Alitajuiset projektiot

Anonyymi

Ihminen joka projektoi alitajuisesti ulkomaailmaan on vaarassa sairastua psyykkisesti koska tällöin hän syyttää ulkomaailmaa väärinkohtelustaan mikä on osaksi totta mutta henkilön alitajuiset projektiot ovat ongelman toinen puoli johon projektoiva henkilö voi itse vaikuttaa niitä tiedostamalla.

Jos kuulet työkaverisi puhuvan sinusta pilkallisesti niin voit miettiä asiaa siltä kantilta, että projektoit tähän alitajuisesti omaa epävarmuuttasi.

Voit kirjoittaa ylös projektioitasi ylös ymmärtääksesi sosiaalista elämääsi paremmin sillä niitä tapahtuu koko ajan kaikessa komnunikaatiossa.

Jos juttelet naapurisi kanssa ja hän vaikuttaa hyväntuuliselta niin voit ajatella projektoineesi häneen hyväntuulisuutta.

Et voi muuttaa toista ihmistä paljoakaan mutta voit opetella tiedostamaan omia projektioitasi.

Voit aloittaa helppojen tilanteiden analyysistä.

Kun esim. kävit kaupassa ja asioit tylsistyneen näköisen myyjän kanssa, voit kirjoittaa ylös esim. "Kävin tänään kaupassa ja projektoin myyjään elämääni kyllästynyttä energiaa/asennetta"

Siitä voit edetä vaikeampien tilanteiden analysoimiseen

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aivan totta.

      Myös psykiatrian henkilökunta projisoi potilaisiinsa. On myös projektiivista identifikaatiota: sitä, kun ihminen ensin projisoi oman ominaisuutensa toiseen, niin koettaa sitten vaikuttaa tähän hänen ominaisuuteensa, esimerkiksi koettamalla "auttaa" häntä tai muuttaa häntä. Jokaisen mt- työntekijän pitäisi jatkuvasti kurkistella ns. peiliin, ja pohtia, mitkä ovat oman toiminnan tiedostamattomat motiivit.

      Projektiivisen identifikaation onneton päätepiste on usein se, että projektion kohde alkaa toimia projektion suuntaisesti. Eli kun esimerkiksi mielenterveystyöntekijä vankasti olettaa potilaana olevan henkilön käyttäytyvän tietyllä tavalla, esim. aggressiivisesti, epäluuloisesti, masentuneesti, "bipolaarisesti" tms. niin hän huomaamattaan viestittää tälle oletuksensa (ja ihmiset ovat potilaan asemassa hyvin herkkiä heihin kohdistetuille projektioille) ja vahvistaa vain sellaista käytöstä hänessä, joka sopii näihin oletuksiin. Vahvistaminen tapahtuu siten, että hän huomaa vain sellaisen käytöksen joka sopii oletuksiin ja jättää huomiotta muun. Tulkitsee toisen sanomiset siten että se sopii oletukseen. Jne. Projisoiva mt- työntekijä levittää projektiotaan myös sosiaalisesti: kuvailee henkilöä muille työntekijöille oletuksensa mukaisesti, ja kirjoittaa potilasmerkinnät tästä näkökulmasta. Näin muutkin, jotka ovat tekemisissä ko. potilaana olevan henkilön kanssa, osaavat odottaa häneltä samaa... ja vahvistavat häneltä juuri sitä käytöstä... Kierre jatkuu, tarina vahvistuu.

      • Anonyymi

        Projektion kohde voisi siis kysyä itseltään: Kenen elämää elän?

        Toinen tyyppiesimerkki projektiosta, johon lisäksi kuuluu identifikaatiota, ovat erilaiset syntipukki-ilmiöt. Joku tietty jäsen ryhmässä (perheessä, koulussa, työpaikalla jne.) otetaan muiden negatiivisten ominaisuuksien ja tunteiden kantajaksi. Kun syntipukiksi valittu saa jatkuvasti itsestään palautetta, että hän on sellainen ja tällainen, ja häntä rangaistaan siitä, hän alkaa vähitellen itsekin uskoa määritelmään. Vuosikausia perheissään syntipukkina eläneet lapset ja nuoret ovat usein myös koulukiusattuja (toki ei kaikilla koulukiusatuilla ole tätä taustaa). Koulukiusatusta tulee helposti myöhemmin myös työpaikalla se, joka valikoituu työpaikkakiusaamisen kohteeksi. Uuteen yhteisöön saapuessaan syntipukki viestittää nimittäin vähintäänkin non-verbaalisesti, että hän ei tule puolustautumaan, tai että hän kykenee tarvittaessa esittämään syntipukin roolia...

        Mt-potilaat ovat koko yhteiskunnan yhteisiä syntipukkeja, kuten ennen noidat ja kerettiläiset. Nykyään, kun yhteisön ulkopuolelle sysittyjä halutaan "auttaa" eikä avoimesti diskriminoida, heitä vaan kutsutaan noitien tms. sijaan "potilaiksi". Ei välttämättä loppupeleissä parempi osa...


    • Anonyymi

      Kirjoitus on muuten hyvä mutta alitajunta sana väärä, koska ei ole fakta todistetta yli tai rlitajunnasta, enempää kuin egistakaan, se oli vain opoidi huurussa jatkuvasti lääkärin puoskarointia harjoittanut Veikko joka 3 minäisen teorian keksi, aina pitää muistaa kaikki Teoriat ovat avain jonkun gurun mielipiteitä, eikä niiden opettamista valtio saa maksaa, koska ne voi olla tayttä valhetta myös.

    • Anonyymi

      Olet oikeassa.

      Myös Sanoman toimitus projektoi epäpätevyyttään viranomaisiin päivästä toiseen.

      Kannattaisi keskittyä oman työn tekemiseen kunnolla.

    • Anonyymi

      Sanoma, kun on sanomista.
      Vesittää myös Putlerin aikeet .

    • Anonyymi

      Minusta tuo projektiouskomus kuulostaa ennemminkin mielenterveydellisesti vaaralliselta. Siinähän henkilö käytännössä uskoo, että hän hallitsee tuntemuksillaan ja asenteillaan ympäröivien ihmisten käytöstä ja tunnemaailmaa, jopa puheita, kuten aloittajan esimerkissä:

      "Jos kuulet työkaverisi puhuvan sinusta pilkallisesti niin voit miettiä asiaa siltä kantilta, että projektoit tähän alitajuisesti omaa epävarmuuttasi."

      Vai oliko aloitus sarkasmia?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      386
      1492
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1278
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1210
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      162
      1113
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      896
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      800
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      794
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      681
    Aihe