Kuuntelupalvelun rajoittaminen rekisteröintipakolla on kristinuskolle vieras ilmiö

Anonyymi

Näin se vaan on, vaikka eräs herätysliike tällaista harrastaa estoitta, (siis ilman sitä tuntoa, että toimivat väärin, vastoin Jumalan sanaa).

Mitä siis pitäisi ko. liikkeessä tehdä?

Vastaus: Tutkia mikä liikkeen julistuksessa on sellaista, ettei se kestä julistamista vapaasti ilman esteitä koko maailmalle. Tähän on selkeät neuvot, mutta ylpeys liikkeen vastuunkantajilla on johtanut siihen, että yhteydet potentiaalisiin pelastettaviin liikkeen ulkopuolella on katkaistu lähes kokonaan. Viimeisin tämän kehityksen huippu oli osan jäsenistöstä tahdon hylkääminen, sekä maamme rekisteröityneitä yhdistyksiä koskevien lakien noudattamatta jättäminen. Lisäksi separatistinen toiminta sakramenttien osalta kirkossa jonka jäsenyyteen yhdistys kuului perustamisestaan saakka.

On perin outoa, ettei liikkeessä vastuuta kantavat tahot nähneet toiminnassaan mitään kristinuskolle vierasta? Tämä sama sisäänpäin vetäytyminen ja kristinuskon perusperiaatteista luopuminen leimaa myös alussa mainittua kuuntelupalvelua. Ja syykin on sama, kristinuskolle vieraiden opetusten ja säännösten ylläpito.

Liikkeessä on toimintakulttuuri, joka on SELKEÄSTI Herramme Jeesuksen Kristuksen KÄSKYÄ VASTAAN. Ja mikä pahinta, liike ylpeilee kaikkia muita kristittyjä vastaan, ILMAN että yhdenkään liikkeen hallinossa olevan omatunto heräisi huomaamaan kuinka sycälle on jo menty oikeassa olemisessa ja puhtaiden käsien teologiassa.

Mark. 16:15 Ja hän sanoi heille: "Menkää KAIKKEEN maailmaan ja saarnatkaa evankeliumia KAIKILLE LUODUILLE.

Ilm. 5:6 Ja minä näin, että valtaistuimen ja niiden neljän olennon ja vanhinten keskellä seisoi Karitsa, ikäänkuin teurastettu; sillä oli seitsemän sarvea ja seitsemän silmää, jotka ovat ne seitsemän Jumalan henkeä, LÄHETETYT KAIKKEEN MAAILMAAN.

Sen verran on kuitenkin häpeän tunnetta jäljellä vielä, että puheet ovat salasanan takana.

Hävetkää te liikkeen vastuunkantajat, jotka olette liikkeen johtaneet oman ylpeytenne ja vallanhalunne valossa harhaan. - Ja tehkää parannus!

22

300

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ettei vaiton iltalääkitys ole vaan liian vahva ?

      • Anonyymi

        Totuutta et kykene kohtaamaan.
        Leikitkö lääkäriäkin?


    • Anonyymi

      Tällaisilla nimettömillä huuteluilla ei ole mitään virkaa. Saarnaajatkin saavaavat nimettömiä kirjeitä, jotka jätetään omaan arvoonsa. Ne tulevat yleensä sellaisilta, jotka jostakin syystä ovat päässeet kuuntelemaan, tai omistavat vielä tunnukset, vaikka ovat jo toisessa joukossa. Nimettömiin kirjeisiin on vaikea vastata ja korjata väärinymmärryksiä.

      Sellaiset, jotka eivät usko, että esikoislestadiolaisen saarnaajilla on Pyhä Henki ja että he saarnaavat sen hengen ilmoituksen mukaan, eivät myöskään usko, että se neuvo, ettei kuuntelupalvelu ole kaikille avoin on Pyhästä Hengestä.

      • Anonyymi

        olipas neuvokkaasti oivallettu


      • Anonyymi

        Aivan oikein, kyllähän se tiedetään, millä mielellä saarnoja kuunneltaisiin!


      • Anonyymi

        Aika hurjaa kirjoitusta...huhhhuh! Mistä sinä tiedät onko heillä pyhä henki? Onhan ainakin yksi saarnaaja sekaantunut Indora Tähtiremontit mummojen kusetusfirmaan jota julkisuudessa puitiin. Kaikenmaailman rahanahneita Karhuja ja Väänäsiä. Harrastavat Bitcoineja saadakseen lisää mammonaa. Miksi saarnaajan tarvitsee tavoitella omaisuuksia? Raamattu neuvoo löuopumaan omaisuudesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika hurjaa kirjoitusta...huhhhuh! Mistä sinä tiedät onko heillä pyhä henki? Onhan ainakin yksi saarnaaja sekaantunut Indora Tähtiremontit mummojen kusetusfirmaan jota julkisuudessa puitiin. Kaikenmaailman rahanahneita Karhuja ja Väänäsiä. Harrastavat Bitcoineja saadakseen lisää mammonaa. Miksi saarnaajan tarvitsee tavoitella omaisuuksia? Raamattu neuvoo löuopumaan omaisuudesta.

        Missä Raamattu omaisuudesta neuvoo luopumaan? Tuo on täysin hullu asiantuntemattoman henkilön väite. Ahneus on sen sijaan epäjumalien palvelemista.

        Se mitä Raamattu kehoittaa luopumaan kokonaan, on sen kuvittelemisesta, että itsessä olisi jotakin sellaista hyvää, jolla voisi vaikuttaa pelastukseensa.


      • Anonyymi

        Eivät ne esikoislestadiolaiset saarnaajat kuunnelleet edes kasvokkain. Totesivat muutamat saarnaajat, etteivät kuuntele, kuin muiden saarnnajien puheita. Seurakuntalaiset ovat niin typeriä, ettei niiden sanaa kannata noteerata, noin toimi mm yks tamperelainen tappi ja muutama hesan änkyrä.


      • Anonyymi

        Vai jättävät saarnaajat heille tulleet kirjeet "omaan arvoon"? Vai on niissä kirjeissä väärinymmärryksiä ja vain näillä esikoislestadiolaisilla saarnaajilla on oikeita ymmärryksiä?

        "Sellaiset, jotka eivät usko, että esikoislestadiolaisen saarnaajilla on Pyhä Henki ja että he saarnaavat sen hengen ilmoituksen mukaan, eivät myöskään usko, että se neuvo, ettei kuuntelupalvelu ole kaikille avoin on Pyhästä Hengestä."
        Kenenköhän aivoituksia oli tuollainen ? Miksi ei kestä rehellistä ulkopuolista tutkistelemusta, Laestadiuksen tapaan, nuo nykyiset ESIKOISLESTADIOLAISTEN saarnat. Laestadius ei olisi niiden takana. Hän ei ollut perustamassa rahastavaa salaseuraa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Missä Raamattu omaisuudesta neuvoo luopumaan? Tuo on täysin hullu asiantuntemattoman henkilön väite. Ahneus on sen sijaan epäjumalien palvelemista.

        Se mitä Raamattu kehoittaa luopumaan kokonaan, on sen kuvittelemisesta, että itsessä olisi jotakin sellaista hyvää, jolla voisi vaikuttaa pelastukseensa.

        Ei ollut. Tuo tulkinta, että kun ryöstää mummoja rakennusfirman kautta, niin sitten itsessä ei ole mitään hyvää, jolla vaikuttaisi pelastukseensa. SItten vaan synnit anteeksi uskonystäviltä :)!

        Tuoko on lestadiolaisuuden syvin olemus?


    • Anonyymi

      Jos on tarve salata niin se on huono merkki, sana kuuluu kaikille.

