Koira syöksyy lenkillä perään

Anonyymi

Meillä on 4v narttu, tuli meille reilu vuosi sitten, kodinvaihtaja. Ensimmäisen viikon teki sisälle tarpeet, ei uskaltanut tehdä ulos kun pelkäsi kaikkea..ymmärsin että oli elänyt pihassa aidatulla alueella eikä viety lenkeille. Paljon on edistynyt siitä, ei hauku pihalla vastaantuleville koirille ja muutenkin lenkit on sujuneet hyvin...mutta nyt on kolme kertaa tapahtunut seuraavaa;

Lenkillä tulee joku vastaan,menee ohi ja koira päättääkin syöksyä puntteja kohti kun kävelijä on mennyt ohi.Ei murise, ei hauku, en näe merkkejä agressiivisuudesta..syöksyy vaan perään, kuin ohi olisi kävellyt maailman herkullisin kinkku.Sitten tulee 50 kävelijää eikä tapahdu mitään kunnes taas tulee sama tilanne.

Yksi näistä kerroista oli sellainen että seuraani lenkillä liittyi tuttu, ei tapahtunut mitään ensin mutta sitten kun pysähdyttiin juttelemaan niin koira ikäänkuin havahtui ja taaa syöksähti punttia kohti. Näillä kerroilla olisi kyllä saanut upotettua hampaat kiinni niin halutessaan.

Osaisiko joku sanoa mistä voisi olla kyse niin tiedän miten lähtisin tilanteeseen puuttumaan?

2

73

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Pidä niin ettei pääse lahkeisiin.Vois kokeilla herkuilla seurattaa ohituksissa ohi. Eihänvieraiden luo pidä päästääkkään.Jos ongelmaa ei saa loppumaan.Ite ehkä jopa peläyttäisin sen tuosta, jos agrelta näyttää. Siihen tarvis sitten kaveri, ja peläyttää vain jos oikeasti hyökkää lahkeille. Ei turhaan tietenkään. Jos käyttäytyy hienosti niin herkkua ja kehua.
      Mietin, onko paimenrotuja siinä, se vois selittää käytöstä. Mutta silloin pitäs varmaan apuja saada rotuun perehtyneiltä.

    • Meidänkin pieni (12,5 kg) lähestyy mielellään ohikulkenutta ihmistä takaapäin kun ihminen on kävellyt jo ohi. Mielestäni se johtuu koiran arkuudesta, takana turvallisempaa. Pienempänä sillä oli tapana kääntyä ihmisten perään mutta se on aika hyvin jäänyt pois.

      Koira on virosta takavarikoitu koira. Se oli 3,5 kk vanha kun tuli meille. Pelkäsi ihan kaikkea, helpompi olisi sanoa mitä ei.

      Mutta siitä vaan pikkuhiljaa on päästy siihen mutta sillä on joitain jänniä juttuja. Niin koira tulee nyt syyskuussa 4 vuotta.

      Se on superkiltti niin ihmisille kuin muille koirillekin. Ystävä kaikille. Mutta se on mieletön "toljottaja".

      Tarkoittaa sitä että kun kävelytiellä kävellään niin kun se näkee siellä matkojen päässä jonkun ihmisen se saattaa jäädä ikäänkuin odottamaan. Tämä ihminen voi olla kaukanakin. .Minä sanon että ei kun mennään, se keksii pissata sinne ja tänne tappaakseen aikaa että kävelijä tulisi lähemmäksi. Jos sitten toljotetaan yhdessä niin kun kyseinen ihminen on mennyt ohi niin sitten taas lenkki jatkuu.

      Samoin jos takanamme kävelee vaikka vanhempi pariskunta- Jos ovat hälle mieluisia niin kävelee kaksi metriä, kääntyy katsomaan taakseen ja tämä voi toistua monta kertaa ja taas pissaa sinne sun tänne tappaakseen aikaa. Kun pariskunta on mennyt ohi niin tilanne on taas normaali.

      Mutta nuo eivät luojalle kiitos toistu joakaisen kävelijän kohdalla. Jos on vähän ihmisiä liikkeellä niin silloin tätä tapahtuu.

      Nyt korona-aikana esim. meidän käyttämämme kävelytie on autio usein aamulla.Siellä ei ole kuin me. Silloin se yksin tuleva/menevä ihminen muuttuu helposti juuri mielenkiintoiseksi. Silloin ne pienet korvatkin ovat vain koristeena.
      Onneksi minulla on aikaa vaikka joskus kyllä sen hommat ärsyttää myös.

      Olis kiva kuulla mistä tämä ihmisten "ylihuomioiminen" johtuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      20
      1283
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1272
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1186
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1184
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1163
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1161
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1147
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1144
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1129
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1120
    Aihe