Koronalingosta lähes 100 tartuntaa

Anonyymi

Nyt se varmistui: Koronalingosta lähes 100 tartuntaa – KSML: Ison vaihto-opiskelijaparven houkutteli ravintolaan hongkongilainen valeprofiili

29.1.202110:36päivitetty 29.1.202110:40

Joukkotestauksen tulokset ovat valmistuneet Jyväskylässä, missä tutkitaan yhä, oliko poikkeuksellisen joukkoaltistuksen taustalla muuntovirus. Karanteeniin on asetettu reilusti yli 1000 ihmistä.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/aa7e0e71-ce29-47a1-8a2d-7ec92e424938?ref=newsletter:76e0&utm_source=Uusisuomi_Uutiskirje&utm_medium=email&utm_campaign=Uusisuomi_Uutiskirje

TERVEYDENHUOLTO
KORONAVIRUS
INFEKTIOSAIRAUDET
KUNNAT
YHTEISKUNTA

7

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Nyt tuli selvä käänne Suomen tilanteeseen: 106 havaintoa koronamuunnoksesta – Mika Salminen varoittaa talvesta

   • Anonyymi

    Nyt tuli selvä käänne Suomen tilanteeseen: 106 havaintoa koronamuunnoksesta – Mika Salminen varoittaa talvesta

    28.1.202110:19päivitetty 28.1.202110:49

    Talvi on riskitekijä sille, että virukset pääsevät leviämään. Valtakunnallisella tasolla koronatilanne on nyt epävakaa Suomessa. Epidemian kiihtymisen riski vallitsee nyt koko maassa.

    THL. Johtaja Mika Salminen. Koronavirustapausten määrissä on tapahtunut Suomessa selvä käänne ylöspäin pitkään melko tasaisena jatkuneen jakson jälkeen. Useamman sairaanhoitopiirin alueella tautitapaukset ovat lisääntyneet. Osa tapauksista liittyy laajoihin tunnettuihin tartuntaketjuihin.
    Suomessa tapausmäärät olivat tietyssä tasaantumisvaiheessa vuodenvaihteen jälkeen useamman viikon, mutta nyt viimeisen viikon aikana tapausmäärät ovat selvästi nousseet.

    Viikolla 3 tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 2315 uutta tapausta, mikä on 568 tapausta enemmän kuin edellisellä viikolla. Vastaavasti ilmaantuvuus oli 42 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se edellisellä viikolla oli 32 tapausta. Myös altistumisen vuoksi karanteeniin asetettujen määrä on jälleen nousussa, ja viikolla 3 heitä oli runsaat 10 000.

    LUE MYÖS
    Tekeekö Suomi taas virheen lentokentällä? – Viranomaiset kertovat, miksi ”merkittävälle riskitekijälle” avattiin ovet
    ”Ruotsista oltiin suomalaisiin päättäjiin yhteydessä useita kertoja” – Raportin mukaan ruotsalaiset yrittivät vaikuttaa Suomen koronalinjaan
    Nyt kelpaa yritysten tarjoama apu Sanna Marinin hallitukselle – 1,9 miljoonan suomalaisen rokotukset saamassa vauhtia
    Sanna Marinin hallitus oli kuutamolla, mutta terästäytyi – Käsissä on uusi uhka, eikä Krista Kiuru todellakaan enää ”silottele”
    Raportti: Suomi siirtyi keväällä ”kriisimoodiin” sen jälkeen, kun Marin ja Kiuru olivat ensin ”silotelleet” tilannekuvaa
    Viimeisen kahden viikon seurantajakson yhteenlaskettu tapausmäärä oli 4062 uutta tapausta, mikä on 486 tapausta enemmän kuin sitä edeltävien kahden viikon aikana. Uusien tapausten ilmaantuvuus oli 73 tapausta 100 000 asukasta kohden, kun se edellisellä kahden viikon jaksolla oli 65 tapausta.

    Suurin osa viikon 3 tartunnoista oli peräisin kotimaasta. Ulkomailla saatujen tartuntojen osuus oli 6 %, ja niistä aiheutuneiden jatkotartuntojen osuus oli 3 % kaikista tartunnoista. Hieman yli puolet uusista tartunnoista todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella.

    Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) johtaja Mika Salminen kertoi tiedotustilaisuudessa, että tämä on trendi, jota on pakko seurata hyvin tiiviisti. Koska on talvi, riskit ovat korkeita voimakkaaseen kasvuun. Monesta maasta on esimerkkejä siitä, miten voi käydä, jos ei jakseta toimia oikein.

    ”Tämä nousu on melko selvä”, Salminen sanoi ja totesi, että nyt on tarpeen seurata, mihin suuntaan tilanne lähtee kehittymään.

    Salminen kehottaa pienimmästäkin oireesta hakeutumaan koronatestiin hyvin matalalla kynnyksellä. Tämä on oleellista, jotta tapaukset löydettäisiin varhaisessa vaiheessa.

    Salmisen mukaan nyt olisi tärkeää, että koko maassa pyritään välttämään erityisesti aikuisten välisiä kontakteja niin paljon kuin vain mahdollista. Tartuntoja todetaan edelleen eniten nuorissa ikäluokissa ja työikäisillä aikuisilla.

    ”Täällä on oikeastaan se paikka, jossa voitaisiin vielä tehdä jotakin”, Salminen sanoi ja viittasi epidemian kasvun riskiin työikäisessä väestössä.

    Muutokset ovat olleet melko nopeita. Nyt tilanne on se, että yhä useammalla paikkakunnalla nähdään vähän laajempiakin tartuntaketjuja ja ryppäitä, joiden kautta ilmaantuvuus on noussut.

    ”Tämä koskee oikeastaan koko maata. Monella paikkakunnalla näitä on nähty”, Salminen sanoi.

    Tällä hetkellä alueiden oman tilannearvioiden mukaan 5 aluetta on leviämisvaiheessa, 10 kiihtymis- ja 6 aluetta perustasolla. Salminen korostaa, että muutokset eri suuntiin saattavat olla nopeitakin. Riski epidemian kiihtymiselle säilyy Salmisen mukaan koko talvikauden ajan.

    Salminen haluaa korostaa, että nyt olisi paikallaan kannustaa kaikkia siihen, että tästä talvesta selvitään ilman, että Suomeen tulee hyvin iso ja raskas epidemia.

    Tilannekatsauksessa ovat tänään mukana myös strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki ja osastopäällikkö Tuija Kumpulainen sosiaali- ja terveysministeriöstä. Voipio-Pulkin mukaan tapausmäärät ovat kääntyneet Suomessa ”aivan selvästi nousuun”.

    ”Veitsenterällähän tässä ollaan”, Voipio-Pulkki totesi.

    Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,75-0,95 (90 % todennäköisyysväli).

    Samalla kun tartuntojen määrät ovat nousseet, myös sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita on hieman aiempaa enemmän. Sairaalahoitoa tarvitsevia potilaita oli 27.1. yhteensä 148. Näistä perusterveydenhuollossa oli yhteensä 47 potilasta, erikoissairaanhoidossa yhteensä 81 potilasta ja tehohoidossa 20 potilasta.

    Tautiin liittyviä kuolemia oli eiliseen mennessä raportoitu 660.


  • Anonyymi

   Pliis pliis, ulkonaliikkumiskielto vuoden loppuun, heti heti!!!

   • Anonyymi

    Ei tarvi mennä ulos vaikka ei ole mitään kieltoa. Järkevät ihmiset toimivat järkevästi ilman mitään pakotteita.


  • Anonyymi

   Ravintolat pahimpia levittäjiä, helppo ratkaisu, ravintolat kiinni lopullisesti, tällä päästään eroon koronasta täysin!

   • Anonyymi

    Ei niihin ole pakko mennä vaikka ovat auki.


  • Anonyymi

   Ruotsin koronatilanne: Maassa leviävä virusmuunnos tappanut 200 ihmistä, AstraZencan rokotetta ei suositella yli 65-vuotiaille
   2:30

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   429
   6163
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   4101
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   157
   2598
  4. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   42
   2480
  5. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   150
   2367
  6. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   217
   2181
  7. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   1676
  8. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   87
   1250
  9. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   30
   1237
  10. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   47
   1140
  Aihe