Aihe

Vapaakiukausi

Anonyymi

Millasella syyllä olette saaneet vapaakuukauden? Onko pitänyt todistaa vielä kuiteilla yms se meno?

Tarvisin kipeesti 300e ylimääräistä, mutta syy mihin tarvin ei kyllä kelpaa uo.lle (liittyy autoiluun) niin ajattelin et jos sanoisin et kodinkone tma hanke mutta toi todistaminen olis sit hankala. Oon kyllä yli vuoden maksellu jo yli 600e/kk

10

103

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Saa yhden jos ollut vuoden ulosotossa ja jos pitempään niin saa 2 kpl automaattisesti. Yleensä Tammi ja Heiunäkuu.Itse otin tammi ja helmikuun kun auton katsastus.

   • Anonyymi

    No ei saa automaattisesti vaan pitää hakea, sen voi päätellä tuosta kun kk maksaa 600e, ei ole siis tulorajaulosmittaus.


   • Anonyymi

    Automaattisesti saa vain, jos on tulorajaulosmittaus. Jos palkasta lähtee se 1/3, pitää vapaakuukautta anoa erikseen. Siihen, kuinka helposti sen saa, en osaa vastata.


  • Anonyymi

   Joskus 2017 laitoin (sen ainoan tähän asti) hakemuksen ja muistaakseni se oli (olevinaan) pesukone, mitään hintoja ym en laittanut eikä niitä kyseltykään, tuli vaan myänteinen päätös. Olin siihen mennessä maksanut noin 730e/kk muistaakseni 3v ajan joten kai sitä luottoa oli..

   • Anonyymi

    Pitikö sun ilmottaa palkanlaskijalle samalla tosta et tietää olla ottamatta siivua uo?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitikö sun ilmottaa palkanlaskijalle samalla tosta et tietää olla ottamatta siivua uo?

    Ei, tuostakaan ei ollut mitään puhetta ja uo hoiti sen varmaankin sitten


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pitikö sun ilmottaa palkanlaskijalle samalla tosta et tietää olla ottamatta siivua uo?

    Tein vapaamuotoisen hakemuksen uo:lle kun hain maksuvapaata kuukautta. Tv hankinta, entinen toimi miten sattui, eli paloturvallisuusriski. Ostin oikeesti teeveen, mutta kuittia ei kysyny kukaan koskaan.
    Uo ilmoittaa palkanlaskijalle.
    Eihän palkanlaskija saa velallisen pyynnöstä keskeyttää perintää.


  • Anonyymi

   Kyllä ei tarvitse mitään sopia jos on pitkään ollut ulosotossa vaan ulosotto laittaa vapaa kuukaudet automaattisesti tai oikeastaan tietokone sen tekee ellei ulosottomies puutu siihen. En ole 5 vuoteen sopinut yhdestäkään vapaakuukaudesta muuta kuin pyysin että ne olisi peräkkäin mielummin tänä vuonna muuten aina tullut 2 tammi hja heinäkuu kuten kaikille muillekkin tutuille joilla ulosotto.Jos on muutama satanen ulosotossa niin kenties sitten ei saa mitään mutta minulla 40 000 vielä.

   • Anonyymi

    Ei ole mitään väliä onko ulosotossa 100e vai 100 000e, vain maksukyky vaikuttaa vapaakuukausiin, ALLE 1400e nettotuloilla saa pari vaparia automaattisesti, muuten perusteltava ->

    Vapaakuukaudet

    Saat automaattisesti kaksi vapaakuukautta vuodessa, jos palkkaasi tai eläkettäsi on ulosmitattu yhtäjaksoisesti vuoden ja sinulla on niin sanottu tulorajaulosmittaus. Tulorajaulosmittauksessa nettotulot ovat pienemmät kuin kaksi kertaa suojaosuuden määrä. Automaattisten vapaakuukausien lisäksi voit pyytää tarvittaessa myös lisää vapaakuukausia. Pyyntö on perusteltava.

    Jos tulosi ovat suuremmat kuin kaksi kertaa suojaosuus, voit saada enintään kolme vapaakuukautta vuosittain. Sinun täytyy itse pyytää niitä ja perustella pyyntö.


  • Anonyymi

   Ainoa syy millä olen saanut on kun pyykinpesukone hajosi, ja samaan aikaan myös auto. Tämä oli ekalla kerralla kun hain vaparia. Sen jälkeen kaikki hakemukset on hylätty. Muunmuassa autosta sanottiin seuraavalla kerralla, että se on ollut jo aiemminkin rikki, ei ole välttämätön jne.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   288
   15873
  2. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   304
   6761