No nyt opiskelijoita jo ahdistaa...

Anonyymi

Nyt täytyy opiskelijoita ahdistaa jo toden teolla kun iltiksen Ruohistokin kertoo miten häntäkin ahdisti. Mikähän sitä on että nykyajan nuoria ja keski-ikäisiä ahdistaa lähes jokainen asia?

Ensin ahdisti opintovelka, sitten kireä opiskelu, sitten se ettei valmistukkaa ja nyt tämän kausi-influenssan muodossa se että ei ole kaveripiiriä jonka kanssa höpöttää jonnin joutavista asioista.

Opiskelu on nimensä mukaan opiskelua. Ei se ole elämässä aikaa jossa biletetään ja vietetään aikaa höpötellen erilaisissa ryhmissä. Sitä voi toki tehdä mutta vain jos jää aikaa yli.

Kun minä opiskelin, niin opiskelin. Ammusta iltaa, koe kokeen jälkeen. Opiskellessa ensimmäisen kerran katsoin televisiota toisen opiskeluvuoden keväällä. Se oli sunnuntaisarja joka kesti yhden tunnin. Sen verran oli aikaa opiskelulta "turhuuteen". Koulun ja kämpän väli taitettiin lenkkeillen jolloin urheilua saatiin aamuin illoin. Ja usein tuli illallakin heitettyä puolen tunnin iltalenkki, ennen viimeistä ainelukua.

Valmistuin siis kolmessa vuodessa ja olin valmistuessani 21 vuotias. Ei liene yllätys että olin nuorin. Vanhin oli 32 vuotias. Mitä lulette, minkälainen on edessä ollut elämä minulla ja vanhimmalla? Opintolainojen maksu ja muu elämä? 30 vuotiaana ostin talon käteisellä, ei velkaa. 33 vuotiaana syntyi ensimmäinen lapsi. Ja siitä sitten elämä vakiintui niin että nyt on kaikki mitä ikinä haluaa harrastaa ja tileillä rahaa noin 150 000e. Missähän jamassa se vanhin valmistunut on? Lienee jo eläkkeellä. Mutta että onko vielä paljonkin velkaa?

Opiskelu tehdään nuorena kun vielä jaksaa. Ja opiskelu on nimensä mukaan opiskelua, ei mitään sosiaalista biletystä tai muuta vastaavaa. Lapsetkin pitäisi tehdä nuorina, alle 24 vuotiaana, jolloin elimistö vielä palautuu entiselleen. Mutta se yhdessä opiskelun kanssa on haastavaa. Ellei satu olemaan pariskunta joista toinen opiskelee ja toinen tekee ne lapset. Yhdellä kertaa se ei onnistu.

5

123

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      mikä oli juttusi anti. siis pienen omakehun lisäksi. Ei tainnut silloin olla pandemiaa riesana. itse ole 65 vuotias ja eläkkeellä. Vasta 33 vuotiaana suoritin tutkinnon jolla ura lähti ripeään nousukiitoon. Ei ole valittamista.Terveys erinomainen, varallisuus huipputasoa. Kyllä nykynuoriso on edellisiä fiksumpaa. Tietävät maailmasta enemmän. Eiväthän he edes tervaa keuhkojansa tupakilla eikä moni edes harrasta juomistakaan. Arvuuttelet miten sinua reilusti vanhemman opiskelukaverisi elämä on mennyt. Miksi arvuutella negatiivisesti hänen pärjäämistänsä. Voithan soittaa hänelle niin sitten tiedät. Moni valmistuttuansa lisäopiskelee työn ohella. Nykyänsä edellytetään elinikäistä opiskelua,
      Ei se mene niin pelkästänsä että tutkinnon saatuansa vain tehdään työtä eikä enää mennä koulunpenkille. Uudet ensimmäisen vuoden opiskelijat voivat olla varsin hankalassa raossa. On muutettu isoon uuteen kaupunkiin pois kotipaikkakunnalta. .Ollaan lähes täysin yksin. Alkuvaiheeseen kuuluu laumaantuminen. Ei ole voinut tutustua uusiin opiskelukavereihinsa. Koulu toimii vain etäopiskelumoodissa. Tärkeät laboraatiot jää tekemättä. Se on täysin epänormaali tapa opiskella, Vanhemmalla iällä erakkona opiskelu toimii, mutta nuorten laumaansa etsivien opiskelijoiden kohdalla ei. Opiskeluaikana syntyneillä verkostoilla ja ihmiskontakteilla on iso merkitys tulevan urakehityksen kannalta. Samat naamat kun tulla tupsahtavat varmasti vastaan urapolun eri vaiheissa. Suomi on pieni maa.

    • Anonyymi

      Tässä yksi 40-vuotiaana valmistunut. Elin täyttä elämää opiskelua ennen, opiskelun aikana ja opiskelun jälkeen. Rahallisista rikkauksista ja suurista omaisuuksista en voi puhua, mutta nyt saan eläkettä enemmän kuin puolet työssä käyvistä palkkaa. Tämä on minun elämäni ja oikein hyvä tällaisena.

      Tavoitelkoot tähtiä ja kuuta taivaalta ne, joita sellainen kiinnostaa. Viimeisellä rajalla ollaan kuitenkin yhtä alastomaksi riisuttuja.

    • Anonyymi

      Opiskelit joutuisasti ja valmistuit kolmessa vuodessa 21-vuotiaana. Mikähän sinusta tuli?

      Omakehusi haisee siltä, että vähän pidempi opiskelu olisi varmasti kasvattanut sinua ja kypsyttänyt sinua ihmisenä. Nyt on keskiössä vain se, mitä tein, mitä sain, mitä omistan, mitä minulla on. Mihin jäi sivistynyt ihminen?

      • Anonyymi

        Aloittaja vaikuttaa merkonomilta. Mutta mitäpä siitä, hyvä että on tyytyväinen elämäänsä. Merkonomejakin tarvitaan.


      • Anonyymi

        Mahtaa olla jo aika menetetty tapaus kun aina tämä sama tarina ja mädän hajuinen kehu pitää tänne aloittaa. Ei tullut elämään näemmä mitään tarkoitusta muuta kuin jossain anonyymi foorumilla itsekehuskella joka ikinen päivä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe