Aihe

EKSOTE - "pakkohoito käyttöön"

Anonyymi

Sosiaali ja terveyspiiri Eksote on hiljattain linjannut ottavansa käyttöön pakkohoidot koskien korona tartuntoja ja altistuksia. Tilanne näyttäytyy Eksotelle ongelmalliselta, sillä laki ei hyväksy pakkohoitoa heidän määrittelemissään tilanteissa. Eksote on kuitenkin kiertänyt tilanteen niin, että he käyttävät potilaisiin lakia mielenterveysperusteisesta pakkohoidosta. Terveyspiiri uskoo, että heitä ei tuomita tai katsota kieroon heidän menettelystään.

"Potilaita on ollut laidasta laitaan. Pääsääntöisesti potilaat ymmärtävät tilanteen ja ovat yhteistyöhaluisia." Eksoten palveluvastaavaesimies kertoo

Ongelmatilanteita varten eksote saa lain määrittelemää apua poliisilta.

"Lähinnä potilaan kiinniotto ja toimittaminen hoitoon voi tuoda ristiriitaisia tilanteita, mutta korostan, että valtaosa potilaista on ollut yhteistyö haluisia"

Eksotea on myös kritisoitu siitä, että he eivät saisi käyttää psykiatrista pakkohoitoa tartuntatautien ehkäisyyn. Eksoten kanta kuitenkin on, että vallitseva korona tilanne on niin vaarallinen, että laki antaa mahdollisuuden kyseenalaistaa potilaiden mielenterveyden mikäli he eivät ole koronasta samaa mieltä.

0

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Suomeen julistettu poikkeustila

    Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
    Maailman menoa
    196
    3602
   2. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

    Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
    Maailman menoa
    164
    3203