Aihe

N-asetyylikysteiini (NAC) ja kofeiinin poisjättäminen

Anonyymi

Minulla on SSRI-vieroituksesta aiheutunut vaikea anhedonia ja tunteiden latistuminen. Ehkä myös PTSD. Kofeiinia en siedä enää tippaakaan, se aiheuttaa kovaa ahdistusta. Minua on auttanut eniten kaiken kofeiinin pois jättäminen ja pari tablettia N-asetyylikysteiiniä (NAC) aamuisin. Lenkkeilystä on tietysti ollut apua myös.

Perustuuko NAC:n teho tapauksessani sen tulehdusta estävään vaikutukseen vai mihin? Mitä muita valmisteita ja lääkkeitä minun kannattaisi harkita?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olen aika kyyninen sen suhteen, että lisäravinteet voisivat jotenkin auttaa vieroituksessa. Olen kokeillut useita, joistakin on tullut vain ikävämpi olo.

   Olen vieroittautunut SSRI lääkkeistä ja sen jälkeen määrätyistä lääkkeistä. Hermosto on kyseisistä toksiineista vieroittautuessa niin herkistynyt, että en ole sietänyt esim. alkoholia, kofeiinia, enkä juuri lisäravinteita saatika monia lääkkeitäkään. Esimerkiksi kofeiini ja alkoholi vaikuttaa hermostoon. Olen lueskellut vieroituspalstoja enkä ole ainut yliherkkyyksieni kanssa. Siellä on suositeltu lähinnä magnesiumia, kalaöljyä (omega 3:sia) ja olemaan varovainen vieroituksessa tapahtuvien lääke- ja lisäravinnekokeilujen kanssa. Aloittamaan lisäravinteet pienellä annoksella yksi kerrallaan jos niitä nyt haluaa kokeilla.

   En ole perehtynyt käyttämääsi lisäravinteeseen. Ainoat lisäravinteet mitä olen suunnileen sietänyt on probioottilisä, magnesiumlisä. Magnesium rentouttaa lihaksia jonkin verran ja sitä on olemassa monenlaisessa muodossa, ihon kautta imeytyvänäkin. Olen käyttänyt ihon kautta imeytyvänä sitä.

   Ruokavalion hyvinvointia tukevaan vaikutukseen uskon. Siinä mottoni on se, että välttää sellaisia asioita mitkä huonontaa oloa ja yrittää syödä monipuolisesti. Se mitä syö vaikuttaa myös suolistobakteereihin ja esim. välittäjäaineista suurin osa syntyy suolistossa. Siispä, kannattaa pitää huolta suolistostaan. Syödyt ruoat on rakennuspalikoita elimistölle, joten pitää syödä riittävän monipuolisesti että saa tarvittavat ravintoaineet. Uskon, että keholle on parhaaksi, mitä vähemmän sen toimintaa vieroituksessa alkaa sorkkimaan jollakin. Usein siitä seuraa aina ketjureaktioita - ottaa yhtä lisäravinnetta, se voi sitten vaikuttaa johonkin muuhunkin. Ainakin kannattaa olla aika vankat syyt ja tieto, miksi jotakin alkaa käyttämään. Lisäravinteita myös tutkitaan melkein kehnommin kuin lääkkeitä, eikä useankaan hyödyistä ole näyttöä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kohujulkkis Maisa Torppa ja erosekoilu räjäytti somen: "Valehtelee viimeiseen asti" "Työtön äiti..."

   Maisa Torpan ja Mikko-rakkaan erospekulointi saa tunteet kuumenemaan: https://www.suomi24.fi/viihde/kohujulkkis-maisa-torppa-ja-erosekoilu-rajaytti-so
   Kotimaiset julkkisjuorut
   173
   10474
  2. Kohusopassa keitetty Roope Salminen palaa itsevarmana julkisuuteen: "Olen erittäin hypeissä"

   Mitäs mieltä olet Roopen paluusta? https://www.suomi24.fi/viihde/kohusopassa-keitetty-roope-salminen-palaa-itsevarmana-julkisuuteen-olen-erittain-hype
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   4337