Ennenkuin allekirjoitat tuulivoimasopimuksen, lue tämä!

Anonyymi

Kyllon tuulivoima maanvuokra sopimukset tehty ykspualisen kiärästä, siis tuulivoimayhtiön hyväksi.
Mettänomistajat ovat antanehet kaikki omistamansa hehtaarit maanvuokrasopimuksen alle, siinä luulos että saavat sitä enemmän rahaa mitä enemmän on hehtaareja sopimuksella.

Torellisuus on aiva toinen, tuulivoimayhtiö on rasittanu kaikki kiinteistönumerot jokka on saanehet vuokrasopimukselle mutta maksavat mettänomistajalle aiva lopuuksi vain pienen pienen osan kaikista annetuusta hehtaariista, tämä perustuu siihe notta sieälon sopimukses mainittu notta lopullinen tuulivoimapuiston määrä-ala määräytyy vasta aiva sitte lopuuksi.

Näin ollen mettänomistajan jokaasella kiinteistönumerolla on merkitty vuasikymmenien tuulivoimarasitteet, niitei saa enää ikänä pois siältä eikä niistä makseta pennin jeniä vuokraa ku ei oo määritellyn määräalan alla, mutta rasitteet kiinteistönumeroolla on ja pysyy ainiaan ikuusesti.

Sitte tuulivoimayhtiöllä on yksipualinen oikeus ku ensimmäänen vuakraaika tuloo päätöksehen niin jatkaa samaa sopimusta toistaaseksi, elikkä tämä tarkoottaa mettänomistajalle sitä että sopimusta ei koskaa ikinä saa irtisanottua, siinon tuulivoimala hamaha tappihi asti.

Sitte ku mettänomistaja loppujen lopuuksi havahtuu siihe, että mitä perkeles tulikaa tehtyä ku allekiriootti, niin se äkkiä lähtöö myimähän mettiänsä ja uskoo notta riskit siirtyy näin uurelle omistajalle esimerkiksi myllyn puruusta, näin ei sitte kuiteskaa ookkaa, yllätys yllätys.

Vaikka mettä, siis kiinteistönumero myytääs kuinka monta kertaa eteheppäin, pysyy tuulivoimarasite sillä kiinteistönumerolla aina ja iänikuusesti. Sopimus kans, seki pysyy sillä kiinteistönumerolla ja niillä nimillä mikkä on alakuperääses sopimukses allekiriootettu.

Elikkä ku Raimo on allekirioottanut sen alakuperääsen sopimuksen mettästä ja sitte myy sen Erkille, niin se luuloo että nyt onki kaikki riskit siirtyny Erkille, eipäs ookkaa, katos ku se alakuperäänen sopimus on allekiriootettu Raimon nimis, sitte ku tuulivoimayhtiö on myity ulukomaille joskus, iliman että mettänomistaja itte tietää siitä mitää ku tuulivoimayhtiön ei sitä tartte kellekkää ilimoottaa, niin sitte ei enää tuukkaa kiinteistöveroja, kukaa ei maksa niitä, mutta Erkin pitää maksaa ku se omistaa sen mettän, sille tuloo se kiinteistövero lappu mutta ku Erkki ei enää tiäräkkää että kukas tämän ny sitte omistaa, niin se ei voi lähettää sitä maksukuittia kellekkää että sais rahan lopuuksi tilitettynä omalle tilillensä.

Sitte tämä tulooki tosi miälenkiintooseksi, ku tuntematon tai varaton tuulivoimayhtiö pitääs purkaa tuulivoimala joskus, niin kukaa ei tiä kuka se yhtiö on, mutta voimala pitää purkaa se on vissi.

Laki määrää kiinteistön omistajan purkamaha sen, elikkä Erkin, no erkkihän ei sitä tuu hyväksymähä, Erkki sanoo että ku se olemassa oleva sopimus on Raimon nimellä niin emmä sitä pura, sitte laki sanoo että kyllä vain Erkin pitää se purkaa koska omistaa mettän ja sitte erkin pitää nostaa oikeustaisto Raimoa vastaan ku sillä on se tuulivoimasopimus ja lopuuksi sitte molempien tulis nostaa oikeusjuttu sitä tuntematonta tuulivoimayhtiötä vastaha, notta saasivat ne purkukustannukset perittyä siltä.

