Nyt on aika vaihtaa isännöitsijää!

Anonyymi

Jos Oulun seudun taloyhtiön isännöitsijätoimisto on Tahkola, Realia, Colliers tai Reim, äkkiä kilpailutus pystyyn ja kenkää näille ketkuille toimistoille. Tunnetusti KKV esittää niille isoja seuraamusmaksuja. Niiden perusteella näiden isännöitsijätoimistojen käsi on laittomin keinoin syvällä osakkaiden taskussa. Muutenkin näiden isojen maanlaajuisten toimistojen veloitukset lisäpalveluista ovat ihan tolkuttomia. Oulussakin on iso määrä paikallisia kohtuuhintaisia ja erittäin päteviä muutaman työntekijän isännöitsijätoimistoja!

60

2340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Herätkää Realian isännöimät taloyhtiöt. Firma on ulkomaalaisomistuksessa ja kaikkea muuta kuin rehtiä toimintaa, tämänpäiväinen paljastus vain jäävuoren huippu. Taloyhtiön hallitukset, irti nopeasti nämä sopimukset ja riippumattomat, rehelliset toimijat hoitamaan taloyhtiön etua

      • Anonyymi

        Tahkolat lienevät täkäläisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tahkolat lienevät täkäläisiä.

        Tahkola on ihan paikallinen talepaani!


    • Anonyymi

      Yhtiökokousaika on käsillä ihan kohta huhti-toukokuussa eli on oikein sopiva ajankohta vaihtaa isännöitsijä rehelliseen!

      • Anonyymi

        Mistä sen rehellisen löydät? Varsinkaan Oulusta?
        Kaikki tuntemani kusettavat toinen toistaan härskimmin taloyhtiöitä yhdessä osaamattoman ja/tai lestapositiivisen hallituksen kanssa. Eikä ne rahat ole mitään pikkurahoja! Kiinni on jääty kuittikaupoista, varkauksista, ylihinnoittelusta, tarpeettomista "remonteista" ym, mutta kenen rahat riittää juristien miljoonapalkkioihin, jotka oikeasti ovat lahjusvaatimuksia? Ns oikeudessahan täällä voittaa se, joka eniten juristeille maksaa. Nämä juristit yhdessä tuomareitten kanssa aina hiovat strategian, millä ammattikunta eniten nettoaa ja yhdessä sopivat, miten potti jaetaan. Kaiki tämän tietävät, mutta mitä voivat? Siksipä meillä kaikki meneekin niinkuin menee. Harva vain uskaltaa tunnustaa nämäkään asiat edes itselleen, vaan elää vapaaehtoisessa valheessa.


    • Anonyymi

      Siis ihan paikalliset lestat tässä on sutkanneet. Kansainväliset ketjut on hyvä asia, mutta toki niissä on paikkakuntakohtaisia virityksiä. Suomalaiset on iät ja ajat kusettaneet toisiaan, täällä kun ihminen on ihmiselle ja eläimelle kuin piru. Lestat ahneimpia.

      • Anonyymi

        Kirjoitit vähän, mutta täyttä asiaa.
        Vahvistan tämän 80 v kokemuksella.


    • Anonyymi

      Selkärangaton Kaleva sulki ao. uutisen keskusteluketjun, kun alkoi tulla liikaa kielteisiä kommentteja Kalevan bisneskumppaneista!

    • Tätä se on sananvapaus Oulussa

    • Anonyymi

      Me vaihdettiin tahkolasta halvempaan jo yli 10 vuotta sitten.

    • Anonyymi

      Lahkola eikun Tahkola muiden ketkujen ohella on varmaan haalinut isännöintisopimuksia kilpailijoita pienemmällä kuukausimaksulla, mutta sitä on sitten paikattu kaiken maailman kallillla lisäveloituksilla. Taloyhtiöiden on syytä vertailla tarjouspyynnöissä ja tarjouksissa myös lisäpalveluiden, kuten isännöitsijäntodistusten, kokouspalkkioiden ja vaikkapa tiedotteiden lähettämisen ja nettipalvelun ylläpidon kustannuksia!

      • Anonyymi

        OnkonTahkola Lars Levi porukkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        OnkonTahkola Lars Levi porukkaa.

        On kuten myös Vuorma.


    • Anonyymi

      Kannattaa lukea tämän päivän (pe 12.2.) Kaleva: "Kiin­teis­tö-Tah­ko­lan toi­min­ta ei näytä aina olleen hyvien tapojen mu­kais­ta."

      "Kiinteistö-Tahkola on saattanut laskuttaa lisäpalveluista ilman taloyhtiön lupaa ja esimerkiksi kokouskuluja on saatettu laskuttaa kahteen kertaan."

      "Taloyhtiöiden irtisanoutuminen ja irtaantuminen Kiinteistö-Tahkolasta on ollut ilmeisen vaikeaa. Yhtiö on ottanut käyttöön normaalia pidempiä irtisanomisaikoja, ja ongelmia on tullut isännöintiyrityksen vaihtuessa "

      "Isännöitsijän vaihtotilanteissa Kiinteistö-Tahkolalla on lähteiden mukaan ollut vaikeuksia toimittaa taloyhtiöiden materiaaleja, ja välillä materiaalia on mennyt jopa hukkaan."

      "Erään taloyhtiön kohdalla isännöintiyhtiön hallituksen puheenjohtajaa painostettiin allekirjoittamaan sopimus, jolla isännöitsijän vaihtaminen olisi peruttu."

      "Ajaako isännöitsijä oman yhtiön vai taloyhtiön etua?" Hyvä kysymys.

      Joka tapauksessa huonosta ja petollisesta isännöitsijästä, olipa se mikä isännöintifirma tahansa, pääsee kyllä eroon isännöintisopimuksen irtisanomisajan puitteissa. Eikä isännöitsijän painostukseen irtisanomisen perumiseksi tule suostua!

      • Anonyymi

        Pankki, pankin omistama isännöitsijä ja kiinteistöhuoltoyhtiö, joka on pankin luotottama. Huono yhtälö, ei huolehdi asunto-osakkaiden edusta. Isännöitsijä meni vaihtoon. Näin Alavudella.


      • Anonyymi

        Vuosia kulunut ylläolevasta, mutta mikään ei ole muuttunut. Paitsi vielä härskimpään suuntaan!


    • Anonyymi

      Onneksi päästiin eroon Tahkolasta jokunen vuosi sitten. Eikä takaisin tule. Kannatta tosiaan katsoa taloyhtiöissä niitä sisältöjä mikä kuuluu hintaan ja mikä on erillis laskutettavaa.

    • Anonyymi

      Asunto Oy Oulun Kastehelmi vaihtoi isännöisijää reilu vuosi sitten, Tahkolasta pois, onneksi. Talous oli ihan rempallaan. Vuorma laitto asiat kuntoon.

      • Anonyymi

        Muuttuiko isännöinnin hinta samalla halvemmaksi/kalliimmaksi, vai säilyikö ennallaan?


      • Anonyymi

        Vuorma on samaa lahkoa, sutki puoti. Pahempi kuin Tahkola.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Muuttuiko isännöinnin hinta samalla halvemmaksi/kalliimmaksi, vai säilyikö ennallaan?

        Muuttui halvemmaksi ja todella paljon ammattitaitoisemmaksi! Talouskin on nyt hyvin hoidettu ja kunnossa mitä se ei ollut Tahkolan aikana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuorma on samaa lahkoa, sutki puoti. Pahempi kuin Tahkola.

        Voi tästä olisi kerrottavaa vaikka kuinka.


    • Anonyymi

      Suurin ongelma on osakkaiden passiivisuus asunto- ja kiinteistöyhtiöiden hallitustyöskentelyyn. Kukaan ei halua, pysty, ehdi tai kykene toimimaan hallituksessa. Silloin asioista päättävät jotkut muut kuin osakkaat ja tässä on lopputulos. Todennäköisesti tämä jatkuu entisellään eikä päätösten tekemiseen ole edelleenkään tunkua osakkaiden taholta.
      Nettiruikutus vain jatkuu jonkun aikaa....

      • Anonyymi

        Totta. Minäkin olin muutaman vuoden taloyhtiön hallituksessa. Lahkola isännöi, muut hallituksen jäsenet lestoja, huoltoyhtiö lestayhtiö. Joka vuosi varastettiin taloyhtiön rahoja/omaisuutta kuittikaupoilla, ylihintaisilla laskutuksilla, kirjanpitoväärennyksillä, taloyhtiön omaisuuden varkauksilla jne. En voinut asioihin mitenkään vaikuttaa, en saanut edes tietää taloyhtiön asioista oikeastaan mitään. Taloyhtiön muita asukkaita ei nämä rikokset kiinnostanut, kaikki pelkäsivät joutuvansa esim. hallitukseen, mitä hommaa eivät osanneet. Siksi olivat hiljaa ja maksoivat varkaille yhtiövastikkeissaan.
        Jäin pois tästä mätäsakista. Tilalle löytyi lesta ja lestojen rikokset jatkuvat häiriöittä edelleen.


    • Anonyymi

      Kumma kun oli sitten mikä yritys tahansa missä lestat on mukana niin lähes aina siitä löytyy rikollisuutta. Johtuuko siitä kun niillä on kilpaurheilu kiellettyä niin sutkaavat sitten yritystoiminnassa. Voi että mitä kieroulua on ollut myös lesta saarnamiehissä.. Onkohan suvussani fanaattisimmat lestat mutta he järkähtämättä puolustaa lestoja teki ne mitä tahansa.

      • Anonyymi

        Ei ole kuulemma homojakaan lestoissa. Ainakin eräs vanhempi lesta nainen sanoi " ehei niitä ole". Ja tai jos on ja asuvat pareina niin ne ei kuulemma ole enää lestoja....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ole kuulemma homojakaan lestoissa. Ainakin eräs vanhempi lesta nainen sanoi " ehei niitä ole". Ja tai jos on ja asuvat pareina niin ne ei kuulemma ole enää lestoja....

        Tyrnävän lounaspaikan omistaja on lesbo suhteessa asuva lesta. Ollut ainakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tyrnävän lounaspaikan omistaja on lesbo suhteessa asuva lesta. Ollut ainakin.

        Onkohan Tyrnävällä enää meijeri n pihassa ruokapaikka.


    • Anonyymi

      Uskookl enää kukaan tuohon että vanhoillislestadiolaisuus on ainoa oikea usko, että ihan kaikki muut joutuu helvettiin.

      • Anonyymi

        Tuskin enää moni.


    • Anonyymi

      Miten isännöintitoimintaan on ajautunut kaikki rikollinen materiaali?

      Minkä ikäistä porukkaa tekijät ovat? Milleniaalieja?
      90- luvulla syntyneitä?

    • Anonyymi

      Taloyhtiöiden kannattaa ryhtyä käyttämään pienehköjä paikallisia isännöitsijätoimistoja. Yleinen suuntaus näyttää olevan, että nämä kartelleilla pöhöttyneet kiinteistöfirmat ostavat pienempiä firmoja pois päästäkseen monopoliasemaan ja sitä myötä rahastamaan omilla säännöillään taloyhtiöitä.

      Meillä on negatiivisia kokemuksia valtakunnallisesta Realiasta , jossa pieni asia meni pallotteluksi ja syy tuntui olevan kaikessa muussa kuin omassa toiminnassa.

      Asumme muualla. Emme tienneet Oulun asunnon muuttuneesta huoltoyhtiöstä. Realiasta annettiin jopa väärän huoltoyhtiön yhteystiedot. Kyseinen huoltoyhtiö oli ilmoittanut Realialle, ettei kohde edes kuulu heille .Tämäkin tieto jäi Realiaan. Realiasta meihin ei otettu kertaakaan yhteyttä. Asia ei edennyt useankaan yksipuolisen yhteydenoton jälkeen.

      Varmasti suurella on paljon tekemistä, jolloin pienemmät jäävät huomioimatta. Kokemusta on myös pienistä paikallisista , jossa hommat hoituu yleensä samana päivänä.

      • Anonyymi

        No, vaihdettiin Realiasta pienehköön(?) paikalliseen isännöitsijätoimistoon. Ei ole kovin vakuuttavaa menoa sielläkään. Eräs maksu nousee, tiedotti toimisto. Ei vaan tiedottanut, milloin se nousee.

        Nyt tuli kutsu oikein sähköpostilla yhtiökokoukseen, liitteitäkin kuulemma oli, mutta ei sähköpostissa. Lieneekö olleet liitteet mukana paperipostina toimitetuissa kutsuissa?


