kunnallisvaaliehdokkuus unelmanasi - nyt on tuhannen taalan mahdollisuus

Anonyymi

Vuoden kunnallisvaalit lähestyvät. Puolueet etsivät ehdokkaita, kaiken lisäksi sellaisia, jotka voisivat kerätä kilpailukykyisesti ääniä. Tehtävä on kelju ja maine siinä menee. Kun kannatat jotakin ratkaisua, yksi jos toinenkin kuntalainen tule hattuilemaan päin naamaa. Kiitosta et saa niin pätkääkään.

Toisaalta saahan tehtävästä korvausta ihan kunnolla. Se voisi houkutella monenkin asettumaan ehdokkaaksi. Tehtävä ei vaadi edes koulujen käyntiä eikä vieraiden kielten taitoa.

Joko olet, arvon lukija, ajatellut ryhtymästä ehdokkaaksi? Ehdokkaan palkkio lämmittäisi mukavasti. Yhdentekevää on, minkä puolueen listoilla olet. Ratkaistavat asiat ovat joka tapauksessa samat. Harkitsehan asiaa. Kunnolla harkittuasi päädytkin varmaan myönteiseen ratkaisuun ja sinut nähdään listoilla. Puolueella ei ole niin väliä. Nehän ovat kaikki hyviä.

Anna asiantuntevuutesi tulla hyödyksi koko kotikunnalle. Sinua tarvitaan vastuun kantamiseen.

Selvittyäsi ehdokkaaksi kunnallisvaaleissa oletkin pian eduskuntavaalien ehdokkaana. Siitäpä valtiomiehen ura urkeneekin.

30

695

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei siinä pysty kaikkien mieliksi olemaan.
      Meikäläiselle riittää tämä kausi.

    • Anonyymi

      Ensi kunnallisvaalit ovat täällä demarien ja Perussuomalaisten juhlaa.

    • Anonyymi

      Ainakin valtuusto muuttuu. Lähes puolet on uusia.

    • Anonyymi

      Eikös nää vaalit siiretä koska kulkutauti ja perussuomalaiset?

      • Anonyymi

        Perusässillä tuskin on mitään myöhäistämistä vastaan.
        Aika käy heidän hyväkseen.
        Kolme suuren perälauta nimittäin vuotaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Perusässillä tuskin on mitään myöhäistämistä vastaan.
        Aika käy heidän hyväkseen.
        Kolme suuren perälauta nimittäin vuotaa.

        Taitas olla ilman myöhäistämistäkin PS:n juhlaa nämä vaalit.


    • Anonyymi

      Näiden vaalien vaalikampanjat käydään pääosin netissä.

      Tänne kirjoittavalle netti on tuttu ympäristö. Vaalikampanja täällä sujuisi kuin vettä vaan.

      Asetupa siis pian kunnallisvaaliehdokkaaksi! Käyt räväkän vaalikampanjan. Olet seuraavan vaalikauden senaattorina kunnanvaltuustossa.

      Eikö houkuttelekin. Vaaliliiton valinnasta en anna ohjeita. Kaikkihan be ovat hyviä.

      • Anonyymi

        Useimmat tänne kirjoittelevat ovat omiaan tämän kunnan päättäjiksi.
        Tartu sinäkin nyt tilaisuuteen, jollainen harvoin osuu kohdallesi.
        Aloita poliittinen urasi NYT.


    • Anonyymi

      Mäntyharjun kunnanvaltuustoon pitäisi saada joku mediassa näkyvä henkilö ja kokoukset striimattua niin kuntakuva paranis kertaheitolla...

      • Anonyymi

        Striimaus tuskin on mahdollista. Jos sellaista järjestettäisiin, innostus olla ehdokkaana olisi vieläkin vähäisempi.

        Jos mediahahmoja on, niin tuskinpa ne tuollaiseen vastuunkantoon rupeavat. Tarjolla on vain niitä tavallisia Hanskeja, Tapaneita, Marjoja, Riittoja, Taunoja, Mikoja, Rauneja, Aileja, Irjoja ym. Mitäs pahaa niissäkään on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Striimaus tuskin on mahdollista. Jos sellaista järjestettäisiin, innostus olla ehdokkaana olisi vieläkin vähäisempi.

        Jos mediahahmoja on, niin tuskinpa ne tuollaiseen vastuunkantoon rupeavat. Tarjolla on vain niitä tavallisia Hanskeja, Tapaneita, Marjoja, Riittoja, Taunoja, Mikoja, Rauneja, Aileja, Irjoja ym. Mitäs pahaa niissäkään on.

        No osaahan harjulla striimejä kattella ja jos mediavalmiita kavereita tarvitaan esiintymään niin työkalupakista voi heittää koska tahansa mi-misterin tai ex-ministerin kehiin. Eikä tartte kenenkäään hävetä. Mutta kunnanvaltuusto on ehkä molemmille liian pieni estraadi.


