Aihe

Julkisivuremontti kulujen jyvitys

Anonyymi

Taloyhtiössämme alkaa iso julkisivuremontti: parvekkeet, ulkokuorta fiksataan, jokunen ikkunanpuite ja ylimmän kerroksen parvekkeen katot jne . Yhtiössä on 48 asuntoa ja 14 autotallia. Kaksi kertaa on esitetty alustava laskelma remontin kuluista ja jyvityksistä. Minun silmääni iski remontin jyvitys jossa autotallien osakkeiden jyvitys on jätetty 0€:si. Eikö autotallit /talliosakkeet kuulu osakeyhtiöön ja näin ollen kuulu myös remontin maksajiksi? Meillä on vasta tulossa kokous jossa asiasta tehdään lopullinen päätös mutta toivoisin tähän vastauksen jotta voisin nostaa vielä asian esille. Isännöitsijälle olemme laittaneet sähköpostia mutta vieläkään ei ole meille vastattu.

12

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Talliosakkeet eivät kuulu talon remontoimiseen, joten ne jäävät maksuvapaiksi remontissanne.

   • Anonyymi

    Kiitos.
    Autotallit on kuitenkin talojemme ensimmäisessä kerroksessa eli kuuluvat kiinteästi taloihin. Ei siis mitään irrallisia itsenäisiä rakennuksia pihan perällä vaan taloissa olevia. Oottelen vielä muita vastauksia. Jossain tapauksissa, olen googlettamalla löytänyt, että autotalliosakkeet voidaan jättää huomioimatta esim. hissi remontissa täydestä jyvityksestä mutta pieneltä osalta myös silloin maksaa.


  • Anonyymi

   Tutustu talon yhtiöjärjestykseen. Siellä täytyy olla mainittuna vastikeperuste (neliöt /osakkeet), sekä se, jos autotalliosakkeet eivät vastaa tulevista remonteista.

  • Anonyymi

   On varsin yleistä, että yhtiöjärjestyksessä on määräys siitä, että autopaikkaosakkeet (ovat sitten talleja tai hallipaikkoja) eivät vastaa taloyhtiön pitkäaikaisista lainoista. Mutta kannattaa lukea yhtiöjärjestys ajatuksella läpi. Jokaisella osakkaalla pitäisi se olla, koska ainakin välittäjäkaupassa se annetaan isännöitsijäntodistuksen ja muiden taloyhtiön papereiden kanssa. Mikäli sitä ei löydy, niin esimerkiksi PRH:n tai Asiakastiedon verkkokausta sen saa ostettua muutamalla eurolla.

   • Anonyymi

    Kiitos. Minäpä muuten tsekkaan, ei tullut edes mieleeni.


  • Anonyymi

   Ovatko autotallit talon vai osakkaiden omistuksessa vai ulkopuolisten?
   Ovatko tallien käyttäjät vuokralla?

   • Anonyymi

    "Ovatko autotallit talon vai osakkaiden omistuksessa vai ulkopuolisten?"

    Mikäli autotallit ovat taloyhtiön, niin ne eivät ole osakkeina.

    Mitään ulkopuolisia omistajia ei voi olla, mikäli autotalliosakkeen omistaa joku, niin hän on taloyhtiön osakas siinä missä asuntojen omistajatkin (taas yhden palstan aasintuntijan aivopieru).

    Sillä, että onko autotalli annettu vuokralle ei ole tässä asiassa mitään merkitystä!


  • Anonyymi

   Tehdäänkö autotalleihin mitään muutoksia?

   • Anonyymi

    "Tehdäänkö autotalleihin mitään muutoksia?"

    Eihän sillä ole merkitystä (aaaasssiiintuntija) taas kirjoittaa paskaa!!


  • Anonyymi

   Kuten aiemmin on jo vastattu, tarkasta mitä yhtiöjärjestys kertoo. Yleisesti myös autotallit osallistuvat kaikkiin taloyhtiön remontteihin, kerroin voi olla esim. 0,5.

   Parvekeremonttiin osallistuvat kaikki osakkaat (yhtiöjärjestyksen mukaisesti) vaikkei huoneistossa olisi parveketta. Ja katon uusintaan osallistuvat kaikki, ei ainoastaan ylimmän kerroksen osakkaat kuten jossain itämaassa.

  • Anonyymi

   Kiitos kaikille vastanneille.
   Yhtiöjärjestyksen luimme sekä luetutimme henkilöllä joka hieman on alaan perehtynyt.
   Asia lähtee eteenpäin selvitykseen autotallien osalta mutta näyttää siltä, että joiltain osin myös autatallien osakkeet pitää huomioida julkisivun remontin osalta.

   • Anonyymi

    Niin, siis kuluja ei "jyvitetä" millään lailla vaan yhtiöjärjestys määrittelee maksamisen. Jos työhön otetaan lainaa niin sen maksut määräytyvät yleensä nimikkeen 'rahoitusvastike' perusteella. Ne jotka maksavat taloyhtiölle osuutensa lainasta ovat tietysti vapaat rahoitusvastikkeen maksamisesta. Autotallien maksut on myös määritelty yhtiöjärjestyksessä, niitä ei voi päättää oman mielen mukaan eikä millään enemmistöpäätöksillä.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stockmannista kirpputori

   Laatutavaratalosta kirppariksi, niin se maailma muuttuu. Pöly ja tunkkaisuus leijailee sieraimiin kun astuu Stockalle kirppariin, ennen tuoksui parfyy
   Maailman menoa
   174
   9435
  2. Mistä ihmeestä te saatte voimaa

   En jaksa enää tätä koronaa. Tuskin olen ainoa ja voisi sitä pahemminkin olla, mutta en silti enää jaksa. Aloitetaan nyt vaikka sillä, että minulla on
   Maailman menoa
   366
   7080
  3. Miksi koronan annetaan nyt levitä?

   Miksi rajoitustoimet ei astu voimaan heti. Nyt annetaan lomalaisten levittää virusta ympäri maata. Lisäksi rajat on auki ja virus leviää sieltäkin. Tä
   Maailman menoa
   360
   4541
  4. Miksi suomalaiset eivät lähde mellakoimaan kaduille?

   Minä pitkän työuran ravintolayrittäjänä tehneenä ja kohta kotini, kesämökkini ja yritykseni menettäneenä, olisin valmis lähes mihin vain, seurauksista
   Maailman menoa
   240
   2350