Aihe

Miltä tuntuu itsenäinen, itsevarma, toimeentuleva...nainen?

Anonyymi

Itseriittoisa, ulottumaton, kiireinen, näyttävä, tuoksuva, korkealla istuva, rahakas, ansioitunut NAINE?

Mikä funktio luonnossa?
Yhteiskunnassa?

1

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Miltäkö tuntuu? Liukkaalta, tai jos ei luonnostaan siltä tunnu niin vagisan voide auttaa.

   Moniko on miettinyt miksi naiset kävelee kuin kävelee, siis siten että käsivarret usein ovat kävellessä edessään siten kuin hän kantaisi niiden päällä jotain?

   Nykyisen kaltainen naisellinen elämän meno on kestänyt vain noin 100 vuotta, sitä ennen asuttiin agraari yhteisöissä ja sitä ennen metsästys-keräilijä yhteisöissä, ja kun silloinen aikuinen nainen käveli jostakin jonnekin niin mitä hän kävellessään jokseenkin aina joutui tekemään?

   Aivan, kantamaan viimeksi syntynyttä lastaan nyyttinä käsivarsillaan. Ja noin jatkui satojen ellei tuhansien sukupolvien ajan sen sijaan nykyinen aikuisen naisen elämänmeno on jatkunut vasta 3 - 5 sukupolven ajan. Siis se elämänmeno että sitä nainen tykönään voi ja saa pohtia että alkaisiko lastensa äidiksi vaiko jatkaisi alipalkkaisena sihteerinä firmassa.

   Isoisoäideillä ei ollut tilaisuutta tuota valintaa tehdä, kun hän oli ollut aviossa 5 vuotta hänellä oli jo ainakin 2 - 3 lasta ja luultavasti hän oli jo raskaana seuraavasta lapsesta. Mies kävi metsällä ja raivasi peltoa ja rouva pysyi kotona jo siksi koska vain hänen maitorauhasensa pystyivät pitämään ne 2 - 3 lasta jotka hän oli jo synnyttänyt hengissä. Vaikka eräitten siunauksellisien keksintöjen kuten ehkäisykeinot ja pesukone ja jääkaappi kautta nainen on vapautunut olemasta se lapsia synnyttelevä kotihäärä, mutta onko nainen tullut siitä vapaudestaan sittenkään sen onnellisemmaksi? Loppujen lopuksi aika harva nainen pääsee ammattiin tai töihin joista voisi sanoa että ne ovat mielenkiintoisia ja monella tapaa antavia töitä ne.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Suomeen julistettu poikkeustila

   Ulkonaliikkumiskielto pikapuoliin.
   Maailman menoa
   270
   6053
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   174
   4105
  3. Helsingin Itäkeskuksessa maskipakko, valvotaanko sitä?

   Itiksessä on nyt maskipakko mutta valvotaanko sitä mitenkään? https://www.itis.fi/fi/ajankohtaista/kauppakeskuksessa-maskipakko
   Maailman menoa
   211
   3853