Eikä täs viälä kaikki, 4-5 vuaren päästä, ku kaikki suamen myllyt on lopullisesti pystys ja suami on täyttäny pariisin sopimuksen pykälät uusiutuvan energian osalta, hallitus ja eduskunta päättääki, notta tuulivoimala alueet alakaa maksamaha valtiolle voimalaitos verua, elikkä kaikki ne mettätä jolla on allekiriootetut maanvuokrasopimukset alkaa maksamaha kaikista niistä hehtaariista verua valtiolle, mettäthä ei oo enää mitää talousmettää vaan ne onki voimalaitos aluetta, kaavoitettua sellaasta.

Tätei oo vissihi kukaa huamannu räknätä, notta näin vois käyrä.

Kannattaas varmaha äkkiä myyrä ne mettät pois, ennenku nämä ongelmat tuloo mediaha, sitte ei kukaa enää niitä osta.

Lycka till tavataha sanua!

10

62

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kiitos🤔

      Selvähän se, että tuulifirmat on kieroja kuin korkkiruuvit.

      • Anonyymi

        Kunnat ovat olleet kusettamassa lähiasukkaita tuulivoimakaavoituksillaan. Siis nimenomaan lähiasukkaita. Se on jo nähty. Tuulivoimahankkeissa hyötyjät ja kärsijät ovat eritahoja. Mutta sitä ei vielä ole nähty tai ymmärretty, kuka ja miten maansa tuulivoimayhtiöille vuokranneita tullaan kusettamaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunnat ovat olleet kusettamassa lähiasukkaita tuulivoimakaavoituksillaan. Siis nimenomaan lähiasukkaita. Se on jo nähty. Tuulivoimahankkeissa hyötyjät ja kärsijät ovat eritahoja. Mutta sitä ei vielä ole nähty tai ymmärretty, kuka ja miten maansa tuulivoimayhtiöille vuokranneita tullaan kusettamaan.

        Aivan, on ollut tosi kurjaa huomata, että kuntapäättäjät Sievissä ovat kohdelleet lähiasukkaita tosi huonosti. Aivan päinvastaista olisi voinut odottaa, koska pikkukunnassa ihmiset jossain määrin tuntevat toisensa. Voisi kuvitella, että tästä seuraa ainakin jossain määrin tuntemus samassa veneessä olemisesta. Mutta ei, ei Sievissä.

        Mutta ehkäpä oikeus vielä toteutuu kuntapäättäjistä huolimatta.


    • Anonyymi

      Ei jaksa lukea. Olisit kirjottanu suomea.

      • Anonyymi

        On tärkeä asia. Kannattaa lukea murrekielestä huolimatta.


      • Anonyymi

        Minä pidin aloituksen kielestä. Varmaan eteläpohjalaista, joka on just paras murre Suomessa.


    • Anonyymi

      Mettänomistajisa on sitte niin ahaneita, ettei taira käyrä mielesä mitä tulevaisuuvesa voi ilimetä. Etähältä viisautta ei voi liikaa painottaa.

      • Anonyymi

        Pakko toreta, ettei taira Sievin pitäjäsä olla usseita semmosia vallanpäälä, jotka hoksais kuluman taakse vilikasta ennen ku nurkka tuloo vastaan. Siinä sitä sitte päivitellään että mitenkä täsä näin tapahtu. Se on sitte vaikia peruuttaa ko on lämpimät pöksyisä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pakko toreta, ettei taira Sievin pitäjäsä olla usseita semmosia vallanpäälä, jotka hoksais kuluman taakse vilikasta ennen ku nurkka tuloo vastaan. Siinä sitä sitte päivitellään että mitenkä täsä näin tapahtu. Se on sitte vaikia peruuttaa ko on lämpimät pöksyisä.

        Kommentti sisältää todella tärkeän totuuden! Toisin sanoen - "Se parhaiten nauraa, joka viimeksi nauraa." Ja - "Se on turha hiiren haukotella, kun on puoli kissan per_sttä."


    • Anonyymi

      Valitettavasti asia on näin. En tiedä, ymmärtävätkö kunnan virkamiehet tekemiään tuulivoimasopimuksia, mutta ainakaan valtuutetut ja maanomistajat eivät ymmärrä.
      Raha sokaisee.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1605
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1157
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1086
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      2
      1062
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      586
      1029
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      950
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      932
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      837
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      731
    Aihe