    • Anonyymi

      Oli siellä joskus meikäläinenkin. Pääsi ensi yrittämällä komeasti päättäjien joukkoon.
      Seuraavalla yrittämällä ei käynyt yhtä hyvin. Ääniä tuli vajaat kymmenen ja siihen päättyi "poliittinen" ura.
      Ensin ihmetytti kansan ajattelemattomuus, mutta nyt naurattaa itseäkin noin hyväuskoinen hölmöys.

    • Anonyymi

      Todennäköistä on että muiden puolueiden listoilta valituksi tulleista muutamat siirtyvät joko heti vaalien jälkeen tai myöhemmin vaalikauden aikana Perus-Ässien riveihin.

    • Anonyymi

      Uuteen valtuustoon valitaan melkoisesti uusia valtuutettuja. Koronavaarahan ei ole hävinnyt ensi kesäkuussa ja monet vanhojen suurten puolueiden kannattajat eivät mielellään mene hankkimaan koronaa vaalipaikalle.

    • Anonyymi

      Vanhalla valtuustolla on ollut käsiteltävinä hankalia kysymyksiä, jotka ovat herättäneet arvostelua.

      Niitä ovat olleet etenkin parin koulun lakkauttaminen ja Kisalan oletettua kalliimmaksi tullut laajennus.

      Koulujen lakkauttaminen sujui vaikeuksitta, joskin muutama kuntalainen muka joukkoa edustaen julkisesti tuomitsi hankkeet saaden palstatilaa paikallislehdessäkin. Suurin piirtein kaikki, myös ne, joita kyseiset lakkauttamiset koskivat, ymmärsivät, että kyse on yhteisten verovarojen käytöstä.

      Kisalan laajennus on ollut hankala asia. Rahavaroja kului huomattavasti oletettua enemmän. Aiheetonta siinäkin on Tyllisyyttä etsiä. Joka tapauksessa nyt täällä on entistäkin upeammat liikuntatilat. Tilaa on baletin tanssijoille, sählyn pelaajille, ja eläkeläisjumppaajille. Siellä voisi pitää vaikka yleiset tanssit.

      Uudella valtuustolla ei ole tämänkaltaisia huolia. Kouluja tuskin enää lopetellaan eikä liikuntatiloja rakennella, ei paljoa muitakaan tiloja, kun vanhatkaan eivät mene kaupaksi..

    • Anonyymi

      Olisiko aivan mahdoton ajatus että ruvettaisiin purattamaan tarpeettomia, vanhoja yms rakennuksia?

      • Anonyymi

        Ei ole ajatuksena mahdoton, mutta miksi pitäisi purattaa?

        Jokainenhan voi toisaalta itse purkaa tai purattaa omia rakennuksiaan.

        Vaikkapa takavuosien postin ja entisen Laukkarisen kaupan rakennukset käyttämättöminä olisivat purkuvalmiita, mutta kuka työn tekisi ja kenen kustannuksella?

        Kylillähän on paljon hyödyttömiä rakennuksia, mutta luultavasti ne sortuvat seuraavien 50 vuoden kuluessa.


    • Anonyymi

      Kunnan asukasmäärien tasaisesti vähentyessä, sähkökulujen edelleen kasvaessa , korjauskulujen jatkuvasti lisääntyessä ja putkiston uudistustarpeen lähestyessä yhä enemmän jää tarpeettomiksi 1970-luvulla rakennettuja kaukolämmössä olevia rivi- ja kerrostaloja. Niissä olevien asuntojen hallintaanhan on monilla kyseisen yhtiön osakkailla osakkeita.
      Voi olla työtä ja tuskaa sellaisten yhtiöiden osakkeiden myynti. Muutenhan siitä asunnosta ei pääse irti. Voi käydä niinkin, ettei kukaan huoli niitä edes ilmaiseksi.

    • Anonyymi

      Valtuutetun työ merkitsee kannanottoja moneen kuntaa ja kuntalaisia koskeviin asioihin. Päätöksiä tehtäessä on otettava huomioon ne kehykset, joiden sisällä on toimittava. Tärkein rajoitin on raha.
      On kerättävä veroja. Tämänhetkinen valtuusto nosti veroja ja sen kuntalaiset muistavat.
      On myös huomattava, että kuntalaiset liikehtivät esittäen omia kannanottojaan erilaisiin asioihin. Kuntalaisten mielestähän valtuustossa itse kukin toimii omien etujensa mukaisesti jättäen ottamatta huomioon kuntalaisten edut.
      Kuntalaisten liikehdintä johtaa yleensä pilvilinnojen rakentamiseen. Niiden toteuttamiseen ei ole voimavaroja. Pilvilinnojensa rakentajat eivät yleensä kerro, mistä hankkeeseen tulisivat varat.
      Valtuutetun ratkaisuvalta on yleensä hyvin vähäinen. On vähän kuin lammas pienessä aitauksessa. Mehevää ruohoa olisi ulkopuolella, mutta aitaus estää pääsyn sen luo.On onni että valtuutettuja on eri puolilta kuntaa. Muuten voisi käydä niin , että jokin nurkkakunnasta kukoistaa muiden kolistellessa kylillä vaikkapa kuoppaisia teitä.
      Kannattaa kuitenkin yrittää. Voivat sitten sukulaiset ja tutut kertoa ylpeinä, että heillä on entinen koulukaveri tai sisarenpoika, joka on ehdokkaana tunnetussa kesämökkipitäjässä, nimittäin Mäntyharjulla

    • Anonyymi

      Yli 70-vuotiaiden rivit harvenevat vähitellen. Se merkitsee täällä äänikatoa niin Keskustalle kuin demareillekin. Kokoomuksen ongelmat ovat taas maanlaajuisia.

      Perussuomalaiset ovat nyt vedossa kaikkialla. Suurin ongelma lienee se, että heillä on listoillaan jopa paikallisella tasolla useita aika tuntemattomia nimiä. Eihän se tosin ole esteenä valinnalle.

      Työssä tehtävät oppii, samoin omat rajansa ja mahdollisuutensa kunnanvaltuutettuna. Maailmanlaajuisestihan siinä ei joudu ongelmia ratkaisemaan, vaikka haluaisikin.

    • Anonyymi

      Monelta nykyiseltä valtuutetulta loppuu pian yhteisistä asioista päättäminen. Uuteen valtuustoon on tulossa vauhdilla jo muita. Ei ole helppoa kenelläkään.

    • Anonyymi

      Jos tulee valituksi, niin seurauksena siitä, että kokousten äänestysten tulokset tulevat julkisuuteen ainakin paikallislehdessä, hankkii vastustajia, jotka tuleva kyselemään: Kuinka saatoit mennä tuolla tavoin äänestämään siinäkin asiassa.

      Jos taas ei tule valituksi, niin ilmestyy ystäviä ja tuttuja, jotka vaalien jälkeen tulevat taputtamaan olalle ja sanovat säälitellen: Älä ota sitä niin vakavasti; paistaahan päivä risukasaankin.

      Kyllä meikäläinenkin oli tosi hölmö, kun meni ehdokkaaksi ja vielä lähipiirin varoituksista holimatta.

    • Anonyymi

      Nyt on ehdokkuudet päätetty.
      Enää ei voi ehdokkuudesta luopua tai siirtyä toisen puolueen listoille.
      Kyllähän se nolottaisi, jos tulisi vaikkapa vain kaksi ääntä.

    • Anonyymi

      Aika moni nykyisistä valtuutetuista näkyy luopuneen.
      Selvää on, että entisistäkään moni ei tule valituksi.

      Veikkaus on, että tulevassa valtuustossa kaksi suurinta ryhmää ovat Perusässät ja Kokoomus.

    • Anonyymi

      Kunnissa joudutaan tekemään lähivuosina epämukavia päätöksiä. Kulut lisääntyvät ja rahaa tarvitaan niiden kattamiseen yhä enemmän. Jokainen menoerä joutuu entistä tarkemman harkinnan alaiseksi.

      Kuntalaiset ovat siinä määrin omaa napaansa tuijottavia, etteivät tunne varojen käytön kokonaistilannetta. Vaikkapa määrätyn koulun ylläpitämistä vaativat kyläläiset eivät ota huomioon, että koulun ylläpitoon käytetty raha on poissa jostakin muusta tärkeämmästä.

      Jos tulet valituksi, niin vastuussa olet äänestäjiesi edessä. Niille on turha väittää, että "oli pakko tehdä niin". Olisi siten jopa onni, jos et tulisi valituksi. Silloin voisit tavallisen kansan tavoin arvostella päättäjien toimia. Voisit myös todeta, ettet tosissasi mennytkään vaaleihin mukaan.

    • Anonyymi

      Kokoomus voitti mutta Keskusta ja demarit hävisivät.

    • Anonyymi

      Sitoutumattomat juhlivat Mjulla . Perusässät eivät yltäneet minkäänlaiseen jytkyyn, joskaan eivät kokeneet samaa katastrofia kuin puoluetoverinsa Pertunmaalla.
      Vasemmisto on täällä heikoilla.

      • Anonyymi

        Perusässäillä ei yhtään järkevää vaihtoehtoa.Osa puolueen kannattajista jätti äänestämättä


    • Anonyymi

      Ääniä tuli yksinumeroinen luku. Odotettu määrä oli 40 ! En olisi uskonut.
      Pitää ottaa lopputulos huumorilla,hah-hah-haaaaa!

      • Anonyymi

        Eivät olleet häävejä monen muunkaan "äänisaaliit".
        Tietäähän sen kun vain vähän puolet äänesti.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      50
      5035
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3307
    3. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      28
      1452
    4. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      181
      1295
    5. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      75
      990
    6. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      24
      898
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      49
      857
    8. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      259
      806
    9. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      738
    10. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      482
      707
    Aihe