Aihe

Orimattilan " kulta-aikaa" oli 80-luku

Anonyymi

80-luku eli kasari oli Orimattilan parasta aikaa, ihan millä mittarilla tahansa mitattuna. Työllisyys oli hyvä ja paikkakunnalla oli monta suurta työnantajaa kuten Virke, Kaitila, Selgren ja Orimattilan saha esimerkiksi. Töitä oli jokaiselle joka niitä halusi tehdä.
Paikkakunnan terveydenhuolto toimi mallikelpoisesti ja lääkärit olivat hyviä. Joensuu, Heikkala, Korhonen ja Järvinen mainitakseni. Vaikka keskellä yötä saattoi menne terveyskeskukseen ja apua sai. Terveyskeskus toimi silloin 80-luvulla siinä missä nykyisin on sosiaalitoimisto.
Elintarvikekauppoja oli monta. Hilska, Tinkari, Jalli, E-kauppa, Aisakello, Toukola, Siltamarket. Erikoisliikkeitä joka lähtöön Akku ja varaosa, Tapetti ja Väri, Mopokorjaamo Snäl, Elektroniikkaa ym sai. Lisäksi kahviloita ja huoltoasemia riitti.
Koulutusasiat oli paremmin kun hyvin. Oli peruskoulut sivukylien ala-asteineen ja yläaste sekä lukio. Ammattikoulu oli ja linjoja siellä oli useita.
Urheilutoiminta oli aktiivista.
Ravintoloita oli monta ja ainakin Matin Kellariin joutui perjantaisin jonottamaan.
Poliisiasema oli omassa kylässä ja pätevät tutkijat sekä järjestyspoliisit.
Pankkipalvelut oli mallillaan.
80-luvun jälkeen on ollut pelkkää alamäkeä ja alamäki näyttää vain jatkuvan. Toki maailma on muuttunut, mutta ei se niin paljon ole muuttunut että tämän kylän olisi näin tarvinnut kuivua.

Mikähän puolue olisi se joka saisi paikkakunnan uuteen nousuun? Olisikohan se se jonka nimi on .....?

5

88

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei noita juttuja mikään puolue ratkaise. Kunta ei ole mikään pelastava enkeli vaan yrityksiä ja töitä ja rahamaailmaa tarvitaan. Siitä vauraus syntyy eikä yhdestäkään puolueesta. Orimattila liitetään Lahteen seuraavan 10 vuoden sisällä.

  • Anonyymi

   Joo silloin oli koviva jätkiä olisiko ollu hilka va matin monttu vai tinkariko se oli jossa minä menetin nokkani neitsyyten veri vaan tirsku kahesankymmentä luvulla riitti siä ysärrillekkin voi että oli kovia aikoja hemmi jammu pekka kalevi vqi mikäse seoli kun oli se kovajätkä muistattekko nyt kaikki teryyleeniä unelmoivat tänne kirjoittelemaan varsinkin naisten pyörällä ajavat oli se aikaa niiii

  • Anonyymi

   Joo kovaa aikaa oli 80 luku. Homoja oli kuivannon meijerinkin takana. Liekö meijeriä enää ollenkaan. Muistaako kukaan jaskaa joka uskalsi pieraista kirkossakin vaikka suntio sitä koristeli. Höpöä on 2020 luku kyllä 80 luku oli kovempi. Ukki tuossa vieressä sanoo että 20 luku oli kovempi kuin 80 luku eioo kyllä varma kun ei muista mitään paitsi mantan alushousujen värin. Kyllä 80 luku oli kovaa aikaa vai oliko sitten50 luku . Muistaako kukaan 70 luvun miten se oli kovaa aikaa Orimattilasta. Entäpä 60 luku oliko niin kovaa aikaa joo.

  • Anonyymi

   Joku fossiili taas heränny?

   • Anonyymi

    Jonnekin sais töitä ettiä ja vähän viisastua


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa ja Mikko eroaa!

   https://www.seiska.fi/kotimaa/maisa-torppa-ja-mikko-rakas-hakivat-avioeroa-erikoinen-erosotku/1158170 Mitäs tähän sanotte? Mä en voi muuta kuin naura
   Kotimaiset julkkisjuorut
   240
   10759
  2. Hallitus sekaisin kuin seinäkello, olis kuitenkin pitänyt ottaa se Nyrkki

   Yle: Toisen asteen rajoitukset saavat hallituksen rivit rakoilemaan. "Nuorisojärjestöt vaativat koronanyrkkiä: Onko tilanne kenenkään hallussa?" Ris
   Maailman menoa
   438
   6998