Altistuminen kaupassa

Anonyymi

Nyt on tullut muutama uutinen, että jossakin kaupassa on tapahtunut korona altistus ja altistuneet on kartoitettu ja asetettu karanteeniin.
Se on vähän eri asia tuon altistuksen kanssa, jos ei ole käyttänyt maskia kaupassa, niin silloin altistuu ja karanteeni on paikallaan.
Mutta jos on maskia kaupassa käyttänyt ja varsikin, jos on FFP3 maskia käyttänyt, niin ei silloin ole altistunut, koska maski antaa suojan koronaa vastaan.
En minä ainakaan jää karanteeniin, kun käytän FFP3 maskia kaupassa käydessäni ja maski suojaa koronalta.
Maskithan on ihan turhia, jos karanteeniin pitäisi vielä jäädä, kun maskia on käyttänyt.

7

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Joka ikinen kerta kun käy kaupassa, tapahtuu altistuminen, kaikille mahdollisille taudeille, viruksille ja bakteereille. Sama vaikka kävisi vain viemässä roskat. Ihmeen vähän tuollaisia uutisia on missään kyllä ollut tähän mennessä.

      • Anonyymi

        Kaupassa ollaan niin lyhyt aika eikä edes muiden ihmisten lähellä kuin satunnaisesti, että pitää olla todella poikkeuksellinen tilanne että kerrotaan altistumisista. Ehkä silloin jos joku työntekijä on ollut todistetusti töissä koronaan sairastuneena, käytetään tuollaista varotoimenpidettä.


    • Anonyymi

      MIKÄÄN maski ei suojaa käyttäjäänsä 100 prosenttisesti. Parhaatkin hengityssuojat (mm FFP3) päästää koronaviruksia hiukan läpi. Jos siis olet ollut kyseisessä kaupassa altistumisaikaan, on syytä asettua ainakin omaehtoiseen karanteeniin (yleensä noissa tapauksissa ei määrätä virallista karanteenia).

      • Anonyymi

        aika lähellä kun 99,8% takuu on näissä naamarimallisissa oikeissa suodattimissa.Siihen kun laittaa vielä esiosuodattimen niin johan on 100%.Tietenkin silmät pitää suojata sillä silmien kautta bakteerit pääsee ihmiseen eli pitää olla myös ilmatiiviit lasit tai koko naamari jotta varma olisi.Samoin naamarin riisuminen tehtävä oikein eli ensin desinfioitava se paikoillaan ollessa ja sitten vasta pois ja samantien eri paikkaan talteen roikkumaan ei samaan tilaan missä oleskellaan.


    • Anonyymi

      Joka paikassa on altistuksia. 15 min tautisen lähellä, kuten valtamedia ja THL:n asiantuntijat taannoin kertoivat. Kunhan saavat testit kalibroitua niin siinä vaiheessa on aika herätä mikäli on aihetta.

      • Anonyymi

        Minä en ainakaan notku kaupassa saman ihmisen vieressä lähellekään 15 minuuttia. Mutta baarissa tuo 15 minuuttia ylitetään hyvin yleisesti, eikä turvavälikään ole koko aikaa vähintään 2 m.


      • Anonyymi

        En minustakaan kaupoissa olla kenenkään lähellä muutamia sekuntteja enempää. Pisin aika kenenkään lähellä on ainakin minulla se, kun maksan ostokset kassalla kortilla.

        Harmittaa kun museotkin ovat kiinni. Ei sielläkään oleskella toisten lähellä, ei ainakaan isommissa museoissa. Ja voihan niihin laittaa kävijämäärärajoituksiakin. Kesällä ja syksyllä vielä ehdittiin käydä aika paljon museoissa, eikä mitään ongelmia ollut tai olisi koettu, että olisi ollut vaarallista tai tarttumisvaaraa. Kukaan ei yskinyt tai aivastellut, ja käsiä pestiin sekä käsidesiä käytettiin. Yhdessä pk-seudun museossa kaikki joutuivat käyttämään maskia vaikka se oli iso museo ja oli hyvin tilaa pitää kauppoihinkin verrattuna vielä pidempiä etäisyyksiä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      117
      9416
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      155
      2529
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      8
      1386
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe