(SISÄLTÖVAROITUS) Muuttaminen salaa ulkomaille nuorena

Anonyymi

Terve vain, tämä saattaa olla hieman oudompi postaus, mutta olen tällä hetkellä 18v vaikeasti masentunut opiskelija jolla on suuria perheongelmia ja tahdon muuttaa Saksaan muutaman vuoden sisällä.

Asun uusioperheessä ja tämä tempaus kuitenkin tulisi tehdä salaa sillä tiedän, että äitini ja isäpuolen sekä muut sukulaiset tekisivät kaikkensa estääkseen muuttoni hyvin aggressiivisen ja syyttelevin keinoin.

Säästöjä on niukasti ja mitään toivoa tutkinnon suorittamisesta ennen sitä ei ole, joten muutto Saksaan erään hyvin läheisen nettiystävän luo on ainoa vaihtoehto. Olen ollut hänen kanssaan nyt yhteydessä päivittäin viimeiset 6 vuotta.

En kestä perhettäni sillä he harjoittavat perheväkivaltaa jatkuvasti (lähinnä uhkailua, syyllistämistä, ja muuta emotionaalista pahoinpitelyä, kuten nimittelyä ja huutamista päivä toisensa jälkeen). Samaan veneeseen hyppäävät kerta toisensa jälkeen muut sukulaiset, jotka häiriköivät ja uhkailevat puhelimen kautta). Pääasiassa kyseinen kaltoin kohtelu ja käyttäytyminen johtuu siitä, että koko suvultani (molemmin puolin) puuttuu muutama mutteri päänupista. Ihan hulluja kaikki omasta perspektiivistäni. Asiaa pahentaa oma masennukseni sillä se vain lisää heidän raivoaan ja syyllistämistä.

Masennukseni johtuu isäni alkoholiriippuvuudesta, useiden vanhempien välisten väkivaltaisen erojen tuottamista traumoista, yli kymmenen vuoden pituisesta koulukiusaamisesta, joka aika ajoittain oli fyysistäkin väkivaltaa johon opettajat eivät puuttuneet vaan alkoivat myös kiusaamaan minua.

Terapia ja lääkkeet ovat olleet täyttä ajan hukkaa, sillä ongelmia vain tulee joka kulman käänteessä lisää, muun muassa se, että koulun on mennyt täysin persuksilleen sillä kurssisisältöjen ja opetustapojen laatijat ovat idiootteja ja itse opettajienkin kanssa toimiminen on hyvin vastenmielistä heidän egojensa takia, sillä he eivät osaa ottaa minkäänlaista kritiikkiä vastaan. Täysin mahdotonta pysyä motivoituneena opiskeluun varsinkin korona aikana, kun kurssit ovat täysin turhia ja etätyöskentely haastavaa huonon nettiyhteyden ja kotiolojen vuoksi.

Lisäksi se, että olen mahdottoman huono kaikessa mitä teen enkä pysty oppimaan yhtään mitään oli se sitten teoriaa tai konkreettista työntekoa. Satun myös olemaan transseksuaali, mikä on aiheuttanut sen, että vihaan itseäni ja mitään muuta apukeinoa ei ole muuta kuin itsemurha, mutta sen tekemiseen kivuttomasti ei ole mahdollisuutta, koska yhteiskunnan mielestä vaikeasti masentuvana kituuttaminen loputtoman väkivallan uhrina yli vuosikymmenen ajan on parempi vaihtoehto.

Ennen kuin suosittelette poliisia ja lakimiehiä, niin saanen sanoa että asiat ovat menneet liian pitkälle jo vuosia sitten eikä masennukselleni ole mitään tehtävissä eikä tilanteeni tästä millään parane pienillä korvauksilla, jos olen menettänyt kaiken elämän halun, motivaation, itsekurin ja toivon, vihaten itseäni lopun ajan, en pysty suorittamaan minkään tasoisia opintoja, saatika saamaan töitä vaikka kymmenet hakemukset lähettäisikin.


Itsenäinen asuminen ei ole mahdollista vaikka saisikin kelan tukia, sillä vuokraan ja ruokaan ne eivät molempiin riittäne, töitä en voi saada ilman taitoja eikä autoon varaa ole joten täältä tuppukylästä ei kyllä säästöjä saa hankittua.

Eli mitenkä hitossa tästä liemestä nyt sitten pääsen eroon? Pitäisi saada tavarat pakattua hissukseen, lentoliput varattua ja taksi tilattua ilman että kumpikaan vanhemmista olisi tuona ajankohtana kotona. Miten tämän muka suunnittelen, jos en tiedä heidän työaikatauluistaan yhtään mitään? Lisäksi asiaa vaikeuttaa se, että isäpuoleni työskentelee paikallisella taksilla, joten jos tilaan taksia ja sattumalta isäpuoleni minut hakee niin koko suunnitelma menee täysin pirstaleille.

En pysty nukkumaan enää öitäni rauhassa, sillä pelkään pahoin että kuolen kivuliaasti hypotermiaan tai nääntymiseen jossain ojanrummussa, koska varmaa tapaa välttyä mielisairaalalta, pakkopaidalta ja pakotetuilta, tehottomilta lääkemömmöiltä ja mahdolliselta aivovauriolta ei ole jos itsemurhayritykseen päädyn.

Minkäänlaista sääliä en tässä hae, mutta kaikki keinot pyrin kokeilemaan, niin jospa jollain ihmeellä joltain samanlaisesta tilanteesta selvinneeltä löytyisi keinoja ongelmiini, niin nöyrästi kiitän. Mutta pahasti näyttää siltä, että mikään ei tule tepsimään.

Toivottavasti tätä postausta ei äkillisesti poisteta itsemurhasta keskustelun vuoksi, mutta yritetty on. Kiitos vielä, jos luit kokonaan. Tekstistä tuli varmasti pidempi kuin olisi tarvinnut, mutta pyrin selittämään mahdollisen seikkakohtaisesti nuo haasteeni.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sinun asiasi eivät parane ulkomaille muuttamalla. Vain vielä pahempaa olisi tiedossa.

      Hoida itsesi ja asiasi hyvään kuntoon kotimaassa, sitten voit harkita muuttoa muualle ja siitä voi seurata jotain hyvääkin.

    • Anonyymi

      Täällä saat kyllä sen verran tukia, että voit muuttaa omillesi, ulkomailla et mitään. Eli joko jäät tänne, tai kuolet nälkään ulkomailla!

    • Anonyymi

      Voi rakas ihminen sinua. Rukoile vielä Taivaan Isää auttamaan ja neuvomaan itseäsi pois pahasta elämäntilanteesta, äläkä luovuta. Minäkin muistan sinua omissa rukouksissani. Itse olen saanut apua ja voimia elämiseeni uskosta Jeesukseen Kristukseen ja raamatun sanasta. Hän tahtoo sinuakin auttaa, jos tahdot kääntyä hänen puoleensa. TV7 ja One Way TV ovat kristillisiä tv-kanavia, jotka löytyvät netistäkin ja joista saatat löytää eväitä omaan elämääsi.

      Olet vielä niin nuorikin. Koko elämä on vielä edessäpäin. Uskon, että löydät kyllä ulospääsyn vaikeuksistasi, vaikka juuri nyt on vaikeaa. Saksaan lähtökin on rohkeuden osoitusta, jos sellaista asiaa suunnittelet. Eikä mikään syytös voi kenenkään suunnitelmia ja elämää estää. Seiso rohkeasti omilla jaloillasi ja haaveile ja suunnittele, miten saisit tulevaisuuttasi parannettua. Ehkä voisit ensin muuttaa paikkakuntaa täällä Suomessa, niin saisit nopeammin etäisyyttä niihin ikäviin asioihin. Täällä kotimaan sisällä muutettaessa ei tarvita niin hirveästi varoja ja muuta, ennen kuin pystyy omilleen muuttamaan. Enemmän sitä rahaa tarvitaan, jos ulkomaille lähtee. Täällä sinulla olisi myös toimeentulotukimahdollisuus ja sosiaalitoimiston keskusteluapu, jos ei muut tuet riitä.

      Voimia ja valoisaa tulevaisuutta ja kevättä sinulle. Puhu asioistasi jollekin. Ehkä se terapeuttikin voisi auttaa sinua noissa itsenäistymis- ja muuttosuunnitelmissasi ja purkamaan huoliasi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1270
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      807
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      760
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      671
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      658
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe