Aihe

Mistä karsisit kaupungin budjetista ?

Anonyymi

Tämä kysymys usein esitetään. Mitäpä jos esitettäisiin kysymys mitä ottaisit mukaan kaupungin budjettiin ? Ajatusleikkinä jos olisi tyhjä budjetti, luotaisiin uusi.

11

97

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   urheilun ja kulttuurin .

   • Anonyymi

    Koulut, terveyskeskukset, palokunnat ?


   • Anonyymi

    tästä olisi hyvä aloittaa.

    aivan älytöntä, että pieni joukko harrastelijoita saa ilmaista rahaa kaupungilta.


  • Anonyymi

   Jos luotaisiin uusi, niin kohtuullistaisin teatterin menoja se tasoa vastaavaksi, eli rahaa jäisi PALJON muulle kultuurin saralle.

  • Anonyymi

   Teatterin ja jäähallihaaveet leikkaisin ensimmäisenä pois. Samassa rytäkässä myös lentokenttätoiminnan voisi lakkauttaa myös.

   • Anonyymi

    Kysytään mitä ottaisit mukaan tyhjään budjettiin


  • Anonyymi

   Vaikea kysymys koska ihmisillä ei ole mitään käsitystä mihin kaupunki tarvitsee rahaa, jokaiselta kuitenkin otetaan 20 %. Ennen otettiin 5 % taisi olla 1930 luvulla.

  • Anonyymi

   Koulut ja varhaiskasvatus vie budjetista ison osan. Samoin terveydenhoito. Mutta nuo ovat asioita, joiden vuoksi maksetaan veroja.
   Kunnalla oli joskus enemmänkin toimialoja joita välillä rahoitettiin verovaroinkin jos käyttömaksut eivät riittäneet. Sähkölaitos, vesilaitos ja energialaitos on asioita, jotka pitäisi saada takaisin kunnan perustoiminnoiksi. Sähkölaitoksen mukana meni nuo kaksi muuta, mutta kuluttaja ei voi kilpailuttaa niitä. Samalla hinnat on nousseet jatkuvasti ja välillä hintojen noston perustelut olleet aivan naurettavia; esim. veden perusmaksun nostoa perusteltiin sillä että aiemmin perusmaksu oli kiinteistön rakennetun osan perusteella, nyt alettaisiin periä rakennusoikeuden perusteella. Syynä oli "ettei tontille lisää rakentaessa tarvitsisi hakea muutosta". Ja tämän sanoi toimitusjohtaja täysin vakavalla naamalla. Sama kuin olisi kussut kunnan asukkaan päälle. Ja veden perusmaksuja saatiin ylös, joten säästeliäät vedenkäyttäjät saivat alkaa maksaa enemmän.
   Sama juttu on kaukolämmön kanssa; perusmaksuja vaan ylös niin ei kannata vaihtoehtoisilla lämmitysmuodoilla lämmitys kaukolämmön rinnalla.

   Lappeenrannan energian tulos on ollut hyvä vuodesta toiseen. Se on helppoa kun on monopoli. Mielestäni sähköverkko, lämpö ja vesi pitäisi olla kunnan perustoimintoja ja ne toteutettaisiin ilman voitontavoittelua. Mutta tässä yhteiskunnassamme bisnesmiehet näkee vähän väliä jotain mistä voisi alkaa tehdä rahaa ja lobbaavat asiat siten että saavat jalkansa oven väliin ja tehtyä kunnan ja valtion tehtävistä/omaisuudesta rahaa. Vähän aikaa sitten yritettiin myydä valtion tiet yksityisten rahastamiselle. Metsät ja vesistöt saatiin jo eriytettyä yhtiöön, jotta niitä voidaan nyt myydä salaa jossain vaiheessa. Ei tarvita kuin tilanne että velkoja tarvitsee alkaa maksaa, niin koska ei ole rahaa, annetaan pari vesistöä ja jokunen tuhat hehtaaria metsää...
   Mitä enemmän näitä käy pohdiskelemaan, sitä ahdistavammaksi käy ajatus elää tässä Suomessamme, joka joskus oli itsenäinen mutta nykyään vain vitsi.

   • Anonyymi

    Ei sähkön kulutus ole monopoli vain sähkön siirto on. Minullekin kerran kuukaudessa joku sähkön myyjä soittaa ja tarjoaa halvempaa sähköä. Rasittavia kauppamiehiä.


  • Anonyymi

   Kaikki haittamaahanmuuttoon kohdistuvat kulut.

   • Anonyymi

    Oletko tosissaan ? Kysymys oli mitä otettaisiin budjettiin kun kaikki olisi karsittu pois. Ei kaikille pitäisi antaa äänioikeutta.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   389
   22445
  2. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   18998
  3. Poliisit vei pakolla Virolaisen Joogayrittäjän Koronatestiin

   https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisilta-poikkeuksellinen-toimenpide-julkaisi-korona-altistumisketjusta-epaillyn-joogayrittajan-kuvan/8080476#gs
   Maailman menoa
   648
   16414
  4. Johanna Tukiainen menetti vauvansa Solnan sosiaalihuollolle - myös vuokra-asunto liipasimella!

   Tänään 4.3. ilmestynyt Seiska tietää kertoa saman minkä näädät ovat tienneet jo 3 viikon ajan. Näätien tiedothan koskivat Tukiaisen vauvan huostaanot
   Kotimaiset julkkisjuorut
   720
   7374
  5. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   182
   5910