      • Anonyymi

        Juuri näin, tästä on kysymys. Julistus (monelta osin) menee rajusti kristinuskon ulkopuolelle.
        Liike muuttui rajusti samassa yhteydessä kun ryhtyi sakramenttiseparatistiksi evankelisluterilaisen kirkon sisällä. "Puhtaiden käsien" harhaoppi vei liikkeessä voiton.
        Tokihan se sisäisesti pelaa, muita haukutaan ja panetellaan ja omaa joukkoa kehutaan, sehän on ihmismielelle hyvin mieluisaa. On ihan toista ottaa vastuu evankeliumin levittämisestä sinne missä Kristusta ei vielä tunneta. Ja sen myöntämiselle, ettemme ole muita ihmisiä yhtään parempia, on liikkeessä pois suljettu tabu. Sekin vaatii rehellisyyttä ja rohkeutta, tunnustautua syntiseksi armoa ja toisten apua tarvitsevaksi syntiseksi ihmiseksi. Valhekuvien luominen puhtaista käsistä, ja niihin uskominen on ihmismielen mukiasta pullshittia. Itsepetosta. Joukossa se kuitenkin vahvistuu ja tuokkii niitä, jotka sellaiseen sokeasti uskovat ja luottavat porukassa.


    • Sielunvihollinen hihkuu taas riemusta, kun kristityt yhdessä epäuskoisten kanssa ovat toistensa tukassa - repimässä ja raatelemassa toisiansa verille.

      Miten ihmeessä kristitty voi säilyttää uskonsa, jos osallistuu tällaiseen joukkotappeluun? Ei mitenkään!

      Nyt on mielenmuutoksen aika! Nyt on aika alkaa rukoilemaan kaikkien uskon ystävien puolesta, että he ja me emme eksyisi ja sotkeentuisi näihin tai mihinkään muihinkaan sielunvihollisen pauloihin. Niistä on vaikea päästä irti.

      Meillä on kuitenkin armollinen Jumala - Hän ainoastaan voi muuttaa ihmisen mielen ja Hän haluaa antaa anteeksi Pojassaan Jeesuksessa Kristuksessa.

    • Anonyymi

      Uhkailetko sinä Kristuksessa vapaiksi ostettuja omilla tuomioillasi? Voi sinua ihmisparka. Tekopyhät, itseensä rakastuneet ihmiset on suurena vaarana kristikunnalle. Valkoiset synnit ovat hyvin vaarallisia siksi, että ne mielletään ihmisen mielessä päinvastaisiksi. Omavanhurskaus on valkoinen, sertolla pesty perkele.
      ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

      Totuudesta todistaminen johtaa aina ristiriitaan heidän kanssaan, joiden totuus ei ole Kristus, - vaan he itse.

      Ellemme me tunnustavat kristitytr kerro jumalattomille mikä on totuus, he eivät tule sitä tietämään. Vaikeneminen totuudesta, vaikka sen tietää, ei ole kristinuskoa.
      Olemme eläneet aikaan jolloin myös suuri osa kristityistä on hyljännyt Jumalan sanan, ja pitää omia tai toisten intuitioita (tunteita kokemuksia mielikuviotuksia) totuutena.

      Jumalan sanan julistamisen kieltäminen sillä perusteella, että se johtaa vääjäämättä ristiriitaan jumalattomien kanssa, on saatanasta lähtöisin. Ihminen joka pelkää, vaikenee. Sota aikoja lukuun ottamatta, Suomessa tyuskin on pelätty enempää kun tänä vuonna. Joka tuutista tulee pelkoja tuokkivaa julistusta. Onko tämä ihme, sillä Jumalan sanan vastaisuus ja Jumalan kieltäminen on noussut hyökyaallon lailla nyt 2000 luvulla. Tämä on tapahtunut myös kristinuskoa edustavissa ja tunnustavissa piireissä. Yhden totuuden sijasta on tullut tuhansia ja kymmeniätuhansia "totuuksia".

      Sitä varten Jumala on omansa varustanut Hengen asein, koska tunnustava kristitty on aina taistelutantereella. Oma sisin perkele ja maailma ovat tunnustavan kristityn vihollisia. Harhaoppeja levittävät julistavat voimaantumista, ja okkultismin avulla vääntävät perollisia ihmeitä kuulijoidensa ja uskojiensa eteen.

      Kristus julistaa kaikelle omalle kuolemista (ristiin naulitsemista) ja Kristuksen, joka on AINUT TOTUUS, ottamista USKOSSA vastaan.

