapausta enemmän kuin edellisellä viikolla. Vastaavasti ilmaantuvuus oli 42 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se edellisellä viikolla oli 32 tapausta. Myös altistumisen vuoksi karanteeniin asetettujen määrä on jälleen nousussa, ja viikolla 3 heitä oli runsaat 10 000.

        LUE MYÖS
        Tekeekö Suomi taas virheen lentokentällä? – Viranomaiset kertovat, miksi ”merkittävälle riskitekijälle” avattiin ovet
        ”Ruotsista oltiin suomalaisiin päättäjiin yhteydessä useita kertoja” – Raportin mukaan ruotsalaiset yrittivät vaikuttaa Suomen koronalinjaan
        Nyt kelpaa yritysten tarjoama apu Sanna Marinin hallitukselle – 1,9 miljoonan suomalaisen rokotukset saamassa vauhtia
        Sanna Marinin hallitus oli kuutamolla, mutta terästäytyi – Käsissä on uusi uhka, eikä Krista Kiuru todellakaan enää ”silottele”
        Raportti: Suomi siirtyi keväällä ”kriisimoodiin” sen jälkeen, kun Marin ja Kiuru olivat ensin ”silotelleet” tilannekuvaa
        Viimeisen kahden viikon seurantajakson yhteenlaskettu tapausmäärä oli 4062 uutta tapausta, mikä on 486 tapausta enemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli 73 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 65 tapausta.

        Suurin osa viikon 3 tartunnoista oli peräisin kotimaasta. Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus oli 6 %, ja niistä aiheutuneiden jatkotartuntojen osuus oli 3 % kaikista tartunnoista. Hieman yli puolet uusista tartunnoista todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella.

        Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen kertoi tiedotustilaisuudessa, että tämä on trendi, jota on pakko seurata hyvin tiiviisti. Koska on talvi, riskit ovat korkeita voimakkaaseen kasvuun. Monesta maasta on esimerkkejä siitä, miten voi käydä, jos ei jakseta toimia oikein.

        ”Tämä nousu on melko selvä”, Salminen sanoi ja totesi, että nyt on tarpeen seurata, mihin suuntaan tilanne lähtee kehittymään.

        Salminen kehottaa pienimmästäkin oireesta hakeutumaan koronatestiin hyvin matalalla kynnyksellä. Tämä on oleellista, jotta tapaukset löydettäisiin varhaisessa vaiheessa.

        Salmisen mukaan nyt olisi tärkeää, että koko maassa pyritään välttämään erityisesti aikuisten välisiä kontakteja niin paljon kuin vain mahdollista. Tartuntoja todetaan edelleen eniten nuorissa ikäluokissa ja työikäisillä aikuisilla.

        ”Täällä on oikeastaan se paikka, jossa voitaisiin vielä tehdä jotakin”, Salminen sanoi ja viittasi epidemian kasvun riskiin työikäisessä väestössä.

        Muutokset ovat olleet melko nopeita. Nyt tilanne on se, että yhä useammalla paikkakunnalla nähdään vähän laajempiakin tartuntaketjuja ja ryppäitä, joiden kautta ilmaantuvuus on noussut.

        ”Tämä koskee oikeastaan koko maata. Monella paikkakunnalla näitä on nähty”, Salminen sanoi.

        Tällä hetkellä alueiden oman tilannearvioiden mukaan 5 aluetta on leviämisvaiheessa, 10 kiihtymis- ja 6 aluetta perustasolla. Salminen korostaa, että muutokset eri suuntiin saattavat olla nopeitakin. Riski epidemian kiihtymiselle säilyy Salmisen mukaan koko talvikauden ajan.

        Salminen haluaa korostaa, että nyt olisi paikallaan kannustaa kaikkia siihen, että tästä talvesta selvitään ilman, että Suomeen tulee hyvin iso ja raskas epidemia.

        Tilannekatsauksessa ovat tänään mukana myös strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Tuija Kumpulainen sosiaali- ja terveysministeriöstä. Voipio-Pulkin mukaan tapausmäärät ovat kääntyneet Suomessa ”aivan selvästi nousuun”.

        ”Veitsenterällähän tässä ollaan”, Voipio-Pulkki totesi.

        Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,75-0,95 (90 % todennäköisyysväli).

        Samalla kun tartuntojen määrät ovat nousseet, myös sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita on hieman aiempaa enemmän. Sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita oli 27.1. yhteensä 148. Näistä perusterveydenhuollossa oli yhteensä 47 potilasta, erikoissairaanhoidossa yhteensä 81 potilasta ja tehohoidossa 20 potilasta.

        Tautiin liittyviä kuolemia oli eiliseen mennessä raportoitu 660.


    • Anonyymi

      Pliis pliis, ulkonaliikkumiskielto vuoden loppuun, heti heti!!!

      • Anonyymi

        Ei tarvi mennä ulos vaikka ei ole mitään kieltoa. Järkevät ihmiset toimivat järkevästi ilman mitään pakotteita.


    • Anonyymi

      Ravintolat pahimpia levittäjiä, helppo ratkaisu, ravintolat kiinni lopullisesti, tällä päästään eroon koronasta täysin!

      • Anonyymi

        Ei niihin ole pakko mennä vaikka ovat auki.


    • Anonyymi

      Ruotsin koronatilanne: Maassa leviävä virusmuunnos tappanut 200 ihmistä, AstraZencan rokotetta ei suositella yli 65-vuotiaille
      2:30

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      296
      3339
    2. 203
      2918
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      71
      2514
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      226
      1973
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      15
      1408
    6. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1371
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1327
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      24
      1308
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1267
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      164
      1256
    Aihe