Aihe

Miksi käymme yleensä seuroissa ja kuuntelemme nettisaarnoja?

Anonyymi

Kaikki sanovat etteivät ymmärrä kaanaankielisiä monimutkaisista liirumlaarumeista mitään..
Ajatukset harhautuvat maallisiin asioihin ja suunnitelmiin puhetta kuunnellessa ja sivummalla olijat keskustelevat keskenään välittämättä saarnasta.

Seurapuhe muodostaa tuttuine sanoineen tutun ja turvallisen tausta-äänimaton. Sitä ei ole tarkoitettukaan ymmärrettäväksi. Miten järkensä vangiksi ottanut muutenkaan sitä ymmärtäisi.

Mihin tarvitsemme siis seuroja? Uskoahan voi muutenkin!

8

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   voi veeällän pimeaa pimeytta, ei mitään ymmärrystä Raamatun opista.

   mutta seuroissa istutahan ja aina välillä nostetaan kättä!

   oletteko te ihan pimpom.

  • Anonyymi

   Puhujainkokouksessa pitäisi nyt päättää tutkia uusia raamatun paikkoja niin ei tarvi aina samoista kohdista saarnata. Kuinka monta kertaa onkaan kuultu esim.tuhlaajapoika, filippus ja etiopialainen hoviherra, paavali ja ananias, israelilaiset erämaan vaelluksella, ja se kun kateelliset veljet heitti sen yhen kaivoon..joo pointti että raamatussa on niin paljon muitakin kohtia, ei tarvitse olla aina nuo samat kohdat.

   • Anonyymi

    Onhan niitä puhujia jotka varovasti koittavat palauttaa vl-oppia Raamatun suuntaan. Mutta he ovat pian entisiä puhujia. SS onnistui pitää puhujan paikkansa Espoossa vaikka otti tosissaan Väinö havaksen kehoituksen Raamatun tutkimisesta porukalla ohi SRK, n.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onhan niitä puhujia jotka varovasti koittavat palauttaa vl-oppia Raamatun suuntaan. Mutta he ovat pian entisiä puhujia. SS onnistui pitää puhujan paikkansa Espoossa vaikka otti tosissaan Väinö havaksen kehoituksen Raamatun tutkimisesta porukalla ohi SRK, n.

    Nykyään saa saarnata myös Raamatun muilta lehdiltä. Vanhoillislestadiolaisuus on näet muuttumassa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykyään saa saarnata myös Raamatun muilta lehdiltä. Vanhoillislestadiolaisuus on näet muuttumassa!

    Muuttumaton vl-usko :-)


  • Anonyymi

   Hyvänen aika sentään, Ananias ei pääsekkään ihan joka seuroihin !

  • Anonyymi

   Kyllä sitä me vanhemmat "uskikset" ollaan kuultu monenlaista ja monista eri kohdista saarnattua puhetta, vuosikymmenten aikana. Usko tulee kuulosta jne...
   Kun keskittyy siihen puheeseen, voi jopa kuulla !
   Lahjat ovat monet, mutta henki kun vain pysyisi samana.
   Vanhemmat puhujat, jotka ovat kerinneet jo puhua vuosikymmeniä löytävät usein erikoisiakin saarnatekstejä, vanhankin testamentin puolelta, nuoremmat etsivät useimmiten tekstin uudesta testamentista ja nykyään vertaillaan näitä uusiakin käännöksiä paljon. Sitten tekstin luvun jälkeen selitetään sitä tekstiä, kukin omilla lahjoilla.
   Nämä saarna-asiat voi olla ihan "hepreaa" ns .ulkopuolisille, kun ne ei heidän korviin kuulu, kun eivät käy seuroissa ry:llä. VL-väki ymmärtää tuota "hepreaakin" ja sitä "Kaanaankieltä". Teologisessa luetaan oikeasti hepreaa, sekin vaatii lukemista ja kuuntelemista, kertovat niin, että vaikeaa on joskus ! Ihan pitää saada tentti läpi, että pääsee joskus papiksi !
   Se saarnojen ymmärtäminen voi olla joskus vaikeaa "liirumlaarumia" jos ei ole niitä kuulevia korvia, mutta kaikenmaailman viestittely onnistuu, kun viestin voi jakaa vaikka pelkillä hymiöillä ! Kunhan on näkö tallella voi ehkä tajuta sen viestin !?
   Jumalan sanan ymmärtämiseen tarvitaan ne kuulevat korvat , jossain tapauksessa viittomat ! Lisäksi se uskon vastaanottava mieli, halu uskoa se saarnattu sanoma.
   Lopulta kumminkin, uskomiseen se vaan jää !!!

   • Anonyymi

    VIELÄ lisäisin, ettei se Raamatun sanoma miksikään ole muuttunut, vaan sitä on muutettu oman mielen mukaiseksi, "Oman korvasyyhyn mukaan" uskotaan.
    Toivottavasti ei VL-usko muutu miksikään, vaan edelleen saarnoissa kuuluu se evankeliumin ääni !?
    Eikä sitä uskoa tarvitse olla kuin se sinapin siemenen verran ja mannaa vain yhden päivän tarpeiksi, ( = sitä kaanaan kieltä ) Kun uskoo tänä päivänä, se riittää, eilisen uskolla ei pelastu ja huomisesta emme vielä tiedä ollaanko elossa, jos ollaan, niin sitten uskotaan vain se huominen päivä, jne, aika yksinkertaista, kun vain uskot, ilman tekoja, armosta, se riittää, kilvoitukseen !
    Eikä toisen uskolla tulla autuaiksi, omakohtaisella vain !!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   746
   8798
  2. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   7862
  3. Yölintu : Matti Silmu on kuollut

   Matti Silmu, Yölintuorkesterin perustaja on kuollut. . . .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   77
   6161
  4. Matti Silmu :(

   Matti Silmu kuollut:( osanotto läheisille.
   Yölintu
   19
   3488