      Luuk. 9:23 Ja hän sanoi kaikille: "Jos joku tahtoo minun perässäni kulkea, hän kieltäköön itsensä ja ottakoon joka päivä ristinsä ja seuratkoon minua.

      Joh. 8:31 Niin Jeesus sanoi niille juutalaisille, jotka uskoivat häneen: "Jos te pysytte minun sanassani, niin te totisesti olette minun opetuslapsiani;
      Joh. 8:32 ja te tulette tuntemaan totuuden, ja totuus on tekevä teidät vapaiksi"

    • Anonyymi

      Jos väitetään, niin kuin joku täällä jo väitti, että Pyhä Henki kieltää saattamasta esikoislestadiolaisten saaarnoja kaikkien kuultavaksi ilman mitään rekisteröintejä, onko hän tosissaan?

      Ohjaako Pyhä Henki vain esikoislestadiolaista saarnaajaa? Eikö siis ketään muuta koko tällä maapallolla?

      Minä ajattelen, että Pyhä Henki on toki muuallakin neuvomassa kuin esikoislestadiolaisilla saarnaajilla. JA SITTEN olen varma, että noilla saarnaajilla on muitakin ohjaajia kuin Pyhä Henki. Olen ollut heidän kanssaan tekemisissä, ripissäkin, ehkä tuntenut siinä Pyhäää Henkeä läsnäolevaksi. Kymmeniä vuosia sitten.

    • Anonyymi

      Jollakin tasolla kaikki esikoislestadiolaiset saarnaajat tajuavat sen missä valheessa he elävät? Siitäkö siinä on kysymys?

      Kun vuosikaudet tai -kymmenet kuulee tai jopa itse saarnaa, että vain me esikoislestadiolaiset tässä "siunatussa kristillisyydessä" olemme oikeassa, vain meitä ohjaa Pyhä Henki, eikä juuri muuta kuule, alkaa varmaan viisaampikin ihminen uskoa tuohon kertomukseen, jonka Joona Purnun toimesta aloitettiin.

      • Anonyymi

        Joonas Purnu kuoli jo vuonna 1902. Uskon että hajaannusta edeltäneet valtataistelut ja itse hajaannus lopullisesti vahvisti näiden eri ryhmien "vain me pelastumme" -harhan.

        Vaikea sanoa koska ja missä vaiheessa tuo "vain me pelastumme" oppi on lestadiolaisuuteen vakiintunut. Vanhoillislestadiolaisilla on ihan sama oppi, tässä mielessä. Samoin lähes kaikissa muissakin ryhmissä. Esikoiset ja Rauhan Sana on tästä poikkeus.

        Vanhoillislestadiolaiset ovat vielä laillisempia kun esikoislestadiolaiset, ja liikkeessä on ankara seurakuntakuri.

        Esikoislestadiolaisuudessa ei tällaista ole ollut aiemmin, vasta vuonna 1996 Suomeen tullut UUSI ruotsalainen johto aloitti tämän suomalaisten evankeelisten saarnaajien panettelun ja heidän päälleen valehtelemisen, ja lopulta erottamistoimet kateuksissaan, kun nämä eivät ryhtyneet separatisteiksi evankelisluterilasessa kirkossa.

        Separatismi ajoi esikoislestadiolaiset eroon sakraaliyhteydestä luterilaisen kirkon kanssa, ja samalla myös suhteet Inkerin luterilaiseen kirkkoon katkesivat. Ainut vaihtoehto oli perustaa Esikoiset ry, joka pitää yllä suhteita Inkerin kirkon ja Suomen ev.lut. kirkon kanssa. Viron ja Latvian kirkkojen kanssa myös. Virossa tehdään yhteistyötä Rauhan Sanan kanssa.


    • Anonyymi

      Sakraaliyhteys sanahirviö selkosuomeksi.

      • Anonyymi

        Sanahirviö sellaiselle ihmiselle, joka ei tiedä mistä yhteydestä on kysymys.

