Yamaha säilytyshuolto

Anonyymi

Ostin ensimmäisen perämoottorin, miltei uuden pienen Yamahan syksyllä. Ohjekirjassa kehoitetaan syksyllä sumuttamaan suojaöljyä äänenvaimentimen suojaöljyreikään moottorin käydessä makeavesi tynnyrissä jolloin moottori alkaa savuttamaan ja lopulta sammuu.
Vaihtoehtoisesti käytetään moottoria kunnes polttoaine loppuu, moottori sammuu ja sitten sytystulpan reiästä teelusikallinen puhdasta mopottoriöljyä ja pyöritetään moottoria käsin. Lopuksi jähdytysvesi poistetaan koneesta.
Nyt en ole varma onko koneeseen tehty jompikumpi suojaus, mutta bensiini on pienkonebensiiniä moottorin omassa litran tankissa.
Mitä menetelmää yleensä käytetään kun moottori jää talveksi seisomaan?

2

73

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Riippuu varmasti missä moottoria säilytetään. Itsellä esim pieni moottori on aina irroitettuna veneestä ja kuivassa tasalämpöisessä paikassa. Otan bensaletkun irti ja ajamalla kone tyhjäksi bensasta, ei muuta.

  • Anonyymi

   Tukehduttamalla kone sumuttmalla suojaöljyä kaasaariin ja käytetään yleisesti 2-tahtikoneissa. Nelareissa en ole siihen törmännyt. Oletan että aloittajan kone on nelari kun se on uudehko.

   Nelareissa bensan ajaminen loppuun järjestelmästä on yleinen käytäntö, jolla m.m. estetään ettei bensaan tule alkoholbensan aiheuttamaa kasvustoa. Pienkonebensalla tätä riskiä ei ole.

   Lisäksi tyhjentämistä voi mahdollisesti edesauttaa, koneesta riippuen , tyhjentämällä kaasarin tyhjennysruuvista kaasarin pohjalla jos sellainen on, tai kuten ensimmäien vastaaja kertoi, irrottamalla letkun esim polttoainehanan lähdöstä tankkiversiossa, tai avaamalla ilmayhteyden polttoaineliittimellä, jos sellainen on, laittamalla siihen vaikka pelkän liittimen ilman letkua ennen kun aloitta tyhjennysajelun. Jos järjestelmä ei saa ilmaa, niin siihen muodostuu alipaine jonka seurauksena bensan syöttö tyrehtyy ja järjestelmä ei tyhjene.

   Nelareissa en ole törmännyt lisävoitelun käyttöön sylinterissä, sillä öljypohjan öljy levittynee suojaavaksi kalvoksi kunhan muistaa pyörittää muutaman kerran narusta. Eipä lisäöljystä haittaakan olisi - 2-tahtisissa se on tärkeä.

   Peräöljy kannattaa tarkistaa vuosittain, itse vaihdan aina sen ensimmäisenä vuotena tai heti jos olen ostanut käytetyn koneen, jolla varmistan että tiedän mitä koneessa on, jonka jälkeen käytöstä riippuen vähintään tarkastan öljyn vuosittain , ja vaihdan iän tai ulkonäön perusteella. Jos pohjaruuvia avaamalla saan muutaman tipan kirkasta öljyä ja konetta on käytetty vähän, niin en näe syytä vaihtamiseen. Syksyllä on kuitenkin tärkeätä tarkistaa ettei peräöljyssä ole vettä, joka voi jäätyessään jopa halkaista perän. Riittävän pitkäään seisseen koneen perän alaruuvin avaamisessa poistuu ensin vesi jos sitä on siellä.

   Impelleri on syytä tarkastaa muutaman vuoden välein, esim 3 v riippuen käytöstä ja säilytyksestä. Vaihtaminen voi olla järkevää samalla kun koneen avaa vaikka impellerissä ei havitsisi kulumisen merkkejä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Koronan levittäminen kapakoissa on perusoikeus ja rokotus&rokotepassi on pian pakko, hienoa Hjallis!

   Nyt Suomeen puuhataan rokotepassipakkoa - Hjallis Harkimo: sanktiot käyttöön rokottamattomille https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/cfdb73b1-d86e-481
   Maailman menoa
   305
   4260
  2. Sofia ja Stefan kihloissa

   Sormus on kuvissa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   2453
  3. Hyvinvointivalmentaja voi pahoin

   Kyllä niin kaikesta näkee että hyvin ei mene. Ktuota juoksua ja menoa on nyt jo liikaa . Miten käy kisojen. Keskeyttää tietenkin . Mitä sen jälkeen ..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2083
  4. "Marbella tuntuu niin kodilta, on aina tuntunut" sanoo Martina.

   Jep, nainen ei osaa edes vähän maan kieltä ja elää siellä turistielämää, urheilee ja syö dinnereitä. Ei mitään tekemistä oikean arjen kanssa kun pitää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   1839
  5. Tuomo Ylipulli on kuollut

   Olympiavoittaja Tuomo Ylipulli on kuollut tänään perjantaina sairauskohtaukseen kotonaan Rovaniemellä. Tuomo oli kuollessaan vasta 56-vuotias.
   Rovaniemi
   30
   1624
  6. Sofia ja Stefan yhdessä!

   Tämä tieto henkilöllr, joka kyselee Sofian hinnastoa päivät. Ei ole sinkku, vaan lähes 2v parisuhteessa. Ei ole ollut Sofialla vuodessa 3 eri miestä!!
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   1369
  7. Monen päivän Marttiinan ja Hannun erospekulaatiot meni hukkaan

   Tunnen suurta vahingoniloa että te suurimmat ja fanaattisimmat Mara vihaajat olette täällä antikliimaksissa viettäneet monta kesäpäivää iloiten heidän
   Kotimaiset julkkisjuorut
   86
   1235
  8. Tarvitsen sinua

   Mies. Ja sinä tiedät sen.
   Ikävä
   73
   845
  9. Atlantis FC:n pelaajia syytetään lapsiin

   kohdistuneista raiskauksista ja seksuaalisista hyväksikäytöistä.
   Maailman menoa
   43
   840
  10. Cowboy Pikkarainen

   Mitä toi sen cowboy insta video tarkoittaa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   802
  Aihe