Aihe

Vapaat ohjelmat windows?

Anonyymi

Voiko niistä nauttia samanlailla, kuin nautin niitä uusimmalla Linux Ubuntullani?

12

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minä nautin koska kumpikaan ei tällä hetkellä häiritse rauhaani.

  • Anonyymi

   Mulla on ihan tykkänään toisenlaiset nautinnot

  • Anonyymi

   Miksei voisi? Toki joitain ohjelmia on, jotka on ideologisesti tehty vain Linux-käyttöön, mutta lähes aina ohjelmistokehittäjät haluavat saada ohjelmistolleen mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan riippumatta siitä, onko kyse kaupallisesta vai ilmaisesta tuotteesta, joten olisi varsin typerää leikata 85% potentiaalisista käyttäjistä pois tekemällä ohjelmasta yhteensopimaton Windowsin kanssa.

   Käytännössä kaikista ihmisten käyttöön tehdyistä ohjelmista on siis Windows-versio (yleensä se tehdään ensin, ja Linux-versio tehdään jälkikäteen). Palvelinsovelluksista taas yleensä tehdään Linux-versio ensin (ja yleensä Windows-versiota ei ollenkaan), koska ylivoimaisesti suurin osa palvelimista on Linux-koneita.

   Oletan, että tarkoitit ihmisten käyttöön tarkoitettuja sovelluksia, koska harva ihminen on niin sairas, että nauttisi palvelinsovellusten kanssa toimimisesta.

   • Anonyymi

    Esiintyyhän täällä Windows-trolleja jotka ilmeisesti nauttivat joistain maksullisista Windows-ohjelmista ja mukamas niitä käyttävätkin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Esiintyyhän täällä Windows-trolleja jotka ilmeisesti nauttivat joistain maksullisista Windows-ohjelmista ja mukamas niitä käyttävätkin.

    Kyllä minä ainakin ihan nautin muunmuassa W10:n ja MS Officen käytöstä. Ja toki myös monista ilmaisista ohjelmista, kuten esimerkiksi Visual Studiosta.

    Henkilökohtaisesti en (kokeilusta huolimatta) itse nauti vähääkään Linuxin käytöstä, mikä on varmasti osittain tottumiskysymys. Ymmärrän hyvin, että jonkun Linuxiin tottuneen mielestä Windows voi tuntua yhtä hankalalta kuin minusta Linux.

    Sen verran realisti kannattaa kuitenkin tosiaan olla, että ihmisille suunnatuissa sovelluksissa Windows-käyttäjät ovat yleensä pääkohderyhmä, koska heitä on paljon enemmän. Jos siis haluat ehdottomasti käyttää Linuxia, niin todennäköisesti silloin tällöin törmäät siihen, ettei haluamastasi sovelluksesta ole tehty Linux-versiota, jolloin joudut näkemään ylimääräistä vaivaa saadaksesi sen toimimaan jollain vippaskonstilla tai pärjäämään ilman.


  • Anonyymi

   Ei linuksiin saa oikeita ohjelmia. Joten?

   • Anonyymi

    Siksipä Microsoft änkeääkin Opensourceen, Androidiin ja Linuxiin.


   • Anonyymi

    Millainen on väärä ohjelma?
    Saako sellaisia windowsiin?


   • Anonyymi

    Saa linuxehin oikeita ohjelmia joten puhut taas p*skaa!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millainen on väärä ohjelma?
    Saako sellaisia windowsiin?

    Ne ovat niitä joilla tietojenkalastelu toimii Windowsissa, siis maailman suosituimmassa tietojenkalastelu-ohjelmassa.


  • Anonyymi

   Et samanlailla, ehkä jopa enemmän. Miinuksena windowsin toimimattomuus ja vakoilu, lisäksi maksat koko paskasta.

   • Anonyymi

    Kai te fanaatikot ymmärrätte, että läpinäkyvä valehtelu ei ole kovin toimiva keino saada ihmisiä vaihtamaan Windowsista Linuxiin. Itse kokeilisin ennemmin rehellisyyttä, koska Windowsiin liittyy ihan todellisiakin ongelmia. Ei siihen lisäksi tarvitse keksiä noita naurettavia ”Bill Gates katselee, kun katsot pornoa!” -väitteitä, joista kaikki täysijärkiset kyllä tietävät, ettei siinä ole mitään perää.

    Toki ymmärrän, että rehellisyydelläkin tuo käännytystyö on vaikeaa, kun Windows on vioistaan huolimatta tehty nimenomaan helppokäyttöiseksi, mikä on se olennaisin ominaisuus, jota useimmat ihmiset tietokoneeltaan kaipaavat. Linux on monelta kannalta parempi, ja tietysti ilmainen, mutta käyttäjäystävällisyydessä on todella paljon toivomisen varaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   149
   7896
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   276
   4823
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   176
   2809