Egenland telkkarista

Anonyymi

Siinä vasta mukava tv-ohjelma,kaksikielinen. Näyttää kulttuuria ja tapahtumia ympäri Suomen maata, kaupunkeja ja pikkukyliä. Ei ole mainoksia välillä ja miellyttävät juontajat.
SVTplay:stä pystyy näkemään vanhempia jaksoja.

7

89

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen samaa mieltä! Egenlandia kehuttiin täällä jo viime vuonna. Sitä ennen en ollut ohjelmasta kuullutkaan. Rakastuin siihen ihan kovasti. Minusta on parasta, kun siinä vieraillaan pienissä Suomen kylissä ja paikoissa, joista en ole koskaan kuullutkaan. Mieleen on jäänyt muun muassa Sumiaisten kylä, missä vierailtiin pienessä yksityisessä oopperatalossa. Myös Someron ihana naisten vaatekauppa, Parikkalan patsaspuisto, Paraisten Salvador Daliin erikoistunut paikka, Kauhajoen Kammikylä, Oriveden unohdettu Arboretum ja monta muuta paikkaa on jäänyt mieleeni. Tahtoisin matkustaa Suomessa enemmän, mutta en ole vielä keksinyt, miten se olisi mahdollista. Yksin en uskalla asuntoautoilemaan, joten joku muu keino pitäisi keksiä. Onneksi Egenlandin avulla saan matkustaa sohvalta käsin. Sekin helpottaa.

    • Anonyymi

      Meidän suosikkiohjelma nykyään!
      Tosi mukava ohjelma, jota voi katsoa yhdessä, koska ohjelmasta tykkää niin mummo kuin myös teinit ja 10-vuotias.

      • Anonyymi

        Ainoa vaan, että lapset alkavat kinuta Suomeen matkoille ;-)

        Onneksi ohjelmassa esitellään paikkoja eri puolilta Suomea ja monenlaisia erilaisia kohteita. Kävimme esimerkiksi tapaamassa kummilapsen perhettä Vantaalla. Samalla reissulla kävimme ihailemassa Myyrmäen seinämaalauksia, joita esiteltiin Egenlandissa.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2018/03/28/nama-katutaideteokset-kannattaa-nahda-paikan-paalla-betoni-loistaa-sateenkaaren

        Jos jotkut ovat menossa Turun risteilylle, niin Egenlandissa esiteltiin Turusta ainakin Luolavuoren luola. Myös monia muita Egenlandin kohteita voi varmasti yhdistää helposti Suomen lomareissuihin vähän sen mukaan, missä päin kukakin Suomessa lomailee. Ja onhan se nojatuolimatkailu ainakin ympäristöystävällistä sekä pandemiaystävällistä, vaikka ei pääsekään niitä paikkoja paikan päällä itse kokemaan.

        https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/01/25/luolavuori-oli-rosvojen-ja-karkulaisten-piilopaikka-seikkaile-luolassa-aivan


    • Anonyymi

      Todellakin mukava ohjelma tämä Egenland. Sumiaisissa käytiinkin viime kesänä 2021, ja hieno kylä oli, Ajateltiin oikeastaan ostaa sieltä kesämökkikin...joskus... Siellä oli esitys La Kala-oopperassa (Jyväskylän Kesään kuuluva esitys) joka oli todella vaikuttava kokemus väliaikatarjoiluineen kaikkineen. Sumiainen oli mukava paikka muutenkin, siellä oli siisti ja kaunis leirintäalue missä saunoa, ja mukava kylänraitti kyläkauppoineen. Mukava tunnelma kerrassaan. Ajoimme Suolahden kautta ensin Sumiaisiin (näimme Suolahdessa lättähatun!) ja kävimme Konginkankaalla, ja sattumoisin siellä oli kirkossa taidenäyttely!
      Parikkala on kyllä on ihan must paikka seuraavana kesänä ja se pukukauppa Somerossa.
      Mukavaa että Suomestakin esitetään näitä uusia, edullisia kohteita msitä löytyy ideoita päivämatkailuun. Nämä ovat kivoja pikkuretkiä näin koronan lomassa. Suosittelen!

