2T Mercury 1986 - 50HV

Anonyymi

Ois mahdollisuus ostaa vene jos on Mercuryin 2T 50HV perämoottori vuodelta 1986. Myyjää sanoo että toimii hyvin ja ettei ole mitään ongelmia sen kanssa. Onko kellään kokemusta tämmöisestä perämoottorista.
Jossain luin että 2T moottorit ovat "ikuisia" jos niistä pidetään huolta. Ne ovat kuulema myös helppoja huoltoa. Pitääkö paikkansa?

Uskoltaako tuommoinen ostaa?

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eivät ne kaksitahtisetkaan ikuisia ole, vaikka kuinka huoltaisi. Tuollainen 36 vuotta vanha voi toimia hyvin vielä kymmenen vuotta tai enemmän, toisaalta vain 10 sekuntia tai minuuttia. Eli täysi aikapommi, mitään rahallista arvoa tuollaisella ei ole, eli pitää maksaa pelkän veneen hinta, ei senttiäkään enemmän!

      • Anonyymi

        Höh. Mieshän puhuu täyttä paskaa.


      • Ainahan ne myyjät sanoo että kaikki on OK.Mutta älä osta koeajamatta.Selvitä paljonko huippunopeus kuluu olla ja sitten vain kaasu pohjaan ja puhelimella tarkistus (ellei ole nopeusmittaria) että luvattu nopeus saavutetaan.Jos kone lähtee hyvin käyntiin ja tyhkäkäynti on tasaista niin voi harkits ostoa.Mutta kuten edellinen anonyymi sanoo voi olla täysi aikapommi.
        Koeta selvittää miksi vehje on myynnissä, onko myyjällä ollut omistuksessaan pitkään vaan juuri tullut.Lyhyesti onko myyjä ns "jobbari,".Silloin jättäisin ostamatta.


    • Anonyymi

      Juuri näin,vanhalla 2 t ei mitään arvoa. Kauhea juoppo bensan suhteen meluisa ja epävarma,voi hajota milloin vain,jos osaat itse korjata mekaaniset ja sähkö viat niin onnea ja veneilyn iloa. Tuollaista aivan hullua käyttää huollossa ku n 100E tunti veloitus.

      • Anonyymi

        Vain sellainen moottori on hyvä ja paras kone, minkä voi itse korjata ja saa käyttökuntoon missä vaan, koska häiriö tulee aina ja iankaikkisesti vesillä, ja usein kilometrienkin päässä kotirappusilta. Siihen on kaksitahtiset aivan ylivetokoneita. Sytytysboksi voi vanhemmuuttaan poksahtaa mykäksi, niin kannattaa olla varaboksi mukana. Erittäin helppo vaihtaa ainakin omceissa, vaikka aallokon keikuttaessa.


    • Anonyymi

      Ennen tavarat tehtiin kestämään. Paljon on kiinni siitä miten paljon on ajettu, merellä vai järvellä, miten on ajettu, huollettu, korjattu ja säilytetty. Mekaaniset osat kuluu, kumi ja muoviosat kestävät oman aikansa samoin sähköpuoli. Varaosien saatavuuden kanssa saattaa tulla ongelmia. Mikäli et osaa itse korjata mitään niin kannattaa unohtaa. Jos osaat etsiä viat ja korjata niin voihan sen ostaakkin jos halvalla saa mutta mitään takuuta ei sitten kestävyydestä ole. Itsellä on mökillä pieni Evinrude vuodelta 1961 ja toimii yhä. Pietä laittoa aina välillä vaatii mutta yleensä talvenjälkeen lähtee kolmannella vedolla käyntiin. 80-luvulla meillä oli 50hp mercury ja se oli kyllä varmatoiminen. Merkille oli tyypillistä että tehoa oli reilusti enemmän kuin ilmoitettu määrä jolloin mercury yleensä oli vertailuissa nopein mutta ei läheskään taloudellisin.

      • Anonyymi

        Sellainen huomio vielä siitä mecurysta että sen tyhjäkäynti on epätasaista. Se ei ole vika vaan kyseisen moottorin ominaisuus.


    • Anonyymi

      Jenkit antoi aikoinaan 2t perämoottorille elin iäks n 1000h. siis tehtaat,täällä yks latva B vöyhkännyt vuosia et maailman paras on 2t ja ikiliikkujia.Pikkuisen voitelussa tai jäähdytyksessä ongelmaa nii kiinnihän se laikkas et kilahti. Rakenteellinen paha ongelma, männänrengas kun lämmön vuoksi katkee ni pako tai imuaukkoonhan se kilahtaa ja siihen matka loppui. Mopot m sahat motori pyörät ja kelkat painii ihan saman ongelman kanssa.Voi 4t konekkin leikata kiinni mut harvoin ja käyttötunteja useita tuhansia takana. Vanhalla 2t perämotorilla ns käyttö arvo. . 10 satasia vain hullu maksaa tuhansia. Netti täynnä pommi 2t ja pyynnit ihan hirveitä. .Olkaa oikeasti järkeviä. .ei riitä ees Palsanmäen tinkiminen puolet pyynnistä tarjoon. . silloinkin ostajaa kusetetaan ja rankasti

      • Anonyymi

        Onpa siinä kanssa moottorin pitäjä. Jumiin saat kaikki, ja muka kaksitahtisessa voitelu-ja jäähdytysongelmia, khihi, voi kertakaikkiaan. Minä oon ajanu kaksitahtisella jo 55 vuotta, eikä ainuttakaan kiinnileikkautumista koko aikana. Ainoa, mikä joskus voisi ongelman aiheuttaa on, että jos muovipussi tarttuu perän ympärille, ja tukkii vedenoton.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onpa siinä kanssa moottorin pitäjä. Jumiin saat kaikki, ja muka kaksitahtisessa voitelu-ja jäähdytysongelmia, khihi, voi kertakaikkiaan. Minä oon ajanu kaksitahtisella jo 55 vuotta, eikä ainuttakaan kiinnileikkautumista koko aikana. Ainoa, mikä joskus voisi ongelman aiheuttaa on, että jos muovipussi tarttuu perän ympärille, ja tukkii vedenoton.

        Höpö höpö sun trollijutuilles. Museoromuille pitäis perustaa oma palsta suoleen. .Mee sinne spammaan valeit DISSAUKSIA 4t koneista ja tuosta mielikuvitus elämästä mitä elät. jos tänne sais postata vain asiaa ja moderointi kunnos ni olistpa BANNATTU jo vuosia sitten.


    • Anonyymi

      Kuumenee, leikkaa kiinni ja jäähtyy toimii taas. Tätä muutaman kerran ja sitten on sylinteri niin väljä ettei lähde edes käyntiin.

    • Anonyymi

      Tottakai ostat. Itekkin ostin. 50 mercury on vahva kone vanhanakin. Itteeni epäilytti kun se on 4 pyttynen. Mut ei siin oo ollu mitään vikaa. Ei vaan oo trimmiä. Ennen oli 40yamaha 3 pyttynen. Leipo kiinni. Tyhmyyttäni. Siipipyörää en vaihtanu ajoissa. Kyl ne koneet kestää kun ne huolletaan. Miun setä ajanu30 vuotta 20 evikalla.

      • Anonyymi

        eli ylikuumeni ja otti kiinni


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      133
      5320
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3307
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1531
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1425
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1316
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1307
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1287
    Aihe