Mistä karsisit kaupungin budjetista ?

Anonyymi

Tämä kysymys usein esitetään. Mitäpä jos esitettäisiin kysymys mitä ottaisit mukaan kaupungin budjettiin ? Ajatusleikkinä jos olisi tyhjä budjetti, luotaisiin uusi.

15

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      urheilun ja kulttuurin .

      • Anonyymi

        Koulut, terveyskeskukset, palokunnat ?


      • Anonyymi

        tästä olisi hyvä aloittaa.

        aivan älytöntä, että pieni joukko harrastelijoita saa ilmaista rahaa kaupungilta.


    • Anonyymi

      Jos luotaisiin uusi, niin kohtuullistaisin teatterin menoja se tasoa vastaavaksi, eli rahaa jäisi PALJON muulle kultuurin saralle.

    • Anonyymi

      Teatterin ja jäähallihaaveet leikkaisin ensimmäisenä pois. Samassa rytäkässä myös lentokenttätoiminnan voisi lakkauttaa myös.

      • Anonyymi

        Kysytään mitä ottaisit mukaan tyhjään budjettiin


    • Anonyymi

      Vaikea kysymys koska ihmisillä ei ole mitään käsitystä mihin kaupunki tarvitsee rahaa, jokaiselta kuitenkin otetaan 20 %. Ennen otettiin 5 % taisi olla 1930 luvulla.

    • Anonyymi

      Koulut ja varhaiskasvatus vie budjetista ison osan. Samoin terveydenhoito. Mutta nuo ovat asioita, joiden vuoksi maksetaan veroja.
      Kunnalla oli joskus enemmänkin toimialoja joita välillä rahoitettiin verovaroinkin jos käyttömaksut eivät riittäneet. Sähkölaitos, vesilaitos ja energialaitos on asioita, jotka pitäisi saada takaisin kunnan perustoiminnoiksi. Sähkölaitoksen mukana meni nuo kaksi muuta, mutta kuluttaja ei voi kilpailuttaa niitä. Samalla hinnat on nousseet jatkuvasti ja välillä hintojen noston perustelut olleet aivan naurettavia; esim. veden perusmaksun nostoa perusteltiin sillä että aiemmin perusmaksu oli kiinteistön rakennetun osan perusteella, nyt alettaisiin periä rakennusoikeuden perusteella. Syynä oli "ettei tontille lisää rakentaessa tarvitsisi hakea muutosta". Ja tämän sanoi toimitusjohtaja täysin vakavalla naamalla. Sama kuin olisi kussut kunnan asukkaan päälle. Ja veden perusmaksuja saatiin ylös, joten säästeliäät vedenkäyttäjät saivat alkaa maksaa enemmän.
      Sama juttu on kaukolämmön kanssa; perusmaksuja vaan ylös niin ei kannata vaihtoehtoisilla lämmitysmuodoilla lämmitys kaukolämmön rinnalla.

      Lappeenrannan energian tulos on ollut hyvä vuodesta toiseen. Se on helppoa kun on monopoli. Mielestäni sähköverkko, lämpö ja vesi pitäisi olla kunnan perustoimintoja ja ne toteutettaisiin ilman voitontavoittelua. Mutta tässä yhteiskunnassamme bisnesmiehet näkee vähän väliä jotain mistä voisi alkaa tehdä rahaa ja lobbaavat asiat siten että saavat jalkansa oven väliin ja tehtyä kunnan ja valtion tehtävistä/omaisuudesta rahaa. Vähän aikaa sitten yritettiin myydä valtion tiet yksityisten rahastamiselle. Metsät ja vesistöt saatiin jo eriytettyä yhtiöön, jotta niitä voidaan nyt myydä salaa jossain vaiheessa. Ei tarvita kuin tilanne että velkoja tarvitsee alkaa maksaa, niin koska ei ole rahaa, annetaan pari vesistöä ja jokunen tuhat hehtaaria metsää...
      Mitä enemmän näitä käy pohdiskelemaan, sitä ahdistavammaksi käy ajatus elää tässä Suomessamme, joka joskus oli itsenäinen mutta nykyään vain vitsi.

      • Anonyymi

        Ei sähkön kulutus ole monopoli vain sähkön siirto on. Minullekin kerran kuukaudessa joku sähkön myyjä soittaa ja tarjoaa halvempaa sähköä. Rasittavia kauppamiehiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei sähkön kulutus ole monopoli vain sähkön siirto on. Minullekin kerran kuukaudessa joku sähkön myyjä soittaa ja tarjoaa halvempaa sähköä. Rasittavia kauppamiehiä.

        Todella. Sähkönsiirtokin pitäisi voida kilpailuttaa!


    • Anonyymi

      Kaikki haittamaahanmuuttoon kohdistuvat kulut.

      • Anonyymi

        Oletko tosissaan ? Kysymys oli mitä otettaisiin budjettiin kun kaikki olisi karsittu pois. Ei kaikille pitäisi antaa äänioikeutta.


    • Anonyymi

      Maatalouslomittajien palkat pitää leikata heti kunnan budjetista.
      Maksakoot maajussit itse omat apulaiset ja lomantuuraajat.

    • Anonyymi

      Eksoten tuet pienemmäksi,kaiken maailman nuttura pikkupomot pihalle vain ja eksoten vuokratiloja pitää karsia. Eikä mitään palloiluhalleja pitäis rakentaa.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä. Tähän lisänä siivouspalveluihin kilpailutus!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      359
      4121
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      83
      1769
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      44
      1536
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      62
      1515
    5. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      29
      1350
    6. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      59
      1321
    7. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      52
      1319
    8. Persut vajosivat pinnan alle

      Sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuson (ps) tietämättömyys hallinnonalansa leikkauksista on pöyristyttänyt Suomen ka
      Maailman menoa
      201
      1296
    9. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1200
    10. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1194
    Aihe