    • Anonyymi

      Aika monella näistä ketkufirmoista sijoituskämppiä Linnanmaalla. Taas lisää yhteyksiä Pro Linnanmaahan. Ei ihme, että Sipilä ja Huuskonen vastustaa Raksilan kampusta.

      • Anonyymi

        Ja välittävät niitä. Syksyllä tulee hirveä määrä yksiötä sikahintaan vuokralle ainakin Realian ja Tahkolan kautta. Yksiöstä voi joutua pulittamaan jopa yli 600 euroa kuussa, eikä sijainti todellakaan ole häävi. Sitten pakotetaan vuoden vuokrasopimukseen. Joidenkin opiskelijoiden on pakko hädissään tarttua näiden rosvojen tarjouksiin, kun ei asuntoa saa mistään eikä kaupunkia tunne, kun uutena tulet tänne.

        Uskonveljille ja siskoille noita toki vuokrataan sitten ihan eri hintaan. Eipä tosiaan ihme, että näillä kiinteistösijoittajilla on kova hätä vastustaa yliopiston Raksilan kampusta. Tämä yksi mafia täällä pyörittää kaikkea. Nämä Pro Linnanmaat on pelkkää silmänlumetta. Ei niitä kiinnosta pätkääkään yliopisto, vaan omat manibisnekset.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja välittävät niitä. Syksyllä tulee hirveä määrä yksiötä sikahintaan vuokralle ainakin Realian ja Tahkolan kautta. Yksiöstä voi joutua pulittamaan jopa yli 600 euroa kuussa, eikä sijainti todellakaan ole häävi. Sitten pakotetaan vuoden vuokrasopimukseen. Joidenkin opiskelijoiden on pakko hädissään tarttua näiden rosvojen tarjouksiin, kun ei asuntoa saa mistään eikä kaupunkia tunne, kun uutena tulet tänne.

        Uskonveljille ja siskoille noita toki vuokrataan sitten ihan eri hintaan. Eipä tosiaan ihme, että näillä kiinteistösijoittajilla on kova hätä vastustaa yliopiston Raksilan kampusta. Tämä yksi mafia täällä pyörittää kaikkea. Nämä Pro Linnanmaat on pelkkää silmänlumetta. Ei niitä kiinnosta pätkääkään yliopisto, vaan omat manibisnekset.

        Näinkin se on, mutta on se kyllä niinkin, että Raksilasta pitäisi kaikki muu asutus hävittää pois, että yliopisto sinne mahtuisi. Eli ei sitten vähääkään järkeä tuossa!
        Mätäpaisetta vain ei haluta puhkaista, vaan taudin annetaan pahentua ja oikein viljelläänkin sitä! Tätä se "Oululainen Ossaaminen" on puhtaimmillaan, vaikka perinteisen tyhmyyden suodattaisi poiskin.


    • Anonyymi

      Onko kokemuksia OIT isännöinnistä, uusi oululainen firma on levittäytynyt eteläsuomeen. Sama käytäntö kuin ostetaan pienempiä kilpailijoita pois.

      • Anonyymi

        Samaa leiriä. Huonoja kokemuksia.


    • Anonyymi

      Realia vaihtoi nimeä kun se alkoi olemaan mainehaitta firmalle, buhaha.. ! Nykyisin Retta. Pannaanpa muistiin.

    • Anonyymi

      Ovat perustaneet myös pieniä toimistoja rinnalle, mm Vuorma. Aluksi kaikki sujuu mukavasti, sitten alkaa se remonttiurakoiden järjestely uskonveljien yrityksille.

      • Anonyymi

        Huvittaa kun soitin luottoremppaajalleni joka ei itse ehtinyt ottaa työtä vastaan mutta sanoi että entäs Pitkälä kun sitä käyttää kaikki taloyhtiöt. Tottakai käyttää kun isännöintifirmat ovat samaa porukkaa - muuten olkoot kukin porukka mitä lystää mutta melkoinen mafia alalla


    • Anonyymi

      Onko kokemusta?eihän sun tarvi sivakan vuokraluukusta maksaa erikseen.

    • Anonyymi

      Lessuttaa pyllynreiän ihan kipiäksi.

      • Anonyymi

        Oulumafia


    • Anonyymi

      Myös TA ytiö Oy:ssä on aika vaihtaa isännöitsijää. Isännöitsijä nainen on sekopää, joka päivät pitkät kirjoittelee uhkauksia asukkaile.

    • Anonyymi

      Tilaako Isännöinti-Tahkola kaikki talo-yhtiössä tehtävät remontit Uskonveljiltään,joita on ihan riittävästi.

      • Anonyymi

        Omituista että saatte luvan pilkata omaa uskonyhteisöäni. Mikä oikeus meitä on pilkata?
        Vielä 2023 luvulla ei anneta uskoa jokaisen mihin haluaa. Suomessa on uskonnon vapaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omituista että saatte luvan pilkata omaa uskonyhteisöäni. Mikä oikeus meitä on pilkata?
        Vielä 2023 luvulla ei anneta uskoa jokaisen mihin haluaa. Suomessa on uskonnon vapaus.

        Jaa, että se onkin uskonyhteisön pilkkaa, kun rikollismafian touhuista kirjoittaa?
        Tässä muutama vuosi sitten oli Tahkolaa vastaan ainakin kaksi rikosasiaa vireillä. Miten niissä kävi? Ei ole ainakaan Kalevan sivuilla lopputulosta näkynyt tai sitten on mennyt ohi silmien. Kertoisitko!


    • Anonyymi

      Vuorma on osoittautunut tolkuttoman kalliiksi isännöitsijäfirmaksi, sinne ei ainaskaan kannata isännöintiä siirtää!

    • Anonyymi

      Op Koti Pohjoinen on uusin isännöitsijätoimisto Oulussa.

    • Anonyymi

      Nyt on kohta vuosikokousten aika. Isännöitsijätoimisto vaihtoon, varsinkin jos sattuu olemaan L-positiivinen. Kilpailutus kannattaa aina ja tuo isot säästöt!

    • Anonyymi

      Lestaisännöitsijä Tahkolalla on usein joku myyrä eli uskonveli isännöimänsä yhtiön hallituksessa, joka yrittää jarruttaa isännöinnin kilpailutusta ja vaihtoa. Jos joku jäsen vastustaa niitä, kannattaa selvittää taustat ja antaa kenkää moiselle kytälle! Muiden hallituksen jäsenten sinisilmäisyys maksaa jopa tuhansia euroja vuositasolla.

    • Anonyymi

      Vuoden lähestulkoon ainoa tilaisuus päästä eroon Tahkolasta! Käsi pystyyn yhtiökouksessa ja vaatimus hallitukselle isännöitsijän kilpailuttamiseksi ja vaihtamiseksi.

    • Anonyymi

      Joko olet laittanut vireille isännöitsijän vaihtoaloitteen?

    • Anonyymi

      Meidän talo yhtiössä on hallitus pyytänyt tarjouksia kolmelta isänn.toimistolta, kaikki halvempia kuin tahkolan toimisto. Taidetaan päästä eroon tahkolasta.

    • Anonyymi

      Kannnattaa mennä seuraavaan yhtiökokoukseen ihan paikalle ja kysyä hallituksen jäseniltä, milloin isäännöinti on viimeksi kilpailutettu. Yhtiökokouksessa on hyvä saattaa isännöistijan vaihto alulle.

    • Anonyymi

      Kyllä haiskahtaa niin pahasti el-positiiviselta, että kiertäisin kaukaa, lahkolalla työskennelleitä siirtynyt sinne, välittäjät osaamattomia ja touhu arinan kanssa kanssa yhtä luokatonta. luottakaa vaistoonne, kyllä ketkun tunnistaa.

      • Anonyymi

        Siis mistä firmasta on kyse?


    • Anonyymi

      Muistakaapa laittaa vireille isännöinnin kilpailutus! Toppilansaaressakin on kerrostaloyhtiöitä, jotka alusta asti, n. v. 2010-2012 lähtien, ovat käyttäneet yhtä ja samaa isännöitsijää. Tulee varmasti kalliiksi - joka vuosi siltä tulee hinnankorotus.

    • Anonyymi

      Kevään yhtiökokkoukset tulossa. Isänöitsijän vaihtoajat tulossa. Samalla säästyy tonnitolkulla yhtiön varoja.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      6329
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      527
      3749
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      188
      3611
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2814
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2519
    6. 288
      2245
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1603
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      110
      1502
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1439
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1220
    Aihe