Kotimme ulosmittaus

Anonyymi

Hei.
Meillä on mieheni kanssa yhteensä noin 95000 euroa ulosotossa. Mieheni on maksanut koko ajan maksusuunnitelman mukaan. Minulta mennyt palkasta. Onko kenelläkään tietoa, voiko ulosotto laittaa yht'äkkiä talomme ulosottoon? Minulla oli pari palkkaa pienempiä, johtuen työajasta, ja niistä ei ollut mennyt ulosottoon.
Nyt seuraavaksi palkastani menee ulosottoon. Mies maksanut säntillisesti.
Mikähän tässä tilanteessa olisi järkevintä?

8

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Riippuu lyhennyksen määrästä suhteessa velan määrään. Jos näyttää siltä että maksuissa menee vuosia niin talo voi lähteä hyvinkin alta.

      • Anonyymi

        Päinvastoin. Jos vaikka sovit että vapaaehtoisessa maksusuunnitelman maksussa menee puoli vuotta tai korkentaan vuosi niin sehän ei uo-miehelle käy. Sen sijaan sekäy, että maksussa menee seuraavat 5-10 vuotta. Mitä enemmän maksukuukausia tavallisen ulosotom kautta niin sitä enemmän provikkaa ulosottomiehelle.

        Samoin jos olet valtiolla töissä niin uo ei ulosmittaa palkasta mitään vuosiin vaikka näkeekin, että olet töissä. Sen sijaan jos olet itse valitsemallasi työnantajalla yksityisellä firmalla niin johan lähtee uo maksut heti. Myös silloin kun pitäisi olla suojaosuus niin suojaosuutta ei ole ollenkaan. Katsos, ainoa oikea työ on valtion virkamiestyö. Muut työt ovat vain harrasteita ja puuhastelua.


    • Anonyymi

      Enpä usko että tulee muutosta. Olette etuoikeutettuja vielä, koska teillä on palkkatuloja ja voitte lyhentää velkaanne. Toinen asia on sitten se, että kannattaako pitää taloa, josta on vain kuluja plus vielä ulosotto tuloistakin. Omalla vapaalla myynnillä saattaisi olla ulospääsy normaaliin tilanteeseen ja uuteen alkuun.
      Mutta nyt uskoisin että asia on ok, elämme vaikeita aikoja.

      • Anonyymi

        Vuokra-asunto tulee huomattavasti kalliimmaksi niin pitkässä kuin lyhyessä juoksussa. Niin yhteiskunnalle kuin yksityiselle henkilölle.

        Varmasti Lumo etunenässä sekä Foremon, ehkä Satolin kiknnostuu teikäläisestä. Helppo kiristää korkeilla vuokrilla velallista..


      • Anonyymi

        Jos muutatte vuokra-asuntoon niin rahanne valuvat ulosoton sijaan korkeisiin vuokriin ja ulosottoon ette pysty lyhentämään paljoakaan..


    • Anonyymi

      Teille tulee todennäköisesti turvaava ulosmittaus. Mulla oma koti ja lainaa siitä jonkun verran jäljellä. Viimeinen uo maksu on ensi kuussa ja olen mieheni kanssa maksettu uo velkaa jo 10v. Mies maksanut kaikki ja minä ihan just. Samalla ollaan pystytty maksamaan taloa pois ja säästetty siinä itsellemme. Tiukkaa on ollut, mutta nyt hymyilyttää. Ja lisävelkaa ei olla pystytty ottamaan. Niin kauan kuin asuntolainan lyhennykset pystytte hoitamaan sen jälkeen kun uo on ottanut omansa ongelmaa ei pitäisi olla. Tsemppiä.

    • Anonyymi

      Uo voi laittaa talonne ulosmitattavaksi vaikka olisitte maksaneet säntillisesti maksusuunnitelman mukaan. Uo voi myös katkaista yksipuolisesti maksusuunnitelman vaikka olisitte maksaneet jopa enemmän kuin olitte sopineet. Miksi? No siksi jos uo-miehellä/naisella sattuu olemaan veemäinen päivä. Siksi. Toinen syy:poliittinen. Kolmas syy: varmasti olette hyvää riistaa vuokra-asuntofirmoille. Velallisilta asunnon menettäneiltä voidaan nyhtää tarpeeksi korkeita vuokria.

      • Anonyymi

        Tämä on just se tärkeä seikka näissä sopimusasioissa. Voiko luottaa sopimukseen, jos virkamies ei ole sanojensa takana? Kun itse hain apua velkaneuvonnan osaajalta taloni kohtaloon, sain aivan järjettömiä ehdotuksia ja varsinkin nuhteita huonosta taloudenhallinnasta. Velkaneuvojan pääpointti oli se, että "koska olet joutunut ahdonkoon, nyt sitten maksat siitä moninkertaisesti". Nainen oli sitä mieltä, että vain alehintaan realisoimalla (80% halvemmalla kuin paikallinen taso) pääsen normiporukkaan jatkossa. Sama meno oli voudin ohjeissa.

        Meni täysin luottamus näihin velallisten asioiden ammattilaisiin. Ja uo-henkilön palkka on yli 5 tuhatta, osa siitä velallisen rahoista provikoina, en ymmärrä tätä nykymenoa. Oma työhistoriani on valtion virkamiehenä, yrittäjänä ja yksityissektorilla. Tuli tunne, että elämäntyö puhalletaan toisten taskuihin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1619
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe