Aihe

Kokemuksia ja ehdotuksia purjeneulomoista ja -huoltajista?

Anonyymi

Purkkarissani on pientä korjausta ja huoltoa kaipaava isopurje. Täällä varmaan on aiemminkin kyselty ehdotuksia ja hintoja moisesta, mutta kysyn silti että mitä firmaa tai firmoja olette käyttäneet ja suosittelette?
Laatu, hinta, asiakaspalvelu jne.. Koko suomen alue on ok, kun aikaa on vielä kuljetella ja pistää vaikka menemään kauemmaksikin. . Kun purjeella on jo ikää ja pientä väsymistä, niin minkähän verran huollossa sille pystyy tekemään, vai pystyykö laisinkaan. Uuteen purjeeseen en aio investoida, kun ei tule kilpailtua, eikä muutama aste nousukulmassa merkkaa mitään, semmoista lomapurjehdusta vaan..

6

96

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aura Sailsin palveluun ja ammattitaitoon olen perhepurjehtijan vaatimustasolla ollut enemmän kuin tyytyväinen. Vuosia sitten kun vanha fokka hajosi, olin kaikenlaisten nettihöpinöiden pohjalta siinä uskossa, että purje on muutenkin ikäloppu ja rahaa palaa uuteen merkittävä summa. Olin viemässä vanhaa malliksi kun katsoivat sitä, ja totesivat, että korjataan alaliikki niin hyvä tulee. Ompelivat samalla kaikki saumat uusiksi, en muista mitä maksoi, mutta mielestäni oli halpa keikka. Seuraavana talvena meni isopurje käsittelyyn, uudet lattataskut ja saumojen uusinta. Uusi myrskyfokka tuli hankittua kun ei sellaista entuudestaan ollut. Näillä purjeilla jatkettiin tyytyväisinä 7-8 vuotta kunnes vene myytiin. Ei ole sen koommin tarvinnut miettiä minkä firman puoleen käännyn vaikka niitä on varmasti muitakin hyviä.

  • Anonyymi

   Elvström Sailsit teetin joskus Laivanvarustajankadulla 20 vuotta sitten purjeet, hyvät oli.
   Putka on kuitenkin lopettanut.

   Toissakeväänä teetin jälleen hankkimaani paattiin täyden purjekerran ja samalla uuden lazy bagin North Sails Niinirannalla.

   Sain todella hyvät neuvot purjeiden valintaan, radiaalileikatut otin ja vielä päälle köysistöt sekä etu- ja takaharusten uusinnan, rullaratsut ja koko homma asennettuna ja koekäytettynä veneeseen.

   Toimi hyvin, maksoi jotain mutta ei mielestäni laatuun nähden ollenkaan mahdottomia.
   Täyttä sutta tuskin tekee kukaan, hinnoissa kyllä on vaihtelua.
   Jostain ResenSailsilta voi saada todella halvat purjeet (tanskalainen putka), mutta mitään top-end kamaa en usko niiden olevan.

  • Anonyymi

   Kyllä ne kaikki suomalaiset purjeneulomot osaavat purjeesi huoltaa. Huolto ei ole kovinkaan tyyristä. Hyvää palveluakin saa kaikilta.

   Uusia jos kuitenkin päädyt ostamaan, niin parhaat neuvot olen saanut Niinirannalta ja WB:ltä. Edullisimmat hinnat Sail&Go, mutta silloin on parempi itse tietää tarkkaan mitä haluaa. Neulomohan on Puolassa, eli jos kaikki ei olekaan ihan kohdallaan heti, niin korjaaminen saattaa kestää verrattuna siihen että kävelet purje kainalossa lähineulomoon.

  • Anonyymi

   Rouhiainen Haminassa ,pätevä ja edullinen.

   • Anonyymi

    Rouhiaisesta sellainen kokemus, että edukas kyllä, mutta korjausjälki varsin huolimatonta.

    Muutoin neulomoissa, niin Suomessa kuin Puolassakin ollut asiallinen laatu.

    Näin tällä kertaa.


  • Anonyymi

   Aura sails.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   214
   4288
  2. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   177
   3461