Kelkkareittien uramaksut

Anonyymi

Mitenkähän laillista toimintaa on vaatia kelkkailijoilta maksuja kelkkareitin käytöstä? Meneekö poliisiasiaksi jos kieltäytyy? Yleensä ne maksut on olleet vapaaehtoisia.

11

63

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tottakai se on laillista toimintaa. Ei moottorikelkalla ajelu toisen omistamalla maalla ole jokamiehenoikeuteen kuuluva asia. Jos haluaa ajella kelkkareitillä, mille on asetettu maksu, on se maksettava. Ei se kelkkareitti ilmaiseksi synny, vaan vaatii ylläpitoa ja sopimista maiden omistajien kanssa.

      • Anonyymi

        Näin se on. Jos yrittää mennä ajelemaan jonkun maille ilman lupaa, siitä tuleva sakkorangaistus voi olla suurempi.


      • Anonyymi

        Ei kaikilla reiteillä ole mitään maksuvaatimusta. Enkä usko että jollain vilkkaalla reitillä edes kaikkea sitä rahaa käytetä reittien hoitoon kun ne on monesti niin surkeassa kunnossa. Eikä maanomistajat kyllä mitään saa, vaan se porukka joka reitin järjestää. Maanomistajille kysytään vain lupa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin se on. Jos yrittää mennä ajelemaan jonkun maille ilman lupaa, siitä tuleva sakkorangaistus voi olla suurempi.

        Lupahan on jokaisella virallisella reitillä mutta noita uramaksuja kerätään kuulemma reitin hoitoa varten. Parikymmentä kilometriä kapeaa reittiä ei ole mikään iso homma vetää höylällä.


    • Anonyymi

      Maksa piruuttasi se maksu ja sen jälkeen ilmoita asiasta verottajalle. Hyvin todennäköisesti pimeää liiketoimintaa.

    • Anonyymi

      Suomi on vapaa maa ja marjat käydään myös poimimassa, vinosilmien voimin?

    • Anonyymi

      Pieni osa voi mennä reitin kunnossapitoon ja loput luultavasti jakavat keskenään reitin ylläpitäjien kesken. Vilkkaalla reitillä sattaa kertyä valtavia summia varsinkin jos vielä käydään kelkkailijoilta kasvotusten uralupia vaatimassa esin huoltoasemilla ja laskettelurinteiden kelkka parkeista. Jos suurin osa Suomen kelkkareiteistä pysyy kunnossa talkoovoimin, niin täytyy vain ihmetellä mihin niitä tuhansia euroja tarvitaan? Samanlaista sikapattia ne on nämä maksulliset reititkin.

    • Anonyymi

      Meillä on sellainen toiminta, että vapaaehtoisesti kelkkailijat lanaa ja pitää urat avoinna. Saavat yrittäjiltä sponssirahaa ja huoltamoyrittäjä lahjoittavat pensat. Maksuista ei meillä puhuta mitään, koska reitit menee voimalinjoilla. Ei ole koskaan kukaan maksuja pyytänyt.

    • Anonyymi

      Tähän olisi hyvä saada jokin selvä käytäntö, vaikkapa "yleinen kelkkareittimaksu" jolla saisi ajaa kaikilla virallisilla kelkkareiteillä. Maksu sitten ositettaisiin reittien ylläpitäjille reittien määrän mukaan.

      Nyt eri reittien lupamaksujen ostaminen on hieman hankalaa ja sekavaa. Lyhyelläkin matkalla voi olla useampia ylläpitäjiä ja maksuja. Tämä johtaa helposti siihen, että reiteillä ajetaan ilman lupaa, kun valvontaakaan ei juuri ole.

      Reittimaksuja maksaa kyllä mielellään, kunhan reitit on hyvin hoidettuja, mutta patikkoisesta ja hoitamattomasta pusikkorännistä ei tee mieli maksaa yhtään mitään.

      • Toisaalta kunnon rännissä on fiilistä, mutta samaa mieltä muuten. Yksi maksu jolla saisi ajella vapaasti olisi kätevä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 120
      2693
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      67
      2480
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2101
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1737
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1648
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1479
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1429
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1403
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1377
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe