Aihe

Uusi Suomi, puheenvuoro, Tuulivoima ei vähennä päästöjä, mutta tuo lukuisia haittoja

Anonyymi

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Saksa
   Saksassa ei enää rakenneta tuuliteollisuusalueita. Ihmiset ja luontoväki ovat kypsyneet koko touhuun ja siellä tuuliteollisuus itkee, kun ei saa aiheuttaa lisääntyvää tuhoa Saksan luonnolle, maisemille ja ihmisille. Siellä ei taida olla samalla tavalla poliittinen oikeuslaitos, kuin Suomessa on. Samoin ympäristöjärjestöt ovat myllyjen aiheuttamiin tuhoihin liittyen heränneet:
   ”Saksan tuulivoiman edustajat sanovat, että yksi tärkeimmistä syistä Saksan tuulipuistojen laajentumisen hidastumiseen on vaikeuksia saada rakennuslupia uusille tuulipuistoille.
   Turbiiniasennuksia koskevia suunnitelmia vastaan, joille haetaan lupaa, protestoidaan ja oikeudenkäynnillä lopetetaan hankkeet, joille lupa on myönnetty.
   Oikeudenkäynnin kohteena ovat ympäristöjärjestöt, joiden mukaan tuuliturbiinien käyttö vaarantaa lintulajeja.
   Paikalliset asukkaat, yhdistykset ja kuntien viranomaiset alueilla, joille uusia tuulipuistoja rakennetaan, myös protestoivat. Protestovien asukkaiden tärkeimmät syyt hankkeiden lopettamiseen ovat turbiinien käyttöön liittyvä melusaaste,terveyskysymykset (infraääni- ja matalataajuisen melun vaikutukset terveyteen) ja vaikutukset maisemaan.”
   Koko juttu on tässä linkissä.
   Suomessa ovat samat haitat kuin Saksassa ja lisänä se, että tuulivoiman takia lisääntyvä säätötarve tuhoa jokien luontoa.

   Luultavasti myös kansalaiset ovat saaneet tarpeekseen luonnon raiskaamisen ja häiriötekijöiden lisäksi valtavista sähkölaskuistaan, joiden avulla ei käytännöllisesti katsoen ole saatu aikaiseksi kuin ongelmia, kuten blogin lopussa yhden esimerkin kautta kuvataan.

   Tanska
   Tanskassakin on havahduttu tuuliteollisuuden ihmisille aiheuttamiin lukuisiin haittoihin. Niinpä Tanska siirtää vuoteen 2030 mennessä puolet tuulimyllyistään, eli 2000 kpl, merelle. Toki ne myllyt aiheuttavat haittoja merelläkin, mutta ei ihmisille, joten sitä kautta valinta on ymmärrettävissä.

   Teksti on lainaus aloituksen puheenvuorosta.

   • Anonyymi

    Ja nyt saksalaiset tuulivoimafirmat ovat Suomessa. Huhhuh.


  • Anonyymi

   Vihreät ajoivat politiikallaan ydinvoiman alas Saksassa ja nyt ollaan ongelmissa tuulivoiman kanssa. Tuulivoimaloiden rakenteissa käytetään ongelmajätteeksi muodostuvia komponentteja, joita ei voida kierrättää.
   Eristeissä käytetään SF6-eristettä, joka on yli 20000 kertaa vaarallisempaa ilmakehälle kuin hiilidioksi.
   Lisäksi Suomen metsäisillä alueilla joudutaan tuhoamaan ikiajoiksi tuhansia hehtaareja hiiltä sitovaa metsää johtokäytävien ja myllyjen huoltyhteyksien takia.
   Vihervassujen aate ei pelasta maailmaa vaan tuhoaa sen.

  • Anonyymi

   "Tuulivoima-ala on härski ala Suomessa, joka toimii jopa politisoituneen punavihreän oikeuden suojeluksessa. "

   Tuossa pikku sitaatti aloituksen puheenvuorosta. Tätähän sitä on epäillyt pitkään. Toimiiko oikeusvaltio...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   149
   7865
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   275
   4776
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   171
   2771