      • Anonyymi

        Ruotsista käsin tehdään kesäisin jonkin verran myös bussituristimatkoja muutamien bussifirmojen toimesta. Useimmat matkat kohdistuvat sinne Etelä- ja ItäSuomeen tunnettuihin Suomalaisiin kohteisiin. Nämä pienemmät kohteet ja tapahtumat kuitenkin ohittuvat kun firmat eivät taida tietää niistä mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsista käsin tehdään kesäisin jonkin verran myös bussituristimatkoja muutamien bussifirmojen toimesta. Useimmat matkat kohdistuvat sinne Etelä- ja ItäSuomeen tunnettuihin Suomalaisiin kohteisiin. Nämä pienemmät kohteet ja tapahtumat kuitenkin ohittuvat kun firmat eivät taida tietää niistä mitään.

        Osa noista vähemmän tunnetuista Suomen matkakohteita on kooltaan pieniä eli niihin ei välttämättä mahdu edes yhtä bussilastillista ihmisiä kerralla. Tai ainakin saattaa olla epämukavaa ja ahdasta. Osa Egenlandissa esitetyistä kulttuurikohteista, minimuseoista ja esimerkiksi kotien yhteydessä olevat taideateljeet ovat tarkoituksella pieniä, intiimejä ja pienelle porukalla kerrallaan tarkoitettuja. Joihinkin tapahtumiin on puolestaan hankala saada lippuja, kun ovat niin suosittuja. Kyllä tarjontaa on ja sekaan mahtuu, mutta ei niitä oikein voi liikaa mainostaa, jos halutaan säilyttää intiimi tunnelma ja koska kysyntää on muutenkin.

        Jos joku suosittelee bussimatkan järjestämistä, niin on siellä Egenlandissa esitelty sellaisiakin kohteita, joihin mahtuu kerralla isompi porukka. Useimmat Egenlandin matkakohteet sopivat kuitenkin pienille ja pienehköille matkaseurueille, jotka ovat liikkeellä omalla autolla, autotoautolla tai vaikka polkupyörällä. Osa kohteista sijaitsee kaupungeissa ja muissa sellaisissa paikoissa, jonne pääsee helposti myös julkisilla.

        On hyvä idea yhdistellä Egenlandin käyntikohteita sukulaisvierailuihin ja mökkireissuihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nokialaisen koulun pihalta löytyi nuoren ruumis

      Näin kertovat iltapäivälehdet ja Nokian uutiset. Mitähän on tapahtunut..?
      Nokia
      152
      3309
    2. Missäs lynkkausjoukot piileksii?

      Tänään lähilehden kirjoituksessa paikallinen entinen pizzayrittäjä kertoi muuttaneensa pois Sysmästä. Syynä oli koulukiu
      Sysmä
      55
      1094
    3. Mies hävisi oikeudenkäynnin koronapassista valtiota ja Fazeria vastaan määrättiin korvaamaan lähes

      https://yle.fi/a/74-20091554 Henkilö liikkui ilman Koronapassia ja yritti päästä aamiaiselle Fazer kahvilaan,
      Maailman menoa
      224
      937
    4. Haluisin jutella sulle siitä

      Mistä mennään. Tiedän yhteyden.
      Ikävä
      43
      900
    5. Tulihan tästä

      Meidän "jutusta" vähän turhan suuri show tänne palstalle. Sivusta seurasin sitä enimmäkseen.
      Ikävä
      67
      854
    6. Haluaisitko sitten mies

      Että ottaisin sinuun yhteyttä?
      Ikävä
      43
      850
    7. Suomen edesottamukset Ukrainan sodassa jaksavat ihmetyttää ulkomaisia työkavereitani

      Työskentelen korkean teknologian yrityksessä, jossa on ihmisiä ympäri maailmaa. Suuri osa ulkomaisista on kotoisin Aasia
      Maailman menoa
      270
      823
    8. Mites meillä nainen tämä yhteys

      Onko se yhteistä se kokemus siitä, että tunnemme syvästi toisemme? Tunnemme vetoa ja sielunyhteyttä, jotain kuin toisest
      Ikävä
      54
      819
    9. En ymmärrä käytöstäsi, mies

      Jotain miehen logiikkaa? Et siis halua tutustua yhtään millään tavoin paremmin, vaikka ajatuksissasi näköjään joskus pyö
      Rakkaus ja rakastaminen
      63
      790
    10. Mitä ajattelisit siitä

      Miten reagoisit jos kaivattusi ottaisi yhteyttä?
      Ikävä
      45
      780
    Aihe