Aihe

Tästä syystä korona jatkaa leviämistä

Anonyymi

Eikö asiaa ymmärretä tai tajuta.
Koronatartunnat eivät ole pysähtyneet edes maissa, joissa on maskipakko.
Millaisia maskeja suurin osa käyttää, kankaisia ja kirurginmaskeja,
Asiantuntijat toteavat, että ne maskit eivät estä saamasta koronaa, mutta estävät levittämästä koronaa.
Millä persuteella sama maski estää levittämästä, muttei kuitenkaan estä saamasta koronaa, eihän maski ole rakenteeltaan sellainen, että suodattus toimii vain yhteen suuntaan.
Kangasmaski ja kirurginmaski estää ainoastaan pisaroiden leviämisen.
Uloshengitys ilman sisältämiä korona viruksia ei nämä maskit suodata, vaan päästävät läpi, koska eivät estä käyttäjää saamasta koronaa.

Ihan yhtä hyvin kanssaihmisiä suojaa FFP3 maski, jossa on uloshengitys venttiili, jos ei ysti tai aivasta, jolloin ei pisaroita levitä.
Kangasmaskit ja kirurginmaskit eivät suodata uloshengitys ilmaa, että ihan turha on syyllistää niitä, jotka käyttävät tehokkaampia maskeja, joissa on uloishengitys venttiili.

30

113

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Flunssa, influenssa, lintuinfluessa ja esimerkiksi covid ovat kaikki hengitysteitse leviäviä virustauteja, jotka tarttuvat lähinnä pisaratartuntana.

   Vaikka teoriassa yksikin virus riittää tartuttamaan, käytännössä siihen tarvitaan aina huomattava määrä viruksia. Covidin myötä on myös havaittu tämän virusmäärän todennäköisesti vaikuttavan taudin rajuuteen. Jos henkilö siis altistuu pienelle, mutta tartuntaan riittävälle määrälle viruksia, hän saa taudin lievänä, kun taas suuren määrän saaminen aiheuttaa voimakkaan taudin.

   Kansanmaskien teho on uudempien tutkimusten mukaan yllättävän heikko, lähinnä parempi kuin ei mitään.

   Kirurgisia maskeja on käytetty pisaratartuntojen välttämiseen terveydenhuollossa todella pitkään ja ne toimivat siinä tehtävässä hyvin, täysin mielipiteistä ja internet-asiantuntijoiden lausunnoista riippumatta. Lyhytaikaisessa tai vähäisessä altistuksessa ne vaikuttavat riittävän tartunnan estämisessä ja kovemmassa, pitkäaikaisessa altistuksessakin ne oletettavasti lieventävät taudin rajuutta alentaen elimistöön päätyneiden virusten määrää.

   Pitkäaikaisessa altistuksessa, kuten joukkoliikennevälineissä ja vastaavissa, olisi kuitenkin hyvä käyttää FFP2 tai FFP3 tason suojainta nyt kun covidista on leviämässä herkemmin tarttuva muunnos. Kaupassa käydessä tai kaupungilla kävellessä sellaista ei tilastollisesti todennäköisesti tarvitse ja suojain pulan takia on kaikkien etu käyttää FFP-suojaimia säästeliäästi. Suomen hallitus ei ole taaskaan tehnyt mitään maskien riittävyyden varmistamiseksi Suomessa, vaikka aikaa on ollut koko vuosi.

   FFP2 tai 3 -maskin käyttö on käytännössä hyödyntä jos on parta, koska parta estää maskia tiivistymästä ihoa vasten. Kirurginen maski parrattomalla on todennäköisesti tiiviimpi kuin FFP2 partaisella.

   Kirurginen maski ja FFP-suojaimet toimivat tehtävässään hyvin ja niitä todella kannattaa käyttää. Kirurginen maski toimii molempiin suuntiin ja niin toimii venttiilimaskikin. Toki venttiilitön on parempi, mutta todennäköisesti jos kunnolla aivastaa, paine lyö ilmaa ulos maskin sivuista, jolloin ero venttiilimaskin ja venttiilittömän välillä ei ole välttämättä kovin suuri, jos edes olemassa.

   Koska yleisesti ottaen ensisijainen suojaus on pisaroiden välttäminen ja vasta toissijaisesti aerosolin, ei kannata käyttää liikaa takertua näihin venttiili ja suodatuskykyasioihin. Tärkeintä on käyttää edes kirurgista maskia ja ajaa parta pois ja jos hyvin haluaa toimia, niin ahtaissa tiloissa pidempään muiden kanssa ollessa FFP2 suojain, venttiilillä tai ilman - millaisen sitten omistaakin tai on ylipäätään markkinoilta löytänyt. Venttiilimaskin käyttäjä voi toki aina painaa kasvonsa takin hihaan aivastaessaan, jolloin venttiilin läpi pääsevät pisarat jäävät ainakin osittain hihaan.

   Suomessa on kansalliseen tapaan sopien luettu taas sääntöjä kuin piru Raamattua sen sijaan, että oltaisiin mietitty käytännönläheisesti.

   • Anonyymi

    "VTT tutki tartuntariskiä HSL:n joukkoliikenteessä: Riski on hyvin pieni maskia käytettäessä"
    hs.fi 4.2.2021


  • Anonyymi

   Onpa hyvä, että tiedät mistä asiat johtuvat. Nyt sinun tehtäväsi on tehdä asia selväksi asioista päättäville ihmisille. Päättäjät tuskin lukevat suomi24:ää.

   Ehkä asiat eivät aina ole niin yksinkertaisia, kuin tavallinen maallikko kuvittelee.

   Katsopa Areenasta Lontoon rutosta kertova sarja. Silloin 1600-luvulla ei vielä tiedetty, miten rutto tarttuu. Osa ihmisistä onnistui silti käyttämään toimivia torjuntakeinoja ja selvisi ilman tartuntaa. Se tosin edellytti varallisuutta, sillä parhaita keinoja oli etäisyyden pitäminen. Köyhät elivät ahtaasti ja likaisesti, ja tautia tartuttavat täit ja kirput levisivät helposti ihmisestä toiseen. Silloin kotikaranteenikin hoidettiin rajumman puoleisilla keinoilla. Ulos ei oikeasti enää päässyt. Tosin ruttoa se ei pysäyttänyt. Neljännes lontoolaisista kuoli.

   • Anonyymi

    Nämä asiat ovat jokaisen poliitikon ja kansalaisen luettavissa ulkomaisista asiantuntijalähteistä.

    Jos poliitikkoja kiinnostaisi enemmän asioiden selvittäminen ja hoitaminen, ja vähän vähemmän some-julkaisujen postittaminen, he tietäisivät nämä asiat itsekin.


   • Anonyymi

    Vaikka nyt kertomani ei tietoa sanottavasti lisää, niin kerron , että aikakautena, jolloin ei tiedetty bakteereista tai viruksista mitään, uskottiin "manaan", eli pahaan silmään , Eli jonkinlainen aavistus ihmisillä oli ,että taudit tarttuvat ja että tarvitaan tietty etäisyys tartunnan estämiseksi. Tämän kun oppisi vielä suomalaiset nykypäivän ihmisetkin koronan suhteen, vaikka katse ei tapakaan, mutta tietty näkö/lähietäisyys aiheuttaa altistumisen. Myöhemmin lääkärinä toimiva Semmelvais yritti tuoda esille, että lääkärit eivät saisi mennä suoraan ruumiinavaustilaisuuksista hoitamaan synnytyksiä ja totesi, että lapsivuodekuolleisuus lisääntyi, ellei ruumishuoneelta palattuaan lääkärit pesseet käsiään. Kolleegat uhmasivat tätä käskyä vesittääkseen ko. teorian. Onneksi meillä lääkärit jo edes ymmärtävät jotain tartuntateistä ja yrittävät valistaa.


