Aihe

Perämoottorilukko

Anonyymi

Kokemuksia / suosituksia perämoottorilukosta uuteen pieneen Yammu 6hv moottoriin?

4

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jos et sitä moottoria jatkuvasti ole irti ottamassa, niin jostain halpahallista haet halvan riippulukon jolla lukitset perämoottorin kiinnitysvarret toisiinsa. Avaimen voit hetiheittää metallinkeräykseen, ei se muutaman vuoden kuluttua kuitenkaan toimi. Isoilla pulttisaksilla sitten rikot sen lukon kun moottori pitää saada irti, niin tekee määrätietoinen varaskin, eikä määrätietoista varasta pidättele mikään.

   Jos vähän väliä olet sitä moottoria veneestä poistamassa (joka on se tehokkain varkauden esto) niin hankit laadukkaan riippulukon jota huollat säännöllisesti.

   • Anonyymi

    Sorry tarkoitin metallikoteloita, joilla estetään pääsy moottorin kiinnityspultteihin


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sorry tarkoitin metallikoteloita, joilla estetään pääsy moottorin kiinnityspultteihin

    Miksi haluat sellaisen? Maksaa enemmän, mutta ei pysäytä määrätietoista varasta. Vakuutusyhtiölle riittää se riippulukko.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi haluat sellaisen? Maksaa enemmän, mutta ei pysäytä määrätietoista varasta. Vakuutusyhtiölle riittää se riippulukko.

    Vaakuutusyhtiöillä on kirjava käytäntö. Joilakin perämoottori sisältyy kotivakuutukseen tai mökkivakuutukseen, ainakin venevakuutukseen saa moottorin, mutta yleensä pitää myös olla vene mukana. Kuitenkin halpaa osakaskona pienveneille. Jotkut vaativat myös veneen kiinnittämistä lukoin ja ketjuin. Jotkut jopa hyväksyttyjä lukitusvarusteita. Itse katsoisin ensin vakuutusasiat, ja sitten sen jälkeen lukitusasiat.

    Pulttaus ja pulttilukko voi olla aika järeä pikkumoottorille ja veneelle ( pultin halkaisija 14 mm) . Sormiruuvin alle laitettava lukko voi myös olla hankala, pienmoottoreilla tila voi loppua kesken. U-rauta sormiruuvien läpi ja siinä jykevä lukko voi olla hidastava verrattuna yksinkertaisempiin ratkaisuihin, mutta kyllä minulta varas vei sellaisella lukitun moottorin. Mutta venevakuutus korvasi. Yhtiöllä ei ollut vaatimuksia lukituslaitteiden osalta, mutta itselläni oli. Varas oli taitavampi kuin oma mielikuvitus.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kapakat auki 18.4. ei hyvää päivää !

   Kepu taas kiristänyt kapakat auki. Viime keväänä kapakat oli kiinni 1. kesäkuuta asti ja nyt ne avataan puolitoista kuukautta aiemmin vaikka maassa 50
   Maailman menoa
   312
   10121
  2. Seiska: Sofia Belorf sai ehdollista vankeutta! Rahanpesua ja huumausainerikos...

   Sofia Belórf tuomittiin tänään käräjillä rahanpesusta ja huumausainerikoksesta. Napsahti ehdollista ja joutuu korvaamaankin ison tukun rahaa: https://
   Kotimaiset julkkisjuorut
   321
   8347
  3. Megasexy! Erika Vikman kiehnää sängyssä punaisessa lateksipuvussa: "Ilman häpeää..."

   Ensin tuli Cicciolina, sitten Syntisten pöytä ja nyt Häpeä. Superseksikkäästi pukeutuva Erika Vikman osaa todellakin kohahduttaa vai mitä mieltä olet?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   211
   5598