        Miksi yleensä puutut sellaisiin asioihin, joista sinulla ei ole mitään tietoa eikä käsitystä? Paljastat viesteilläsi vain oman tietämättömyytesi. Tietämätön voi kysyä, jos hän on viisas henkilö ja haluaa tietää. Tyhmä sensijaan mölisee kuin sonni, itselleen käsittämättömiä sanoja suustaan.

        Sakraalinen (38) (komparatiivi sakraalisempi, superlatiivi sakraalisin) (taivutus [luo])

        Uskonnollisessa tai hengellisessä mielessä pyhä, pyhitetty, pyhyyteen erotettu
        ===================

        1. Joh. 1:7 Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

        Matt. 26:28 sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi.

        Mark. 14:24 Ja hän sanoi heille: "Tämä on minun vereni, liiton veri, joka vuodatetaan monen edestä.

        Luuk. 22:20 Samoin myös maljan, aterian jälkeen, ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni, joka teidän edestänne vuodatetaan.

        1. Kor. 11:25 Samoin hän otti myös maljan aterian jälkeen ja sanoi: "Tämä malja on uusi liitto minun veressäni; niin usein kuin te juotte, tehkää se minun muistokseni".
        ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

        Puhdaskätisiksi itsensä nimittäneet esikoislestadiolaiset julistivat evankelisluterilaisen kirkon Ehtoollisen ja kasteen pätemättömiksi, ryhtymällä itse kastamaan liikkeen piirissä syntyneet lapset ja ryhtymällä jakamaan liikkeen jäsenille puhdaskätisten Ehtoollisia.
        Tähän on tietenkin oikeus, jos se tapahtuu maamme ja kirkkomme lakien mukaisesti.
        Näin ei tapahtunut, toimiin ryhdyttiin ilman 4/5 jäsenistön puoltoääniä asiaa koskevassa äänestyksessä. Tämäkin kuvaa hyvin, millaisessa asemassa liikkeen johto kuvittelee olevansa!


    • Anonyymi

      Raamatussa on ainoa päteväksi Apostolien toimesta todettu kaste, ja niin ikävää kuin se onkaan, se ei muutu edes vaiton temppukielisellä pitkällä laarumilla, lue sieltä ja avaa silmäsi vielä vanhoilla päiviläsi josko se on mahdollista.

      neljä sukupolvea lestadiolaista ainoaa oikeaa on kyllä jo senverran vaikea tapaus että valitsisin mieluummin kyllästysaineen poiston sähkötolpasta jos valita pitäisi asian korjaamiseksi.

      Toki Jumalalle on kaikki mahdollista

      • Anonyymi

        Esikoislestadiolaisuudessa ei tällaista ole ollut aiemmin, vasta vuonna 1996 Suomeen tullut UUSI ruotsalainen johto aloitti tämän suomalaisten evankeelisten saarnaajien panettelun ja heidän päälleen valehtelemisen, ja lopulta erottamistoimet kateuksissaan, kun nämä eivät ryhtyneet separatisteiksi evankelisluterilasessa kirkossa.


        Miettikää nyt niin sanotut lähetysmiehet. Varsinkin nämä vanhat muutamat "jäärät" (SP, SK ja H-lahdet ja Lahden veli) nämä olivat pääpukareina. MUTTA myös nämä nuoret vähän ehkä jotkut tyhmemmätkin, tarpeesta rinkiin otetut, kun muita ei ollut, oletteko nyt oikealla tiellä, miettikää?
        Ette ole, ja miettikää sitäkin!!

        Vai niin, että vain esikoislestadiolaisuudesta pääsee taivaaseen. Miksi kukaan muu kuin esikoislestadiolainen ei tiedä tuollaista totuutta? Miettikääpä sitä!!!


    • Anonyymi

      Jeesukselle kelpasi saarnata vanhasta venerämästä eikä saarnaa yritetty piilottaa.

      kuusvuotias tajuaa asian heti eikä iltapäivällä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      87
      3654
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      577
      3425
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      42
      3279
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      50
      2141
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2061
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      316
      1918
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      120
      1895
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      152
      1599
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      26
      1341
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1322
    Aihe