  • Anonyymi

   Maskien käytöstä on paljon harhaluuloja. Käsitykseni mukaan maski ei suojaa käyttäjäänsä Koronalta, vaan muita ihmisiä tuon maskin käyttäjältä.

   Toisin sanoen, et ole turvassa Koronalta kun käytät maskia. Sen sijaan muut ovat suojassa sinun mahdollisesti levittämältä Koronalta.

   Sitä paitsi maski "falskaa" joka puolelta. Sivuilta menee kaikki "pöpöt" läpi niin, että tukka heiluu. Ja jos vielä on partaa, suoja on vieläkin hatarampi.

  • Anonyymi

   Ei se kirurginen maski fuskaa kun vähennätte yhden vekin. Nitomalla vaan ihan reunasta 2 vekkia päällekkäin.
   En ymmärrä miksi niitä ei voi alunperin tehdä tiiviiksi. Ei luulisi niin vaikeata olevan poistaa sitä 1 cm.
   Kokeiltu on, toimii hyvin, helpompi hengittää kun keskelle jää vähän tilaa.

  • Anonyymi

   Maskien päätehtävä on estää koronavirusten leviäminen ympäristöön ja sen vuoksi ei pidä käyttää mitään maskia jossa on uloshengitysventtiili. Viruket leviää venttiilistä vapaasti ympäristöön.
   Pandemian alussa Suomeenkin tuotiin tai käyttäjät tilasivat ulkomailta kankaisia "katumaskeja" jotka suodattavat sisäänhengitysilmasta katupölyn, eikä uloshengitysventtiilin ansiosta aiheuta lainkaan hengitysvastusta. Eräs tuttavani hehkutti kuinka miellyttävän kangamaskin (venttiilillä) hän tilasi ulkomailta.
   Tehokkaammat FFP luokitellut maskit ovat jo kadonneet kaupoista. Niitä oli vielä jokin aikaa sitten myynnisä runsaasti koska suuren hinnan vuoksi asiakkaat eivät ostaneet niitä. Nyt ne ovat myyty loppuun ja kaupoissa tarjotaan kansanmaskeja alennushintaan kun ne ovat jäämässä hyllyyn.

  • Anonyymi

   Ruokakaupassa sen näkee , mamuja ilman maskia , kyllä on välinpitämätöntä porukkaa vähän joka asiassa.

   • Anonyymi

    Ei pelkästään kaupoissa, vaan kaikkialla muuallakin, bussit on kaikkein pahimpia viruksen levityspaikkoja vaikka kukaan ei pysty sanomaan että tartunta tuli bussista. Olen nyt pitänyt omaehtoista karanteenia kun jouduin istumaan ruuhkabussissa maskittoman suomalaismuijan vieressä (en jaksanut seisoa kassien kanssa). Itselläni oli maski ja muija jäi pois alle 10 minuutin kuluttua.


  • Anonyymi

   Kirjoittaja ei ole kyllä ottanut huomioon sitä tosiasiaa, että maissa joissa koronan levinneisyys on suuri, maskipakko otettiin käyttöön vasta, kun sen teho alkoi olla kyseenalainen. Jos virusta on tarjolla jo kaikkialla, ei siltä pysty vättymään enää maskinkaan avulla kokonaan. Köyhät ja välinpitämättömät ihmiset eivät käytä silti maskia oikealla tavalla. Köythät saattavat noukkia maasta käytettyjä maskeja, välttääkseen sakot ja välinpitämättömät eivät omissa kokoontumistilaisuuksissaan käytä sitä. Yleensä nuoret ja pubeissa istuvat.

   • Anonyymi

    Nuoremmat ihmiset kokoontuu Suomessakin baareihin koska ovat ottaneet ansiokkaasti vastaan tiedon ettei korona ole nuorille vaarallinen. Biletetään siis kuin ei olisi mitään pandemiaa "ettei menetetä nuoruutta". Eikä sitä olutta voi ryystää tai pizzaa syödä maski naamalla. Siinä sitä syödessä on mukava rupatella ja levittää mahdollisesti koronavirusta ympäristöön. Kun baarissa viivytään yleensä useita tunteja, 15 minuutin altistumisraja ylitetään reippaasti.


  • Anonyymi

   Olen käyttänyt samaa paperimaskia jo kesästä asti, ne kuminauhat piti laittaa nitojalla kiinni

   • Anonyymi

    Taidatkin olla se henkilö jonka näin nousevan bussiin, todella nuhruinen ja kuluneen näköinen paperimaski naamalla. Lisäksi suun ja nenän kohdalta jo harmaaksi likaantunut.

    Jos haluaa nuukailla maskien hinnan takia, niin löytyy kyllä jopa myytävänä kangasmaskia joka täyttää tuon "maskipakon", mutta ei haittaa lainkaan hengitystä (yksi ohut läpikuultava kangaskerros). Kangas on vieläpä tummaa ja kuvioitu, joten sivulliset eivä huomaa maskin likaisuutta. Suojaahan tuo ei anna kenellekään, mutta näyttää hienolta kun ihminen noudattaa suojautumissuosituksia.


  • Anonyymi

   Kysyt miksi sama maski estää levittämästä, mutta ei saamasta koronaa. Vastaus on yksinkertainen: maski suojaa vain käyttäjänsä pärskimisen, jolloin suurin osa mahdollisista viruksista jää maskiin. Jos taas muut pärskivät, maski ei suojaa, koska se falskaa sivuilta. Toisin sanoen saat riittävän virusannoksen maskin sivuilta, koska se ei ole tiivis.

   • Anonyymi

    Meneehän uloshengitysilmakin maskin sivuilta eikä maskin läpi? Sen huomaa, kun ilma tuntuu silmissä, mikä joidenkin maskien kanssa jopa tuntuu epämiellyttävältä. Kun tulet ulkoa pakkasesta ja laitat maskin naamalle, niin silmälasisi ovat heti huurussa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Meneehän uloshengitysilmakin maskin sivuilta eikä maskin läpi? Sen huomaa, kun ilma tuntuu silmissä, mikä joidenkin maskien kanssa jopa tuntuu epämiellyttävältä. Kun tulet ulkoa pakkasesta ja laitat maskin naamalle, niin silmälasisi ovat heti huurussa.

    Jos maski falskaa molempiin suuntiin, niin mikä sen hyöty sitten on? Yksilötasolla ei mikään, maskien valmistajien tasolla hyödyt lienevät suuremmat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos maski falskaa molempiin suuntiin, niin mikä sen hyöty sitten on? Yksilötasolla ei mikään, maskien valmistajien tasolla hyödyt lienevät suuremmat.

    Mikään maski ei estä 100% koronavirusten läpipääsyä, viruksia kulkee yhtä paljon kumpaankin suuntaan suodatusmateriaalin läpi. Mutta maski suojaa sivullisia koronavirusta kantavalta paremmin kuin ei lainkaan maskia, koska puhuessa ja pärskiessä syntyvät viruksilla kyllästetyt roiskeet jäävät maskiin, eikä hengitysilma virtaa vapaasti kohti mahdollisesti lähellä olevaa toista ihmistä. Vaikka maski falskaisikin reunoilta, silloin uloshengitysvirtaus suuntautuu sivulle ja hajoaa paremmin. Lisäksi mutkikas ilman kulkureitti karsii leijuvia partikkeleja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikään maski ei estä 100% koronavirusten läpipääsyä, viruksia kulkee yhtä paljon kumpaankin suuntaan suodatusmateriaalin läpi. Mutta maski suojaa sivullisia koronavirusta kantavalta paremmin kuin ei lainkaan maskia, koska puhuessa ja pärskiessä syntyvät viruksilla kyllästetyt roiskeet jäävät maskiin, eikä hengitysilma virtaa vapaasti kohti mahdollisesti lähellä olevaa toista ihmistä. Vaikka maski falskaisikin reunoilta, silloin uloshengitysvirtaus suuntautuu sivulle ja hajoaa paremmin. Lisäksi mutkikas ilman kulkureitti karsii leijuvia partikkeleja.

    Maskit suojaavat molempiin suuntiin. Maskeja on käytetty pisaratartuntaisten virustautien torjumiseen noin sata vuotta ja ne ovat toimineet siinä tehtävässä täysin riippumatta siitä, että eivät ole 100% tiiviitä.

    Sisäänhengittäessä kirurginen maski imeytyy hieman kasvoja kohti alipaineen vaikutuksesta, tehden siitä hetkellisesti tiiviimmän reunoilta. Uloshengityksessä taas maski pullistuu ja päästää ilmaa reunoista ulos. Käyttäjäänsä maski suojaa suodattamalla suurimman osa hengitetystä ilmasta ja estämällä pisaroita tai suurempia aerosoleja pääsemästä suoraan limakalvoille. Muita maski suojaa estämällä puhumisestä, yskimisestä ja muusta sellaisesta aiheutuvaa pisarapilveä. Vaikka ilma pääsee sivuista uloshengittäessä ulos, suurin osa pisaroista lentää suuremman massansa ansiosta suoraan eteenpäin, maskiin.

    Virukset leviävät ilmavirtauksen mukana niin, että jos tartunnan välttääkseen pitäisi estää jokaista ilmassa olevaa virusta pääsemästä limakalvoille, pitäisi käytännössä pukeutua koko vartalon ja pään peittävään asuun, jossa on erillinen ilmajärjestelmä. Käytännössä taudit eivät onneksi tartu näin vähästä.

    Suurimpia tartuntaongelmia maailmalla on se, että heti valvovan silmän välttäessä erityisesti nuoriso jättää maskin syrjään jos on niitä alunperinkään käyttänyt. Tästä esimerkkeinä suurtartunnan nuorten juhlissa. Toinen ongelma on erityisesti iäkkäiden aivoton tapa käyttää ja asettaa maskeja. Milloin ne roikkuvat nenän alla, milloin leuan alla ja kun niitä asetetaan, työnnetään likaiset, kaupan kahvoja ja tavaroita kourineet kädet maskin sisäpuolelle. Oikeaoppisesti maski puetaan ja riisutaan pitelemällä vain ja ainoastaan korvalenkeistä kiinni.

    THL halusi uutisten mukaan tehdä asiasta valistusvideon, mutta STM on kieltänyt. STM:n vaikutuksesta Suomessa on muutenkin levitetty kaikenlaista epämääräistä ja vähintään puolivalheellista juttua. Sivistysmaassa STM:n ministerit olisi potkaistu ja saattaneet saada jopa vankeustuomion.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maskit suojaavat molempiin suuntiin. Maskeja on käytetty pisaratartuntaisten virustautien torjumiseen noin sata vuotta ja ne ovat toimineet siinä tehtävässä täysin riippumatta siitä, että eivät ole 100% tiiviitä.

    Sisäänhengittäessä kirurginen maski imeytyy hieman kasvoja kohti alipaineen vaikutuksesta, tehden siitä hetkellisesti tiiviimmän reunoilta. Uloshengityksessä taas maski pullistuu ja päästää ilmaa reunoista ulos. Käyttäjäänsä maski suojaa suodattamalla suurimman osa hengitetystä ilmasta ja estämällä pisaroita tai suurempia aerosoleja pääsemästä suoraan limakalvoille. Muita maski suojaa estämällä puhumisestä, yskimisestä ja muusta sellaisesta aiheutuvaa pisarapilveä. Vaikka ilma pääsee sivuista uloshengittäessä ulos, suurin osa pisaroista lentää suuremman massansa ansiosta suoraan eteenpäin, maskiin.

    Virukset leviävät ilmavirtauksen mukana niin, että jos tartunnan välttääkseen pitäisi estää jokaista ilmassa olevaa virusta pääsemästä limakalvoille, pitäisi käytännössä pukeutua koko vartalon ja pään peittävään asuun, jossa on erillinen ilmajärjestelmä. Käytännössä taudit eivät onneksi tartu näin vähästä.

    Suurimpia tartuntaongelmia maailmalla on se, että heti valvovan silmän välttäessä erityisesti nuoriso jättää maskin syrjään jos on niitä alunperinkään käyttänyt. Tästä esimerkkeinä suurtartunnan nuorten juhlissa. Toinen ongelma on erityisesti iäkkäiden aivoton tapa käyttää ja asettaa maskeja. Milloin ne roikkuvat nenän alla, milloin leuan alla ja kun niitä asetetaan, työnnetään likaiset, kaupan kahvoja ja tavaroita kourineet kädet maskin sisäpuolelle. Oikeaoppisesti maski puetaan ja riisutaan pitelemällä vain ja ainoastaan korvalenkeistä kiinni.

    THL halusi uutisten mukaan tehdä asiasta valistusvideon, mutta STM on kieltänyt. STM:n vaikutuksesta Suomessa on muutenkin levitetty kaikenlaista epämääräistä ja vähintään puolivalheellista juttua. Sivistysmaassa STM:n ministerit olisi potkaistu ja saattaneet saada jopa vankeustuomion.

    Näiden lisäksi ei pidä unohtaa, että monissa euroopan maissa ja USA:n tummemman väestön joukossa latinoista lähtien ei ole tavatonta, että samassa ruokapöydässä istuu neljä sukupolvea vieri vieressä. Kotonaan kukaan tuskin käyttää maskia.

    Sitten ovat tietysti rakennustyömaat, joissa moni ulkomaalainen ei käytä maskeja, eikä suostu rajalla testattavaksi.

    Ainakin Suomessa huomattavan moni käyttää kansalaismaskeja, jotka eivät vastaa kirurgista maskia. Näistä on nykyään jo tutkimuksellinen näyttö, että suojaavuus on huomattavan heikko.

    Jos kaikki käyttäisivät ulkona kirurgista maskia suun ja nenän edessä, pukisi ja riisuisi sen oikein, huolehtisi käsihygieniasta ja seurustelisi vapaa-ajalla vain oman perheen kanssa, ei koko suvun ja klaanin, tauti ei olisi levinnyt näin. Lisäksi tietysti anniskeluravintolat ja nuorten juhlat olisi pitänyt estää täysin.


  • Anonyymi

   Ei ole edes pysähtynyt maiss ajoissa rokotettu lujaa kuten Israelissa.Tapaukset ei ole vähentynyt kuin prosentin luokkaa vaikka 70% kansasta jo rokotettu siellä eli viirus ja rajoitukset on vielä pari vuotta sewuranamme.

   • Anonyymi

    Tukahduttaminen oli mahdollista, jopa helppoa vuosi sitten. Tällöin internetin keskustelupalstat huusivat hallitusta toimimaan, pian myös presidentti, mutta hallitus ei kokenut tarvetta tehdä samoja toimia, jotka muissa maissa oli jo otettu käyttöön. Erona muihin Suomella oli erinomainen tilanne, koska virus ei ollut vielä levinnyt täällä, toisin kuin muualle. Rajan ylittäjät olisi pitänyt laittaa karanteeniin hotelleihin ja päästää eteenpäin vasta kun varmistuu, ettei kanna tautia. Korona tuotiin Suomeen Saksan eteläpuolen turistikohteista. Tämän jälkeen peli oli menetetty. Myöhemmin tautia on tullut monista suunnista, mutta miksi pinnistää, kun uloste on jo housuissa. Sitten tuli maskigate, yritystukigate, myyntilupaa kotimaisille maskeille ei ole vieläkään (poikkeuslupa olisi voitu myöntää, mutta ei suomen hallitus osaa) ja nyt on sekä rokotegate, että Tuppurainen selittämässä silmät ilosta kiiluen, miten on vain hyvä ja hienoa, että Suomi maksaa luultuakin enemmän rikkaampien "köyhien" maiden taloustukia.

    Mitä tulee rokotteisiin, niiden vaikutus alkaa tuntua vasta kun riittävästi on rokotettu ja rokotteen tarjoama vastustuskyky on kehittynyt. Jos viime viikolla sai rokotteen, suoja alkaa toimia joskus ensi viikolla.


  • Anonyymi

   Messiaan ikiaikaista huumoria.

  • Anonyymi

   Korona jatkaa leviämistä enimmäkseen suomessa siksi kun ei sipilän 17v lapsukaiset osaa olla parveilematta uusin hyvä esimerkki on Porin vokki.

  • Anonyymi

   En usko, että jokin "paperinpala" suojaisi käyttäjäänsä Koronalta. Eikö tätä mieltä oltu Suomessakin viime keväänä? Jos taas haluaa suojautua täydellisesti Koronalta, pitää hankkia kuminen hengityssuojain ja siihen sopiva suodatin.

   • Anonyymi

    Näin on. Se paperi suun edessä antaa vain mielikuvan suojasta. Todellisuudessa se suojaa vain ympäristöä maskin käyttäjän mahdollisilta pärskeiltä. Tämähän mielestäni todettiin julkisesti jo vuosi sitten.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin on. Se paperi suun edessä antaa vain mielikuvan suojasta. Todellisuudessa se suojaa vain ympäristöä maskin käyttäjän mahdollisilta pärskeiltä. Tämähän mielestäni todettiin julkisesti jo vuosi sitten.

    Suomen "asiantuntijat" ovat näin väittäneet, mutta jos perehdyt ulkomaisiin lähteisiin ja käytännön kokemukseen vuosikymmenten ajalta, niin maskit suojaavat kyllä käyttäjää itseään täysin suomalaisten virkamiesten mielipiteistä riippumatta.

    Ei ole havaittu tartuntamäärissä eroa sairaaloissa, joissa on käytetty kirurgista suojainta verrattuna niihin, joissa on käytetty hengityssuojaimia (ffp2 ja ffp3).

    Pisarat ovat edelleenkin se olennainen tartuntatie ja kirurgisia maskeja on käytety pitkään pisaratartuntojen torjumiseen juurikin omana suojana


  • Anonyymi

   seuratkaapa sellaisia jotka käyttää maskia esim työmaalla jne...
   maski vetäistään leuan alle ja sitten puhua pölpötetään isolla äänellä ,samoiten työmaarukaloissa....ei sitten järjen häivää maskien käytöissä...eurooppa epäonnnistui rokotehankinnoissa ,kehitysmaatkin sai enenmpi rokotteita...eu-määrää suomea ja komentelee ....

   • Anonyymi

    Työmaalla maskia käytetään vain pölysuojana. Siellä käytetäänkin venttiilimaskeja joita ei saa käyttää koronan torjuntaan.


  • Anonyymi

   Korona ei tule loppumaan ikinä ja syy on se kun hallitus lepsuilee näiden rajoitusten kanssa, miksi ei laiteta kovempia rajoituksia? nyt on alkamassa hiihtolomat ja etelästä lähdetään pohjoiseen niin siellä riehutaan miten sattuu ja taas korona leviää kun palataan takaisin, toukokuussa on muuntuneita tartuntoja paljon, sitten alkaa kohta kesälomat ja taas mennään niinkuin ei olisi koko koronaa olemassakaan,

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   524
   5258
  2. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   433
   5150
  3. Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki täytti vasta 20 vuotta! Poseeraa "vanhuksen" kanssa...

   Voi että hän on vielä niin nuori: https://www.suomi24.fi/viihde/dannyyn-78-liitetty-helmi-loukasmaki-taytti-20-vuotta-poseeraa-vanhuksen-kanssa-kuin-m
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   3597